Şimdi Ara

noise neden fazlalaşır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende mercury cyberpix s550 dijital fotograf makinesi var onceleri karanlık ortamlarda noise miktarı az derecede idi ama şimdi ışıklı bi ortamda bile siyah nesnelerin uzerinde belirgin bi şekilde noise fazlalığı var, bu neden olur, makinenin ayarları önceki çekimlerim ile tamemen aynı önceki çekimler guzel olmasına karşın şimdi berbat gorunuyor, makineyi sabit bi yere bırakarak auto çekim yapıyorum yine aynı, ayarlarıyla oynuyorum yine aynı, makina yere filanda düşmedi, makinanın içini açsamda bi baksam mı? belki bi ayarı filan vardır

• muratti sebeplerden biri iso değerini yükseltmen olabilir!bi ihtimalde shutter speed i düşürmen olabilir!eğer bu ayarlarda aynıysa kullandığın lenste bir miktar çizikler olabilir diye düşündüm!yanılmıyorsam öledir tabi üstadlarımızada danışmalısın yani benim tahminim!eğer lens kirliyse alacağın basit bir lens temizleme jelidir!eğer lensi başka birşeyle daha önce temizlediysen camdaki çiziklerde ışığın kırılması noise a sebep olabilir!
  • HOCAM
    SORU 1 BU ALETİN OBJEKTİFİ TEMİZMİ
    SORU 2 OBJEKTİF ÇIKABİLİRMİ
    SORU 3 NOKTALARIN RESİMLERDEKİ YERLERİ SABİTMİ İŞTE EN KRİTİK SORU BU ZATEN.
  • Film'in ya da CCD'nin ışığa duyarlılığı yükseldikçe (CCD'ye giden voltaj fazlalaşır ve CCD ısınır) yani ISO değeri arttıkça fotoğrafta kumlanma (grain) oluşur, buna dijital fotoğrafçılıkta noise adı verilir. Kullandığın fotoğraf makinesi RAW formatını destekliyorsa bir de RAW olarak çekip test etmeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 3 Ocak 2005, 22:12:34 >
  • kullandığım makine raw desteklemiyo, lens temiz gorunuyo, cektiğim objeler sabit, makinada sabit bi konumda, iso değerini yukseltme gibi bi ayar yok, objektif çıkarılamaz, sensor ccd değil cmos sensor,

makinamın ozellikleri burdahttp://alisveris.mynet.com/Bascuda.aspx?cmp=Bascuda&catId=4462&pId=622025&aType=product

ama makinada format diye bi menu var onu yaptım sanki duzeldi gibi.
    ama bu şimdilik bi düzelme olabilirmi ilerde tekrarlayabilir mi, inşallah tekrarlamaz, yinede teşekkürler.
  • MTKN3 yanlış anlama ama NOISE Fotoğrafçılıkta Resim üzerinde tek düze yada döngüsel pixel kirliliğidir.
    Dediğin doğru yanlız detay olarak ISO yüksekliği yada diafram kısıklığı GRAIN (GREN) verir yani pixeller çevresinde birikmiş yada tam aksi azalmış ışık güçleridir.
  • Sevgili @PixelMatrix

Neden yanlış anlayayım ki? Sen de konuya farklı bir açı ile yardımcı olmaya çalışmışsın. Keşke herkez senin gibi düşünse.

İzin verirsen minik bir latife de bulunmak istiyorum, avatarın dikkatimi çekti de; büyüyünce ALBAY mı olacaksın? (kızmak yok)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet su an BİRBAŞI YIM gerçi rütbe arttı ORBAŞI oldum.
    güzel bir bakış açısı tebrikler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.