Şimdi Ara

ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.976
Cevap
7
Favori
159.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NotebookCheck sitesinin yapmış olduğu Acer 5739g ayrıntılı Türkçe incelemesi için aşağıdaki linke tıklayınız..
    http://www.notebookcheck-tr.com/Inceleme-Acer-Aspire-5739G-Notebook.21143.0.html

    Aslında yukarıdaki incelemede birçok konu ayrıntılı birşekilde anlatılmış..Ama benim gibi üçüncü kişilerin incelemelerini merak edenler için kısaca laptopu tanıtmak istiyorum..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir


     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir


     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir




    --Acer Aspire 5739g özellikleri--

    Parmakizi Okuyucu yoktur.. Yurtdışı modellere özgüdür..
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ 2 Duo
    İşlemci Ailesi Intel® Centrino®2 Islemci
    İşlemci Numarası P8700
    İşlemci Hızı 2.53 GHz
    İşlemci Bus Hızı 1066 MHz
    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    Hafıza (RAM) Kapasites 4 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Sabit Disk Kapasitesi 320 GB
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GT240
    Ekran Boyu(inch) 15.6" " CRYSTAL BRITE
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD SUPER MULTI
    Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık 2.8 KG



    Bu laptopu yakın bir arkadaşımla birlikte aldım.. Yani iki adet.. Vatanbilgisayarın Antalya şubesinden aldığımız ilk 5739glerde forumda da sıkça bahsettiğimiz hoparlör problemi mevcuttu.. Yani bir müzik dinlerken hoparlörlerden çıt pıt diye ses gelmekteydi.. İlk aşamada bunun donanımsal olduğunu düşünmüştük ve laptopları değiştirdik yenilerinde de aynı sorununun olduğunu gördüğümüzde aletleri almaya karar verdik zira belliki bu donanımsal değil yazılımsal bir sorundu.. Acerın bazı modellerinde bu ses sorunu yaşanabiliyor..

    Aslında Vatanbilgisayara Packerdbellin 2.8 işlemciye sahip olan modellerini almaya gitmiştik.. Ama Acerın kasasını görünce kısa süren karar anından sonra Acerlara yöneldik.. Zira Acerın tuş takımı gerçekten ben buradayım diyordu.. Daha şık bir tasarıma sahipti.. Kasada kullanılan ışıklar ve ledler dokunmatik tuşlar gerçekten özellikle karanlık ortamlarda çok şık görünüyordu.. Packerdbellin 2.8 işlemciye sahip olan modelini yakın bir arkadaşım kullanıyordu.. Nasıl bir alet olduğunu az çok biliyordum ama özellikle servis konusunda ve destek konusunda özellikle yazılımsal (driver gibi) yetersiz olduğunu bizzat kendim yaşadım gördüm biliyorum.. Xp yüklemek driverları bulmak ölüm gibiydi..

    Oysa Acerın en güzel yanlarından birisi buydu.. Driverlar acerın hem ana global sitesinde hem de türkçe sayfasında model model işletim sistemlerine göre ayrılmış ve düzenlenmiş birşekilde veriliyordu.. Hiç olmazsa insanları Xp kurucam ama driverları nereden bulucam diye düşünceye itmiyordu..



    Yaptığım ilk iş de buydu zaten alete XP kurmak.. Belki geri kafalı diyen de çıkar ama alışkanlıklar kolay terkedilmiyor Aleti eve getirir getirmez ilk işim Win7 yi biraz kurcaladıktan sonra İşletim sisteminin yedeğini almak oldu.. Bildiğimiz gibi artık laptopların yanında İşletim sistemi DVD si vermemekteler.. Bunun yerine harddiskte belli biryere bu dosyalar gömülmekte ve herhangi bir sorunda buradan tekrar fabrika ayarlarında işletim sistemini geri yükleyebilmektesiniz.. Win7yi açtığınızda zaten bir süre sonra size bu gizli verileri yedeklemek isteyip istemediğinizi sormakta.. Hemen yedeklerseniz çok iyi edersiniz zira harddiskinizin zarar görmesi halinde yeni harddiskinize bu dvdlerle win7yi tekrar yükleyebilirsiniz..

    Aletle gelen Win7 64 bit.. Bunu da es geçmeyelim..

    Ben Acerın sistesinden Türkçe driverları indirdikten sonra Xp kurulumunu yaptım.. Driverları sorunsuz birşekilde yükledim.. Alet Xp ile sorunsuz birşekilde çalışmakta.. Aşağı yukarı alalı 1 aya yakın bir zaman oldu sanırım ve bu süre zarfında laptop sürekli açık.. Aynı anda emule rapid ve torrenten indirme yapmakta.. Sadece iki üç günde bir laptopu yeniden başlatmaktayım okadar.. Ve bu süre zarfında ne bir mavi ekran ne de başka bir hata sorunsuz birşekilde çalışmakta.. Yani kendisini bana fazlasıyla kanıtladı..



    --EKRAN ÖZELLİKLERİ--
    Ekran özelliklerine gelince 1366*768 çözünürlük ve 16*9 formatındaki led ekran eski monsterimde bulunan 16*10 klasik ışıklandırmalı ekrana göre çok daha aydınlık ve iyi.. Işık şiddeti gerçekten iyi.. Daha fazlasına gerek yok zira insanın gözünü yorabiliyor.. Ama aynı şeyi görüş açıları için söyleyemem.. Zira monsterimde de olduğu gibi ekrana nekadar yatay ya da dikey bakarsanız ekrandaki görüş alanı okadar daralıyor.. Aslında yazımın en başında verdiğim notebookcheck sitesinde güzel bir inceleme mevcut bunun için oradan çok daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.. Sonuç olarak bu bir sony ekranı değil.. Ya da üst düzey heraçıdan sorunsuz birşekilde görülebilen bir ekran değil.. Ama fiyatını sonuna kadar hakeden bir laptop için kullanılan iyi bir ekran.. Kullanım konusunda kesinlikle bir sıkıntı yaratmıyor.. Doğru açıyı yakaladığınız taktirde hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.. Zira bu fiyat seviyesindeki neredeyse tüm laptoplarda bu açı problemi mevcut.. Aşağıda Notebookcheck sitesindeki inceleme fotoğrafını görebilirsiniz.. Malesef neredeyse tüm laptoplarda bu sorun bulunmakta.. İyi bir görüntü almak istiyorsanız açınız mümkün olduğunca dik olmalı..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

    Ekranın 16*9 formatında olduğundan bahsetmiştik artık tüm laptoplar bu formatta gelmekte.. Ve Hernekadar beğenmeyenler olsa da ben 16*10 a göre 16*9 un daha iyi olduğunu söyleyebilirim.. Endüstri standartı bu olduğu için zaten seçme şansınız bulunmamakta ekranlar filmlere göre şekillenmekteler.. 16*9 ekran 16*10 a göre biraz daha yatayda geniş dikeyde dar.. Yani yükseklikten feragat ederken en olarak kazanıyorsunuz.. Bu daha geniş bir açı elde etmenize olanak verirken nette gezinirken dikey olarak daha az alanı görmenize neden olmakta.. Sonuç olarak bu da bir alışkanlık sorunu.. Alıştığınız taktirde yadırgamıyorsunuz.. Hatta dahaçok hoşunuza gidiyor..



    --PİL PERFORMANSI--
    Laptopun diğer bir artısından bahsetmek gerekirse o da en önemli özelliklerinden birisi olan batarya süresidir kuşkusuz... Özellikle işlemcisinin P serisi olması ekran kartının düşük güç tüketimine göre ayarlanması (buna rağmen çok iyi bir ekran kartı) ve led ekrana sahip olmasından dolayı gerçekten pil süresi bu performansta bir laptop için çok iyi.. Ekran ışığı maksimumda nette gezerken pil süresi 2.30 saati çok rahat deviriyor.. Ekran ışığını biraz kıstığımızdaysa pil süresi 3 saati geçebiliyor.. Bu benim için fazlasıyla yeterli.. Almak isteyenlerin bilmesi gereken hernekadar 4 saatler de görülebilse de normal kullanımda 2.30 saat 3 saat arasında performans gösterdiğini söyleyebiliriz pil için..



    --LAPTOPU DOWNLOAD BİLGİSAYARI OLARAK KULLANMAK VE ENERJİ TÜKETİMİ (FATURA)--
    Yukarıda da söylediğim gibi P serisi işlemcinin de avantajını kullanarak Acer enerji tüketiminde mükemmel bir sonuç çıkarmış.. Gerçi bu ekran kartı ve bu işlemciyi kullanan tüm markalar için söylediğim geçerli.. Artık performans artarken enerji tüketimi de bir okadar düşmekte.. Bunun sonucunda daha az ısınan ve daha az fatura çıkaran laptoplar alabiliyoruz artık..

    İncelemesini yaptığım modelden bahsedecek olursam.. Benim makinem gece gündüz yani günde 24 saat açık olmak üzere günlerce kapanmadan çalışmakta.. Sadece bilgisayarı tazelemek için 2-3 güne bir makineyi yeniden başlatmaktayım.. Bu süre zarfında netten download yapmakta..Makineyi açık bırakıp güç seçeneklerinden sadece ekranı kapatmaktayım..

    Aşağıdaki resimde de görebileceğimiz gibi Acerımız 49 wattlık 6 hücreli bir pille gelmekte.. Bu pille yukarıda da bahsettiğim gibi çoğu zaman 3 saatlik bir süre zarfında laptopumuzu fişe takmadan kullanabilmekteyiz.. 49 wattlık pil demek laptoptan 49 watt/saatlik bir güç çektiğiniz taktirde pilin tam olarak 1 saat sonra boşalacağı anlamına gelmektedir..

    Acer 5739 aşağı yukarı 4 saat boyunca ekranı kapalı olarak pilde kullanılabildiği için saatte yaktığı enerji 49:4 den aşağı yukarı saatte 12.25 watt enerji tüketmektedir.. Ki bu tüketimi aşağıdaki resimde görebilmekteyiz..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir
    Bu demek oluyorki ekranı kapatım makineyi downloada bıraktığımızda saatte yalnızca 12 watt enerji tüketmektedir.. Bu da 24 saat açık kalan bir makine için

    Günlük----------Aşağı yukarı 300 watt
    Aylık------------ Aşağı yukarı 9 kw

    Sonuç olarak makinenizi bir ay boyunca hiç kapatmasanız bile 9 kw enerji tüketmektedir.. Bu da aylık kw'ı 20 kuruş bile alsanız 1.8 TL yapmaktadırki bu da hiçbirşeydir.. Yani Acerınızın faturanıza yansıması gece gündüz hiç kapatmadan download yapıyorsanız aylık 2 tldir..



    --OYUN PERFORMANSI--
    3dmark testleri benim için hiçbir şey ifade etmiyor oyun testlerinin sonuçları ekran kartını test etmek açısından çok daha anlamlı zira bazı oyunlar Atide daha hızlı çalışırken bazıları ise Nvidiada daha hızlı çalışabilmekte..

    Ama merak edenler için sonuçları ekliyorum aşağıya..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir
    İnce ayarları yapılmış taze bir windowsta daha fazla puan alınabilirdi.. Çözünürlük 3dmarkın default çözünürlüğünde seçildi.. Yani 1280*720.. Başka laptoplarla karşılaştırırken bu ayrıntıya dikkat edin zira bazı kullanıcılar çözünürlüğü kendileri düşük seçebiliyor..


    Merak edenler için Crysis' i kurdum ve ufak bir test yaptım.. Crysis "Benchmark_GPU" adlı testi çalıştırdım ve çıkan sonuçları aşağıya ekliyorum..
    Görüldüğü gibi yüksek sayılabilecek ayarlara rağmen gerçekten bilgisayarları çok zorlayan Crysiste Acer gayet oynanabilir sonuçlar çıkardı..

    Ayarlar aşağıdaki gibi .. Tüm ayarlar yüksek sadece Gölgeyi ve Post Proses ayarlarını düşürdüm.. Çözünürlük Lcdnin en yüksek ayarında yani 1366*768..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir
    Bu ayarlarda yukarıdaki resimde de görüleceği üzere 36 fps lik sonuç çıktı.. Bu da gayet akıcı bir hız.. Çözünürlüğü düşürseydim çok daha yüksek fpslere çıkabilirdi bunu da not düşelim.. Sonuç olarak Crysis oynanırsa şuanda piyasadaki birçok oyunu oynayabilirsiniz.. Hem de yüksek ayarlara yakın birşekilde.. Ben Crysisi 1280*720 çözünürlükte oynayıp bitirdim ve çatışma sahnelerinde bile herhangi bir sıkıntı yaşamadım..

    Bunlar da 1280*720 çözünürlükteki sonuçlar.. Görüldüğü gibi çok çok iyi sonuçlar.. Hiçbir takılma yaşanmamakta..Ayarlar biraz daha arttırılabilir bu çözünürlükte..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

    Crysis dışında Call Of Duty serisi de dahil olmak üzere birçok oyunu oynadım.. Özellikle Callofduty Modern Warfare2 ve 1 de hiçbirşekilde takılma ya da başka bir sorun yaşamadım.. En yüksek ayarlarda çok rahat birşekilde oynayabiliyorsunuz.. Ayarlar 1366*768 çözünürlükte ve maksimum ayarlardadır.. Sunuçlar aşağıdaki resimlerde de görülebilir.. Birçok insan saniyedeki FPS sayısının 30 un üzerinde olmasını oynanabilir sınır olarak kabul eder.. Özellikle FPS dediğimiz Crysis benzeri oyunlarda resimlerde sol üst tarafta görünen rakam önemlidir.. Bu saniyedeki kare oranını verir.. 30 oynanabilir sınır olmakla birlikte nekadar fazla olursa okadar iyi olur.. 30 un altına düştüğü taktirde oyun teklemeye başlar ve oynanamaz hale gelir.. Buyüzden ayarları düşürmeye başlarsınız.. Benim açımdan 40 ve üzeri yeterli olmakla birlikte 60 FPS çoğu oyun için çok çok iyidir..

    Call Of Duty Modern Warfare
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

    Call Of Duty Modern Warfare 2
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

    Flatout2 (60 FPS sabit çok daha yüksek FPSlere çıkabilirsiniz bende Vsync açık oyunun optimizasyonu çok iyi)
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

    Mass effect dahil birçok oyunu söylediğim gibi bu ekran kartıyla uzun bir süre yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz.. Yeni oyunlar geldikçe çözünürlükten feragat edip oyunları rahat birşekilde oynamaya devam edebilirsiniz..



    --GPUZ ve CPUZ GÖRÜNTÜLERİ--
    Laptopta DDR3 ramlar bulunmakta merak edenler için ayrıntılı CPUZ görüntüsü
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

    Ekran kartını merak edenler için bu da GPUZ görüntüsü..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir



    --WEB CAM PERFORMANSI--
    Bu acerın en çok sevdiğim yanlarından birisi bu oldu desem yalan söylemem herhalde.. Web cam gerçekten çok iyi 720p destekli bir web cam kullanılmış.. Çözünürlük dışında söylemek istediğim nokta web camin ışık algılama özelliği gerçekten iyi.. En loş ortamlardan bile gayet aydınlık ve net bir görüntü alabiliyorsunuz.. Arkadaşımın toshibasında kullanılan web cami gördükten sonra acerı birkez daha sevdim desem yeridir..



    --MULTİMEDİA ÖZELLİKLERİ--
    Laptopta ekstra özelikler olarak Mousepadde bulunan iphone vari dualtouch özelliğini gösterebiliriz.. Mousepadde iki parmağınızı kullanarak Nette gezerken sayfalara zoom in zoom out yapabilmektesiniz yine aynı şekilde Xpde bu özellik resimlere bakarken de kullanılabilmekte Win7de ise masaüstündeki simgelerin büyüklüklerini bile ayarlıyabilirsiniz bu gerçekten güzel bir özellik..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

    Yine aynı şekilde laptopta E-SATA ve hdmi girişleri mevcut.. Hdmi üzerinden Evdeki 40" lcdye bağlantı yaptım.. Ve 1:1 pixelmapping ayarında görüntüyü sorunsuz birşekilde aldım.. Bu sayede hem büyük ekranda oyun oynamanın hem de dizi ve film seyretmenin zevki birbaşka oluyor.. Lcdm Samsung Full Hd olduğu için hdmi üzerinden 1:1 pixelmapping desteklemekte.. Busayede görüntü tabiri caizse cam gibi ve tam olarak oturmakta.. Yani multimedia çıkışları ve girişleri fazlasıyla iyi..

    Yine ekstra ayrıntı olarak bilmeyenler için son zamanlarda çıkan tüm laptoplarda kulaklık girişlerinde optik özelliği bulunmaktadır.. Buraya takacağınız bir optik kablo ile evlerinizde optik girişli anfiniz varsa dijital olarak DTS ve Dolby Digital ses alabilirsiniz.. Elimde bolca bulunan 720p film arşivimi sorunsuz birşekilde laptoptan anfime aktarıp Dts ya da Dolbydigital olarak izleyip ses alabilmekteyim.. Ve bu çıkışlarda kesinlikle ve kesinlikle çıtpıt sesi de gelmemekte.. Kullanmanız gereken alet edevat bir adet optik kablo ve bir adet optik girişli anfi tercihen Yamaha home cinema versiyonları
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

    Kablo yukarıdaki kablodur.. Gördüğünüz gibi uçlarına kulaklık girişine uygun hale getiren iki adet aparat takılmaktadır.. Bu sayede laptopunuzun kulaklık girişine uymaktadır.. Ben gittigidiyordan temin etmiştim aşağı yukarı 10 20 tl arasında bir fiyatı vardı marka olarak Philips almıştım.. Siz de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz..

     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir
    Yukarıdaki resimde ise Dolby Digital ya da DTS sesi anfinize göndermek için yapmanız gerek ayar gösterilmektedir.. Kırmızı kutu içerisindeki yerin seçili olması gerekir.. Bu sayede anfinize 5.1 sesi çok rahat birşekilde gönderebilirsiniz.. KliteCodec Pack in en son versiyonunu homecinema olarak kurmanızı öneririm.. Bu ayar Ac3 Filterden yapılmaktadır..



    --HARDDİSK PERFORMANSI--
    Bir Laptopta olmazsa olmaz özelliklerden birisi de harddisk hızıdır.. Laptopunuza harcama yapmak istiyorsanız marka model farketmez iki parçaya yönelmelisiniz.. Birincisi Ramdir.. Ki bizim modellerde 4GB ram var ve bu fazlasıyla yeterli daha fazlasına kesinlikle gerek yok.. İkincisi ise harddisktir.. Harddiskiniz nekadar hızlı olursa sisteminiz okadar hızlı olur.. Windowsun açılışı kapanışı oyun yüklemeleri uygulamalar hepsinin hızı doğru orantılı olarak artacaktır..
    HDTach sonucu aşağıdadır.. Görüldüğü gibi Laptopumuzda gelen 320GB harddisk genel olarak iyi olmakla birlikte (bu arada test sırasında emule açıktı yani aynı anda uygulamalar harddiski kullanıyordu) sonuç masaüstü bilgisayarlara nazaran düşük..

    Tüm laptoplarda aşağı yukarı bu seviyelerde olan ortalama okuma performansı Acerda da 53 mb larda kaldı ve 5400 rpm bir harddiske göre iyi sayılır.. Ama 7200 rpm 2.5" lik modellere göre düşük sonuçlar vermekte.. Bana göre standart bir harddisk performansı 100 mb larda olmalı.. Ama 2.5" lik modellerin bunu yakalamasına ve endüstri standartı olmasına daha çok var gibi.. Bir de SSD seçeneği varki.. Dışarıdan alacağınız SSD disklerle bu laptopların performans sorununu rahatlıkla çözebilirsiniz.. Zira 200 mb lara varan okuma ve 100 mblara varan yazma hızları mevcut SSDlerin.. Umarım standartlaşması beklenilenden kısa sürer zira şuan için kapasiteleri hem çok düşük hem de çok pahalı..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir



    --FAN PROBLEMİNİ YENİ BİR BİOS ÇIKANA KADAR GEÇİCİ OLARAK ÇÖZMEK--
    Laptopu eve getirdiğimde hemen bir sorun farkettim.. Laptopun fanı hiç susmamaktaydı.. Bunun bios problemi olduğunu anlamam çok sürmedi zira Acer bu konuda biraz sabıkalı Yeni bir biosla bu problemi hemen aşarlar diye düşünüyorum.. Zira eski bir monster kullanıcısı olarak rahatça söyleyebilirimki düzgün bir fan ayarı yapmaları 5-6 biosu bulmuştu.. Bu fan problemini çözmek için ben kendim yine bir Acer modeli olan Acer Aspire 1 modeli için çıkarılan fan programını kullanmaktayım..

    Programın ismi "AA1FanControl".. Bu program sayesinde fanın nezaman çalışıp nezaman çalışmayacağını ayarlıyabiliyorsunuz.. Ufacık bir program ve sadece iki adet ayar mevcut olduğu için kullanımı çok çok kolay..

    http://www.computentsystems.de/aceraspireonefancontrol/

    Öncelikle yukarıda verdiğim siteden zipi indiriyor ve içindeki dosyaları çıkarıyorsunuz.. Readme'de de belirtildiği üzere "TVicPortInstall41" adlı dosyayı önce kuruyor ardından asıl program olan "AA1FanControl" ü istediğiniz herhangi biryere taşıyıp oradan çalıştırıyorsunuz..

    Hepsi bukadar.. Bu programın kısayolunu da başlat menüsündeki başlangıca koyarsanız her windows başlangıcında program otomatik olarak çalışacaktır..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir
    Ayarlara gelince (kendinize göre ayarlıyabilirsiniz tabiki) ben ortam sıcaklığına bağlı olarak değiştirmekle birlikte

    FAN ON 55 derece
    FAN OFF 50 derece


    yaptım.. Bu sayede işlemci ısınıp da sıcaklık 55 dereceye geldimi fan çalışıyor 50 dereceye düştüğünde ise fan devreden çıkıyor.. Bunu istediğiniz gibi ayarlıyabilirsiniz.. Tek önerim FAN ON ayarını çok fazla yükseğe ayarlamayın.. Ayarlarsanız fan devreye geç girecektir.. Ve işlemci ısınacaktır.. Çok fazla bir problem olmamakla birlikte işlemcinin serin olmasını hepimiz isteriz tabiki



    --Hoparlör Çıt Pıt sorunu--
    Yazımın başında hoparlörden çıt pıt sesi geldiğini söylemiştim.. Bu ses sorununun yazılımsal olduğundan da behsetmiştim.. Zamanım olmadığı için deneyemedim ama bir arkadaşımızın vermiş olduğu ekran kartı sürücüsü bu sorunu düzeltmekteymiş.. Bu sürücünün linkini veriyorum.. İleriki zamanlarda çıkacak sürücüler bukonuyu tamamen ortadan kaldıracaktır muhakkak..

    Slidestar arkadaşımızın vermiş olduğu bu driverlardan aşağıdaki sorunu çözüyormuş ben deneyemedim.. Ama deneyenler mutlaka foruma yazacaklardır.. Sonuçta bu beta sürücü bunun resmi olanı da şuan çıktı mı bilmiyorum ama yakında çıkacaktır..

    son official driver :http://uk.download.nvidia.com/Windows/186.81/186.81_notebook_winxp_32bit_international_whql.exe

    en son beta driver :http://us.download.nvidia.com/Windows/195.39/195.39_notebook_winxp_32bit_international_beta.exe

    Yukarıdaki driverlar yerine aşağıdakileri yükleyiniz..


    -----EN SON ÇIKAN NVİDİA DRİVERLARI-----

    XP 32 bit http://us.download.nvidia.com/Windows/195.62/195.62_notebook_winxp_32bit_international_whql.exe
    XP 64 bit http://us.download.nvidia.com/Windows/195.62/195.62_notebook_winxp_64bit_international_whql.exe

    Wİn7 32 bit http://us.download.nvidia.com/Windows/195.62/195.62_notebook_winvista_win7_32bit_international_whql.exe
    Wİn7 64 bit http://us.download.nvidia.com/Windows/195.62/195.62_notebook_winvista_win7_64bit_international_whql.exe

    Vista 32 bit http://us.download.nvidia.com/Windows/195.62/195.62_notebook_winvista_win7_32bit_international_whql.exe
    Vista 64 bit http://us.download.nvidia.com/Windows/195.62/195.62_notebook_winvista_win7_64bit_international_whql.exe



    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ARKADAŞLAR ÇOK NADİR DE OLSA WİRELESS KARTI PROBLEM ÇIKARABİLİYOR BU YÜZDEN ALMADAN ÖNCE DENEMENİZDE YARAR VAR.. ALDIKTAN SONRA DA DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ GERÇİ AMA BAŞTAN KONTROL ETMEK DAHA İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM..

    SORUN WİRELESS NORMALDE ÇOK UZAK MESAFELERDEN BİLE ÇEKMEKTEYKEN BAZI HATALI MODELLERDE (ÇOK NADİR) YAN ODADAN BİLE ÇEKMEYEBİLİYOR..

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




    ---------------UFAK TEFEK İPUÇLARI----------------


    1--POWERMIZER'ı kapatarak Pildeyken bile ekran kartını maksimum performansta çalıştırmak için masaüstünde sağ tuş tıklayıp ekran ayarlarından aşağıdaki menüyü bulun ve Powermizerı etkisiz kılı seçin..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir





    --SONUÇ--
    Sonuç olarak; bu laptop birçok kullanıcının türlü beklentilerini karşılayabilecek kapasitede bana göre.. Oyun performansı olarak çok iyi.. Multimedia desteği olarak eksiksiz.. Ekran beklentileri fazlasıyla karşılıyor... Tuş takımının hastasıyım Şıklık olarak oldukça güzel ve kullanışlı bir kasaya sahip.. Dokunmatik tuşları çok kullanışlı ve ışık seçimi oldukça başarılı.. Gece oldukça güzel görünmekte.. Pil performansı gerçekten iyi.. Bir iki eksi dışında şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.. Bunlardan birisi hepimizin bildiği "çıtpıt" sorunuydu.. Diğeri ise fan problemiydi ki bunun geçici çözümünü verdim.. Bios çıkana kadar bununla idare etmek zorundayız..

    Bence bu aralar laptop almayı düşünüyorsanız şuan revaçta olan Samsunglar dışında Acera da bir bakın.. Özellikle 5739g modeline Zira çok daha iyi bir tasarıma sahip olduğu su götürmez bir gerçek..

    Aklıma geldikçe güncellemeyi düşünüyorum.. Paylaşım arttıkça ilk sayfaya koyarız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 10 Aralık 2009; 19:08:09 >







  • Hayırlısı olsun bakalım. İnş bende kısa süre sonra bu topicte kullanıcı olarak yorumlar yaparım.
  • Herkesin yorumlarını ve paylaşımlarını bekliyoruz.. İlk sayfayı sürekli güncel tutmaya çalışırım.. Herkese iyi bayramlar..
  • merba arkadaşlar bende bu ürünün t6600 işlemcili olan versiyonunu kullanıyorum

    acerin kendi yüklediği bazı programlar var bunlar hakkında bilgisi olan var mı gerekszi olanlar var mı bunları silsem performans bellek performans vs. açısından bana
    avamtaj sağlar mı?
  • Çok iyi olmuş sonunda adam akıllı bir dernek yeri oldu.Bu incelemere o sitede bende bakmıştım foruma koymaya zamanım olmadı.

    Emeğin için çok teşekkürler.Artık herkes çeşitli konulardaki çözümlerini ve sorunlarını buraya yazsın.Sorunlar çözüldükten sonra arkadaşımız buraya ilk sayfaya yazar soru ve çözüm şeklinde ve böylece temiz düzgün bir derneğimiz olur.

    Emeğine saygı duyuyor ve tebrik ediyorum.Haftaya laptopu alıyorum kendi gözümden incelemeleride yazıcam.Herkesin kafasındaki soru işaretleri gitsin

    ARKADAŞLAR LÜTFEN BURAYI GÜNCEL TUTALIM




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavihortlak

    merba arkadaşlar bende bu ürünün t6600 işlemcili olan versiyonunu kullanıyorum

    acerin kendi yüklediği bazı programlar var bunlar hakkında bilgisi olan var mı gerekszi olanlar var mı bunları silsem performans bellek performans vs. açısından bana
    avamtaj sağlar mı?



    ben soracaktım... benim yerime mavihortlak sormuş soruları....

    bir de hala HDD bölemedim...çökmesin sonra...
  • Yeni topik hayırlı olsun.
  • ÖNCELİKLE KONUYU TOPLADIĞIN İÇİN TEŞŞEKKÜR EDERİM.DİĞER TARAFTA KONU EPEY BİR DAĞILMIŞTI.

    BENDE YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE ALDIĞIM ACER 5739G 964G32MN MODELİNİ KULLANMAKTAYIM. ŞUANDA PERFORMANS OLARAK LAPTOPTAN ÇOK MEMNUNUM.LAPTOPTA UFAK TEFEK SORUNLARIN OLDUĞU SÖYLENSE BİLE BENCE BUNLAR BİR SORUN DEĞİL.

    FANIN SÜREKLİ ÇALIŞTIĞI DOĞRUDUR YANLIZ BEN KENDİ MAKİNAMDAN BAZ ALARAK YAZIYORUM OYUNLARDA DOĞAL OLARAK FAN HIZLANIYOR ANCAK WİNDOWS'DA RAHATSIZ ETMİCEK ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR.

    ÇIT PIT SESİNE GELİNCE BEN NEREDEYSE BU SESİ HİÇ DUYMUYORUM.SADECE WİNDOWSUN AÇILIŞINDA VE KAPANIŞINDA KISA SÜRELİ OLARAK DUYMAKTAYIM.BİR ANFİNİN DÜĞMESİNE BASIP AÇARSIN KAPATIRSIN BİR SES GELİR AYNI SES MEVCUT.AYRICA YUKARDA ARKADAŞIMIZIN BELİRTİĞİ GİBİ NVİDİA'NIN YENİ BİR SÜRÜCÜSÜ VAR ONU UPTADE ETTİKTEN SONRA SESİ DÜZELTEN ARKADAŞLARIMIZ BULUNMAKTA.

    ACER 5739G 964G32MN BEĞENDİĞİM YÖNLERİ:

    -İŞLEMCİSİ GERÇEKTEN ÇOK GÜÇLÜ VE PERFORMANSLI

    -4GB RAM DRR3 1066 MHZ (İLERİDE UPGRADE OLANAĞI SAĞLANMIŞ 8 GB YÜKSELTİLEBİLİYOR)

    -EKRAN KARTI GT 240M VE KULLANDIĞI RAMLER BİLGİSAYARDAKİ RAMLERLE UYUMLU PAYLAŞIMSIZ 1 GB DRR3 1066 MHZ PAYLAŞILIMA AÇILABİLİR 2796 MB TURBO CACHE)

    -EKRAN KARTI ATİNİN HD 4650 İLE KARŞILAŞTIRILIYOR HEMEN HEMEN EŞ DEĞER EKRAN KARTLARI DENSEDE GT 240 DAHA YENİ BİR TEKNOLOJİYE SAHİP. OYUNLARDA NVİDİA'NIN PHYLX DESTEĞİ RAHATLIKLA KULLANILABİLİYOR.

    -WİRELESS MÜKEMMEL DENİLECEK ŞEKİLDE.DRAFT-N TEKNOLOJİSİ İLE UZAK BİR YERDEKİ BAĞLANTIYI BİLE BİLGİSAYARIMIZ GÖREBİLİYOR.(BUNA ÖRNEK VERİRSEK EVİME İNTERNETTİ YENİ BAĞLATTIM.BAĞLATMADAN ÖNCE EVİME YAKLAŞIK 50 M UZAKLIKTA OLAN İNTERNETTEN CAFEDEN ADSL KULLANIYORDUM.(EVİMLE CAFE ARASINDAN ANA CADDE GEÇMEKTE.)4096 MBİT İNTERNETİ SANKİ KABLO BAĞLIYMIŞ GİBİ KULLANIYORDUM.TORRENTTEN YAPTIĞIM DOWNLOADLARDA 410 KB/SN Yİ GÖRDÜM.BU ÖZELLİKDE LAPTOPUN BENİ MEMNUN EDEN YÖNLERİNDEN BİRİ.

    -ÖN KONSOL VE KLAVYE RESMEN BENİ MEST ETTİ. GERÇEKTEN BAŞARILI BİR TASARIM.ÖZELLİKLE KLAVYE , İNSANIN YAZDIKCA YAZASI GELİYOR :)

    -EKRAN 15.6" HD LED LCD . HD FİLMLERDE GERÇEKTEN BAŞARILI.ANCAK EKRANIN BEĞENMEDİĞİM YÖNÜNÜ AŞAĞIDA BELİRTİCEM.

    -TABİİ Kİ WİNDOWS 7 HOME PREMİUM 64 BİT İŞLETİM SİSTEMİ.MİCROSOFT GERÇEKTEN OLAYI SON İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS İLE BİTİRMİŞ.SÜREKLİ OTOMATİK GÜNCELLLENEN BİR İŞLETİM SİSTEMİ VE İNSANI YORMAYAN , HERŞEYİ KOLAYLIKLA YAPABİLME İMKANI.


    ACER 5739G 964G32MN BEĞENMEDİĞİM YÖNLERİ :

    - YUKARIDA BELİRTİĞİM GİBİ EKRAN. DEĞİŞİK AÇILARDAN BAKILDIĞINDA GÖRÜNTÜ KAYIPLARI OLUYOR.ANCAK ARKADAŞIMIN BELİRİĞİ GİBİ HEMEN HEMEN BÜTÜN LAPTOPLARDA MEVCUT BU KAYIPLAR.

    - BEN ŞUNA DİKKAT ETTİM LAPTOPU FİŞE TAKMADAN YANİ PİL İLE KULLANIRKEN BENDE OYUNLAR KASIYOR.SANIRIM LAPTOP OTOMATİK OLARAK ENERGY TASARRUFUNA GİDİYOR AYARLARI OTOMATİK KISIYOR BİLGİSAYARIN PİLİNİN ÇABUK BİR ŞEKİLDE BİTMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN YAPILMIŞ OLABİLİR BİLEMİYORUM.BAZISINA GÖRE BU BİR AVANTAJ OLABİLİR FAKAT BANA GÖRE BİR DEZAVATAJ ÇÜNKÜ BEN YOLDA GİDERKEN YARIM SAAT BİLE OLSA OYUN OYNAMAK İSTERİM."BELKİ BUNUN AYARI VARDIR WİNDOWSTAN ONU ARAŞTIRMADIM DAHA , Kİ MUHAKKAK AYARI VARDIR"

    LAPTOPUN WİNDOWSTAN ALDIĞI PUANLAR :

     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagdas.kaya -- 29 Kasım 2009; 23:57:45 >




  • ekran kartı paylaşılıma açilabilir demişsin bunun için ne yapmak gerekiyor kendiliğinden açık değil mi
  • quote:

    - BEN ŞUNA DİKKAT ETTİM LAPTOPU FİŞE TAKMADAN YANİ PİL İLE KULLANIRKEN BENDE OYUNLAR KASIYOR.SANIRIM LAPTOP OTOMATİK OLARAK ENERGY TASARRUFUNA GİDİYOR AYARLARI OTOMATİK KISIYOR BİLGİSAYARIN PİLİNİN ÇABUK BİR ŞEKİLDE BİTMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN YAPILMIŞ OLABİLİR BİLEMİYORUM.BAZISINA GÖRE BU BİR AVANTAJ OLABİLİR FAKAT BANA GÖRE BİR DEZAVATAJ ÇÜNKÜ BEN YOLDA GİDERKEN YARIM SAAT BİLE OLSA OYUN OYNAMAK İSTERİM."BELKİ BUNUN AYARI VARDIR WİNDOWSTAN ONU ARAŞTIRMADIM DAHA , Kİ MUHAKKAK AYARI VARDIR"


    Hemen sorununuzu çözelim; bu sorunu yaşayan arkadaşlar ya da daha doğrusu bu enerji tasarrufu olayını kapatmak isteyen arkadaşlar

     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir

    Yukarıda verdiğim resimdeki PowerMizer'ı etkisiz kıl seçeneğini seçmeliler.. Böylece pildeyken bile ekran kartınız tam performansta çalışacaktır.. Bunu hemen ilk sayfaya ekleyelim




  • Hepsinden önce çok teşekkürler mutu07. sonunda derli toplu ve 5739g nin hakettiği bir gup sayfası. Çok bilgili bir kullanıcı sayılmam o yüzden ayarların biostan olduğunu tahmin ediyorum ama yinede teyit ettirmek ve tam olarak nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum : sıkıntım NUMLOCK tuşunu her windows açılışında aktif duruma getirmem gerekiyor. Acaba bunun için nasıl bir ayar yapabiliriz. Yani her zaman için numlock tuşlarının aktif olaması için... şimdiden çok teşekkürler...
    Bu arada 5739g T7450 işlemcili olanını kullanıyorum.
    Bu arada artık şu sesdeki, çıt-pıt sorunun kalktığını tekarar belirtmekte fayda var belirtilen driveri yükleyince hiçbir sıkıntı kalmıyor bilgilerinize.
  • Hadi hayırlı olsun topiğimiz, bu arada değişik versyonlarına sahip herkes bu laptop'un, ilk mesaja işlemci bölümüne slash koyarak/T9600 gibi opsyonlarıda eklerseniz güzel olur.

    Bende klüp üyesi olarak kayıt edebilirsiniz, hatta yetenekli arkadaşlar birde logoluimza hazırlasında koyalım şöle şişe şişe...

    ÖRNEK:

    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ 2 Duo
    İşlemci Ailesi Intel® Centrino®2 Islemci
    İşlemci Numarası P8700 / T9600
    İşlemci Hızı 2.53 / 2.80 GHz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 29 Kasım 2009; 22:57:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cagdas.kaya

    ÖNCELİKLE KONUYU TOPLADIĞIN İÇİN TEŞŞEKKÜR EDERİM.DİĞER TARAFTA KONU EPEY BİR DAĞILMIŞTI.

    BENDE YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE ALDIĞIM ACER 5739G 964G32MN MODELİNİ KULLANMAKTAYIM. ŞUANDA PERFORMANS OLARAK LAPTOPTAN ÇOK MEMNUNUM.LAPTOPTA UFAK TEFEK SORUNLARIN OLDUĞU SÖYLENSE BİLE BENCE BUNLAR BİR SORUN DEĞİL.

    FANIN SÜREKLİ ÇALIŞTIĞI DOĞRUDUR YANLIZ BEN KENDİ MAKİNAMDAN BAZ ALARAK YAZIYORUM OYUNLARDA DOĞAL OLARAK FAN HIZLANIYOR ANCAK WİNDOWS'DA RAHATSIZ ETMİCEK ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR.

    ÇIT PIT SESİNE GELİNCE BEN NEREDEYSE BU SESİ HİÇ DUYMUYORUM.SADECE WİNDOWSUN AÇILIŞINDA VE KAPANIŞINDA KISA SÜRELİ OLARAK DUYMAKTAYIM.BİR ANFİNİN DÜĞMESİNE BASIP AÇARSIN KAPATIRSIN BİR SES GELİR AYNI SES MEVCUT.AYRICA YUKARDA ARKADAŞIMIZIN BELİRTİĞİ GİBİ NVİDİA'NIN YENİ BİR SÜRÜCÜSÜ VAR ONU UPTADE ETTİKTEN SONRA SESİ DÜZELTEN ARKADAŞLARIMIZ BULUNMAKTA.

    ACER 5739G 964G32MN BEĞENDİĞİM YÖNLERİ:

    -İŞLEMCİSİ GERÇEKTEN ÇOK GÜÇLÜ VE PERFORMANSLI

    -4GB RAM DRR3 1066 MHZ (İLERİDE UPGRADE OLANAĞI SAĞLANMIŞ 8 GB YÜKSELTİLEBİLİYOR)

    -EKRAN KARTI GT 240M VE KULLANDIĞI RAMLER BİLGİSAYARDAKİ RAMLERLE UYUMLU PAYLAŞIMSIZ 1 GB DRR3 1066 MHZ PAYLAŞILIMA AÇILABİLİR 2796 MB TURBO CACHE)

    -EKRAN KARTI ATİNİN HD 4650 İLE KARŞILAŞTIRILIYOR HEMEN HEMEN EŞ DEĞER EKRAN KARTLARI DENSEDE GT 240 DAHA YENİ BİR TEKNOLOJİYE SAHİP. OYUNLARDA NVİDİA'NIN PHYLX DESTEĞİ RAHATLIKLA KULLANILABİLİYOR.

    -WİRELESS MÜKEMMEL DENİLECEK ŞEKİLDE.DRAFT-N TEKNOLOJİSİ İLE UZAK BİR YERDEKİ BAĞLANTIYI BİLE BİLGİSAYARIMIZ GÖREBİLİYOR.(BUNA ÖRNEK VERİRSEK EVİME İNTERNETTİ YENİ BAĞLATTIM.BAĞLATMADAN ÖNCE EVİME YAKLAŞIK 50 M UZAKLIKTA OLAN İNTERNETTEN CAFEDEN ADSL KULLANIYORDUM.(EVİMLE CAFE ARASINDAN ANA CADDE GEÇMEKTE.)4096 MBİT İNTERNETİ SANKİ KABLO BAĞLIYMIŞ GİBİ KULLANIYORDUM.TORRENTTEN YAPTIĞIM DOWNLOADLARDA 410 KB/SN Yİ GÖRDÜM.BU ÖZELLİKDE LAPTOPUN BENİ MEMNUN EDEN YÖNLERİNDEN BİRİ.

    -ÖN KONSOL VE KLAVYE RESMEN BENİ MEST ETTİ. GERÇEKTEN BAŞARILI BİR TASARIM.ÖZELLİKLE KLAVYE , İNSANIN YAZDIKCA YAZASI GELİYOR :)

    -EKRAN 15.6" HD LED LCD . HD FİLMLERDE GERÇEKTEN BAŞARILI.ANCAK EKRANIN BEĞENMEDİĞİM YÖNÜNÜ AŞAĞIDA BELİRTİCEM.

    -TABİİ Kİ WİNDOWS 7 HOME PREMİUM 64 BİT İŞLETİM SİSTEMİ.MİCROSOFT GERÇEKTEN OLAYI SON İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS İLE BİTİRMİŞ.SÜREKLİ OTOMATİK GÜNCELLLENEN BİR İŞLETİM SİSTEMİ VE İNSANI YORMAYAN , HERŞEYİ KOLAYLIKLA YAPABİLME İMKANI.


    ACER 5739G 964G32MN BEĞENMEDİĞİM YÖNLERİ :

    - YUKARIDA BELİRTİĞİM GİBİ EKRAN. DEĞİŞİK AÇILARDAN BAKILDIĞINDA GÖRÜNTÜ KAYIPLARI OLUYOR.ANCAK ARKADAŞIMIN BELİRİĞİ GİBİ HEMEN HEMEN BÜTÜN LAPTOPLARDA MEVCUT BU KAYIPLAR.

    - BEN ŞUNA DİKKAT ETTİM LAPTOPU FİŞE TAKMADAN YANİ PİL İLE KULLANIRKEN BENDE OYUNLAR KASIYOR.SANIRIM LAPTOP OTOMATİK OLARAK ENERGY TASARRUFUNA GİDİYOR AYARLARI OTOMATİK KISIYOR BİLGİSAYARIN PİLİNİN ÇABUK BİR ŞEKİLDE BİTMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN YAPILMIŞ OLABİLİR BİLEMİYORUM.BAZISINA GÖRE BU BİR AVANTAJ OLABİLİR FAKAT BANA GÖRE BİR DEZAVATAJ ÇÜNKÜ BEN YOLDA GİDERKEN YARIM SAAT BİLE OLSA OYUN OYNAMAK İSTERİM."BELKİ BUNUN AYARI VARDIR WİNDOWSTAN ONU ARAŞTIRMADIM DAHA , Kİ MUHAKKAK AYARI VARDIR"

    LAPTOPUN WİNDOWSTAN ALDIĞI PUANLAR :

     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir



    Arkadaşım yorumların için sağol.. bende bu modeli almayı düşünüyorum vatanbilgisayardan sen nereden almıştın. birde windows un sistem puanına baktığımızda da göründğü üzere hardisk in 5400 rpm olması beni düşündürüyor. ben genellikle web tasarım, 3d tasarım, video edit ve programlama gibi alanlarda kullanmak istiyorum bigisayarı, hardisk sence hız olarak render larda çok sıkıntı çıkartır mı, senin hızdan yana ne gibi şikayetlerin var?

    bu arada laptopun linki aşağıda;
    ACER AS5739G 964G32MN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaNeTLi_tr -- 30 Kasım 2009; 0:19:05 >




  • Rica ederim ;

    Bilgisayarı Bimeksten telefon siparişi ile aldım aldığımda fiyatı 1958 tl idi.Şuanda bimekste fiyat 1844 olmuş bence fiyatı çok iyi daha 3 gün önce 2100 küsürdu.
    Benim hdd den yana bir sıkıntım yok.Ben 3d mark yada video edit gibi uygulamaları kullanmıyorum.Bu konuda daha bilgili arkadaşlar senin soruna cevap verebilirler.Yanlız dediğim gibi hdd den yana bir sıkıntım yok hız olarakta birşey kopyalarken de bana hızlı geldi.
    7200 küsür olan hdd ler var bazı notebooklarda sanırım monsterın birkaç modelinde mevcut fakat tabii ki maliyeti fazla..İlla 7200 olsun diyorsan birazcık bekleyip fiyatlarının düşmesini beklemeni öneririm.Diğer acıdan mutu arkadaşımızın dediği gibi şuanki oyunları full ayarlarda oynayabiliyorsun yada internette sörf yaparken birkaçtane explorer açıp takılmadan gezebiliyorsun.Bu seri bence orta seviyeden birazcık daha yüksek bir seri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagdas.kaya -- 30 Kasım 2009; 1:31:20 >
  • Paylaşım yapan herkese teşekkürler.Güzel bir açıklama olmuş.Bende uzun zamandır laptop araştırması yapıyorum.Daha önceden samsung üzerinde duruyorum.Bu gunlerde bu acer modeli üzerinde araştırma yapıyorum.Bu ikisi hakkında bir kıyas yapabilir miyiz acaba kullananlardan rica etsek.(R620)Söylenen ses sorunları dışında problemi olan var mı.?p8700 olanı olmayı düşünüyorum.Pil ömrü nedir.Kısa bir açıklama bekliyorum.
    İyi Paylaşımlar...
  • @mutlu07 eline sağlık güzel olmuş.

    grpla ilgili olarak başka neler yapacağız?

    bu arada ben yeni bios'u yükledikten sonra fan sürekli çalışmakta ama çok düşük bir ses düzeyinde. sıkıştığı zaman performansı artmakta.

    şuan kolonlardan gelen pıtpıt da gelmiyor.
  • ---------------UFAK TEFEK İPUÇLARI----------------

    1--POWERMIZER'ı kapatarak Pildeyken bile ekran kartını maksimum performansta çalıştırmak için masaüstünde sağ tuş tıklayıp ekran ayarlarından aşağıdaki menüyü bulun ve Powermizerı etkisiz kılı seçin..

    Orijinal boyut için tıklatın






    --SONUÇ--
    Sonuç olarak; bu laptop birçok kullanıcının türlü beklentilerini karşılayabilecek kapasitede bana göre.. Oyun performansı olarak çok iyi.. Multimedia desteği olarak eksiksiz.. Ekran beklentileri fazlasıyla karşılıyor... Tuş takımının hastasıyım Şıklık olarak oldukça güzel ve kullanışlı bir kasaya sahip.. Dokunmatik tuşları çok kullanışlı ve ışık seçimi oldukça başarılı.. Gece oldukça güzel görünmekte.. Pil performansı gerçekten iyi.. Bir iki eksi dışında şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.. Bunlardan birisi hepimizin bildiği "çıtpıt" sorunuydu.. Diğeri ise fan problemiydi ki bunun geçici çözümünü verdim.. Bios çıkana kadar bununla idare etmek zorundayız..

    Bence bu aralar laptop almayı düşünüyorsanız şuan revaçta olan Samsunglar dışında Acera da bir bakın.. Özellikle 5739g modeline Zira çok daha iyi bir tasarıma sahip olduğu su götürmez bir gerçek..

    Aklıma geldikçe güncellemeyi düşünüyorum.. Paylaşım arttıkça ilk sayfaya koyarız..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 29 Kasım 2009; 22:02:55 >

    arkadaşlar bu özellik benim ekran kartı menümde bulunmuyor.yanlış bir yere bakıyor olabilirmiyim*




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmer
    arkadaşlar bu özellik benim ekran kartı menümde bulunmuyor.yanlış bir yere bakıyor olabilirmiyim*


    Sanırım Win7de Powermizer menüsü yok öyle mi.. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır eminim.. Ben XP kullandığım için var mı yok mu bilemiyorum. Ama Notebookreview forumlarında powermizerı kapatıp açmak için ya da otomatikte tutmak için küçük bir programcık yapmışlar.. Sanırım Win7de Nvidia bu ayarı gizlemiş. Ya da uğraşması zor duruma gelmiş. Registry ayarlarından falan bahsediyorlar.. İşten bu minik program registry ayarlarını kendisi yapıp Powermizerı açıp kapatmakta ya da otomatikte bırakmakta. İstediğiniz zaman istediğiniz şekilde değiştirebilmektesiniz. Forumun linki aşağıda..

    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=273276

    Programın görünüşü aşağıdaki gibidir..
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir


    Aşağıdaki de forumda da veriliyor programın download linki.. Buraya da koyuyorum..
    http://www.box.net/shared/v7jpoateoq


    Powermizer bildiğimiz gibi Nvidianın Ekran kartının hızını 3d uygulamalar çalışmazken yani mesela nette gezerken düşürüp hem enerji tasarrufu yapmaya hem de ısınmayı engellemeye yarayan İntelin Speedstep benzeri bir uygulamasıdır.. Win XP de bu ayar kendiliğinden bulunmaktadır.. Win7de var mı yok mu bilemiyorum. Yoksa bu yukarıdaki programı kullanarak Powermizerı açıp kapayabilisiniz..


    Uygulamanın çalışıp çalışmadığını GPUZ adlı küçük programı çalıştırıp ekran kartınının hızına bakarak görebilirsiniz.

     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir
     ACER 5739 DERNEĞİ----ANA PAYLAŞIM KULÜBÜ--Ayrıntılı İnceleme İçeridedir


    Mesela yukarıda soldaki resimdeki hıza bakarsanız powermizerın etkin olmadığını sağdaki resimde ise etkin olduğunu rahatça görebilirsiniz. Sağdaki resimde farkındaysanız hız olarak düşüş gerçekleşmiş..


    Programı kullanan arkadaşlar eğer sonuç alamazlarsa bilgisayarlarını yeniden başlatmalılar. Böylece sonuç alınabileceğinden bahsedilmiş. Ayrıca programı çalıştırmak istediğinizde hata alabiliyorsunuz şahsen ben aldım.. Bu sanırım sürücülerle uyumsuz anlamına geliyor.. Çok fazla deneyemedim şahsen buyüzden kendiniz denemeli ve sonuçları bildirmelisiniz.. Ayrıca mesuliyet tamamen size aittir.. Ben sadece linkleri veriyorum.. Programın uyumsuz olduğu bazı konular var sanırım Nvidia yeni sürücüleri çıkarana kadar beklemek daha iyi olacaktır..


    Bu linkte de bu uygulamanın registryde yaptığı değişikliği kendinizin manuel olarak nasıl yapacağınız anlatılmış.. Bu yöntem daha sağlıklı gibi..
    http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=261929



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 30 Kasım 2009; 17:33:00 >




  • buna hiç gerek yoktu diğer konudan farkı olmayacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tlg.RBTR

    buna hiç gerek yoktu diğer konudan farkı olmayacak


    arkadaşım sana gerekli olmayan bilgi başkalarına gerekli olabilir. asıl senin şu attığın post çok gereksiz oldu. benimkide senin mesaja cvp olduğundan gereksiz X2

    baştan kirletmeyelim. hoşuna gitmiyorsa topic in dışına alalım seni şöyle buyur ..

    ayrıca herkes prizin yanında laptop unu kullanıcak diye birşey yok. güç tasarrufu sağlayan bu paylaşım bence fazlasıyla gerekli bişeydi. teşekürler mutu07
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.