Şimdi Ara

nobo ısıtıcı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
3
Favori
60.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omr0909

Arkadaşlar kesinlikle nobo ısıtıcıyı almayin. Biz sicak bir iklimde yasamamiza rağmen hic memnun kalmadik. Paraniza yazik !! 7 metrekare alan için 1250 watt nobo ısıtıcı almaya karar verdik. 20 dereceye ayarlıyoruz saatlerce çalışmasına rağmen asla bu dereceye gelmiyor. Tabiki müthiş bir sicaklik beklemiyoruz ama oda sicakligina bile gelmiyor. Ayrıca evimizin izalasyonu çok iyi olmasına rağmen bu şekilde. Küçük bebeği olanlar bizce kesinlikle denemesin. Biz çok pişman olduk simdi tekrardan ısıtıcı almaya gideceğiz...

Nobo firmasına başvurun degistirsinler boş bir firmaya benzemiyor yardımcı olurlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vigo aldım gayet güzel 24 dereceye ayarlıyorum çok nadir çalışıyor. Dereceyi koruyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • omr0909 O kullanıcısına yanıt
    omr0909;

Edit : Cihazı 20 dereceye ayarlayıp saatlerce çalıştırsanız da hissedilen veya ölçülen sıcaklık 20 dereceye gelmeyebilir, +-18 derecelerde kalabilir. Bu da yetersizdir. 20 dereceyi görmek için bir kaç derece yukarıda çalıştırınız.

Eğer soğuk bir alanı anlık olarak, hızlı bir şekilde ısıtma yanılgısını yaşamıyorsanız ( zira soğuk bir alanı yağlı radyatörlerle, konvektör ısıtıcılarla ( nobo , vigo, vb. ) hızlı bir şekilde ısıtamazsınız, havanın ısınması zaman alacaktır ) ;
    Kesinlikle cihazınızda bir arıza var. Belirttiğiniz koşullarda o cihaz ( nobo, vigo, vs. ) odanızı hamama çevirecek potansiyele sahip
    Değişim yahut, teknik yardım isteyiniz.

Ilıman iklimde, yalıtımı olmayan evin 24 metre karelik oturma odasını 2000'lik nobo ile gayet iyi ısıtıyorum, ve çok da memnunum ( ancak; tüketim değerlerinin iyi bir klimadan fazla olacağı hususu da gözden kaçırılmamalı, bu bir handikap ne yazıkki ) . Bu cihazların aktif kullanım koşullarında ( tüm ısınma sistemleri gibi kapatmadan, ama derece düşürülerek çalıştırılması halinde ) ısıtma gibi sorunu olmaz. Norveç gibi çok soğuk yerlerde bu cihazın kullanılıyor olması da bir göstergedir. 20 derecede soğuğu kırıyor, konforlu bir alan oluşturmuyor, 23-24-25-26 dereceler daha iyi. Tabi bu konfor görece bir kavram bir başkası için 20 derece yeterli olabilir ! Bir diğeri 25 dereceyi az bulabilir !

Ayrıca ; bebek odası için 20 derece yetersiz; bebeğin üzeri örtülü iken, uyku esnasında cihaz 22-23 derece olmalı ki hissedilen sıcaklık 20 derecelerde olsun ( zira cihaz ısıyı bir iki derece fazla algılıyor ! ) Sahir zamanda + - 25 derecelerde olmalı. Ve araştırdığım, bildiğim kadarıyla konvektör cihazlar ( nobo, vigo vs. ! ) en sağlıklı ısınmayı sağlayan, hava kalitesini en yoğun oranda koruyan cihazların başında gelmektedir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.u.z.a.r.s.i.f -- 18 Aralık 2015; 16:26:03 >

• Merhabalar,
    Bodrumda tek katlı 120 metrekare bir taş ev yaptırmak üzereyim. 2+1 olacak. Nobonun çekeceği elektriği güneş enerjisinden temin edebilirmiyim.
  • Nedir son durum arkadaşlar mustakil evin salonu icin dusunuyoruz memnun kalirmiyiz? (İzmir)

• mert1905x kullanıcısına yanıt
    Uzak durun. Özellikle salon gibi büyük odalarda. Hele ki odaniz küçük olsa ama yalitiminiz olmasa bile uzak durun. Isınırsınız ama canınız da yanar faturadan. Elektrikli ısıtıcılar içinde en verimlisi klimadır.

• Uriel kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın yazlık var çeşmede, 2-3 hafta önce gittik toshiba klima var daha geçen yaz takılmış 18 lik ısıtmadı arkadaş 10saat calıstı nerdeyse ılıdı biraz ev hayret ettim
    Bunun birkaç farklı açıklaması olabilir. Yinede size klima öneririm. Salonunuz kaç m2, yalıtım durumu nedir, kaçıncı kat ve hangi yöne bakıyor?

• Uriel kullanıcısına yanıt
    30 M2 civarı fazlası yoktur yani hocam.Yalıtım yok (yalıtımdan kasıt mantoloma vs sanırım) bitişik villa hocam mustakil yani 2 villa yan yana. Salon güney bakıyor. bu ev şuan içi yapılı ama cok fazla eşya vs yok buraya geçmeyi düşünüyorda bizimkiler ısıtması sorun.

Isı pompası yapan var norveç sobası kullanan var klima kullanan var tam randıman alıp almadıklar muamma.
    Konvektörlü ısıtıcalar için odanız hem çok büyük hemde yalıtımınız yok. O yüzden uzak durun. Size 3000-3500tl maliyetli 2 ısınma seçeneği öneririm. Doğru bir klima (15.000 veya 18.000 btu) veya pellet ısınma.
    https://forum.donanimhaber.com/kozlusan-pelet-sobasi--71197111#71197111
    https://forum.donanimhaber.com/pellet-yakitli-soba-vs--29900651#29900651

• Arkadaşlar 4 oda 2 salon eve taşındım ısıtma dublex. Elektrikli kombi düşünüyordum fakat geçen kış ablamlar 3+1 evde kullandılar kombi hem apartmanda elektrik tesisatı yandı aşırı güç çekiyor diye hemde 1500tl aylık fatura geliyordu. Şimdi ben 4+2 evde sanırım 2bin tl elektirk öderim. Küçük çocukta var. Bu nobo veya bu Norveç tarzı isinma konvertörleri duydum netten araştırıyorum. Ev 150m2 2 banyo var kışın 1 ni kullanırım. Alt kat ve üst kat 2side 2 +1 aynısı holden merdivenli Yen'i taşındım izolasyon varmı bilmiyorum yarın öğrenirim. Yatak odası çocuk odası ve salon 1i oturma odası olarak 2. Salonda mutfak. Altkatta 1 oda sinema odam benim akşamları 2-3 saat ortalama kullanırım. 4. Oda önemli değil. Yardımlarınızı bekliyorum bu sistem mantıklımı. Salona 2 adet alsam odalara bir banyo vs... 6-7 tane en az almam gerek. Aylık binlira gelirmi? Yardımlarınızı bekliyorum

• metall82 kullanıcısına yanıt
    Klima iyi bir ısıtma sistemi dir tavsiye ederim.bir arastirin

40 m2’ye kadar 18.000’lik yeter diyorlar ama yetmiyor. Ben de benzer alan için 18.000’lik Mitsubushi Electric taktırdım, 19 dereceden fazla ısıtamadım.
    24.000’lik almak lazımmış veya klima almamak lazımmış.
    Şimdi Nobo aldım, kullanma talimatını çözebilirsem onu deneyeceğim.

• sazrak S kullanıcısına yanıt
    Hayır.

• hermestr2010 H kullanıcısına yanıt
    “Bu ısıtıcı 25 m2 odayı (2000 watt), 1 saate 1-2 derece ısıtıyor. “
    Yani odayı 15 dereceden 23 dereceye çıkartmak için 4 ile 8 saat arası bir süre gerekiyor. Çok verimli sayılmaz bence.

• 10 m2'de, 1250 watt gayet konforlu bir ısınma sağladı. 21 dereceye ayarladım ve odanın sıcaklığı 21 derecede kaldı. Daha küçük güçte de alınabilirmiş.
    Alt salon merdivenine kapı taktırıp, oraya da 2000 watlık deneyeceğim.
    25-30 metrekarelik açık mutfak+salonu umarım ısıtır.
  • ''Sonuçta nobo ile ısınmak klima ile ısınmaktan daha pahalı. Aynı evi klimalarla 250 TL ye ısıtmak mümkün. Ama nobonun konforu tartışılmaz.''
    yazmış bir arkadaş 2014 Aralık ayında.

1 klimanın 5000 lira civarında olduğunu düşünürsek (ME klimayı, 2 sene önce 5500 liraya aldım), o paraya 6 adet Nobo alıp, kullanmayı düşündüğünüz alanlara koyabilirsiniz. Hepsini birden 22 derecede yaksanız yine klimaya yakın bir maliyete, sessizce ısınabilirsiniz.
    Klimanın tavana yakın bir yerde olduğu düşünülürse, konvektör yerden 10 cm. yüksekte daha çok tavanı değil, yeri ısıtır.
    Dubleksin salonunda 18.000 btu klima var. 19 derecenin üzerine çıkamadım. Bir de 2000 wattlık Nobo ile deneyip tecrübelerimi burada paylaşacağım.
  • y.u.z.a.r.s.i.f Y kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/102970210
  • y.u.z.a.r.s.i.f Y kullanıcısına yanıt
    ''ben de bu kış, hem klima ( sharp ) , hem nobo kullanacağım, deneyip göreceğiz.''
    Ne yaptınız, deneyebildiniz mi?
  • Merhaba,
    NOBO NUL4T 24 2400W Kompact panel ısıtıcı aldım.
    İçinden kullanma kılavuzu olarak okunmaz halde silik bir sayfalık bir fotokopi çıktı.
    İnternetten de araştırdım ama bir türlü bulamadım.
    Kullanma kılavuzunu nereden nasıl bulurum, yardımcı olur musunuz?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.