Bildirim
Nokia lumia 1520 mi ıphone5s mi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Senin bir telefondan beklentilerin nedir bilmiyoruz ki. -
iPhone kullanıcısı isen uygulamalar seni kesmez.
5S ile yoluna devam et.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
5s :) wp den uzak durmanı öneririm -
Sürekli internetle ilgileniyorum beklentim internet hızının iyi olması twitter instagram whatsappı sık kullanıyorum fotoğraf çekimi ve müzik konusunda da beklentilerim var oyunla falan pek aram yok şuan ki telefonumda donmalar yaşıyorum hafızası da dolduğu için ve sıkıldığımdan değiştiriyorum çok araştırdım lumianın 5sten pek çok fazla yüksek yanının olduğunu gördüm ve ıphone 5s alırsam şuanki telefonumdan pek farkı olmucak sadece daha yükseltilmişi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Gizemisenberg
Sürekli internetle ilgileniyorum beklentim internet hızının iyi olması twitter instagram whatsappı sık kullanıyorum fotoğraf çekimi ve müzik konusunda da beklentilerim var oyunla falan pek aram yok şuan ki telefonumda donmalar yaşıyorum hafızası da dolduğu için ve sıkıldığımdan değiştiriyorum çok araştırdım lumianın 5sten pek çok fazla yüksek yanının olduğunu gördüm ve ıphone 5s alırsam şuanki telefonumdan pek farkı olmucak sadece daha yükseltilmişi
Bence iPhone al. Uygulamanın kalitesinden tut da sistemin akıcılığına kadar seni memnun eder. Macera istemezsen geç.
Ama macera istiyorum yeni bir şey denemek istiyorum diyorsan 1520 çok da mutsuz etmez. Ama sistemin daha gelişmekte olduğunu ve sorunları olduğunu bil.
Ayrıca ekranları arasında da çok fark var. Eğer 6" fazla gelir dersen Nokia Lumia 930 da alabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne gibi sorunları var çok büyük sorunlarının olduğunu düşünmüyorum kullandığım uygulamalar popüler uygulamalar marketi gelişmekte olsa da onda olabileceğini düşünüyorum ve tasarımına bayıldım 6" olması beni daha çok çekti açıkcası
Lumia 1520 nin avantajları
+SD card takılabiliyor
+2GB RAM
+20 MP Kamera
+Snapdragon 800 (2.2 ghz , dört çekirdek)
+daha uzun batarya ömrü
+Daha yüksek çözünürlüklü ekran
Lumia 1520 dezavantajları
+Windows Phone 8
+Daha az uygulama
+6 inç (kişiye göre değişir ama bence çok büyük)
+Daha kalın (8.7 mm)
+daha ağır (209 gr)
Iphone 5s avantajları
+4 inç ekran
+IOS işletim sistemi
+Daha fazla uygulama
+Daha küçük olması
Iphone 5s dezavantajları
+SD Card desteği yok
+A7 çift çekirdek 1.3 ghz işlemci
+1GB Ram
+8MP Kamera
+daha düşük batarya ömrü
+daha düşük çözünürlüklü ekran
Donanım olarak Iphone 5s in 2000 tl civarında bir fiyatı hak ettiğinin düşünmüyorum.
Donanım olarak L1520 ile Iphone 5s kıyaslanamaz ama kağıt üzerinde L1520 çok üstün.
yazılım olarak Iphone 5s çok daha üstün.
Bence 5s ile devam et ( maddi durumun iyiyse 6 yı bekle)
Edit= Ben Galaxy s3 kullanıyorum ancak L930 almak gibi bir niyetim var (Android ile alakalı bazı sıkıntılar çektim) , Iphone a asla bu kadar yüksek bir fiyat vermem
Apple donanım fiyat ilişkisi bakımından enayi yerine koyuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exent4246o -- 22 Temmuz 2014; 15:37:31 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Gizemisenberg
Ne gibi sorunları var çok büyük sorunlarının olduğunu düşünmüyorum kullandığım uygulamalar popüler uygulamalar marketi gelişmekte olsa da onda olabileceğini düşünüyorum ve tasarımına bayıldım 6" olması beni daha çok çekti açıkcası
Arayüz konusu biraz sıkıntılı. Mesela ayarlar menüsü cidden iğrenç. Aradığını bulmak ölüm. Aynı şekilde uygulama arayüzleri de sürekli aynı. Bir süre sonra sıkılıyorsun. Genel ara yüzden de (kutucuklu ana ekran) bir süre sonra sıkılırsın. Facebook yavaş ve massengerda bildirim geldiğinde birinden o kişiye basarsan(bildirime) seni boş saygaya atıyor çıkıp tekrar giriyorsun o zaman oluyor falan. Diğerleri pek sorun değil Forsquare dışında. Forsquare kullanıyorsan iğrenç olduğunu söyleyeyim direk sil daha iyi. Yeni çıkan bir şey varsa da çok uzun süre sonra geliyor. Diğerleri iyi.
Güncellemeler çok geç geliyor. Microsoft çok hantal. Sistemsel eksiklikler de çok. Kullanmadan bunu pek anlamazsın. En basitinden tarayıcı falan çok kötü. Videolar hep tam ekran olmuyor.
Uygulamalar beni dert etmez deme. İnsanın bir ihtiyacı oluyor var mı diye bakıyorsun ve o da ne? Öyle bir uygulama yok. Gerçekten çok büyük eksiklik ama kullanmadan bilemezsin.
Yerel uygulamalar da pek yok.
1520'nin tasarımını hiç beğenmiyorum. 930 çok daha güzel geliyor.
Windows Phone'un albeniliğine kapılmayın birkaç yıl sonra alın diyorum ama dinlemeyeceksiniz sanırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: bm07tr
+SD card takılabiliyor
+2GB RAM
+20 MP Kamera
+daha uzun batarya ömrü
+Windows Phone 8
+Daha az uygulama
+Daha kalın (8.7 mm)
+daha ağır (209 gr)
Iphone 5s avantajları
+4 inç ekran
+IOS işletim sistemi
+Daha fazla uygulama
+Daha küçük olması
Iphone 5s dezavantajları
+SD Card desteği yok
+1GB Ram
+8MP Kamera
+daha düşük batarya ömrü
Donanım olarak Iphone 5s in 2000 tl civarında bir fiyatı hak ettiğinin düşünmüyorum.
Donanım olarak L1520 ile Iphone 5s kıyaslanamaz ama kağıt üzerinde L1520 çok üstün.
Edit= Ben Galaxy s3 kullanıyorum ancak L930 almak gibi bir niyetim var (Android ile alakalı bazı sıkıntılar çektim) , Iphone a asla bu kadar yüksek bir fiyat vermem
Donanımsal olarak kıyaslanamaz mı? Şaka yapıyor olmalısın. İşlemci performanslarında iPhone'un işlemcisi iki çekirdek de olsa çok küçük farklarla geride kalıyor. Ayrıca ekran çözünürlüğü az olduğu için daha iyi performans veriyor.
Ama tabii ekranı ve kamerayı artı pili de donanıma katarsanız daha kötü olduğu açık. Ama yazılım olarak...
-
Ben 1520 kullanıcısıyım sana bu telefon hakkında daha doğrusu wp hakkında hatta uygulamaları hakkında bilgi veriyim.
Demişsin ki whatsapp kullanıcısıyım tamam whatsapp iyi bir durum da sorun yok çıkartmaz.
İnstagram ı sıkı kullanırım demişsin bizde instagram beta mesela en basitinden video paylaşamıyoruz gerçi 6tag adında instagram uygulaması var o orijinalinden daha iyi bu bu şekil de hal oluyor.
Twitter ı da sıkı kullanıyorum demişsin twitter bizde sizde ki güncellemeden önceki hali yani biraz geç hatta biraz değil twitter bayağı geç güncelleme veriyor.
Foursque'yı mesela çok fazla kullanıyorsun o uygulama yüzünden pişman olursun berbat çünkü, güncelleme gelmesi belki yakındır ama şuan için berbat.
Facebook mesela wp8,1 ile pc de kullanılan sürümü var o biraz iyi ama hala eksik yani eksik derken şöyle mesela twitter da fotoğrafı upload ederken aşağı çeksen bile atıyor ama facebook ta iptal ediyor(Facebook kullanmıyorum başkalarının yorumları)
Şimdi ise uygulama değil de wp'nin 8,1 ile bana göre tek kötü yanı ayarları karışık hepsi bir yerde ama bunu da halledersin eğer alırsan pek sıkıntı olmaz.
1520'nin + larını zaten görmüşsün ama ben neden 5s değil de bunu aldım;
İlk nedenim diğer telefonların(ios android symbian) sistem tasarımlarından sıkılmış olmam yani şöyle mesela bu dediğim sistemlerden hangisini eline alırsan al hepsi aynı küçük küçük kutular ile menü ama wp8 öyle değil hepsi arasından sıyrılıyor farklılık yaratıyor.
İkinci nedenim ise kasa tasarımı diğer telefonlardan farklı renkli hatta beyazı bile farklı diğer telefonlarda ki beyaz hepimizin çok gördüğü beyaz ama bu telefonda ki beyaz çocukların süt dişleri olur ya öyle bir beyaz, beyaz bir kılıf aldığında renk farkını çok rahat görüyorsun.
Diğer neden ise orada Nokia yazması
Açıkçası beni bunu almaya sebep olan nedenler bunlar ekran boyutu, pil ömrü, kablosuz şarj, kamera, vb. şeylerde tuzu biberiydi benim için.
-
Görüşleriniz için çok teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: Komi
quote:
+SD card takılabiliyor
+2GB RAM
+20 MP Kamera
+daha uzun batarya ömrü
+Windows Phone 8
+Daha az uygulama
+Daha kalın (8.7 mm)
+daha ağır (209 gr)
Iphone 5s avantajları
+4 inç ekran
+IOS işletim sistemi
+Daha fazla uygulama
+Daha küçük olması
Iphone 5s dezavantajları
+SD Card desteği yok
+1GB Ram
+8MP Kamera
+daha düşük batarya ömrü
Donanımsal olarak kıyaslanamaz mı? Şaka yapıyor olmalısın. İşlemci performanslarında iPhone'un işlemcisi iki çekirdek de olsa çok küçük farklarla geride kalıyor. Ayrıca ekran çözünürlüğü az olduğu için daha iyi performans veriyor.
Ama tabii ekranı ve kamerayı artı pili de donanıma katarsanız daha kötü olduğu açık. Ama yazılım olarak...
Ben sadece donanım olarak söyledim. Elbette Iphone u eline aldığında donanım farklarını hissettirmez (işlemci ve ram sonuçta uygulamalar optimize ediliyor, 64 bit desteiği vs.) ama donanım olarak ENAYİ yerine koyduğu için apple a bir türlü ısınamadım.
2 defa hard reset yapmak zorunda kalıp 2 defa önemli verilerimi kaybettiğim için ve bazı yabancı sitelere girdiğimde kendiliğinden reklam apkları indiği için. Android den nefret
ediyorum (tabiki sadece bunlar değil başka nedenlerde var).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exent4246o -- 22 Temmuz 2014; 16:28:20 >
-
iPhone 4,Lumia 925'den daha iyi optimize sunuyor(Şimdilik).Bence donanım karşılaştırması biraz saçma olur.
Yukardaki yorumları tek tek okudum..harfi harfine katılıyorum..smartphone u ne için alıyoruz ? büyük çoğunluk uygulama diycek..tabi ki uygulamalar için alınır..kesinilikle 5s al diyorum..microsoft lumialara olan sempatiyi öldürdü..eğer uygulamalar düzgün çalışsaydı şu an birçok insanın elinde lumia görüyor olacaktık..ama microsoft naptı ? kendi ayağına sıktı..elimdeki telefonu gören bi kız aa lumia mı o ? dedi..bende almak istiyordum dedi ama bulamadğını söyledi..bende önermedim zaten..kardeşimde note 2 aldı..videolarda lumia 1520 nin kamerasını note 3 le kıyasladık ve kameraya çok önem veren kardeşim note 2 yi tercih etti..sırf uygulama yüzünden..bende elimdeki 820 yi sırf uygulama kıtlığı yüzünden satışa çıkardım..ki ben çok çok az uygulama kullanan biriyim..fakat insanın bi işi çıktığı zaman aradığı uygulmayı mağazada bulamadığı zaman telefondan soğuyor..o değilde ben 1000 lira ve üstü para sayıp lumia alanlara üzülüyorum..o kadar para saymışsın,yanındaki g..tu b.klu android te olan uygulama sende yok..gel de isyan etme..
-
Hangisini alırsan al birader böyle soru mu olur.
1520 kameradan dolayı tavsiyem.
Peki sony xperia z ultra hakkında ne düşünüyosunuz
1520 tabi ki. -
quote:
+SD card takılabiliyor
+2GB RAM
+20 MP Kamera
+daha uzun batarya ömrü
+Windows Phone 8
+Daha az uygulama
+Daha kalın (8.7 mm)
+daha ağır (209 gr)
Iphone 5s avantajları
+4 inç ekran
+IOS işletim sistemi
+Daha fazla uygulama
+Daha küçük olması
Iphone 5s dezavantajları
+SD Card desteği yok
+1GB Ram
+8MP Kamera
+daha düşük batarya ömrü
İphone 5s in işlemci ve gpusu oldukça yüksek hocam okadar bi enayi durumuna koyma durumu yok yani. O işlemci(a7) eğer 2ghz olsa idi krait 400ü ezerdi ayrıca gpu tarafında da 5s in çözünürlüğüne oranla adreno 330dan daha iyi iş çıkarıyor. Yani donanımı çok iyi 5s in. Lakin bit kadar ekranı ve aynı oranda pili var. Konforu baltalıyor. Sd card slotu yok vs. Benim l1520 tercihimdeki temel neden bu idi büyük ekran büyük pil sd slotu 32 gb. Zaten belli başlı uygulamaları kullanıyor hızlı tarayıcı akıcı sistem yeterli oluyor. Ama Apple 5.5" bir ekran 3200 mah pil ile şuanki 5s donanımı ile gelsin 32 gb olsun ve 2000 tl olsun düşünmem Apple a geçerim. Ama bu haliyle kusura bakmasın kriterlerime göre l1520 daha iyi bence. Umarım alacak arkadaşa da faydası olur.
-
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim gerçekten
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X