Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (836. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.484
Cevap
14
Favori
900.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 834835836837838
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pulpa

n 82 kullanan arkadaşlar resim çekerken telefonu kulağınıza yanaştırdığınızda netleme sırasında telefondan ses geliyormu benim telden gelmeye başladı sanırım önceden yoktu

ses gelmesi normaldir. kamera odaklama yaparken mercekler ileri geri hareket eder. ses ordan çıkar. Benim telefonda da var takma kafana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::ExtremE::

merhaba beyler 1.5 yılı aşkın bir n82 kullanıcısı olarak bu zaman dilimi içerisinde düzeltemedigim tek sorunu sizlere sormak istiyorum. gelen mesajlar olsun giden mesajlar olsun herhangi birini toplu halde sildiğim de telefon afallıyor inanılmaz yavaşlıyor işlem yapamaz hale geliyor telefonu kapatıp açınca düzeliyor bunu düzeltmek için ne yapabilirim ?

???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master KENOBI

quote:

Orijinalden alıntı: C_eken_

Selamlar
    Ben n79 veya n85 almak düşüncesyle nokia shopa gittim,gittiğimde satış görevlisi her iki modelin de uzun zaman önce üretimden kalktığını o modellerde bazı teknik sorunlar olduğu için uzun süre satışda kalamadığını fakat n82 nin bu telefeonlarla aynı özellikleri taşıdığını hatta kamera açısından bunlardan daha iyi olduğunu söyledi.Ben daha öncede n79 mu n82 mi baya gidip geldim en sonunda şekli dolayısıyla n79 almaya karar vermiştim fakat bu adam benm gene kafamı karıştırdı.şekil çok fazla önemli değil,tuşlarınada bir süre sonra alışılabilir belki ama forumlarda bataryası hakkında güzel şeyler söylenmiyo gene kafam karışmış bir durumda kaldım,beni aydınlatabilirmisiniz

Batarya konusunu o kadar kafana takma tek sorunu kapasitesi biraz düşük onun dışında canavar gibi telefon al gönül rahatlığıyla kullan

Ya fiyatı ?
    130 küsür liraydı, 151 lira olmuş.
    Bataryasının bu kadar pahalı olduğunu bilseydim baştan almazdım.

http://www.hepsiburada.com/nokia-bp-6mt-n81-batarya/productDetails.aspx?categoryid=16111&productid=telbatnokbp6mt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 10 Aralık 2009; 18:54:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: C_eken_

Selamlar
    Ben n79 veya n85 almak düşüncesyle nokia shopa gittim,gittiğimde satış görevlisi her iki modelin de uzun zaman önce üretimden kalktığını o modellerde bazı teknik sorunlar olduğu için uzun süre satışda kalamadığını fakat n82 nin bu telefeonlarla aynı özellikleri taşıdığını hatta kamera açısından bunlardan daha iyi olduğunu söyledi.Ben daha öncede n79 mu n82 mi baya gidip geldim en sonunda şekli dolayısıyla n79 almaya karar vermiştim fakat bu adam benm gene kafamı karıştırdı.şekil çok fazla önemli değil,tuşlarınada bir süre sonra alışılabilir belki ama forumlarda bataryası hakkında güzel şeyler söylenmiyo gene kafam karışmış bir durumda kaldım,beni aydınlatabilirmisiniz

Batarya konusunu o kadar kafana takma tek sorunu kapasitesi biraz düşük onun dışında canavar gibi telefon al gönül rahatlığıyla kullan

Ya fiyatı ?
    130 küsür liraydı, 151 lira olmuş.
    Bataryasının bu kadar pahalı olduğunu bilseydim baştan almazdım.

http://www.hepsiburada.com/nokia-bp-6mt-n81-batarya/productDetails.aspx?categoryid=16111&productid=telbatnokbp6mt

Bataryanda sorun mu var ?

• GeceBekcisi yeni batarya almıştı, performansından da memnundu.

Karşıda 1 yerdi aldığı yer, ona PM atın isterseniz.
  • quote:

Evet. 2 gün önce tam olarak şarj ettim.
    Şarjdan çıkardım, aldım cebime koydum.
    Sabah 07.00'dan, öğlen 12.00'a kadar şarj tamamen bitti.

Eğer böyle tekrar edecekse, işimiz var...

Bir kere daha aynı şeyi tekrar ederse servise bırakacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 11 Aralık 2009; 14:34:56 >
  • Batarya orjinal sanırım. Burdan alabilirsiniz bence.
    Link
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Batarya orjinal sanırım. Burdan alabilirsiniz bence.
    Link

Teşekkür ederim öneriniz için.
    Aslında batarya alacağımdan değil, HB linkini örnek olsun diye vermiştim.

Telefonun garantisi devam ediyor. Madem garanti verdiler, bataryasına da bakmakla yükümlüler.
  • quote:

Teşekkür ederim öneriniz için.
    Aslında batarya alacağımdan değil, HB linkini örnek olsun diye vermiştim.

Telefonun garantisi devam ediyor. Madem garanti verdiler, bataryasına da bakmakla yükümlüler.

Cihazınızı kullanmaya başlayalı ne kadar oldu?
    Sık sık batarya tamamen bitmeden şarj eder misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi
    Cihazınızı kullanmaya başlayalı ne kadar oldu?
    Sık sık batarya tamamen bitmeden şarj eder misiniz?

Yaklaşık 5 aydan beri kullanıyorum.
    Kesinlikle bitmeden şarj etmiyorum. Bu konuda son derece dikkatliyim yani.

Hadi 1,5-2 yıllık bir batarya olsa anlayacağım da, 5 aylık bir batarya neden böyle yaptı bilmiyorum.
  • quote:

Hadi 1,5-2 yıllık bir batarya olsa anlayacağım da, 5 aylık bir batarya neden böyle yaptı bilmiyorum.

Daha önce benzeri bir hadise geçtiğinde aşağıdakileri yazmıştım:
    quote:

@http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=35245170

pulpa:
    Aynı sıkıntıdan ben de muzdaribim, bu nedenle ben de pil değiştirmeyi düşünüyordum; fakat eldeki pilin performansını ölçmeden yenisini almamak gerek, bu yüzden uygulaman gereken bazı testler var:

1. Cihazını tamamen şarj et, şarj tamamlanınca şarj aletini çıkarma.
    2. "Nokia Energy Profiler" indir/kur/aç. Ayarlardan ölçüm değerini 1s veya 5s olarak ayarla (5 daha iyidir)
    3. Şarj aletini çıkartır çıkartmaz "Nokia Energy Profiler" ile kayda başla.
    4. Pil tamamen boşalıp cihaz kendi kendine kapanana dek kaydı asla durdurma, şarj aletini takma.
    5. Telefonu aç (şarjı bitmiş olacağı için şarja takılı olup olmaması önemli değil)
    6. "Nokia Energy Profiler" ı aç, sana son kaydı kurtarmak isteyip istemediğini soracak, evet'i seç.
    7. Pil tamamen boşalana dek kaç mAh güç harcandığını, sarı grafik gelene dek 0 a basarak gör.

Bildiğiniz üzere cihazın içindeki BP-6MT pil 1050 mAh güç sağlayabilmeli. "Nokia Energy Profiler" ile hesaplanan değer 1050 mAh'in ciddi miktarda altındaysa pilin değişme vakti gelmiş demektir. Fakat hesaplanan değer 1050 mAh'a eşit veya yakın miktardaysa, hem cihazını hem de "Nokia Energy Profiler" ile oluşturduğun kaydı incelemen gerekecek. Şunları kontrol et:

- basılı kalmış herhangi bir tuş var mı?
    - arka planda pili tüketecek bir uygulama mevcut mu? (mesela Garmin XT'ye ait TSRAutoStart.exe gibi)
    - beklenmedik miktarda 2G/3G şebeke değişimi veya 3G şebeke kullanımı mevcut mu?

Herhangi bir sonuca ulaşamazsan pil değiştirmekten çok cihazı kapsamlı testlere tabi tutulması için yetkili bir servise vermeniz gerekir.

Bu arada ben kendim için 20 aylık pilde 600-700 mAh gibi değerler hesaplıyorum, değişme vaktinin geldiği ortada. Sizin de değiştirmeniz gerekirse birlikte alırız pilleri

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Bugün en sonunda ekrandaki ölü piksel için club nokia servise verdim telefonu. Bu 2. defa oluyor bu arada. Tesadüfen ellerinde ekran varmış. Sabah vermiştim. Akşam iş çıkışı hazırdı. Artık daha çok seviyorum telefonumu. 5800la değiştirmekten vazgeçtim. Benim pilde ilk zamanki gibi değil ama bi süre daha iş görür sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Daha önce benzeri bir hadise geçtiğinde aşağıdakileri yazmıştım:
    quote:

@http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=35245170

pulpa:
    Aynı sıkıntıdan ben de muzdaribim, bu nedenle ben de pil değiştirmeyi düşünüyordum; fakat eldeki pilin performansını ölçmeden yenisini almamak gerek, bu yüzden uygulaman gereken bazı testler var:

1. Cihazını tamamen şarj et, şarj tamamlanınca şarj aletini çıkarma.
    2. "Nokia Energy Profiler" indir/kur/aç. Ayarlardan ölçüm değerini 1s veya 5s olarak ayarla (5 daha iyidir)
    3. Şarj aletini çıkartır çıkartmaz "Nokia Energy Profiler" ile kayda başla.
    4. Pil tamamen boşalıp cihaz kendi kendine kapanana dek kaydı asla durdurma, şarj aletini takma.
    5. Telefonu aç (şarjı bitmiş olacağı için şarja takılı olup olmaması önemli değil)
    6. "Nokia Energy Profiler" ı aç, sana son kaydı kurtarmak isteyip istemediğini soracak, evet'i seç.
    7. Pil tamamen boşalana dek kaç mAh güç harcandığını, sarı grafik gelene dek 0 a basarak gör.

Bildiğiniz üzere cihazın içindeki BP-6MT pil 1050 mAh güç sağlayabilmeli. "Nokia Energy Profiler" ile hesaplanan değer 1050 mAh'in ciddi miktarda altındaysa pilin değişme vakti gelmiş demektir. Fakat hesaplanan değer 1050 mAh'a eşit veya yakın miktardaysa, hem cihazını hem de "Nokia Energy Profiler" ile oluşturduğun kaydı incelemen gerekecek. Şunları kontrol et:

- basılı kalmış herhangi bir tuş var mı?
    - arka planda pili tüketecek bir uygulama mevcut mu? (mesela Garmin XT'ye ait TSRAutoStart.exe gibi)
    - beklenmedik miktarda 2G/3G şebeke değişimi veya 3G şebeke kullanımı mevcut mu?

Herhangi bir sonuca ulaşamazsan pil değiştirmekten çok cihazı kapsamlı testlere tabi tutulması için yetkili bir servise vermeniz gerekir.

Bu arada ben kendim için 20 aylık pilde 600-700 mAh gibi değerler hesaplıyorum, değişme vaktinin geldiği ortada. Sizin de değiştirmeniz gerekirse birlikte alırız pilleri

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Burada yazılanları deneyeceğim fakat anlamadığım bir nokta var. O da;
    *Telefonun şarjı bitene kadar "Nokia Energy Profiler" programı telefonda açık mı kalacak ?

İlk şarj bitiminde telefonu şarj edip, Nokia Energy Profiler uygulamasını başlatacağım.

• arkadaşlar core playerı sertifikasız veya hacksiz olarak yükleyebileceğim bir sürümü varmı ?sertifikası olmayan telime nasıl coreplayer yüklerim?
  • quote:

quote:

Evet. 2 gün önce tam olarak şarj ettim.
    Şarjdan çıkardım, aldım cebime koydum.
    Sabah 07.00'dan, öğlen 12.00'a kadar şarj tamamen bitti.

Eğer böyle tekrar edecekse, işimiz var...

Bir kere daha aynı şeyi tekrar ederse servise bırakacağım.

Bence direk götür dostum. benim telefonda ekran parlaklığı en yükseğinde yükseğinde (ekran parlaklık patchı kurulu) olmasına rağmen tam 2 gün gidiyor
    müzik dinliyorum internete giriyorum bazen foto çektiğimde oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Bugün en sonunda ekrandaki ölü piksel için club nokia servise verdim telefonu. Bu 2. defa oluyor bu arada. Tesadüfen ellerinde ekran varmış. Sabah vermiştim. Akşam iş çıkışı hazırdı. Artık daha çok seviyorum telefonumu. 5800la değiştirmekten vazgeçtim. Benim pilde ilk zamanki gibi değil ama bi süre daha iş görür sanırım.

Az önce 2 ölü piksel olduğunu farkettim. kafayı yiyecem yaw. Bu 3. defa oluyor ölü piksel.
  • Garmin harita güncellendimi yakınlarda? nerden takip edebiliriz acaba bunu ilk elden?
  • en günceli 2009.06

benim siteye gir orada link mevcut
  • Sağol hocam teşekkürler..
  • quote:

Burada yazılanları deneyeceğim fakat anlamadığım bir nokta var. O da;
    *Telefonun şarjı bitene kadar "Nokia Energy Profiler" programı telefonda açık mı kalacak ?

İlk şarj bitiminde telefonu şarj edip, Nokia Energy Profiler uygulamasını başlatacağım.

Tüm kullanımı kaydetmek için tüm kullanım sırasında açık kalması gerek.
    (program açılır açılmaz kayda başlamıyor, kaydı ayrıca seçeneklerden başlatmanız gerek)
  • 
Sayfa: önceki 834835836837838
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.