Şimdi Ara

.::. NİSSAN QASHQAİ 2014 .::. (277. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.994
Cevap
173
Favori
1.085.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: ozel_egt

aynen 1.2 xtronıc

Bence bu araç için tüketim çok iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ilk esnada mantikli gelebilir ama takla sirasinda dinamik darbe yuklerini tavan degil kolkolonlar yani a, b, c sutunlari tasir.

Onem sirasi ise, onemliden daha az onemli olana dogru a, b, ve c seklindedir. Bu sutunlara da egilme yuku gelir takla esnasinda. Sutunlarin birlikte calismasini saglayan eleman da kapilarin kapandigi yerde, ustte bulunan yatay profillerdir. Bunlar bir tur kiristir. Ayni kiris a-a ve c-c sutunlari arasinda da vardir

Butun bunlarin yaninda tavan herhangi bir yuk aktarimi ya da yuk tasimasi yapamaz.

Yani cam tavandan guvenlik zaafiyeti olusturuyor diye cekinmeyin. Bu tur istatistiklere guvenmeyin cunku dogru orneklem yapilmiyor.

Orijinalden alıntı: ahmetmart

Arkadaslar cam tavan konusunda dusuncemi paylasiyorum. Bazi arkadaslar ya da firmalar takla esnasinda guvenlik acisindan zarari olacagini fikrini one surmus.

Ilk esnada mantikli gelebilir ama takla sirasinda dinamik darbe yuklerini tavan degil kolkolonlar yani a, b, c sutunlari tasir.

Onem sirasi ise, onemliden daha az onemli olana dogru a, b, ve c seklindedir. Bu sutunlara da egilme yuku gelir takla esnasinda. Sutunlarin birlikte calismasini saglayan eleman da kapilarin kapandigi yerde, ustte bulunan yatay profillerdir. Bunlar bir tur kiristir. Ayni kiris a-a ve c-c sutunlari arasinda da vardir

Butun bunlarin yaninda tavan herhangi bir yuk aktarimi ya da yuk tasimasi yapamaz.

Yani cam tavandan guvenlik zaafiyeti olusturuyor diye cekinmeyin. Bu tur istatistiklere guvenmeyin cunku dogru orneklem yapilmiyor.

Dediğinize katılıyorum fakat sonuçta cam tavan camın parçalanması sonucu ekstra sıkıntılar yaratabilir. Allah korusun tabi kimsenin başına böyle bişey gelmesinde ihtimalleri konuşuyoruz sadece.

• Arkadaşlar aracımı bu arada bugün teslim aldım. Yarın foto eklerim inşallah :)

Bu arada ocakta bitti ama kışlık lastik alsam çokmu saçma olur. Önümüzdeki sezonu bekliyeyim diyorum ama

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetmart

Arkadaslar cam tavan konusunda dusuncemi paylasiyorum. Bazi arkadaslar ya da firmalar takla esnasinda guvenlik acisindan zarari olacagini fikrini one surmus.

Dediğinize katılıyorum fakat sonuçta cam tavan camın parçalanması sonucu ekstra sıkıntılar yaratabilir. Allah korusun tabi kimsenin başına böyle bişey gelmesinde ihtimalleri konuşuyoruz sadece.

Sn prestor kazasiz belasiz gunler. Servise sormak lazim ama tavan caminin on camlar gibi kirildiginda adeta hancer olacagini zannetmiyorum. Suan cinsini unuttum ne deniyordu kirilinca tuz buz olup dagilanlardan olmasi muhtemel. Eger oyle degilse tabi cam kendi basina tehlikeli olabilir. On camlarin daha buyuk tehlikesi var o acidan.

• 2 ay önce aldığım 16 tekna dizel xtronic aracımla 10 000 Km doldu.Ortalama 22 kr/km yakıyor.Her depoda ölçüm yapıyorum.Otomatik vites geçişi belli olmuyor.Ara sıra silkeleme yapıyordu.10 000 bakımında şanzıman programını yenilediler,sorun kalmadı.Otamatik vites konforu,yol tutuş,zarif kasa dizaynı dikkate alındığında 22 kr/km ortalama yakıt sarfiyatı bu araç için gayet makul.
  • Arkadaşlar bizler otomobil üreticilerinden daha iyi mi biliyoruz ki boyle yorumlar yapiyoruz,yok neymiş 1,2 motor çekermi yok cam tavan tehlikeli sanki sadece bu cam tavani sadece nissan üretiyor çevremize bakin çoğu firma üretiyor.Sizlere soruyorum cam tavandan dolayı kaza sirasinda sikinti yasayan olmuş mu

Orijinalden alıntı: izocan

2 ay önce aldığım 16 tekna dizel xtronic aracımla 10 000 Km doldu.Ortalama 22 kr/km yakıyor.Her depoda ölçüm yapıyorum.Otomatik vites geçişi belli olmuyor.Ara sıra silkeleme yapıyordu.10 000 bakımında şanzıman programını yenilediler,sorun kalmadı.Otamatik vites konforu,yol tutuş,zarif kasa dizaynı dikkate alındığında 22 kr/km ortalama yakıt sarfiyatı bu araç için gayet makul.

22 kurus cok iyi hocam ya

Bendede yakit konusunda psikopatlik vardir. Mumkun.mertebe ayni istasyon ayni pompadan benzin alirim. mutlaka brnzin isigi yanicak aldigimda ve agzina kadar.doldurturum. benzin fislerinide saklarim tabi.

Gecen hafta eski aracimi sattim 40 bindeydi. Adam benzin fislerini gorunce soka girdi

• Merhabalar değerli arkadaşlar kısmet olursa karar verdim bu aracı almaya. Ama iki renk Arasında kaldım. Metalik gri mi yoksa Bronz renk mi??? Tavsiyelerinizi almak istiyorum. Teşekkürler.

Orijinalden alıntı: Yurek73

Merhabalar değerli arkadaşlar kısmet olursa karar verdim bu aracı almaya. Ama iki renk Arasında kaldım. Metalik gri mi yoksa Bronz renk mi??? Tavsiyelerinizi almak istiyorum. Teşekkürler.

nissan ın renkleri her biri ayrı yakışıyor bu arabaya.yanlış anlama ama,bence kendi içine sineni alman daha hoş olur. ama yinede fikir sahibi olmak içinse ben Beyaz'ı tercih ettim.siyah camlar ile benim için çok hoş

bende bronz ile beyaz arasında kalmıştım,sonra bayide ikisinede uzun uzun baktım ve ( çocuklarımında fikirleriyle tabi ) beyazı seçtim.
  • Prestor kullanıcısına yanıt
    çok karlı ve soğuk bir şehirde yaşıyorsanız kış lastiği alınabilir ama.. istanbul da yada kıyı kesimlerde yaşıyorsanız goodyear ın vector 4 serisi ve pirellinin scorpion serisi 4 mevsim lastikleri var! ıslak zeminde de çok başarılı lastikler.. kesinlikle bunlardan öneririm.. ben istanbuldayım, bu kış aracın orjinal lastiklerini çıkarmadım ama gelecek sene bahsettiğim lastiklerden alıp taktırmayı düşünüyorum
    Çok teşekkür ederim. Haklısınız. Renk olarak içine sineni almak en mantıklısı. Bende bugün koyu gri olanını beğendim. Yani füme rengine karar verdim. Önümüzdeki hafta teslim alcam inşallah. Alınca resimlerini atarım.

Benim aracında sağ çamurluğu kaputa göre biraz içeride duruyordu 2mm kadar kaydırdım ve sonuç;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baskan` -- 29 Ocak 2015; 21:00:51 >

1.6Dci X-tronic PPP

• quote:

Orijinalden alıntı: Baskan`

Kaputta çıkıntı, kaput çamurluk arasında boşluk vs gibi sorun yaşayanlar için çözüm bu şekilde yapılıyor.

Benim aracında sağ çamurluğu kaputa göre biraz içeride duruyordu 2mm kadar kaydırdım ve sonuç;

Baskan tesekkurler faydali paylasimin icin.

• Japonlar böyle saçma sapan bariz hatalar yapmaz gerçi ama, İngiltere fabrikası demekki cidden kötü iş çıkartıyor.

Ama yine de bu tarz şeylerden dolayı QQ aşkından vazgeçilmez :)

Ön kaput krikolu mu???
  • Bu tarz kaput montajında sorunu olupta servise giden arkadaşlara da aynı şekilde işlem yapıyorlar. İleride araç satılacağı zaman uyanık birkaç alıcı çamurluk değişmiş bunun bea gibi şeyler söylerse durum açık ve net düm dünyada bu düzeltme bu şekilde yapılıyor.

Örnek gösterdiğim beyaz aracın resimleri Rusya qashqai forumundan sadece örnek olarak bir kullanıcının resimleridir, aynı konular qashqai ingiltere forumlarında da bolca var.

Bu durumu şikayetvar.com'a yazan bir arkadaşımız ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baskan` -- 29 Ocak 2015; 22:37:58 >

1.6Dci X-tronic PPP

• Bugün 1,2 skypack bronz renkli aracimi teslim aldim,ilk izlenimlerin motor çok sessiz arabanin çeliştiğini anlamiyorsun ama sanki içeriye rüzgar sesi aliyormus gibi algiladim.Yakit konusuna gelince araci teslim aldigimda 12 litre gösteriyordu eve kadar yaklaşık 15 km gelişimdir 6,8 lige gösterdi yarin depoyu dolduracagim sonuçları paylasirim.boya,motor koruma ve araç alto püskürtme izalasyon yapildi.eski qashqaiden sonra araç içi ve kullanisi kaliteli araç hissi vermekte.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.