Şimdi Ara

===> NOKIA 5800 XpressMusic SIK SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI <===

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
2
Favori
33.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ===> NOKIA 5800 XpressMusic SIK SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI <===


    1: Telefonun kutu içeriği nedir?
    - Mevcut piyasadaki kutularda: NOKIA 5800 XpressMusic Cep telefonu, Stylus kalem, USB Kablo, Batarya, Bileklik, Pena, Kulaklık, Şarj Cihazı, 8 GB Hafıza Kartı, Yazılım CD'si, Kullanma Kılavuzları.

    2: Kimilerinin kutu içeriğinden kılıf, yedek kalem, sehpa, TV bağlantı kablosu çıkmış. Ben de neden yok?
    - Ekim 2009 sonunda bu telefon büyük bir kampanyaya girdi. Bu tarihten itibaren belirttiğiniz aksesuarlar kutu içeriğinden çıkarıldı. Yine de olsun diyorsanız gittigidiyor.com gibi sitelerden en fazla 75 TL'ye tamamını (hatta fazlasıyla) temin edebilirsiniz.

    3: Telefonu nereden almalıyım?
    - NOKIA SHOP'lardan, GSM Operatörlerinin işlek çalışan yetkili bayiilerinden veya teknomarketlerden görerek, inceleyerek almanızı tavsiye ederim. Cayma hakkı nedeniyle internet alımları tercih edilsede ürün iadelerinde ki prosedür uğraştırabilir. Ayrıca birinin geri iade ettiği ürün illa ki tekrar satışa konulacaktır; size bu ürünün gönderilme ihtimali de bir hayli fazladır.

    4: "Kasa açıklığı" diye bir şeyden bahsediliyor. Nedir bu kasa açıklığı? Olup-olmadığını nasıl anlarım?
    - Kasa açıklığı tam olarak şudur:http://img89.imageshack.us/img89/3626/5800aciklik.jpg

    5: NOKIA 5800 XM ve iPhone arasında kaldım. Farkları nedir?
    - GeceBekcisi nickli arkadaşımızın bu konuda güzel bir karşılaştırması mevcut:http://forum.donanimhaber.com/m_29815690/tm.htm#msglink_29820177

    6: İlk sarj nasıl olmalı? "İlk şarjda 12 saat şarjda tut" diyorlar.
    - 4-5 defa tam doldur boşalt yapmanız yeterli. 12 saat tutmanıza gerek yok. Şarj bitince şarjdan çıkartınız.

    7: SIM kartı nasıl çıkartabilirim?
    - SIM kart kapağını açın. Stylus Kalemi, arka kapağı ve bataryayı çıkartın. Batarya yuvasında SIM kartı göreceksiniz. Arkasında kalan küçük boşluğa Stylus kalemi sokup ittirin.

    8: SIM karttaki telefon numaralarını telefona nasıl aktarabilirim?
    - Rehber'e girin. Seçenekler'den Kopyala'ya girin. Yalnız bunu yapmadan önce yine Seçenekler -> Ayarlar'dan varsayılan Rehber ayarlarını kontrol edin.

    9: Telefonumun versiyonunu nasıl öğrenebilirim?
    - Arama ekranına *#0000# yazarak.

    10: Telefonuma nasıl yeni yazılım yükletebilirim?
    - Kişisel görüşüm bu işi NOKIA Shop'larda yaptırmanız. En fazla 1 saat içinde telefonunuzu teslim alırsınız. Garanti süresi boyunca bu hizmeti ücretsiz veriyorlar.

    11: Telefonumu yeni aldım. Ne yapmalıyım? Hangi programları yüklemeliyim?
    - Aycan. arkadaşımızın başlığına bakınız:http://forum.donanimhaber.com/m_38348584/tm.htm

    12: İnternetten tema indirdim telefonuma nasıl yüklerim?
    - En pratik yolu: Telefonunuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. Telefonunuzda "E:\" içine girin. "Others" klasörünü açın. Temanızı buraya kopyalayın. Telefonu bilgisayardan çıkarın. Menü -> Uygulamalar -> Dosya Yöneticisi -> Diğer yolunu takip edin. Yüklediğiniz temayı klasör içinde göreceksiniz. Onu açın. Gelen tüm sorulara "EVET" veya "TAMAM" deyin. Temanıza Menü -> Ayarlar -> Kişisel -> Temalar -> Genel yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz.

    13: Telefonuma nasıl program yükleyebilirim.
    - Yükleyeceğiniz program signed yani imzalıysa ve tek bir adet .sis (veya .sisx) dosyasından oluşuyorsa tema yüklemeyle aynı şekilde yükleyebilirsiniz. Yüklenen programa Menü -> Uygulamalar yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz.

    14: Telefonu USB Kabloyla mı yoksa Bluetooth'la mı bilgisayara bağlarsam daha iyi olur.
    - 5 MB'a kadar boyutlarda ki dosyaları yüklemek için farketmez. Daha fazlasında Bluetooth çok yavaş kalıyor.

    15: Bazı programları yüklerken sertifika problemi çıkıyor. Sertifika almak ya da hacklemek lazımmış. Neden hacklemem lazım? Hacklemek istemezsem nasıl sertifika alabilirim?
    - İnternetten demo olmayan yani tam sürüm oyun, program indirdiğinizde neden cracklemeniz gerekiyorsa o yüzden hacklemelisiniz. Sertifika için biojudas arkadaşımızın çalışmasını aynen yerine getiriniz:http://5800tr.wordpress.com/2010/03/06/sertifika-alma-ve-program-imzalama-videolu-anlatim/

    16: Sesli arama veya uygulama çalıştırmayı nasıl yaparım?
    - Telefon üzerindeki yeşil tuşa veya orijinal kulaklığı üzerindeki ahize ikonlu tuşa sinyal sesi gelene kadar basılı tutun. Sinyal sesi gelince konuşun. Rehberdeki ismi veya uygulama adını eksiksiz ve doğru telaffuz etmeye dikkat edin.

    17: GPS'i açtığımda sürekli kontörüm gidiyor ne yapmam lazım?
    - Saydam nickli arkadaşımızın videosu gayet açıklayıcı olacaktır:http://www.youtube.com/watch?v=hDF30TQB9Bw

    18: Ovi Maps dışında başka navigasyon programları da varmış? Bunlar hangileri ve nasıl yüklerim?
    - Garmin Mobile XT ve NDrive en sık tercih edilen programlardır. Reis-i Eagles Hoca'nın sitesinde gereken açıklamalar mevcut.
    Garmin Mobile XT için:http://www.reis-ieagles.com/ileti27.html
    NDrive için:http://www.reis-ieagles.com/ozel-programlar/ndrive-v9-3-10-gps-yazilimi-kurulum-kilavuzu-by-reis-i-eagles-t1155.html

    19: Hangi internet tarayıcıyı tavsiye edersiniz?
    - Skyfire ve Opera Mini yeterli olacaktır.

    20: Bu telefon için hangi MSN Messenger programını tavsiye edersiniz?
    - An itibariyle ben bunu kullanıyorum ve memnunum:http://5800tr.wordpress.com/2010/02/17/nokia-5800-icin-live-messenger-msnturkce

    21: Nokia 5800 ev ekranındaki kısayol ikonları kayboldu, ayrıca rehber ve tuş takımı çalışmıyor, sadece menü tuşu çalışıyor. Dokunmatik ekran mı bozuldu? Format mı atmam gerekiyor?
    - Hayır, dokunmatik ekran sağlam, format atmanıza gerek yok. Şu adımları uygulamanız yeterlidir: Hackli telefonda Xplore açın ve "c:\private\10202BE9\persists\" klasörüne gelin. Bu klasörde 10275102.cre dosyasını silin. Ev ekranı teması olarak "Temel" seçin. Telefonu açıp kapayın. Tekrar ev ekranı teması seçimine gelip "Kısayol çubuğu" seçin. Kısayollarını yeniden ayarlayın. Bu arada Telefon Ara ve Rehber de çalışıyor olacak

    22: NOKIA 5800 XM için Türkçe-İngilizce sözlük programı var mı?
    - v40 versiyonu ile birlikte telefona bir de sözlük geliyor, ancak ilk sefere mahsus istediğiniz dilleri telefona indirmeniz gerekiyor. Programı ilk açışınızda tek dil İngilizce var, internete bağlanarak başka diller de indirilsin mi gibi bir soru sorar. Her dil dosyası yaklaşık 500 kb. Kontörüm gitmesin diyorsanızhttp://europe.nokia.com/support/download-software/mobile-dictionary adresine girerek Türkçe (varsa istediğiniz diğer dilleri de, sayı sınırı yok) dosyasını bilgisayarınıza indirip telefona aktarıp kurmanız yeterli.

    23: Telefonu açıyorum, NOKIA yazısında kalıyor. Telefon açılmıyor. Neden?
    - Telefonu açmadan önce hafıza kartını çıkartın, açtıktan sonra tekrar takın sorun hallolur.

    24: Telefonun ana ekranında ki kısayollar nelerdir?
    - Saat ikonuna tıkladığımızda saat ayarları ve alarm bölümü çıkar. Tarih yazan yere dokunduğumuzda ajandayla beraber tercihlerin de yer aldığı bir liste çıkar. Sağ üst köşeye tıkladığımızda ortaya çıkan çift taraflı ok ikonuna tıklarsak tüm bağlantı ayarlarının yer aldığı (wi-fi, şebeke, bluetooth vs.) menü çıkar. Ekranın sağ üstünde XpressMusic butonuna dokunduğumuzda müzik, galeri, web, video paylaşımı gibi kısayollar çıkar.

    25: 5800 için Ekran Yazıtipini (Font) nasıl değiştirebilirim?
    - Telefonun hafıza kartını, kart okuyucu ile bilgisayara usb'den bağlayın, ya da telefonu usb kablosu ile depolama modunda bilgisayara bağlayın. Hafıza kartının içinde Resource klasörünü açıp, içine "Fonts" adında bir klasör oluşturun. Şimdi de Başlat'tan Çalıştır'a gelip Fonts yazın. Bilgisayarınızdaki fontları içeren klasör açılacak. Bu klasörden bir font beğenin (truetype tipinde bir font olsun). Bu font dosyasını; Hafıza kartınızın içindeki Resource klasöründe oluşturduğumuz, Fonts klasörü içine 4 kere farklı isimle kopyalayın. Bu 4 dosyanın isimlerini şu şekilde koyun: s60snr.ttf s60ssb.ttf s60tsb.ttf S60ZDIGI.ttf Dosya isimlerinde hiç boşluk yok, dikkat edin. Hafıza kartını telefona geri takıp, telefonu yeniden başlatın. Tamamdır. Sıkılırsanız, tekrar bilgisayara bağlayıp Fonts klasörünü silmeniz yeterli.

    26: Hafıza kartına müziklerimi yükledim. Fakat müzik çalarda gözükmüyor. Ne yapmalıyım?
    - Hafıza kartınıza müzik dosyalarını yükledikten sonra Müzik Çalar'a gidin. Seçenekler'den "Kütüphaneyi yenile" deyin. Bir süre bekleyin. Bu süre şarkıların niteliklerine (Uzunluk, boyut vs.) göre değişebilir. Kütüphane yenilendi uyarısını aldıktan sonra keyfinizce müzik zevki yaşayabilirsiniz.



    DİPNOT - 1: Eklenmesini istedikleriniz için bana mesaj atmanızı (soru-cevap şeklinde) rica ediyorum. Mesaj yerine yine soru-cevap şeklinde bu başlığa yazsanız bile ben ilk mesaja eklerim.
    DİPNOT - 2: LÜTFEN bu mesajı alıntılayarak cevap yazmayınız.



    KATKIDA BULUNANLAR: Aycan., biojudas, edenizli100, fbsk1907, GeceBekcisi, kingofspades, maxpayne1975, NomadCRY, Pulstar, Reis-i Eagles, Saydam,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 16 Nisan 2010; 8:59:58 >







  • Üst konu olmalı! Teşekkürler.
  • Çok güzel olmuş, sorulan bi çok sorunun cevabı var. İmzama ekliyorum konuyu
  • Arkadaşlar kullanım mı yoksa üretim hatasımıdır anlayamadığım dört ekşi sözlük yorumunu aşağıya aktarıyorum sizce sorun nedir?

    geçen şubat ayından beri kullanmış olduğum ama bu aybaşında sevdiceğim cansu'mdan gelen mesajı bozuk ekranı yüzünden cevaplayamadığımda beni sinir krizlerine sokup, ekranı yok etmeme sebep olan cihazdır. yamulmuyorsam, nokia'nın ilk dokunmatik telefonu olduğundan, bazı acemilikler vardır bu telefonda. mesaj yazması vs. çok hoştur ama o ekran bozulsun da görün ebenizinkini. hakikaten çok sinir bozucu, insan kafayı yiyor arkadaşım, bi mesaj yazmanın, rehberden bir insan seçip aramanın nasıl bir ızdırap olduğunu ancak yaşarsanız anlayabilirsiniz.

    2 ay boyunca bu sorunla boğuştuğumdan "lan acaba hayvan gibi kullanan bir ben mi varım" diye aynı telefonu kullanan çevremdeki insanlara sorduğumda bir kaçının böyle bir sorunla karşı karşıya kaldığını gördüm. almayın oğlum bu telefonu, aldırtmayın, koskocaman nokia'nın batacak hali yok ya?

    çok sinir olmuştum bak, cidden. sonra ne mi yaptım? gittim en ekonomiğinden nokia 5130 aldım. yere düşür, kıçına sok, bir bok olmuyor. hem de çok nadir de olsa cansu'mdan gelen mesajlara kafan bozulmadan cevap ver, aramaları kabul et. gerçi aramıyor pek ama.. olsun. rehberden ben seçip, arayabiliyorum en azından.

    (bkz: cansu/#14642441)

    (suzgecme, 28.01.2010 16:55 ~ 16:57)
    #17992773 paylaş şikayet et

    ömrümü çürüttü bu benim..

    hevesimin tecavüze uğraması, telefonu alalı 24 saat dolmadan ekranın renkli bir gösterinin ardından bir daha açılmamak üzere kararmasıyla başladı.. nokia club buldum hemen yakınlarda bi yerde. götürdüm verdim. cumartesi olduğu için, bugüne yetişmez pazartesi verelim dediler. sevindim ben buna mal gibi.. millet 15-20 günden önce alamazken 2 günde alıcam telefonumu boru mu? boru tabi. kıçıma kaçacak üstelik. serviste kaldığı 2 gün sürenin sonunda bu telefonun fiyatı nerdeyse yarı yarıya düştü.. para falan fani şeyler bunlar takmamak lazım kafaya dedim, geçtim..
    aldım telefonumu pazartesi. zaten ne hevesim kalmış ne de kendisine karşı bi merakım.. açamadım delirdim önce. şarjı bitmiş meğersem. ahah ne salağım di mi.. 1,5 gün önce zaten ben diyim 8 saat siz deyin 12 saat şarj etmiştik biz bunu ama edelim hadi yine.. bütün gece şarjda duran telefon ertesi gün öğlen 3-4 civarı dırılu gibi iğrenç bir tonla haber veriyor utanmadan: batarya zayıf. sabah işe gelirken 3-4 şarkı dinlemişim, max. 4-5 kere kısa görüşmeler yapmış olsam o saate kadar.. şarjda durduğu süreden daha kısa bir zaman diliminde tekrar şarj istiyor yüzsüz.
    diyelim ki telefonu şarj edebilecek bir ortamda değilim. işte sıçtığım an. kapanan telefon şarja taksam dahi bir daha açılmıyor. zaten önce bi 15dk. kadar bekliyoruz kendine gelsin, açılmaya hazır olsun diye ama ı ıh. basıyorum tuşa, beyaz bir fonda nokia yazısı çıkıyor, eller çıkıyor*, nokia gidiyor, eller gidiyor.. beyaz ekran bana bakıyor ben beyaz ekrana bakıyorum. bataryayı çıkartmadan bu beyaz ekrandan kurtulmak mümkün değil.. yaklaşık bi 10 -evet on- sefer kadar bataryasını çıkarıp taktıktan sonra nihayet dank ediyor bu gerizekalı telefona: lutfen pin kodunu giriniz.. çatlatıcam koca ekranını o olucak.
    siz bu işlemleri yaparken kapatıp açmaktan bitap düşen telefonun batarya zayıf uyarısı vere vere bi hal olduğunu, bazen tam pin kodunu girecekken kapandığını ya da kilitlendiğini ve yine açmak için debelendiğinizi de ayrıca belirtmek isterim.
    telefonun bataryasını falan çıkarıp taktığınızdan olsa gerek saat ve tarih ayarları kafasına göre bazen bozuluyor bazen bozulmuyor. saati yeniden ayarladığınızda soruyor utanmadan: saat değişikliği algılandı, farklı bir saat dilimine mi gittiniz? ben gitmedim de sen uçtun be kuşum.
    sadece bir kez başıma geldi ama karşılaşırsanız tırsmayın diye yazayım. birisi aradığında zil sesiniz yerine tuhaf, tiz bir siren sesi duyarsanız boşuna telaşlanıp salak salak basmayın ekranına sussun diye.. ne cevaplayabiliyor ne de reddedebiliyorsunuz durum böyleyken. sakince bataryayı çıkarın. açarken delireceksiniz zaten.. ya ben lan neyse bişey demiyorum

    edit: her şeye rağmen etrafındaki parlak kırmızı şeridin hastasıyım.

    (infra red, 03.02.2010 17:54 ~ 17:59)

    bi kaç gündür iyi gibiydi aramız, bazen slide bazen accept butonuyla acıyorum telefonu çünki artık canı hangisini göstermek istediyse onu gösteriyor. yani iyi kötü yuvarlanıp gidiyoduk düne kadar.

    bi açık ofiste çalışıyorum, büyük patronun odası hemen arkamda ama kapısı ardına kadar açık. telefon çaldı, ne haddimeyse açtım, cateringci arıyor, derken aman allahım canım nokyam sesi loudspeakera veriyor nedense. geri de almıyor, ben çırpınırken bütün ofis beni, şirkete gelmeye çalışırken yolda kaybolan cateringciyi dinliyor. konuşma da uzun aksi gibi ama mümkün değil ne sesi kısabiliyorum, ne loudspeakerı kapatabiliyorum. kadına ben sizi hoparlöre aldım bi kapat arim ben seni de diyemiyorum, zaten kaybolmuş bi de ben mi terkedeyim? kadın kendi kendine yolu buldu allahtan. bu sefer de böyle atlattık.

    cennetten gelen edit: allahima sukurler olsun alicisini bulup kurtuldum, tez zamanda butun kullanicilarina insallah.

    (gckprenses, 03.02.2010 19:00 ~ 23.02.2010 21:35)
    #18066750 paylaş şikayet et

    iphone'un üçte biri fiyata (multitouch durumu ve bol eyecandy hariç) iphone'un yapabildiklerininin çoğunu yapabilen telefon. hatta bazı konularda daha üstün. ayrıca software desteği de symbian sağolsun neredeyse apple kadar var. programları olsun, oyunları olsun, oyuncakları olsun bir iphone keyfi yaşattı bana ucundan da olsa. iphone'dan en büyük üstünlüğü ise bu oyunları, programları, oyuncakları aynı anda isterseniz 10 tane açık tutabilmeniz. multitasking yani. iphone'un eyecandy'si, alengirli oyunları kalbimi çok çalıyor ama aynı anda hem msn, hem facebook, hem de youtube açabilmek tabi şu an benim için iphone'un nefis görselliğinden daha ön planda.

    edit: burda okuduğum bilgilerden sonra java 2.0 beta update'ini yükledim ve telefon nerdeyse 3 kat hızlandı. screen orientation değiştirme konusunda bile! her 5800 sahibi acilen bunu yapmalı.

    edit 2: "java 2.0beta update"i nerden yükleyebilirim diye soran milyonlara ithafen: (bkz: giyf) (bkz: aramaya inanmak)
    artislik olarak algılamayın, nerden indirdiğimi ezbere bilmiyorum, şimdi bunu bulmak için ben google'dan arayıp bulup sizlerin hepsine tek tek mesaj mı atıcam? herkes arasın bulsun, doğru aramayla en fazla girdiğiniz 3. linkte çıkacaktır.

    (antisocial, 14.02.2010




  • @Pulstar

    Hay Allah razı olsun senden. İnşallah insanlar biraz zahmet ederler de bu başlığa bir göz atarlar.
  • @Pulstar

    kesilikle cok yararlı olmuş eline sağlık, bende alalı 1 hafta oldu...
  • süper olmuş bugün telefonum geliyor burdaki bilgiler çok işime yarıycak
  • Referans olarak gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
  • @Pulstar

    Ellerine sağlık, çok gerekliydi böyle bir başlık. Ana başlık, artık işlevini fazlasıyla yitirmişti.
    Bir senedir bu telefonu kullanıyorum, ana başlık adlı başlık yerine, ben artık burayı takip edeceğim.
    Orada sorulanlara cevap yazdığımda kaybolup gittiği için yazasım da gelmiyordu.
    Cevaplanması gereken sorular listesi gibi bir şey çıkartırsanız, ben de yardımcı olabilirim arada.

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edenizli100 -- 19 Mart 2010; 14:09:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edenizli100

    @Pulstar

    Ellerine sağlık, çok gerekliydi böyle bir başlık. Ana başlık, artık işlevini fazlasıyla yitirmişti.
    Bir senedir bu telefonu kullanıyorum, ana başlık adlı başlık yerine, ben artık burayı takip edeceğim.
    Orada sorulanlara cevap yazdığımda kaybolup gittiği için yazasım da gelmiyordu.
    Cevaplanması gereken sorular listesi gibi bir şey çıkartırsanız, ben de yardımcı olabilirim arada.

    Saygılar...

    (Not: Deepnot yerine Dipnot daha hoş olur sanki)


    Hocam bu telefonu almaya kesin karar vermem de senin etkin çok büyük. Sorularıma karşı büyük bir sabırla verdiğin cevaplar sayesinde bu telefonu almaya karar verdim. "Şimdi de iyi ki almışım" diyorum. Bu başlığa katkılarını bekliyorum.




  • Selam arkadaşlar ben bu telefonu dün aldım ,sİze bir sorum olucak sim kartındaki tel nolarını nasıl 5800 a aktarabilirm,şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irmscher -- 14 Mart 2010; 18:32:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irmscher

    Selam arkadaşlar ben bu telefonu dün aldım ,sİze bir sorum olucak sim kartındaki tel nolarını nasıl 5800 a aktarabilirm,şimdiden teşekkürler


    Sorunu ve cevabını (8. soru-cevap) ilk mesaja ekledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pulstar -- 14 Mart 2010; 19:41:42 >
  • bugün bu telden alacaktım carfeur kipa teleses vodafone 4 yerdeki teşhirdeki ve kutudaki tellere baktım hepsindede kasa açıklığı vardı bu kasa açıklığının ışık sızmasından başka bir sıkıntısı varmı açıklıktan içeri toz giriyormu kasa açıklığını servise versek nasıl bir sonuç alabiliriz?sizin tellerdede kasa açıklığı varmı?
  • Benimde iki sorum olucak yardımcı olabilicek biri olursa sevinrim.

    İnternet tarayıcısı olarak Sky Fire kullanmaktayım. Chat rulet gibi sitelerde web kameramı ve mikrafonu algılamıyor. Oysa msn de ses gönderirken mikrafonumu kullanabiliyorum tek eksiğim kameram fakat bu sitede kamera ve mikrafon gerekli oluyor kullanıcı arkadaşlar bilirler. Burda telefonda iki tane kamera olduğu halde bana kamera edin yazısı çıkıyor ve sky fire ayarlarında kameramı algılicak bir bölümde bulamadım bu konuda bilgisi olan biri var mıdır aranızda?

    Bir diğer sorun da bazen youtube de video izlerken kasılmalar oluyor bunun sebebi ya da çözüm yöntemi nedir ?
  • 5800 için yeni başlıklar açılmaması dileğiyle....
  • süpersiniz
  • iyi günler 2 sorum olucak öncelikle telefonu kalem i olmadan da oarmagmzla rahtlıkla kullanabiliyomuyz ve kullandysnz sarjı gerçektn müzik dinlynce çbk bitiyormu
    teskkrler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BIG SEXY

    iyi günler 2 sorum olucak öncelikle telefonu kalem i olmadan da oarmagmzla rahtlıkla kullanabiliyomuyz ve kullandysnz sarjı gerçektn müzik dinlynce çbk bitiyormu
    teskkrler


    köfte parmaklı değilim ve gayet rahat kullanıyorum.. eğer sadece müzik dinlerseniz de çabuk bitmiyor.
  • Dün bu saatlerde şarjdan çıkardım. Telefonu aldığımdan beri ilk kez bu kadar çok MP3 dinledim. 2 saat dinlemişimdir heralde. 3 defa telefon görüşmesi yaptım. Herbiri ortalama 2-3 dakika tuttu. 15-20 dakika kadar da Wi-Fi kullandım. Şarj çubuğunda eksilme yok.
  • Ya arkadaşlar benim 5800' ın şarj göstergesi hep FULL hep FULL.
    Hiç düşmüyor ve şarjı bitmek üzere olduğunda bi anda en düşük e düşüp BATARYA ZAYIF demeye başlıyor 5 dk içindede zaten pil bitiyor.
    Neden olabilir?
    v40 yüklü, hard format denendi çare olmadı!..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.