Şimdi Ara

Nokia iddialı bir Android TV kutusu duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nokia iddialı bir Android TV kutusu duyurdu
    Günümüzde Android TV kutuları çok yüksek donanımlara ihtiyaç duymuyor ve Xiaomi gibi çok satan markalarda 1GB veya 2GB RAM yeterli bulunuyor. Nokia ise yüksek donanımla pazarda ilgi çekmeye çalışıyor.



    Nokia Streaming Box 8010 özellikleri ve fiyatı



    Geçtiğimiz haftalarda 1GB RAM barındıran Android TV aparatı için yüksek bir fiyat etiketi belirleyen Nokia, şimdi kutu şeklindeki Android TV oynatıcısı ile çıtayı biraz daha yukarı çekiyor.



    Ayrıca Bkz.Nokia Streaming Stick 800 tanıtıldı: 1GB RAM için 60 Euro



    Nokia Streaming Box 8010 kutusu önceki nesle göre çok daha iddialı bir donanım ile geliyor. Amlogic S905X4-K işlemcisi 4 adet Cortex-A55 çekirdeği ve Mali-G31 MP2 grafik birimi barındırıyor. 4GB RAM ve 32GB depolama kapasitesi ise daha fazla uygulama kurulabilmesine olanak tanırken akıcılığı da arttırıyor. Kutu 4K 60fps kare hızı sunabiliyor.



    USB 2.0 Tip-A, USB 3.0 Tip-B, USB Tip-C ve Ethernet girişleri de yine sınıfında öne çıkmasını sağlıyor. Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi 6 ile kablosuz bağlantıları da güçlendiren cihazın Dolby Atmos desteği de bulunuyor. Nokia Streaming Box 8010 cihazı 129 Avro fiyat etiketi ile satılıyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/11/11/nokia-streaming-box-8010-with-a-new-arm-chipset-launched-at-e129-135/







  • Apple TV bence daha mantıklı bir çözüm diye düşünüyorum.
  • Nokia'nın işi gücü yok, bunlarla mı uğraşıyor demeden edemeyeceğim.
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Diyebilirsin artık netleşmiş. :)) ağır işsizler hem de
  • Bu cihazlar yakın gelecekte oyun cihazlarına da dönüşecek bence. Google vazgeçmiş gibi görünse de geri dönecektir.
  • Nokia zamanında seve seve androide geçmeyince iş işten geçtikten sonra başka türlü androide geçiyor. (Seve seve değil)
  • Biruye2uye B kullanıcısına yanıt
    Android, Symbian Anna ve Belle'nin yapabildiklerinin yüzde 10'unu bile yapamıyordu.

    En basitinden bir Samsung Bada gibi bir şeydi zamanında Android.

    Bir de Symbian ile bütün mobil işletim sistemlerinin katili Meego ile ilerleseydi Nokia şu an çok başka bir hikaye yazılabilirdi.
  • S905X4 bu işlemci kaç yıl oldu acaba bu nasıl bir geriliktir hala bundan başka işlemci üretemedilermi s905den başka bir model göremedik 5 senedir hiç gelişme yok hala aynı işleci ile box ve stick çıkartıp duruyorlar insan utanır artık hep aynı model çıkartmaktan : )
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Çok haklısınız. Apple tarafında 2. Nesil A12 Bionicli çok daha güçlü cihazlar var. Ama Türkiye'de çok pahalı. İlk çıktığında 32GB lıkları 2.800 TL civarıydı.

  • ben yaklaşık 4 yıldır apple 4 k kullanıyorum. görüntü kalitesi yüksek bir cihaz ancak birçok uygulamayı kullanamıyorsunuz. paralı ve çok pahalı uygulamaları. usb vs girişler yok.doğrusu süs eşyası gibi tv ye bağlı pek kullanmıyorum. genelde nvidia sheld pro kullanıyorum.bugün amazona Nokia Yayın Kutusu 8010, Android TV sıparışı verdim. oyuncak gelsin deniyerek artı-eksilerini paylaşırım.

  • kutu geldi,genel olarak çok seri. android 11 yüklü.özellikle internet tv lerde çok seri.
  • mamoste1 kullanıcısına yanıt

    Yalnız apple tv film kiralama satın alma çok ucuz google film kirası satış çok pahalı apple tv 4K görüntü kalitesi mükemmel nokıa nasıl görüntü kalitesi bilmiyorum.

  • mamoste1 kullanıcısına yanıt

    Görüntü kalitesi nasıl beğendinmi ben apple 4k kullanıyorum yedek almayı düşünüyorum nokıa 8010




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevrans -- 29 Ocak 2024; 11:35:7 >
  • nevrans kullanıcısına yanıt

    Görüntü gayet güzel. en güzel tarafı kumandası harika. ip tvleri uydu kanalı gibi patır patır.

    bende apple 4k var, uygulamalar sınırlı. nvidia sheld pro ve nokia 8010 cihazlar super. android cihazlarda turkvod vb uygulamalar emsalsız oluyor. apple4k da netflix,prime youtube premium izlemek güzel. benim apple de en büyük sorunum kumanda.

  • mamoste1 kullanıcısına yanıt
    Bende alayım amazon'dan bir tane görüntü kalitesinden memnun olduğunu yazmışsın en önemli zaten görüntü kalitesi bugün baktım google tv kiralama satın alma fiyatları apple tv fiyatına gerilemiş bilgi verdiğin için teşekkür ederim
  • nevrans kullanıcısına yanıt

    benim 100 mbps fiber internetim var. sıtabil 94 mbps alıyorum. özellikle youtube ve netflix uhd yayınlarda apple 4k bir tık üstün olabilir ancak önemli bir fark yok. nvidia sheld pro 20.000 tl cıvarı,nokia 8010 4.500 tl cıvarı. ben eş değer görüyorum. nokia 8010 nun kumandasi nvidia ya göre daha akıcı. tabii 3gb ekrankartı olan nvidia sheld pro oyunlarda daha başarılı olmalı. ben oyun oynamadığım için ,yorum yapmam...

  • mamoste1 kullanıcısına yanıt

    merhaba dolby atmos ses alabiliyor musunuz? Disney, prime vs?

  • selmand kullanıcısına yanıt

    alıyorum. 7+1 samsung ses sistemim var. dolby atmos filmlerde özellikle arka operlörlerden gelen farklı sesler super oluyor.

  • bir konu daha paylaşmak istiyorum. bende bir kaç android cihaz var. nvidia sheld pro da internet tv kanalları gecikmeli gelirken. nokia 8010 da uydu kanalları gibi çok seri açılıyor kanallar. özellikle nokia nın super bir kumandası var. internet tv leri kumandanın artı eksi tuşu ile uydu kanalları gibi taramak mümkün. tabi wifi 6 özelliği de çok önemli...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamoste1 -- 12 Mart 2024; 23:51:7 >
  • arkadaşlar bildiğiniz gibi yakın zamanda nokia 8010 android 12 güncellemesi aldı.

    bu güncellemeden sonra wifi 6 ya bağlanmıyor cihaz?

    sizlerde durum nedir?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.