Şimdi Ara

Nokia 3250 İncelemesi 1. ve 10. Sayfada Mevcuttur..! (Tek Konu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.527
Cevap
0
Favori
68.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Telefonun boyutu diğer symbian telefonlar gibi aşırı büyük değil ama küçükte değil. Tabi bu ölçü 6630-6680 gibi telefonlara göre.. Elinize aldığınızda döner mekanizma olduğunu anlamıyorsunuz çünkü o mekanizma Gayet sağlam.

Symbian

Telefonun işletim symbian 9.1 3rd Edition. Şuanda bunu kullanan 3 adet cihaz var piyasada N80-N91 ve 3250. Daha yeni bir sistem olduğu için Program desteği şimdilik hiç yok. Ama yakın zamanda çıkacaktır. Telefon bundan dolayı sis uzantılı temaları dahi tanımıyor.
    Yeni Sistemde arayüz baya bi geliştirilmiş. Menüye girdiğiniz zaman iconlar küçük gözüküyor eski sürümlere
    göre. Ayrıca bir klasöre girdiğinizde üst bölümde hangi klasörde olduğunuz yazıyor.
    İşlemcisi 330 Mhz ve bu gerçekten telefona süper hız kazandırmış. Açılış vs çok seri menü girişi hele açıldıktan sonra 1-2 saniye ancak sürüyor. İşlemcinin farkını şuradanda anlamk mümkün. Diğer symbian cihazlarda müzik dinlerken kamerayı açınca müzik kesiliyordu kamera açılınca devam ediyordu. Bunda direk kesilmeden açılıyor kamera.

Dış Görünüm

Malzeme kalitesi bana iyi gelmedi. N serisindeki cihazlarla kıyaslarsak onlara göre kötü gözüküyor. Bir N70-N90 daki sağlamlık hissini vermiyor insana. Tuşlar yine 3230'daki gibi yani çokta rahat değil özellikle menü tuşlarının olduğu kısım. Ama keypad tuşları rahat. Arkadaki müzik tuşlarıda kullanımı kolay..

Şarj

Daha dün aldım ama bataryayı doldurduktan sonra 4 saat civarı müzik dinledim ve hala full gösteriyor. Tahminimce çok seri kullanıma 2 gün ancak dayanır ama orta halli bir kullanımda 3-4 gün gideceğini düşünüyorum. Tabi şarj konusunda ekran parlaklığının çok büyük etkisi var ben en parlakta kullanıyorum.

Hafıza Kartı

Telefon micro sd kullanıyor. Kvk Garantililerde kutu içerisinden 128 mb, grey cihazlarda ise 512 mb kart çıkıyor. Piyasada çok yaygın olmasada micro sd kartlar fiyatları gayet uygun. 512 mb 40 YTL - 1 GB 76 YTL.. Telefonunda dahili hafızası 10 MB.

Kamera

Telefonun kamerası yan kısımda yer alıyor. İşin ilginci üzerinde ne lens genişliği yazıyor ne de başka bişey yazıyor. Sadece 2 mp yazıyor buna rağmen gayet iyi fotolar çekiyor. Alt mekanizmayı yan çevirdiğimizda direk kamera açılıyor. Flaş'ı yok bu büyük bir eksiklik ayrıca otofokus yok ve kalitesiz bir 4x zoom mevcut. Sadece zoom var demek için konmuş gerçekten çok kötü.! Resimleri en sonda verecem..
    Videosuna gelecek olursak. Hiç çekmedim bile çünkü 176*144 ve kötü olduğunu biliyorum. Aynı zoom gibi sırf olsun diye koyulmuş gibime geliyor.

Speaker ve Kulaklık

Telefonun speaker'ı gerçekten çok kuvvetli boşuna dememişler music phone diye. Şuana kadar duyduğum en iyi ses. Buna w550-w800-6270 gibi cihazlarda dahil onlardan daha iyi ses veriyor. Çok kaliteli ve buna rağmen çokta yüksek ses veriyor.

Yanında Hs-20 kulaklık seti veriliyor. Bu setin özelliği 3.5 mm çıkış sağlaması. Bunun sayesinde kendi kulaklıklarımızı takabiliyoruz. Ayrıca hs-20 de kontrol tuşları mevcut. İleri, geri, ses kısma vs gibi.. Kulaklıklar kulaçiçi yani dünya ile bağlantınızı kesiyor takınca.

Müzik Özellikleri ve Radio

Telefon tamamen müzik için tasarlanmış. Döner mekanizmanın arkasında mp3 tuşları mevcut. Tuş takımını ters çevirdiğiniz zaman direk music player açılıyor. Music player çok geliştirilmiş ve ince detaylar eklenmiş. Music playerdan no tuşuyla çıktığınız zaman ana ekranda çalan parçanın adı SÜREKLİ yazıyor ve başlaylı kaç saniye olduğu yazıyor. Music playerda ekolayzer ayalarıda mevcut. Stereo genişletme, bas yükseltme var. Shuffle mevcut.
    Radioya gelecek olursak klasik artık 20 kanal kaydetme kapasitesi var ve visual radio desteği var. Bunu her ne kadar kullanmasakda mevcut. Radio sesi mp3'e göre kötü ama piyasadaki tüm cihazlardan daha iyi ses verdiği kesin.

Yazılımda Bulunan Bug'lar

Telefonun versiyonu 3.18 şuandaki tek versiyon. Bu yazılımda 1-2 hata mevcut. Mesela turkcell kullanıyorsanız *123# yapınca kontör miktarı gelmiyor. Ayrıca hücre bilgi ekranı açık deyince sürekli bölge geliyor gidiyor geliyor gidiyor tam yazmıyor.
    Birde dünden bu yana 2 kez uygulama kapandı music player hatası aldım ve müzik kapandı. Ayrıca bu hatalardan birinde bataryayı çıkartarak telefonu yeniden açmam gerekti yani dondu.

Ve Resimler...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 7 Mayıs 2006; 15:07:21 >

• ürünün düşük fiyat ile piyasaya girmesi
    beni biraz kamerası açısından şüphelendirdi,ama zannediyorumki güzel çekiyodur
    zaten sen çekimlerini yolluyacaksın bakıcaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7evren -- 3 Nisan 2006; 20:40:46 >
  • gerçekten düşük fiyattan girdi piyasaya.
    incelemeni bekliyoruz
  • Genpa fiyatı 480 euro yani 785 YTL olacağına göre grey için gayet iyi fiyata aldım..
  • detaylı bi inceleme yapmanı bekliorz
  •  Nokia 3250 İncelemesi 1. ve 10. Sayfada Mevcuttur..! (Tek Konu)

inceleme isterizzzgüzel telefona benziyo
  • Van hayırlı olsun kardeş...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: van_hoijdonk

Arkadaşlar bu akşam nokia 3250 Siyah renk sipariş ettim. Bakalım sanırım çarşamba günü elimde olacak inşallah..

İnceleme yapacam hemen size... Sanırım forumun ilk 3250'lisi ben olucam...

nokia loves you

• HayırLı oLsun... ßekLioruz inceLemeni
  • Evet bugün aldım bende telefon ilk izlenimlerime göre beklediğimin altında diyebilirim. Mp3 keşke hiç çalmasaymış Mpx200 bundan 50 kat daha iyi çalıyordu. Burdan Nokia ya bir Tuş takımı yön değiştirirken kırılacak gibi geliyor malzeme çok ucuz duruyor. TABİKİ ŞAKA HEPSİ eşek şakası oldu ama kusura bakmayın Telefonu biraz iceleme şansı buldum doğubankta . Telefonu gerçekten çok beğendim. Hatta L7nin üstüne fiyat farkı vererek alma ihtimalim var. Hem de çok yüksek bir fiyat istemedi. benimkini sıfır fiyatına sayacak Genpa fiyatından düşeceğiz farkı ödeyeceğim. Bana mantıklı geldi. siz ne dersiniz? Büyük ihtima kaçırma dersiniz Bu arada aynı şekilde 7370 modelide beni çok şaşırttı kahverengi modeli çok iyi. Nokia beni önce n70 şimdi 3250 ve 7370 ile gerçekten şaşırttı. umarım alıp bir süre kullanıdktan sonra da memnuniyetim devam eder. (gerçi hala kararsızım ama)

Şimdi biraz daha düşündümde bu telefonu değiştirmeye değmez. Karizması yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orod-Dain -- 3 Nisan 2006; 22:16:25 >

• Teşekkürler arakdaşlar..

İnşallah yarın kargoya verilirde çarşamba günü elime ulaşır..
  • hayırlı olsunnn

Bakalım bende bir pda düşünüyorummm
  • dostum insallah carsamba gelir de guzel bi inceleme yprsın su tel neyin nesiymis goruruz
  • Zaten tedarik edemiyorz falan derlerse mecbur iptal ederim. Ben öyle 10 gün falan bekleyemem..
  • quote:

Orjinalden alıntı: van_hoijdonk

Zaten tedarik edemiyorz falan derlerse mecbur iptal ederim. Ben öyle 10 gün falan bekleyemem..

insallah ole bisey olmaz
  • şimdiden hayırlı olsun kardeş bekliyoruz yorumlarını
  • güle güle kullan tabi alınca.....
  • hayırlı olsun iyi seçim
  • İnceleme için sabırsızlanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Al PaC

İnceleme için sabırsızlanıyorum.

aynen ya bi öğrensek - veya + taraflarını çok iyi olur ona göre bende alabilirim yani....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.