Şimdi Ara

♪♫ Nokia 5320 XM İnceleme & Ana Konu ♫♪

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
609
Cevap
3
Favori
50.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba arkadaşlar, cihaz hakkında fikir edinebileceğinizi umduğum bir inceleme ile karşınızdayım. Yaptığım yorumların bazıları son kullandığım cihaz olan 6120c ile olan karşılaştırmaların etkisinde olabilir ancak objektiflikten uzak olmayacaktır. DFM olmadığı için fotoğrafları webcam ile çekmek durumunda kaldım, idare edeceğini umuyorum ...

Kutu içeriği:

* Nokia 5320 XpressMusic
    * Nokia BL-5B Batarya
    * Nokia Seyahat Şarj Cihazı AC-8
    * MicroSD kart 1GB
    * AD-57 ile Nokia Müzik Kulaklığı HS-45
    * Kullanım kılavuzu
    * CD-ROM
    * Müzik Kitapçığı
    * Power Club ' dan ücretsiz müzik indirmek için şifre kartı

Kutu gösterişten uzak, 5320 xpress müzik genel görünümüne uygun olarak siyah, kırmızı ve mavi renkler içeriyor. Kutu hakkında fazla bir söze gerek yok

İlk İzlenimler ve Kasa:

Cihazı elinize ilk aldığınızda fiyatı çerçevesinde kabul görebilecek %99' u plastik ele iyi oturan kibar bir kasayla karşılaşıyorsunuz (Tek metal aksam kamera merceği çerçevesi). Bununla birlikte kasa oldukça rijit; arka kapak ve diğer aksamlarda herhangi bir oynama yok ancak cihazın sol üst tarafında bulunan müzik kısayol tuşları kasayı salladığınızda tıkırtı yapabiliyor. Sallamadığınız sürece problem yok :) Kasada kullanılan parlak siyah plastik göze hoş gelse de parmak izine davetiye çıkartıyor. Malzeme olarak plastik kullanılması kaliteyi biraz düşürse de soyulma aşınma gibi olası problemleri ortadan kaldırıyor. Ön kapağın kasaya birleştiği yerlerde vida yerine klips kullanılmış olması gece ışık sızmasına yol açabiliyor. MicroSD yuvası sol altta konumlandırılmış ve çok ilginçtir kartı yuvaya takmanız için önce batarya kapağını, sonra da yuvanın kapağını açmanız gerekiyor. Çekilen bu zahmetin artından nihayet kartımıza ulaşabildik! Çok önemli olmasa da biraz saçma olmuş. Birde data kablo soketi için yapılan kapak için bir iki şey söylemek istiyorum: ilk kullanımda sanki hiç açılmayacakmış gibi duruyor, açması zor olduğu gibi kablonun ucunu sokete yerleştirmek de ayrı bir dert oluyor. Neyseki bir kaç denemeden sonra insan alışıyor. Cihazda ışık sensörünü olduğunu tahmin ediyordum ve göremeyince biraz hayalkırıklığına uğradım. Pek çoğumuz bu cihazın hoparlörünün nerede olduğunu merak ediyordur, hemen söyleyeyim: sol üstte yeralan oynatma/durdurma kısayol tuşuyla anten kapağının hemen arasında konumlandırılmış. Böylece hoparlörün ağzını tıkayacak maddelere karşı koruma altına alınmış.

Puanlama : 7 / 10

Ekran ve Tuş Takımı:

2 inç QVGA 240x320 piksel ekran bazılarımız için ufak görünse de cihazın genel boyutlarına göre gayet iyi bir büyüklükte. Pikselleri gözle görebilmeniz için bir büyütece ihtiyacınız olabilir. Ekranda renklerin canlılığı iyi, gün ışığında da görüntü de problem yok.

Tuş takımı cihazın ilk çıkan fotoğrafında hepimizin dikkatini çekmişti. Çok şirin görünen bu tuşlar kullanımda da sahibini üzmüyor. Önceki cihazım olan 6120c ye göre daha rahat bir kullanımı var. Bunda tuşların biraz daha büyük olmasının etkisi muhakkak var. Yine müzik kısayol tuşları, kamera, ses ayarı gibi tuşalar ergonomik olduğu kadar sorunsuzda ... Kasanın sağ üst kısmında, hemen "XpressMusic" yazısının üstünde yer alan ve standart olarak Ngage uygulaması atanmış fonksiyonel bir tuşumuz daha var. Cihazı almadan önce onu tuş değilde ışık sensörü sanıyordum ben :). Yine bu tuşa ayarlardan istediğimiz uygulamayı atayabiliyoruz. Standart tuşlar dışındakilerde aydınlatma bulunmuyor. Bir de değinilmesi gereken bir tuş var ki o da mavi renkli navigasyon tuşunun ortasındaki onaylama tuşu. Bu tuş klasik fonksiyonunun yanında tıpkı navigasyon tuşu gibi 4 yöne hareket edebiliyor. Başlarda alışmak biraz zor olsada insanoğlu buna da alışıyor, gerçi böyle bir ilginçliğe ne gerek vardı anlamıyorum

Puanlama : 8 / 10

Menü, İşlemci, Hafıza ve Batarya:

5320 XM' de Symbian ın son versiyonu olan v9.3 bulunuyor. Yeni versiyonun en çok dikkatimi çeken özelliği kısayol uygulamaları görebildiğimiz pencerenin kişiselleştirilebilmesi. Yatay, dikey, temel ve nokia varsayılan olarak seçim yapabiliyoruz. Yine yeni versiyonda artık saati görebilmemiz için bekleme ekranına gitmemiz gerekmiyor, saat her daim ekranın sağ üst köşesinde görülebiliyor. Bununla birlikte altta yerlalan tuş açıklamaları da 2 den 3 e yükseltilmiş. Bir diğer yenilikse gelen ve giden aramalara atadığımız resimlerin tam ekran gösterilebilmesi, SIM kart değişikliğinde arama kaydının silinmemesi. Daha birçok yenilik olduğu aşikar ama gözüme ilk takılan bunlardı.
    Cihazda Omap ARM-11 369mhz lik çok iyi bir işlemci bulunuyor. Emir-cevap tepkimeleri müthiş. Nokia bu işlemciyle Symbianın yavaşlığını kökünden halletmiş. Cihazın dahili hafızası 140MB ve kutudan 1gb lik kart da çıkıyor. Bluetooth ve USB (microUSB bulunuyor) hızı da beklentileri boşa çıkarmayacak nitelikte. Hız ve hafıza açısından aklınıza takılan hiçbirşey olmasın, bunu garanti ederim.
    890 mAh ' lık Li-ion batarya seyahat şarj cihazı AC-8 ile 1-1,5 saatte dolabiliyor. Bataryanın ortalama 2 günlük bekleme süresini ekran ve tuş ışıklarını kısarak daha da artırabilirsiniz.

Puanlama : 8,5 / 10

Müzik ve Kamera:

Eveet gelelim cihazın en çok merak edilen tarafına... Yukarı da yerini belirttiğim gibi 5320 de tek hoparlör bulunuyor. Bu hoparlörden çıkan ses sizi biraz şaşırtabilir çünkü o kadarcık yerden bu kadar ses nasıl çıkar diyebilirsiniz. Tabi bir n73 kadar ses çıkmasa da önceki kullandığım cihaz olan 6120c den daha yüksek bir ses çıkışı var. Yalnız çıkan sesin yüksekliği kaliteli olduğu anlamına gelmiyor, ne basların ne de tizlerin tadına varabiliyorsunuz. Ara tınılar zaten kayıp. Hoparlörden çıkan sesi bir kenara bırakıp daha önemli konu olan kulaklıktaki performansına gelecek olursak; kutudan çıkan HS-45 ile müzik adına birşey beklemeyin. Belki o kulaklıkta bazılarımıza göre yeterli olabilir ama bir müzikseveri tatmin etmeyecektir. Bende bir müziksever olarak bir çılgınlık yapıp cx-400 kulaklıklarımı söktüm ve HS-45 birimine monte ettim. Kutu içeriği fotoğrafını da orjinal kulaklıklarla çekemedim bu yüzden 5230 XM ' ye iyi bir kulaklık taktıysanız "Stereo genişletme" ve eko ayalarınızla birlikte cihaz tam bir müzik canavarı oluyor. Son seste bas ve tizlerde kayıp yaşanmıyor. Bu arada belirtmeyi unuttum cihazda 3.5mm lik soket bulunuyor. Cihazda bulunan bir yazılımla şarkı veya şarkıcının ismini mikrofona söylediğinizde ikiletmeden hemen buluyor, bu özelliği de çok hoşuma gitti Radyonun RDS desteği sayesinde yayın akışları hakkında bilgi edinebiliyorsunuz, kanal bulma hassasiyeti iyi durumda. Kulağınıza gelen ses yeterince yüksek.

Çift led li flaşa sahip 2.0 mp lik otofokussuz kamera gündüz çekimlerinde "idare eder" diyebileceğiniz çekimler yaparken, gece çekimlerinde iç açıcı çekimler yapamıyor. Cihazın video performansı kamera performasnına göre daha iyi. 240x320 15 fsp video çekebiliyor. Çekilen videolar pc de iyi bir kalitede izlenebiliyor. Zaten 5320 XM ' yi almadan önce kamera bekletim olmadığı için bu yönü beni hayalkırıklığına uğratmadı

Gün ışığında flaşsız

Karanlıkta flaşlı

Kullanıcılar tarafından çekilmiş tam boyut fotoğraf örnekleri

Puanlama : 8 / 10

Son Söz:

5320 XM fiyat/performans oranıyla şu ara en alınası cihazlardan biri. wi-fi ve gps gibi özelliklere ihtiyacı olmayan hızlı, kibar, müzikalitesi iyi ve aynı zamanda 9.3 Symbian işletim sistemli bir cihaz almak isteyenler için biçilmiş kaftan. Şu ana kadar yazılımda kayda değer bir eksiklik göremedim yine de yeni çıkmış bir cihaz olarak 1-2 ufak kusuru da yok değil. Bunlarda ilk güncellemeyle kökünden halledilir.

Ort. Puan : 7,8 / 10

Cihazın Artıları :

* Yüksek hız
    * Symbian 9.3 işletim sistemi
    * 140mb yerel hafıza
    * Söyle ve çal fonksiyonu
    * Ngage kısayol tuşları
    * Ses çipi sayesinde temiz bir kulaklık sesi

Cihazın Eksileri :

* Kasanın fazla parmak izi tutması
    * Yetersiz gece çekimleri
    * Ortam ışık sensörü yok
    * Bekleme süresi daha iyi olabilirdi

Tüm Hakları Saklıdır. © 2008

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 27 Aralık 2008; 13:55:26 >

• yan taraftaki müzik tuşları ışıklı mı?
    n-gage tuşu dokunmatik mi?
  • güzel bir inceleme, 5320 pek popüler şu sıralar, almayı düşünenler için iyi bir yol gösterici olur
  • Hayırlı Olsun!
    Güzel İncelemen İçin Teşekkürler..Tek Merak Ettiği Temalara Girip;Mesela Bir Temayı Seç Demeden Önce..Seçenekler Tuşuna Basınca;
    Tema Efektleri Çıkıyormu Çıkırsa Açık Yapıp Kullanabilirmisin...
  • maalesef ışıklı değil, n-gage tuşu diğer tuşlar gibi ...

quote:

Orjinalden alıntı: :A.N.T:

yan taraftaki müzik tuşları ışıklı mı?

beğendiğinize sevindim

quote:

Orjinalden alıntı: .:c:E:E:E:m:.

güzel bir inceleme, 5320 pek popüler şu sıralar, almayı düşünenler için iyi bir yol gösterici olur

öyle bir özellik yok, en azından standart temalarda ...

quote:

Orjinalden alıntı: thehspeed

Hayırlı Olsun!
    Güzel İncelemen İçin Teşekkürler..Tek Merak Ettiği Temalara Girip;Mesela Bir Temayı Seç Demeden Önce..Seçenekler Tuşuna Basınca;

• quote:

Orjinalden alıntı: cmert

maalesef ışıklı değil, n-gage tuşu diğer tuşlar gibi ...

quote:

Orjinalden alıntı: :A.N.T:

yan taraftaki müzik tuşları ışıklı mı?

beğendiğinize sevindim

quote:

Orjinalden alıntı: .:c:E:E:E:m:.

güzel bir inceleme, 5320 pek popüler şu sıralar, almayı düşünenler için iyi bir yol gösterici olur

öyle bir özellik yok, en azından standart temalarda ...

quote:

Orjinalden alıntı: thehspeed

Hayırlı Olsun!

Allah Allah Nasıl Olur Ya...FP2 'nin İçinde Standart Temada Bile Tema Efekleri Olması Lazım...Ben Bi Araştırim...

• çok teşekkürler ben üşenip yapmamıştım.

n-gage tuşu aynı zamanda ışık sensörü

cx400 ile bikaç saat müzik dinledikten sonraki yorumunu çok merak ediorum. bende bass ağırlıklı (en azından hs45 gibi güm güm eden) hiphop/pop/rnb/blues için kulaklık almayı düşünüyorum. max 50 ytl'lik. şuana kadar hiç kanal içi kulaklık denemedim. kanal içi ep635 yada kulak içi SENNHEISER modellerinden birini almayı düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    _____NOKIA E51 -- ANA BAŞLIK
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • valla 2-3 saat uğraştırdı beni meret
    o tuş aynı zamanda ışık sensörü mü
    bir deneyeyim o zaman, dediğin gibiyse süper

quote:

Orjinalden alıntı: RealGangsta

çok teşekkürler ben üşenip yapmamıştım.

cx400 ile bikaç saat müzik dinledikten sonraki yorumunu çok merak ediorum. bende bass ağırlıklı (en azından hs45 gibi güm güm eden) hiphop/pop/rnb/blues için kulaklık almayı düşünüyorum. max 50 ytl'lik. şuana kadar hiç kanal içi kulaklık denemedim. kanal içi ep635 yada kulak içi SENNHEISER modellerinden birini almayı düşünüyorum.

• hayırlı olsun kardeş. güle güle kullan.

inceleme için teşekkürler...
  • Süper inceleme
  • quote:

Orjinalden alıntı: cmert

valla 2-3 saat uğraştırdı beni meret
    o tuş aynı zamanda ışık sensörü mü
    bir deneyeyim o zaman, dediğin gibiyse süper

quote:

çok teşekkürler ben üşenip yapmamıştım.

sitelerin çoğunda ışık sensörü olduğu yazıyor ve tuşun ortasında sensör var. sensör olduğunuda bazı ışıklarda morumsu gözüktüğünden anladım.

nokianın kablosu daha sağlam olduğu için mi cx400le değiştirdin? yani neden direk kullanmadın?
    bende pionner cx-n 25 var samsung mp3 playerımda bassları iiylen telefona taktığımda bass sıfır. nokia kulaklık woofer gibi vuruyo maşşallah ama ses kalitesi pionner gibi diil ve kısık. mecburen nokia'ı kullanıyorum. (anlamadığım şey telefonda güm güm vuran nokia kulaklık samsung mp3 playerda bassları az ve boğuk. vede tam tersi samsungda güzel bass vuran pionner kulaklık telefonda bassları 0)

edit. jack çoğaltıcıyla yaptığım testler sonucu 2 kulaklığında beş para etmeyeceğini anladım. woofer gibi gümleten kaliteli bi kulaklık almam gerekiyor yine masraf çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealGangsta -- 14 Eylül 2008; 19:30:04 >

• Güzel inceleme bizim ark bununla 5610 arasında kalmıştı çok faydalı olacak bu konu.
  • incelemeni 4 gozle bekliodum guzel bir inceleme olmus hoparlör sesi nasl o konu hakkında braz bilgi
  • @eP_362 sağol

kullanma klavuzunda sensörden bahsetmiyor, zaten yaptığım testlerde ışığın söndüğünü hiç görmedim
    cx-400 u daha önce 2.5mm lik kulaklığa bağlamıştım o nedenle bu şekilde bağladım. hem orjinal gibi oldu

quote:

sitelerin çoğunda ışık sensörü olduğu yazıyor ve tuşun ortasında sensör var. sensör olduğunuda bazı ışıklarda morumsu gözüktüğünden anladım.

nokianın kablosu daha sağlam olduğu için mi cx400le değiştirdin? yani neden direk kullanmadın?

@gokhan22

müzik başlığında dikket ettiysen o konuya da değindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmert -- 14 Eylül 2008; 20:07:40 >

• prdon hacı benim salaklıım oraya deyinememism
  • güzel inceleme... ellerine sağlık.

karar vermiştim bu telefonu almak için ama artık kesin ibaresini ekledim kararın başına :D. teknosalarda tanıtılanlar hep kırmızı. hoşuma gitmiyor, hatta ilginçtir midem hafiften ayaklanıyor bu kırmızıyı görünce :D.

bir de; arkadaşım teknosadan almış, içinden kulaklık çıkmamış. bu yüzden hepsiburadaya göre daha ucuz olabilir mi? son bir şey daha; nereden, kaç ytl ye aldınız telefonu?
  • ben de teknosa dan nakit 389 liraya aldım. hiçbir aksaklık yaşamadım şu ana kadar

quote:

Orjinalden alıntı: kirkalti

güzel inceleme... ellerine sağlık.

karar vermiştim bu telefonu almak için ama artık kesin ibaresini ekledim kararın başına :D. teknosalarda tanıtılanlar hep kırmızı. hoşuma gitmiyor, hatta ilginçtir midem hafiften ayaklanıyor bu kırmızıyı görünce :D.

bir de; arkadaşım teknosadan almış, içinden kulaklık çıkmamış. bu yüzden hepsiburadaya göre daha ucuz olabilir mi? son bir şey daha; nereden, kaç ytl ye aldınız telefonu?
  • Ahbap 5610 ile kıyaslarsan hangisini alırdın?
  • çok güzel bir inceleme ellerine sağlık
  • 5610 u detaylı inceleyemedim ama malzeme kalitesi daha iyiydi. yine de tek parça cihazları sevdiğim için 5320 alırdım

quote:

Orjinalden alıntı: MoqoKo

Ahbap 5610 ile kıyaslarsan hangisini alırdın?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.