videoda dokunmatiği cok kötü,cok gec tepki veriyor iphone daki gibi akıcı değil geçişler. ayrıca baya bastırmak gerekiyor sanırım kullanan adamın tuttuğu eli her basısında sarsılıyor fazla kullanıslı değil.hatta bazı yerlerde bastıgından emin olamıyor bir kaç kere basıyor.Eğer böleyse nokianın aradan gecen 1 küsür yıla ragmen iphone kadar rahat bir telefon yapamaması başarısızlık
bu tel çin çakmasına benziyo adam n98 de satabilirim nokianın dünyada n98 diye bi teli yokki
Arkadaslar biliyosunuz gecen hafta 5800 aldim ve dun itibariyle aldigim yere iade edip ustune fark verip Iphone 3g aldim. Isterse siteler 20 degil 50 fark saysin bu is basinca duyarli ekranla olmaz. Parmakla algilama cok kotu ancak kalem kullanirsaniz yuzde yuz basari elde edebiliyorsunuz. Menuler arasi gecisler cok akici degi. Ne kadar 5800 in cozunurlugu yuksek olsada Iphone un ekrani daha buyuk ve daha etkileyici. IPHONE UN MULTI TOUCH EKRANI MUKEMMEL COK KEYIFLIIII!!! 5800 Kamerasi 3,2 mp carl zeiss ama Iphone un kamerasinin isik hassasiyeti cok daha iyi pek grain olusmuyor goruntude. 5800 da etraf cok aydinlik olmadikca grainden gecilmiyor. Eger Iphone killer bir telefon yapacaklarsa mutlaka Multi touch ekran olmali yoksa cok nal toplarlar. Iphone kullanmanin keyfi bir baska diyerek sozlerimi noktalamak istiyorum.
Zaten kalem veya stylus kullanan bir telefonda iphone ekranının hassaslığı beklenemez, kalem kullanımına imkan tanıyan ekran teknolojisi parmakla kullanıma imkan vermiyor, parmak kullanımı ise kalem vb. aparatlara, bu yüzden 5800 illaki basınç ile algılayan bir ekrana sahip olacak. Aynı bütün windows mobile telefonlar gibi. Ancak menü geçişlerinin yavaşlığı, algılama zorluğu konusunda da geri kalmışsa, yeni bir model için talihsizlik olmuş..
Asıl N97 ile sadece parmak kullanımına imkan tanıyarak iddiasını gösterecektir, değilse şu an hala daha iphone ekranı hassasiyeti ile herhangibir dokunmatik ekran telefonun hassasiyetini kıyaslamak bile mümkün değil..
quote:
Orjinalden alıntı: bynedim
Zaten kalem veya stylus kullanan bir telefonda iphone ekranının hassaslığı beklenemez, kalem kullanımına imkan tanıyan ekran teknolojisi parmakla kullanıma imkan vermiyor, parmak kullanımı ise kalem vb. aparatlara, bu yüzden 5800 illaki basınç ile algılayan bir ekrana sahip olacak. Aynı bütün windows mobile telefonlar gibi. Ancak menü geçişlerinin yavaşlığı, algılama zorluğu konusunda da geri kalmışsa, yeni bir model için talihsizlik olmuş..
Asıl N97 ile sadece parmak kullanımına imkan tanıyarak iddiasını gösterecektir, değilse şu an hala daha iphone ekranı hassasiyeti ile herhangibir dokunmatik ekran telefonun hassasiyetini kıyaslamak bile mümkün değil..
valla ben w960ımı parmakla çok rahat kullanıyorum hemende algılıyor herhagi bi algılamama söz konusu degil... bu nokianın daha daokunmatik ekranlşara geçiş aşamasında oldunu gösteriyor biraz aşama kaydetmesi lazım...
w960da kalemi sadece x-plorer kullanırken kullanıyorum onda işaretlemem gereken kutucuklar küçük... ama jog-dial.le kalemsizde yapılabiliyor...
tabiki ıphone kadar stabil degil ama hiç yoktan one touch destegi var multi touch olmasada büyük bir artı
Ben bu konuda biraz iyimserim. Eğer menü ve ekran geçişleri söylenildiği gibi gerçekten yavaşsa bile bunun yeni firmware ile düzeltileceğini düşünüyorum. Nokia n73 ilk çıktığında çok ağırdı ancak son yazılımına update ettikten sonra son derece hızlı çalışıyor. O yüzden yazılım faktörünü ve bunun geliştirileceğini de gözardı etmeyin. Ayrıca 5800 için ilk çıkan yazılım: 10.0.010 versiyondu Şimdiki ise V 11.0.002. 5800ını alanlar olmuş ise Nokia Software Updater üzerinden update edebilirler. (yurtdışından alanları kastediyorum.)
bu telefon çok ara bir model olacak iphone a karsı alelacele geliştirilmiş bir nokia hamlesi olacak.nokia piyasada ''aa bak nokia geç kaldı'' diyenleri susturmak için bir parça bal çalacak ağızlara alındıktan 6 ay sonra cok pişman olunacak bir tel gibi gözüküyor videolardaki dokunmatiklik hassasiyeti ve menü geçişleri cok kötü.
OMNIA kadar kötü değildir inşallah.Bugün Kipa'da karıştırdım azıcık çok kötü.Ekranın renkleri dağılıncaya kadar bastırdım anca anladı.
başka cihaza bakmış olmayasın? satışta gözükmüyo nette?
Windows Mobile'a bağlı tepkiler bence tamamı, eskiden fazlasını sunuyordu fakat artık Windows Mobile günümüz teknolojisine veremediği destek ile çok geride kalıyor, Windows Mobile 7 ile bu anlamda donanımsal desteği de sağladıklarında arayüzü de XP-Vista geçişi gibi zenginleştirirlerse yeni nesil güçlü cihazlarda sırıtmazlar..
doğubanka düşmüştür herhalde fiyatlar nası acaba bu aralar giden arkadaşlar var mı?