Şimdi Ara

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::. (276. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.994
Cevap
173
Favori
1.085.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: drnero

Arkadaşlar aracına BOYA KORUMA ve/veya KAPUT FİLMİ uygulaması yaptıran var mı? bu konudaki görüş ve önerileriniz nedir?

Bir de şu CAM ve AYNA modülü taktıran yok mu hiç, kimseden ses seda yok...

Saygılar..

Hocam cam modulu geliyor.25 dolar civarı.ayriyeten bunlar da geliyor.
    Once bir deneyeyim sizede tavsiye edecegim.
    birsuru para vermeye gerek yok,zaten epeyce kazık yedik bayiilerden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

Orijinalden alıntı: White0F

bizzat yokuş kalkış desteğini denedim. Bence biraz alışmak lazım çünkü yokuş kalkış desteği devreye girdiğinde ki ayağınız debriyajdayken devreye giriyor. 2 saniye frene basılı tutuyor bu 2 sn içinde kalkarsanız aracı tutmaya devam ediyor. alışmak lazım bence. Yokuş kalkış desteğinin devreye girmesi için en az 3 derecelik eğim gerekiyor. aracın yönü farketmiyor yokuşta geri geri çıkacaksanızda yokuş kalkış desteği devreye giriyor.Bir de kullanım klavuzunda yazmıyor fakat bence çok yumuşak duruşlarda yokuş kalkış desteği devreye girmiyor. Devreye girmesini isterseniz biraz sert basmanız gerekiyor.

elektronik el frenini dün tam anlamıyla denedim. Normalde yarım debriyajda otomatik bırakır.Dün aldım vitesi bire el freni çekik ayağımı frenden de çektim. yarım debriyajda araba gitmekle durmak arasında kalıyo gaza çok ufak dokunmak gerekiyor ki el frenini bıraksın.

Ayrıca araç ne kadar pahalı olursa olsun kullanıcısını kesinlikle üzmüyor.

1.5 dci m/t 2014 var bizde.

araçta nazar mı vardır nedir, 2 oldu kazası.

Birinde leventte ışıklarda 10 km hızla dokundu biri bişey yoktu neyseki.

geçende cevahirin önünde beşiktaşa dönen yolda tampona sürttü biri. İndim arabadan koştum peşinden kaçtı. Neyseki çok fazla bişey yoktu gözle görülemeyecek kadar küçük bi çizikmiş.Sonra farkettim :)

Bir şey sormak istiyorum. Araçlarımızda otomatik kararan dikiz aynası var mı ?

son olarak navigasyon olarak sizce servisin taktığını mı almalıyız yoksa dışardan mı ? servis kaça montajını yapar ?

hocam pek 1500 tl ler verip navitech necvox falan almaya değmez gibi ya february hocanın konuyla ilgili baya mesajı var. Bende hemen almayacağım fakat nisanda falan yurtdışından sipariş vermeyi düşünüyorum.

Turgut hocam aracı (1.2 tekna) ben yarım teslim alıyorum. İkimizede kazasız belasız sürüşler

Kazasız ve belasız ailecek mutlu sürüşler, kısmetse bende bu hafta sonu teslim alacağım acele etmiyorum, plakayı özel almaya çalışıyorum.

• elaburcuserkan E kullanıcısına yanıt
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gozdebir

Fiyatlarıda olaydı eyiydi... ben haftaya dizel bir qashqai almayı düşünüyorum... 1.5 visia yı 72 ye veriyorlar elinde olan bayiler...

Dikkat et 72' ye test aracı vermesinler. Test araçları kalmış ellerinde onları yamamaya çalışıyorlar

Visia donam test aracı görmedim hiç hep full olanlar vardı.72.000 visia Bostancıoğlunda dün vardı hemde metalik siyah.Kaçırma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babakaptan -- 27 Ocak 2015; 18:43:23 >
    O nawtek midir zortek midir onlarin hepsi ilk getiren ithalatcinin reklam isleri.
    orjinalleri geliyor.bir ay sabredin.

Bunlardan getirtebiliyoruz.servis olmaz dedi.cok pahali dedi vs... dedi.
    aracim kaza yapsa ne takacaz dedim eeeee.... iiiii.... dedi.
    Nissanda arabaniz kaza yapmasin allah korusun.1 ay parca beklersiniz demisti bir arkadasim dogru; cunku nissan servisi de ithalatcidan istiyor cinden bir ayda geliyor.

Bu ayna kapsulu serviste 2000 liradan fazla.
    Alibaba da seti 240 dolar.duyurulur...

• kgenc K kullanıcısına yanıt
    Yok zaten youtubedeki videoyu ben cekip koymustum.
    :)))
    Hocam yapmayin allah askina;
    Gecen gun bir arkadasin aracinda tavandaki punto kaynak koptu,gidip servise tavani sokturup yeniden kaynak yaptirdi.forumda yaziyor.
    Bense arabayi kaldirima indirp bindirirken arabanin heryeri kaykiliyor.

Acikca soylemek gerekirse hangi ingiliz turkiyeye hayir sagladi???

Arabada var biseyler.karasor hafif.
    Araba şişirilmiş.kaldirip bakip lifte.5 mm lik kolonlarin yerini 2 mm lik bükme saçlar almiş...

Neyse aldik binecez.
    Bunlar benim titizligim.
    Siz icinizi ferah tutun.saygilar

• platinium premium 1.6 dize otomatik kullanıyorum....daha öncedende yazdım arkadan korkunç gacır gucur ses geliyordu...on motordan motor freni yaparken par par ses geliyordu servise götürdüm ....adamlar bi kere ne sattıklarını ve ne gibi eksiklikleri olduğuna son derece hakimler daha ben sayarken evet bunların hepsini biliyoruz ve sız sadece 10 bin bakıma getirseydınız bile biz zaten o kısmların yalıtımlarını giderecektik siz söylemeden her aracin o kısımları elden geçiriyorz dedi....ne bu kısımlar yazayım bir sanroofun mekanik aksamı döşeme sökülerek yalıtımı sağlanıyor iki onden gelen par par sesi hava filtresinin tahliye borusu burası iki kısımla birleştrilmiş ve oranın sapğlamlaştırılıp ses izalosyanu yapılıyor....sonuçta aynı gün seslerin tamamını kesip aracı verdiler..yeni gelenlerde bu sıkıntı giderilmiş dediklerine göre...
  • bu arada forumda bazı yazlanları hayretle okuyorum....bu aracı kullanıyoruz diye savunmamız gerekmediği gibi başka aracı kullananlarında kendi araçlarını alarak doğru karar verdiklerinin ispatını bu aracı kötüleyerek ispat yoluna gitmesinler...bazı gerçekler var fiyat mesela bu araçlar bu fiyatı asla etmiyecelkleri gibi mercedesinde audininde vs o fiyatları etmeyecegi muhakkak...bu genel bir sorun araçların üzerindeki vergiden dolayı....bize özel 1,6 dizel otomatigi bu segmentte kullandığı için kendi muadillerine göre bir miktar fiyata yansıttığıda bir gerçek....ince işçilikten kaçınıldiği bu kadar donanımın olduğu bır araçta bu donanıma yakışmayan ince detay hatalar olduğuda muhakkak örnek düğmeler ,plastik yan kaplamalar vs....fakat şöylede düşünmek lazım budetayların tamamıda on numara olsaydı bu motor ve donanımı 150 bin liradan aşagı alamazdık malesef gerçek bu....bmv ile audiyle vs karşılaştıran arkadaşlar hep aynı yanlışı yapıyor bu aracın sıfırı diğer aracın ikinci eli bu aracın donanımlısı diğer aracın alt baz ını bu aracın 1,6 dize otomatiğini otekinin en aşaği 2000 motoru....bu doğru bi kıyaslama değil.....ben 10 bin km oldu izlenimlerimi yazayım...bu arada diğer bahsedilen araçların bir kısmınıda kullnan biri olarak bir kere 1,6 dize otomatik muhteşem olmuş motorun gücünü hissettiriyor şanzıman enfes vites geçişleri hissedilmediği gibi serilikte bir kayıp yok...sessizlik normal sınırlarda direksiyon çok kullanişli ve sertlik ayarı cok güzel...suspansiyonlar biraz serteşrtirilmiş bu bozuk yollarda biraz yolu elinizde hissetmenizi sağlıyor fakat bu sertleştirmeden kaynaklanan yol tutuşundaki artışı yuksek sureatte virajlara girince çok net anlıyorsunuz...yakıt desenız ortalamam 6,8 civarı( istanbul maltepede oturuyorum gebzde çalışıyorum günlük 150 km yakın yol yapıyorum bu istanbul gebze tamamının ortalaması)özetle son derece memnunum kıyas yapan arkadaşlar elmayla armutu karşılaştırmasın savunanlarda fanatizm yaparak savunmasın böyle daha çok faydalanırız hem kullananlar olarak hemde almayı düşünenler olarak...bu arada 100 km üzerinde rüzgar sesi aldığınıda söyledim servise onunla alakalıda bişeyler yapytıklarını söylediler ve bugün dikkat ettim ciddi oranda azalma olmuş fakat ne yaptıklarını sormayı unuttum....bu arada bostancıoğlunun servisine götürdüm aracı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balıkçıdoktor -- 28 Ocak 2015; 10:41:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: balıkçıdoktor

platinium premium 1.6 dize otomatik kullanıyorum....daha öncedende yazdım arkadan korkunç gacır gucur ses geliyordu...on motordan motor freni yaparken par par ses geliyordu servise götürdüm ....adamlar bi kere ne sattıklarını ve ne gibi eksiklikleri olduğuna son derece hakimler daha ben sayarken evet bunların hepsini biliyoruz ve sız sadece 10 bin bakıma getirseydınız bile biz zaten o kısmların yalıtımlarını giderecektik siz söylemeden her aracin o kısımları elden geçiriyorz dedi....ne bu kısımlar yazayım bir sanroofun mekanik aksamı döşeme sökülerek yalıtımı sağlanıyor iki onden gelen par par sesi hava filtresinin tahliye borusu burası iki kısımla birleştrilmiş ve oranın sapğlamlaştırılıp ses izalosyanu yapılıyor....sonuçta aynı gün seslerin tamamını kesip aracı verdiler..yeni gelenlerde bu sıkıntı giderilmiş dediklerine göre...

Yeni gelenleri kastedince hangi aydan sonra gelenler,siz aracınızı ne zaman almıştınız.

• 2014 7. ay....

platinium premium 1.6 dize otomatik kullanıyorum....daha öncedende yazdım arkadan korkunç gacır gucur ses geliyordu...on motordan motor freni yaparken par par ses geliyordu servise götürdüm ....adamlar bi kere ne sattıklarını ve ne gibi eksiklikleri olduğuna son derece hakimler daha ben sayarken evet bunların hepsini biliyoruz ve sız sadece 10 bin bakıma getirseydınız bile biz zaten o kısmların yalıtımlarını giderecektik siz söylemeden her aracin o kısımları elden geçiriyorz dedi....ne bu kısımlar yazayım bir sanroofun mekanik aksamı döşeme sökülerek yalıtımı sağlanıyor iki onden gelen par par sesi hava filtresinin tahliye borusu burası iki kısımla birleştrilmiş ve oranın sapğlamlaştırılıp ses izalosyanu yapılıyor....sonuçta aynı gün seslerin tamamını kesip aracı verdiler..yeni gelenlerde bu sıkıntı giderilmiş dediklerine göre...

tavan perdesi açıkken, bozuk yollarda tıkırtı sesi mi geliyordu?

• bu arada forumda bazı yazlanları hayretle okuyorum....bu aracı kullanıyoruz diye savunmamız gerekmediği gibi başka aracı kullananlarında kendi araçlarını alarak doğru karar verdiklerinin ispatını bu aracı kötüleyerek ispat yoluna gitmesinler...bazı gerçekler var fiyat mesela bu araçlar bu fiyatı asla etmiyecelkleri gibi mercedesinde audininde vs o fiyatları etmeyecegi muhakkak...bu genel bir sorun araçların üzerindeki vergiden dolayı....bize özel 1,6 dizel otomatigi bu segmentte kullandığı için kendi muadillerine göre bir miktar fiyata yansıttığıda bir gerçek....ince işçilikten kaçınıldiği bu kadar donanımın olduğu bır araçta bu donanıma yakışmayan ince detay hatalar olduğuda muhakkak örnek düğmeler ,plastik yan kaplamalar vs....fakat şöylede düşünmek lazım budetayların tamamıda on numara olsaydı bu motor ve donanımı 150 bin liradan aşagı alamazdık malesef gerçek bu....bmv ile audiyle vs karşılaştıran arkadaşlar hep aynı yanlışı yapıyor bu aracın sıfırı diğer aracın ikinci eli bu aracın donanımlısı diğer aracın alt baz ını bu aracın 1,6 dize otomatiğini otekinin en aşaği 2000 motoru....bu doğru bi kıyaslama değil.....ben 10 bin km oldu izlenimlerimi yazayım...bu arada diğer bahsedilen araçların bir kısmınıda kullnan biri olarak bir kere 1,6 dize otomatik muhteşem olmuş motorun gücünü hissettiriyor şanzıman enfes vites geçişleri hissedilmediği gibi serilikte bir kayıp yok...sessizlik normal sınırlarda direksiyon çok kullanişli ve sertlik ayarı cok güzel...suspansiyonlar biraz serteşrtirilmiş bu bozuk yollarda biraz yolu elinizde hissetmenizi sağlıyor fakat bu sertleştirmeden kaynaklanan yol tutuşundaki artışı yuksek sureatte virajlara girince çok net anlıyorsunuz...yakıt desenız ortalamam 6,8 civarı( istanbul maltepede oturuyorum gebzde çalışıyorum günlük 150 km yakın yol yapıyorum bu istanbul gebze tamamının ortalaması)özetle son derece memnunum kıyas yapan arkadaşlar elmayla armutu karşılaştırmasın savunanlarda fanatizm yaparak savunmasın böyle daha çok faydalanırız hem kullananlar olarak hemde almayı düşünenler olarak...bu arada 100 km üzerinde rüzgar sesi aldığınıda söyledim servise onunla alakalıda bişeyler yapytıklarını söylediler ve bugün dikkat ettim ciddi oranda azalma olmuş fakat ne yaptıklarını sormayı unuttum....bu arada bostancıoğlunun servisine götürdüm aracı...

balıkçıdoktor

TEŞEKKÜR EDERİM balıkçıdoktor GÜZEL VE DOĞRU ÖZELLİKLERİ OLAN SAYILARI AZ OLAN MASAJLARDAN BİR TANESİDE BU.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babakaptan -- 28 Ocak 2015; 11:10:42 >

• balıkçıdoktor B kullanıcısına yanıt
    hocam güzel değerlendirme olmuş... yorumlarınızdan 1-2 tanesine cevap vermek isterim, aracın süspansiyonlarının sert olması birazda platinium serisinin ince yanak lastik kullanmasından kaynaklanıyor.. bizzat yaşadığım için biliyorum.. ailede hem visia hemde platinium xtronix qq var visia larda lastik yanakları 65 platiniumlarda 45 .... ayrıca inç olarak ta 16 ya 19 gibi ciddi fark var.. visia ile oldukça yumuşak ve esnek geçtiğim yerlerden platinium ile çok daha sert ve titreşimli geçiyorum!.. aynalardan gelen sesi nasıl kestiklerini söyliyim (benim aracı yaparlarken görmüştüm) aynanın dış kapağını çıkarıp içerisini süngerle kaplıyorlar sonra tekrar aynanın kapağını kapatıyorlar.. aynalar sinyal lambalı olduğundan sanırım kablo boşluklarından geçebilecek rüzgar sesinin sünger vasıtasıyla sönümlendirmeye çalışıyorlar... açıkcası çokta iyi bir çözüm değil bence!! yağmurlu havalarda yada araç yıkandığında sünger orada ıslanacak ve kuruması zaman alacak.. sesin azaldığı doğru ama iyi bir çözüm değil bence

• besyo1907 B kullanıcısına yanıt
    ustadım benımde 1000 km oldu toplamda 82 lıtre cıvarında tuketim yaptım 400 kmsı sehırdısı ama bastım 160 170 bence fena değil tuketım km 33 35kr gıbı

Orijinalden alıntı: qherme

quote:

tavan perdesi açıkken, bozuk yollarda tıkırtı sesi mi geliyordu?

açıkkende kapalıykende araç esnemelerinde metala sürten plastik yada metal in çıkarttığı gacır gucur bir sesdi....

• quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

hocam güzel değerlendirme olmuş... yorumlarınızdan 1-2 tanesine cevap vermek isterim, aracın süspansiyonlarının sert olması birazda platinium serisinin ince yanak lastik kullanmasından kaynaklanıyor.. bizzat yaşadığım için biliyorum.. ailede hem visia hemde platinium xtronix qq var visia larda lastik yanakları 65 platiniumlarda 45 .... ayrıca inç olarak ta 16 ya 19 gibi ciddi fark var.. visia ile oldukça yumuşak ve esnek geçtiğim yerlerden platinium ile çok daha sert ve titreşimli geçiyorum!.. aynalardan gelen sesi nasıl kestiklerini söyliyim (benim aracı yaparlarken görmüştüm) aynanın dış kapağını çıkarıp içerisini süngerle kaplıyorlar sonra tekrar aynanın kapağını kapatıyorlar.. aynalar sinyal lambalı olduğundan sanırım kablo boşluklarından geçebilecek rüzgar sesinin sünger vasıtasıyla sönümlendirmeye çalışıyorlar... açıkcası çokta iyi bir çözüm değil bence!! yağmurlu havalarda yada araç yıkandığında sünger orada ıslanacak ve kuruması zaman alacak.. sesin azaldığı doğru ama iyi bir çözüm değil bence

bu söyledikleriniz tamamen doğru fakat eski modellere göre süspansiyonların sertleştirildiğide bir gerçek....ayna sesi dediğiniz gibidir ben görmedim fakat şöyle bir his uyandi bende ; araçla 100 km üzerinde ciddi rüzgar sesi ni duyarken aynaları kapattıgımda sesde zerre miskal bi değişiklik olmuyordu öyle ya hız 100 ün üzerindeyken kapalı aynayla açık aynanın eurodinbamiği aynı olurmu mutlak ses değişikliği olmalı bence ...burdan şunu çıkarttım şahsen yanılıyuor olabilirim sesi yapan ayna değil kapı ve cam ayarkarı ve kapı ve ayna lastikleri ve izalasyonu...sesin geldiği yere dikkat kesildiğinizde kapı lastiğine yogunlaşıyor insan....serviste dikkat ettim her gelen yeni modellerin mutkak kapı lastikleri komple cıkartılıp temizlenip bişeyler sıkılarak geri takılıyoırdu...servis elemanı aracı teslim ederken ayna sesi ne oldu dediğimde her şeyi saydı yapılan en son kapı ayarları ve lastik bakımları komple yapıldı diye bir cümle kullandı benim böyle talebim olmamıştı zannedersem ayna sesi için yapılan işlem bu olabilir...siz şahit olmuşsunuz gerçi doğrudur yapılan işlem sizin dediğiniz gibidir mutlakada buda aklımızın bir köşesinde olsun....

• turgut532 T kullanıcısına yanıt
    aynen 1.2 xtronıc
  • Aracınızın kıymetini bilin.2014 Qashqai small overlap IIHS crash test 64.3 km/h,İSTERSENİZ BEĞENMEDİĞİNİZ QASHQAİDEN BAŞKA AYNI KATEGORİDEKİ DEĞİŞİK MARKALARA Bİ BAKIN,SONRA KAPORTASINA VE SAĞLAMLIĞINA LAF SOKUN.

Honda CR-V small overlap IIHS crash test 64.3 km/h

2014 Ford C-Max Hybrid small overlap IIHS crash test 64.3 km/h

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.