Şimdi Ara

Nissan NOTE (79. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.222
Cevap
55
Favori
841.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba.Nette, Nissan Note ile ilgili herşeyi takip etmeye çalışan biri olarak bu foruma denk geldim.Bir note hayranı olarak; 1.5 dci nin performansını özellikle rampalarda bayılıp bayılmadığını bu konularda muzdarip biri olarak,kullanan arkadaşlardan yaşanmış tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Genel olarak "performansı iyi" değerlendirmelerinden ziyade somut ve yaşanmış olan tecrübelerin paylaşımı beni mutlu edecektir.
    FC PORTO
  • Teşekkürler divino...ama...şuanki aracımla rampaya 120 civarı başlıyorum aşırı dik olmayan yaklaşık 1 km lik rampayı bayıla bayıla 50-60 ta bitiriyorum.Aynı rampayı note ile test etmek isterim ama merkez dışındayım ve katıldığım deneme sürüşünü düz yolda yaptığımdan dolayı performansla ilgili tatmin olamadım.Son iki yılda değiştirdiğim ve ikisi sıfır olan araçlardan çok büyük zarar ettiğim için bu sefer işi çok ciddiye almam lazım....Kısmet olurda note sahibi olursam aynı sıkıntıları bir kez daha yaşamaya mecalim kalmadı...
    FC PORTO
  • Arkadaşlar merhaba

Aracıma Kısmet olursa bu pazar (15,03,09) Chip uygulanıcak... Aracın üzerindeki 8bit lik chip alınıp yerine 32bit lik bir chip uygulanıcak.. yanlız bu universal programla deil araca özel olarak program atılacak.. buda minimum 30BG daha kazanacak. ve bunun maailiyeti 500$ olacak... Ama lütfen piyasadakı universal chip programlarıyla karşılaştırmayın... İnşallah istediğim beygir gücünü alırım o zaman Note ile şehir içi daha zevkli hale gelicek

Araç: Nissan Note 1.6 Tekna A/T 2008
  • Ayrıca ; bu işlemi yapıcak olan arkadaş ODTÜ elektronik müh. mezun olmuş ve uzun senelerini elektroniğe harcamış bir abimiz... kendisine sordum 30 bg elde edeersek bu araca ne kadar hissedilir bir performans kazandırır diye.. '' klımayı acınca aracın cekısten dustugunu ne kadar hıssedıyorsun?'' diye sordu kı baya hıssedılıyor... bunun uzerıne''klımayı acınca araba yanlızca 3 - 3.5 beygır kaybeder ona gore sen hesapla işte'' dedi
  • Benim araba dandik,2008 yeni aveo hb 1.2 84 beygir 114 tork...
  • Kağıt üzerinde 84 beygir iyi,üstelik 1.2 motor hem yakıt iyi hemde vergi avantajı artı birde iyi fiyat tuzağı ile bu yakışıklı arabaya kandık işte...İlk çıktığından bu yana gönlümde note yatmasına rağmen özellikle ekonomik nedenlerden bu araç kısmet olmadı...Şimdi şu performans meselesini tam anlamıyla çözebilirsem 2. el bir 1.5 dci düşünüyorum.
  • bizde yeni note dizel 1.5 dci aldık tekna modeli henüz 350 km yaptık şu ana kadar rastladığım tek problem bozuk yolda arka tarafdan takırdı geliyo 1000 km olduğunda servise gidip soracam ama acaba bagaj yalıtımındanmı yoksa bagajdaki flexiboard mı ne diyorlar ondanmı geliyor anlamadım aynı şeyi yaşayan varmı yakıt konusuysa ilk 350 km gayet iyi geldi bana 100-120 arasında kullanıyorum 4.2 ile 5 lt arası yakıyor

Orjinalden alıntı: aykut-ilsay

Ayrıca ; bu işlemi yapıcak olan arkadaş ODTÜ elektronik müh. mezun olmuş ve uzun senelerini elektroniğe harcamış bir abimiz... kendisine sordum 30 bg elde edeersek bu araca ne kadar hissedilir bir performans kazandırır diye.. '' klımayı acınca aracın cekısten dustugunu ne kadar hıssedıyorsun?'' diye sordu kı baya hıssedılıyor... bunun uzerıne''klımayı acınca araba yanlızca 3 - 3.5 beygır kaybeder ona gore sen hesapla işte'' dedi

Nissan Almera 1.5 Benzinliye de böyle bir uygulama yapabiliyorlar mı ?

• quote:

Orjinalden alıntı: 09nanometer

quote:

Ayrıca ; bu işlemi yapıcak olan arkadaş ODTÜ elektronik müh. mezun olmuş ve uzun senelerini elektroniğe harcamış bir abimiz... kendisine sordum 30 bg elde edeersek bu araca ne kadar hissedilir bir performans kazandırır diye.. '' klımayı acınca aracın cekısten dustugunu ne kadar hıssedıyorsun?'' diye sordu kı baya hıssedılıyor... bunun uzerıne''klımayı acınca araba yanlızca 3 - 3.5 beygır kaybeder ona gore sen hesapla işte'' dedi

Nissan Almera 1.5 Benzinliye de böyle bir uygulama yapabiliyorlar mı ?

evet sordum 09nanometer simdi uygularız dedi düşünürsen arkadasın numarasını bızzat ben verıyım sana ok

• soyle ilginc bir durum yasiyorum acaba baska yasayan var mi?

Diyelim 10-15 dk dir yoldayim. arabanin ici oldukca ilimis. sonra herhangi bir virajda direksiyonu 90 derece (ki bu durumda asagi yukari virajda 90 dereceli falan) kirdigim zaman arabanin icine (sanki direksiyon kutusu icinden) serin/soguk bir hava geliyor. Arabanin icin zaten ilik oldugu icin bu gelen sogukluk son derece farkedilebilir oluyor.

Umarim ne yasadigimi anlatabilmisimdir. Acaba benzer tecrubesi olan var mi? Bu durumu sadece donuslerde yasiyorum.
    bunun disinda vites kutusu civarindan ve kapi ic konsolu uzerindeki cam acma dugmelerinin oldugu yerden gelen cok az soguk havayi saymiyorum cunku onlari normal karsiliyorum. Ama bu direksiyon kutusu icinden gelen tuhafima gidiyor.
  • merhaba sevgili arkadaşlar.bir müddettir 2.el araba araştırıyorum.bu gün yakın bir arkadaşım bir akrabasının arabasını satmak istediğini söyledi.araç 2006 model 20bin Km'de otomatik-benzinli Note.yalnız visia/tekna hangisi bilmiyorum.Alacağım arabanın öncelikle güvenli ve sorunsuz olmasını istiyorum.İç hacmi ve konforu en azından beklentileri karşılamalı.Süspansiyonu sessiz,yol tutuşunun iyi olmasını istiyorum.Sizden ricam bana bu araba ile ilgili deneyimlerinizi aktarmanız,iyi-kötü yönlerini,yakıt tüketimini(otomatik olanın) belirtmeniz.
    Arabanın hiçbir problemi yokmuş, boya-çizik yokmuş.sizce bu arabaya en fazla nekadar verilebilir? Araba.com'dan baktımda fiyatlar biraz uçmuş.genelde söylenenin 2000TL altına alındığına şahit oldum.bir de dikkatimi çekti,satlık sadece 18 adet note vardı.bu arabayı alırsam satmam güçmü olacak arkadaşlar?
    cevaplar için şimdiden teşekkür ediyor sabırsızlıkla yazacaklarınızı bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: drmert

merhaba sevgili arkadaşlar.bir müddettir 2.el araba araştırıyorum.bu gün yakın bir arkadaşım bir akrabasının arabasını satmak istediğini söyledi.araç 2006 model 20bin Km'de otomatik-benzinli Note.yalnız visia/tekna hangisi bilmiyorum.Alacağım arabanın öncelikle güvenli ve sorunsuz olmasını istiyorum.İç hacmi ve konforu en azından beklentileri karşılamalı.Süspansiyonu sessiz,yol tutuşunun iyi olmasını istiyorum.Sizden ricam bana bu araba ile ilgili deneyimlerinizi aktarmanız,iyi-kötü yönlerini,yakıt tüketimini(otomatik olanın) belirtmeniz.
    Arabanın hiçbir problemi yokmuş, boya-çizik yokmuş.sizce bu arabaya en fazla nekadar verilebilir? Araba.com'dan baktımda fiyatlar biraz uçmuş.genelde söylenenin 2000TL altına alındığına şahit oldum.bir de dikkatimi çekti,satlık sadece 18 adet note vardı.bu arabayı alırsam satmam güçmü olacak arkadaşlar?
    cevaplar için şimdiden teşekkür ediyor sabırsızlıkla yazacaklarınızı bekliyorum.

DRMERT

Bende nissan note 1.6 tekna otomatık var kı sadece teknalarda otomatık vıtes var...

Aracın Yol tutuşu, performansı, içine ses almamaması, konforu , iç hacmi inanılmaz dercede şaşırtıcı artılara sahip ki ben bu gune kadar bir cok araç kullandım...
    Yakıt olarak diğer benzinli araçlar gibi evet çok yakıyor... Ben bu sorunu LPG taktırarak çözdüm..(şehir içi 155 yakıyor..)

Fiyat konusunda ben şu an acil sıkışıp satmaya kalksam 26.000 den aşşagıya vermem (Allah O günleri gösetermesin...)...

Aracın iç konforu harıka dijital klıması ( ınanılmaz ısıtıp sogutuyor) mukemmel...

Tavsıye edermısın dersen evet tavsıye ederım al rahat rahat bın....

• ya beyler aranızda müzik sisteminin kafasına göre auxdan radyoya geçmesine rastlayan oldu mu.direksiyondan sesi açıp kapatırken sık sık olmaya başladı

quote:

Orjinalden alıntı: drmert

merhaba sevgili arkadaşlar.bir müddettir 2.el araba araştırıyorum.bu gün yakın bir arkadaşım bir akrabasının arabasını satmak istediğini söyledi.araç 2006 model 20bin Km'de otomatik-benzinli Note.yalnız visia/tekna hangisi bilmiyorum.Alacağım arabanın öncelikle güvenli ve sorunsuz olmasını istiyorum.İç hacmi ve konforu en azından beklentileri karşılamalı.Süspansiyonu sessiz,yol tutuşunun iyi olmasını istiyorum.Sizden ricam bana bu araba ile ilgili deneyimlerinizi aktarmanız,iyi-kötü yönlerini,yakıt tüketimini(otomatik olanın) belirtmeniz.

DRMERT

Bende nissan note 1.6 tekna otomatık var kı sadece teknalarda otomatık vıtes var...

Aracın Yol tutuşu, performansı, içine ses almamaması, konforu , iç hacmi inanılmaz dercede şaşırtıcı artılara sahip ki ben bu gune kadar bir cok araç kullandım...
    Yakıt olarak diğer benzinli araçlar gibi evet çok yakıyor... Ben bu sorunu LPG taktırarak çözdüm..(şehir içi 155 yakıyor..)

Fiyat konusunda ben şu an acil sıkışıp satmaya kalksam 26.000 den aşşagıya vermem (Allah O günleri gösetermesin...)...

Aracın iç konforu harıka dijital klıması ( ınanılmaz ısıtıp sogutuyor) mukemmel...

Tavsıye edermısın dersen evet tavsıye ederım al rahat rahat bın....

1.6 Visialarda da otomatik vites seçeneği var.

• Vergi indiriminden sonra note fiyatları hakkında bilgisi olan varmı acaba?
  • ARKADAŞLAR BENİMDE 2008 TEKNA DCİ VAR. BENİM GEÇEN SENE YAZIN KLİMA İLE İLGİLİ BİR PROBLEMİM OLDU, KORNA MONTAJ HATASINDAN DOLAYI KLİMA RADYATÖRÜNE VİBRASYONLA SÜRTEREK DELDİ. KORNAYI RADYOTÖRE DOĞRU EĞİK ONTAJ YAPILMIŞ. GARANTİDEN RADYATÖR DEĞİŞTİ VE GAZ BASILDI FAKAT KLİMA PERFORMANSI ESKİSİ GİBİ DEĞİL, AZ SOĞUTUYOR. KİTAPÇIKTA DCİLER İÇİN TYPE R KOMPRESÖR YAĞI KULLANIN DİYOR( BEZİNLİLERDE TYPE S) AMA ŞUAN İŞİM NEDENİYLE DİYARBAKIRDA BULUNUYORUM. ADAMLARIN KULLANDIĞI CİHAZ BÜTÜN MODELLERDE KULLANILIYOR VE BEN SANMIYORUM Kİ CİHAZDA KLİMA YAĞI AYRIMI YAPSIN. ZATEN BURADA SERVİSTEKİLERE BİRŞEY ANLATANA KADAR KENDİNDEN GEÇİYORSUN, BENDE YILDIM ARTIK. BENZER SIKINTI YAŞAYAN OLAN OLDU MU? YADA KLİMA PERFORMANSI KÖTÜ OLAN DOSTLAR VAR MI?
  • ARKADAŞLAR BU ARADA EN ESKİ NOTE TEKNA DCİ KULLANICILARINDAN BİRİYİM(2007 EKİM) SORULARINIZ VARSA YANITLAYABİLİRİM. BU ARADA DCİ LERDE DÜŞÜK FİYATIN SEBEBİ; İNGİLTEREDE MAKYAJLILAR ÇIKTI, YAKIT TÜKETİMİ VE CO2 EMİSYONU DAHA DÜŞÜN, SANIRIM YAZILIM FARKI VAR(0-100KM 13,4 SN+ MAKS SÜRAT 164 KM OLMUŞ SON HALİ, Ş.İÇİ:5,2 DIŞI:4,2 ORT:4,9) AYRICA CRUİSE CONTROL FALANDA VAR. BU MODELİN STOKLARINI BİZİM GİBİ DAHA AZ GELİŞMİŞ ÜLKELERDE BİTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR, ŞUAN İNGİLTERE VE ALMANYADA YENİLERİ SATIŞTA. AYRICA YENİ MODELLERDE 103 BG 6 VİTES MODELİ KALDIRMIŞLAR. BİLGİLERİNİZE.
  • TEKNA DCİ'DE EN BÜYÜK İHTİYACIM CRUİSE CONTROL OLMUŞTU AMA YOKTU, YENİLERE KOYMUŞLAR. BELKİ BİLEN ARKADAŞLAR VARDIR, TIIDA MODELİNDEKİ DİREKSİYONLA BİZİM Kİ AYNI VE ONDA CRUİSE CONTROL VARDI, DİREKSİYONUN SAĞ TARAFINDA AYNI SOL TORAFTAKİ TUŞLAR GİBİ KONTROLLERİ VARDI, ONU BİLE ARAŞTIRDIM PARÇA OLARAK GELİR Mİ DİYE AMA NAFİLE. SADECE WAECO FİRMASININ ARABAMIZA UYGUN MODELLERİ VAR, SADECE SİSTEM 300€ VE MONTAJ HARİÇ. ZATEN ÜLKEMİZDE BU KONU SIKINTILI, MONTAJI KENDİM YAPARMIYIM DİYE DÜŞÜNDÜM VE YAPARIM DA( SONUÇ OLARAK ŞEMASI HERŞEYİ VAR, KABLO RENKLERİNE KADAR ÖZÜRLÜYE ANLATIRCASINA YAZMIŞLAR. BU KONUDA GİRİŞİMİ OLAN BAŞKA ARKADAŞLAR VAR MI?
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.