Şimdi Ara

Nokia 216: Microsoft’un son telefonu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Android çöpü olarak isimlendirmişsiniz fakat nokia' nın MeeGo işletim sistemi devam etseydi Android gibi bir uygulama mağazası ve herkesin uygulama geliştirebileceği bir ortamı, bir kitaplığı olabilecek miydi? Nokia ekibi ve MeeGo işletim sistemini geliştirenlerde bu ışık var mıydı? Hissedemedim açıkçası. ve yine Android' in altında ezilirlerdi diye tahmin ediyorum..
  • 1 ay çadırımı alıp kamp yapmaya gitcem, elektrik falan yok derseniz mantıklı bir model olabilir, onun dışında bir kullanım alanı göremiyorum...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: neveemore


    quote:

    Orijinalden alıntı: Das Boot

    Olum adamlar $50 a satacaklar, halen o olsun bu olsun konusuyorsunuz.

    Türkiye de 300₺

    Minimum 420
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Nokia'nın zaten MeeGo adında kendi işletim sistemi vardı. Şu an devam edilmiş olsaydı Android çöpünün yüzüne kimse bakmazdı. Elop başa geçince yaptığı ilk icraat MeeGo'yu bitirip WP ile yola devam etmek oldu ki Nokia'yı bitiren de asıl bu oldu.

    nokia hçbir zaman bir apple olmadı,en azından yönetim ve geleceği görme açısından.meeGo yu kendisi bile sahiplenmezken sadece kendisinin kullandığı ! bir işletim sistemiyle yürüyemezdi zaten bunu göremediler. yine aynı kafayla wp a geçtiler.yazık ettiler nokai ya.
    ama nokia ismi halen ölmüş değil herkesin bir sempatisi var samsung u örnek alıp android le yola devam ederse 4-5 yıl içinde büyük pazar sahiplerinden olur.
  • Nokia meeGo yu Samsung bada yı taca çıkarmasaydı şimdi ben alternatif olsun diye wp u tam sağlam halini sabırla beklemiyor olacaktım. Şu appstore port olsa bana yeter ama başındakiler cacık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başındaki adam Microsoft'tan geldi sahiplenmesini nasıl bekliyorsun ki? Microsoft'tan gelen kişinin açık kaynak bir sisteme destek vermesi çok aptalca olur. Felsefelerine ters. Nokia'nın başına geçen kişi eğer Anssi Vanjoki olsaydı şu an Nokia pazar lideriydi ve MeeGo Android'i piyasadan silmişti. Ayrıca sadece kendisinin kullandığı işletim sistemiyle yıllarca pazarda yürüdü. MeeGo ile bir devri kapatmıştı. MeeGo Microsoft için büyük bir tehditti. Çünkü Android'in aksine MeeGo hem ARM hem de x86 platformuna tam destek veriyordu ve masaüstü bir Linux bilgisayardaki tüm kitleri eksiksiz barındırıyordu. Bu Nokia'nın masaüstü pazara dahi açılmasını sağlayabilirdi. Zaten Intel o yüzden bu sistemin x86 tarafında duruyordu ve destekliyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetkep kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi eğer başına geçen kişi Vanjoki olsaydı Nokia hâlâ güçlü iken geliştiricilerin ilgisini MeeGo'ya çekebilirdi. Çünkü hâlâ o zaman için hatırı sayılır bir Symbian geliştiricisi desteği vardı. Onların desteğini MeeGo'ya çekmek çok da zor olmazdı. Zaten Qt ile tüm yatırımları yapmıştı. Bu sayede uygulama hem MeeGo hem de Symbian ile uyumlu olacaktı. Kısacası bir taşta iki kuş vuracaklardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia Android'e geçseydi diyorsunuz da biraz empati yapın bence. Kendi sisteminiz dururken ve geliştirilmeye açıkken başkasının sistemini kullanır mıydınız? Üstelik bu sistem 3-5 günlük değil, yılların deneyimi ile geliştirilen Symbian. Ayrıca geleceği tahmin etmek bir şirket sanıldığı kadar kolay olmaz. Öyle olsaydı hiçbir şirket batmazdı ya da satılmazdı bir yolu bulunurdu. Unutmadan, Elop gibi bir isim varken Andoid'e geçmek daha da zor olurdu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 22 Eylül 2016; 21:00:40 >
  • Silinsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 4 Nisan 2021; 10:20:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamani nokia'sı nerelere geldi. :(

  • Bu piyasada olanlar doğal bur süreç değil. Sürekli emperyal bir müdahale var. Symbian, BlackBerry os, meego, Firefox os bilerek engellendi. Tüm düzen mutlak bir tekele doğru ilerliyor. Abd tekeli.

  • Bir işe yaramaz microsoftun kucağında adeta yok oluyor nokia efsanesi.



    Eğer zincirlerini kırıp Sağlam argeyle android dünyasına girerler ise; lg, sony vb şirketleri egale eder ve samsungun ensesine yapışır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu piyasada 250 TL civarına satılan telefonlar orjinal nokia mi yoksa çakma falan mı anlayamadım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ussuz

    Bu piyasada 250 TL civarına satılan telefonlar orjinal nokia mi yoksa çakma falan mı anlayamadım?

    konuyu hortlatmışsınız ama yeri gelmişken yazalım piyasadaki tuşlu dediğimiz nokia telefonların garantili olanları da dahil hepsi sahte.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.