Şimdi Ara

nokia garanti fiyaskosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar nokıa 5230 model telefonum var. telefonumda ekranın kararması ardından yenıden telefonun baslaması,dokunmatıgının calısmaması gıbı sorunlar vardı. garantıye goturdum.cıhazımı kullanmaya basladım yaklasık 3 ay oldu yıne aynı sorunları cıkartıyor. takılıyor ekran kararıyor dokunmatık bazen calısmıyor... yıne garantıye verecegım fakat vermeden once ne gıbı haklarım bulunmaktadır bılmek ıstıyorum. tuketıcı hakkı olarak paranın gerı alınması vb ?? yardımcı olursanız sevınırım

Orijinalden alıntı: metinTasci
    arkadaslar nokıa 5230 model telefonum var. telefonumda ekranın kararması ardından yenıden telefonun baslaması,dokunmatıgının calısmaması gıbı sorunlar vardı. garantıye goturdum.cıhazımı kullanmaya basladım yaklasık 3 ay oldu yıne aynı sorunları cıkartıyor. takılıyor ekran kararıyor dokunmatık bazen calısmıyor... yıne garantıye verecegım fakat vermeden once ne gıbı haklarım bulunmaktadır bılmek ıstıyorum. tuketıcı hakkı olarak paranın gerı alınması vb ?? yardımcı olursanız sevınırım

ayni sorun 2. kere tekrarandigi icin degisim/para iadesi hakkiniz var ancak garanti servisileri cakallik yapip sorunu farkli gosteriyor bende oyle yapmislardi. ayrica telefnu 1 yil icinde 4 kere garantiye verirseniz yime ayni haklariniz var ancak verdkte sonra srayip 4. kere gonderdiginizi siz soyleyin aksi halde ne hikmetse ilk defa servise geldigini saniyorlar...

• bence haklarınızı bilip ona göre davranın oldum olası sinir olurum bu durumlara
  • Yanlış bilgi malesef, doğrusu; aynı sorun 2 den fazla tekrarlarsa yani 3 kez olursa, farklı arıza da 4 ten fazla yani 5 kez olursa....

quote:

Orijinalden alıntı: nero67

ayni sorun 2. kere tekrarandigi icin degisim/para iadesi hakkiniz var ancak garanti servisileri cakallik yapip sorunu farkli gosteriyor bende oyle yapmislardi. ayrica telefnu 1 yil icinde 4 kere garantiye verirseniz yime ayni haklariniz var ancak verdkte sonra srayip 4. kere gonderdiginizi siz soyleyin aksi halde ne hikmetse ilk defa servise geldigini saniyorlar...

Garantinin bize sağladığı hakları malesef bilmiyoruz, garanti belgesinde yazıyor olmasına rağmen de okumuyoruz. Bu yüzden de aylarca sıkıntı çekenler var...

"Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın;

a) Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,

b) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,

c) Firmanın servis istasyonunun, servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçı-üreticisinden birisinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi,

durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir. "

Tamir süresi azami 30 iş günüdür. (Bunun hesaplanmasına cumartesi günleri dahil, pazarlar hariçtir)
    Bedel iadesi talep etme hakkımız varken, kendi kendimize sıkıntı çekmeyelim arkadaşlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 20 Ekim 2010; 21:31:58 >

• arkdaslar oncelıkle tesekkur ederım cevaplarınız ıcın. aynı hata ıkıncı kez oldu anladıgım kadarıyla bedel ıadesı ısteyebılıyorum suan.daha garantıye verılmedı. sımdı bedel ıadesı talebı ıcın ne yapmam gerekıyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sony ericsson ve sim kart sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Yanlış bilgi malesef, doğrusu; aynı sorun 2 den fazla tekrarlarsa yani 3 kez olursa, farklı arıza da 4 ten fazla yani 5 kez olursa....

quote:

Orijinalden alıntı: nero67

Garantinin bize sağladığı hakları malesef bilmiyoruz, garanti belgesinde yazıyor olmasına rağmen de okumuyoruz. Bu yüzden de aylarca sıkıntı çekenler var...

"Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın;

a) Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,

b) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,

c) Firmanın servis istasyonunun, servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçı-üreticisinden birisinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi,

durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir. "

Tamir süresi azami 30 iş günüdür. (Bunun hesaplanmasına cumartesi günleri dahil, pazarlar hariçtir)
    Bedel iadesi talep etme hakkımız varken, kendi kendimize sıkıntı çekmeyelim arkadaşlar....

Harika bir açıklama olmuş, elinize sağlık

• Para iadesi kolay değil tabi ki, sabır ve mücadele işi. Nokia kendiliğinden kabul etmiyor bunu çünkü....

quote:

peki para iadesi o kadar kolay mı?
  • normalde genpa ya verıyorum teleservice yapar mı? nokıa yı ara derken ?
  • ver telefonunu servise kaydını sisteme girdiklerinden hemen ardından nokia'yı ara talep'de bulun işleme alınacak eğerki uygun görülür ise yasal haklarınız olan ürün değişimi/bedel iadesi veya ücretsiz onarım haklarınızı kullanabileceksiniz.

baktın şu bu o vs mırın kırın ediyorlar tüketici mahkemesine/tüketici mahkemesi hakem heyetine bir dilekçe ,faturanız ve servis formlarınız ile başvurun eğerki haklı iseniz problesiz çözülür sorununuz :)

normalde genpa ya verıyorum teleservice yapar mı? nokıa yı ara derken ?

Bilmiyorum ama nerede okusam genpada problem var . 10 kişide genpa problemi varken , 1 kişide kvk problemi var ve teleservice problemi ise hiç görmedim şu ana kadar...

Ayrıca nokia yı aramanın sana bişey kazandıracağını sanmıyorum...

@nero67 para iadesi veya cihaz değişimi için aynı hatayı en az 3 kere yapması gerekiyor.

Orijinalden alıntı: E.İskenderli

ver telefonunu servise kaydını sisteme girdiklerinden hemen ardından nokia'yı ara talep'de bulun işleme alınacak eğerki uygun görülür ise yasal haklarınız olan ürün değişimi/bedel iadesi veya ücretsiz onarım haklarınızı kullanabileceksiniz.

baktın şu bu o vs mırın kırın ediyorlar tüketici mahkemesine/tüketici mahkemesi hakem heyetine bir dilekçe ,faturanız ve servis formlarınız ile başvurun eğerki haklı iseniz problesiz çözülür sorununuz :)

• Umarım gönlünce çözümlenir arkadaşım....
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.