Şimdi Ara

Nissan NOTE (170. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.222
Cevap
55
Favori
841.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: knopix2626

2011'in son aylarında 4 adet lassa snoways era kar lastiği aldım. ilk günlerde kuru zeminde araç kayma yaptı, kaza atlattım, çevremden gören arkadaşlarım var. ilerleyen günlerde ıslak, sulu karlı,karlı ve buzlu her türlü yol şartında aracın kaymasına neden olan bu lastiklerden rahatsız oldum ancak kış şartları zorlu olduğundan lastikleri garantiye göndermeyi erteledim. yaz lastiklerimi takınca kayan lastikleri garantiye gönderdim. 'her türlü yol şartında kayıyor' ibaresi ile incelemeye gönderilen lastikler için 'yapılan testlerde emsallerinden bir farkı olmadığı anlaşılmıştır' gibi bir cevap verildi. müşteri memnuniyeti kavramı içerisinde hiçbir iade, değişim v.b. gibi öneriler sunulmadı. 'lastiğimiz bu, birşey yapamayız' anlamına gelen görüşmelerden bir sonuç alamadım. kısacası yerli malı olsun, paramız yurt dışına kaçmasın gibi düşüncelerle lassa kış lastiği alacaklar bu durumu bilerek başka markaya yönelsin!

eyv. ilk bakışta deseni göze hoş geliyor

• Merhaba Arkadaşlar, takip edenler bilir. Michelin Alpin 4 kış lastiklerinde (4 ay kullanıldı) ve aracın üzerinde gelen orjinal ekipman lastik olan Bridgestone B391 model lastiklerinde (11,5 ay kullanıldı) lastik atlama şikayetiyle bu iki firmanın lastiklerini garanti kapsamında incelenmesi için gönderdim. Ancak her iki firmada malının arkasında durmamıştır. Aşağıda her iki firmanında yanıtlarını bulacaksınız. Gönül isterdi ki koskoca!? lastik sektörü lideri bu firmaların müşteri memnuniyetine önem vererek en azından değişim yoluna gitmeleriydi. Ancak bu böyle olmadı her zamanki gibi. Şunu iyi bilin lastiklerinizde bir sorun olursa bunun sebebi sizsiniz ya da dış etkenler!? Lastik bayiden çıktığı anda bitmiştir. Bütün suç müşterinindir. Benim lastiklerimde balon, ezilme, kırılma vs. hiçbir şey yok. Ürünün kendisinden kaynaklı atlama yapması. Ama nasıl titizlikle inceleniyorsa bu lastikler yetkililer tarafından anlamış değilim. Sorunsuz bir lastiği neden iade edeyim. Deli olmak lazım herhalde. Bilirkişi vb. ile de uğraşıp canımı sıkmak istemiyorum. Aşağıdaki cevapları siz değerli arkadaşlara bırakıyorum. Bridgestone ve Michelin markalarına koca bir Bu lastiklerden yukarıdaki anlamda uzak durun. Hepinize slmlar. Saygılar.

Bridgestone cevabı:
    Ebat:175/65R15 84T
    Desen:B391
    Tespit:Lastiğinizdeki hasarın, herhangi bir fabrikasyon özürden değil lastiğin dışındaki etkenlerden kaynaklandığı görüşüne varılmıştır.
    Sonuç:Garanti ödemesi çıkmadı.
    Not: Lastikte bir hasar olduğunu tespit etmişler ama büyük başarı. Hakkımı helal etmiyorum.

Michelin cevabı:
    Ref No: P01693
    Lastik: 175/65 R15 84T TL ALPIN A4 GRN
    Öncelikle bahsi geçen ürünümüzle ilgili yaşamış olduğunuz memnuniyetsizlikten dolayı üzüntülerimizi bildiririz.

İncelenmek üzere tarafınızca yetkili bayimize bırakılan lastik titizlikle incelenmiş ve şu sonuçlara varılmıştır.

Yapılan teknik inceleme sonucunda başvurunuza konu lastikte üretim hatası olmadığı tespit edilmiştir.
    Bununla beraber lastiklerin kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir değişim veya iadenin yapılması maalesef mümkün değildir.

Lastiğiniz İnceleme amaçlı olarak bayimize bırakıldı ise bırakıldığı tarihten itibaren en geç iki ay içerisinde teslim almanızı aksi takdirde Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü yönetmeliği çerçevesinde lastiğin imha edileceğini bilgilerinize sunarız.

• ben lastiklerle ilgili tüketici hakem heyetine müracaat edeceğim. yazılı cevabın tarafıma ulaşmasını bekliyorum. en kısa zamanda da nokian kış lastiği alacağım.

Orijinalden alıntı: bilgisatan

Merhaba Arkadaşlar, takip edenler bilir. Michelin Alpin 4 kış lastiklerinde (4 ay kullanıldı) ve aracın üzerinde gelen orjinal ekipman lastik olan Bridgestone B391 model lastiklerinde (11,5 ay kullanıldı) lastik atlama şikayetiyle bu iki firmanın lastiklerini garanti kapsamında incelenmesi için gönderdim. Ancak her iki firmada malının arkasında durmamıştır. Aşağıda her iki firmanında yanıtlarını bulacaksınız. Gönül isterdi ki koskoca!? lastik sektörü lideri bu firmaların müşteri memnuniyetine önem vererek en azından değişim yoluna gitmeleriydi. Ancak bu böyle olmadı her zamanki gibi. Şunu iyi bilin lastiklerinizde bir sorun olursa bunun sebebi sizsiniz ya da dış etkenler!? Lastik bayiden çıktığı anda bitmiştir. Bütün suç müşterinindir. Benim lastiklerimde balon, ezilme, kırılma vs. hiçbir şey yok. Ürünün kendisinden kaynaklı atlama yapması. Ama nasıl titizlikle inceleniyorsa bu lastikler yetkililer tarafından anlamış değilim. Sorunsuz bir lastiği neden iade edeyim. Deli olmak lazım herhalde. Bilirkişi vb. ile de uğraşıp canımı sıkmak istemiyorum. Aşağıdaki cevapları siz değerli arkadaşlara bırakıyorum. Bridgestone ve Michelin markalarına koca bir Bu lastiklerden yukarıdaki anlamda uzak durun. Hepinize slmlar. Saygılar.

Bridgestone cevabı:
    Ebat:175/65R15 84T
    Desen:B391
    Tespit:Lastiğinizdeki hasarın, herhangi bir fabrikasyon özürden değil lastiğin dışındaki etkenlerden kaynaklandığı görüşüne varılmıştır.
    Sonuç:Garanti ödemesi çıkmadı.
    Not: Lastikte bir hasar olduğunu tespit etmişler ama büyük başarı. Hakkımı helal etmiyorum.

Michelin cevabı:
    Ref No: P01693
    Lastik: 175/65 R15 84T TL ALPIN A4 GRN
    Öncelikle bahsi geçen ürünümüzle ilgili yaşamış olduğunuz memnuniyetsizlikten dolayı üzüntülerimizi bildiririz.

İncelenmek üzere tarafınızca yetkili bayimize bırakılan lastik titizlikle incelenmiş ve şu sonuçlara varılmıştır.

Yapılan teknik inceleme sonucunda başvurunuza konu lastikte üretim hatası olmadığı tespit edilmiştir.
    Bununla beraber lastiklerin kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir değişim veya iadenin yapılması maalesef mümkün değildir.

Lastiğiniz İnceleme amaçlı olarak bayimize bırakıldı ise bırakıldığı tarihten itibaren en geç iki ay içerisinde teslim almanızı aksi takdirde Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü yönetmeliği çerçevesinde lastiğin imha edileceğini bilgilerinize sunarız.

ben size şu kadar söyliyim forumu yaklaşık 1 seneden fazladır takip ederim. Benim şahsi düşüncem forumda sohbetler olmuştur paylaşımlar olmuştur senin yakıt değeri paylaşımlarından bile senin o lastikler üzerinde hiç bir etkin yoktur diyebilirim sadece şansına öyle denk geldi ve kimse yoğurdum ekşi demez.

Diğer yandan her sektör de rekabetin olması iyidir yeni markalar yeni kurallar oluşturur şuan a kadar 2 kere lastik değiştirdim biri pirelli diğeri ise hankook iyi markalar a fiyat dan dolayı imkanda olmadı ama düşünce yapımdan dolayıda kendi çapımda destek oldum diyebilirim. Tekrardan geçmiş olsun. Zamanınız varsa uğraşın derim.

• Bu iki markadan uzak duracağım ve etrafıma da aldırmayacağım. Müşteri memnuniyetine önem vermeyen markalara
  • Eski arabama continental almıştım, bu arabamda da aynı marka var ve gayet kaliteli buluyorum. Hatta şuan üzerinde bulunan lastikler fabrika çıkışı(2006 model) lastikler. Araç 56 bin km de olmasına rağmen ciddi bir yıpranma görünmüyor doğrusu. Yenileyeceğim zaman da aynı marka lastikleri tercih etmeyi düşünüyorum.
  • Herkese merhaba. Arabama ön park sensörü takacağım ama arabanın içinden motor kısmına ekran kablosunu (arabanın kendi kablolarının geçtiği körükleri delmeden) nasıl geçirebilirim.Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Orijinalden alıntı: fatihen

Eski arabama continental almıştım, bu arabamda da aynı marka var ve gayet kaliteli buluyorum. Hatta şuan üzerinde bulunan lastikler fabrika çıkışı(2006 model) lastikler. Araç 56 bin km de olmasına rağmen ciddi bir yıpranma görünmüyor doğrusu. Yenileyeceğim zaman da aynı marka lastikleri tercih etmeyi düşünüyorum.

Lastiklerinizi 15-20 sene ve 100-150 bin km bile kullanabilirsiniz.. Bu size kalmış.
    "EYVAH" dememek için kendiniz ve sevdikleriniz için lastiklerinizi en kısa zamanda değiştirin.

Orijinalden alıntı: ukubat

quote:

Eski arabama continental almıştım, bu arabamda da aynı marka var ve gayet kaliteli buluyorum. Hatta şuan üzerinde bulunan lastikler fabrika çıkışı(2006 model) lastikler. Araç 56 bin km de olmasına rağmen ciddi bir yıpranma görünmüyor doğrusu. Yenileyeceğim zaman da aynı marka lastikleri tercih etmeyi düşünüyorum.

Lastiklerinizi 15-20 sene ve 100-150 bin km bile kullanabilirsiniz.. Bu size kalmış.
    "EYVAH" dememek için kendiniz ve sevdikleriniz için lastiklerinizi en kısa zamanda değiştirin.

Ben de yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum tabii ki ama benim demek istediğim, bu kadar kullanılmış olmasına rağmen lastiklerde çok az bir yıpranma olmasından dolayı markanın kaliteli ürün yaptığıdır. Geçenlerde bir arkadaşıma 2005 model opel vectra aldık. Üzerinde fabrika çıkışı bridgestone turanza lastikler vardı ve berbat durumdaydı. İlk iş lastikleri değiştirmek oldu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

quote:

Ben de yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyorum tabii ki ama benim demek istediğim, bu kadar kullanılmış olmasına rağmen lastiklerde çok az bir yıpranma olmasından dolayı markanın kaliteli ürün yaptığıdır. Geçenlerde bir arkadaşıma 2005 model opel vectra aldık. Üzerinde fabrika çıkışı bridgestone turanza lastikler vardı ve berbat durumdaydı. İlk iş lastikleri değiştirmek oldu.

Continental lastikler sert yapılı olduğu için konfordan ödün verirken yol tutuş ve uzun ömür bakımından iyi lastiklerdir. Bencede diğer markalara göre uzun ömürlü.
    Bende 2006 model 0 km aldığım aracımdaki Conti lastikleri 4,5 yıl ve 44 bin km sonra değiştirmiştim. Kullansam hala kullanabilirdim. Kilometreye bakılmaksızın 4-5 yıl içinde lastikleri değiştirmek iyi olur . Bizim araçlarımız yüksek yapısı nedeniyle sedan ve hatcbacklere göre daha savrulan bir yapıda o yüzden lastik önemli.

• arkadaşlar 3 senedir severek bindiğim note arabamı malesef satıyorum 15 senedir kirada sürünmekden bıktım uygun bir ev de bulduk nasipse alacaz varsa taliplisi önce burda duyuruyum dedim çünkü arabayı ilk aldığımdan beri burda sorunlarımızı paylaşıyoruz çarşambaya kadar burdan talip çıkmazsa çarşamba günüde sahibinden com. vermeyi düşünüyorum
    özellikler:2009 tekna 1.5 dizel
    84 bin km de renk siyah
    değişeni falan yok kazası yok sadece alt tamponda sürtmeden dolayı bir iki ufak çizik var
    kesinlikle boyanan parçası yok orjinal yetklili servisde tüm bakımları yaptırıldı
    lastikler petlas taktırdım kışa girmeden toplasan 3 bin km anca yapmıştır yeni anlıycağınız
    görmek isteyen olursada araç ankara da
    özelden mesaj atabilirsiniz fiyat olarak 27.500 düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apranax66 -- 2 Nisan 2012; 1:29:04 >
  • Cumartesi Nissan genel müdürlükten arandım. Tam 15 dakika anket konuşması yaptım. Sizi de arayabilirler sanırım. Note için donanım konusunda son çıkan paketi eleştirdim. ESP bile olmadığını söyledim. Üvey evlat muamelesi gördüğünü belirttim. Pazar günü de i30 test sürüşüne gittim. Adamlar bu araçla resmen çıtayı çok yükseltmişler. Aracımı değiştirmek istersem listemde ilk sıralardan birini aldı. Umarım Nissan'da bu donanımları görür de adam gibi bir araç çıkartır C sınıfına. Çünkü araç yok. Notu değiştirmek istesem Juke kesinlikle almam. Qasqai çok pahalı. Bakalım zaman neler gösterecek. Slmlar.

Orijinalden alıntı: bilgisatan

Cumartesi Nissan genel müdürlükten arandım. Tam 15 dakika anket konuşması yaptım. Sizi de arayabilirler sanırım. Note için donanım konusunda son çıkan paketi eleştirdim. ESP bile olmadığını söyledim. Üvey evlat muamelesi gördüğünü belirttim. Pazar günü de i30 test sürüşüne gittim. Adamlar bu araçla resmen çıtayı çok yükseltmişler. Aracımı değiştirmek istersem listemde ilk sıralardan birini aldı. Umarım Nissan'da bu donanımları görür de adam gibi bir araç çıkartır C sınıfına. Çünkü araç yok. Notu değiştirmek istesem Juke kesinlikle almam. Qasqai çok pahalı. Bakalım zaman neler gösterecek. Slmlar.

Dci motor aracin keyfini ancak baska bir dci arac verir bu saatden sonra dci motordan sasmayi dusunmuyorum

• bir arkadasımdan 2010 model 1.5 dci tekna modelini ( vuruğu kırığı boyası falan yok hiç ) 25.000 TL ye almak için konustuk ( bu arada araç 87000 km de, çok gezen biridir :D ) fiyat uygun gibi ama yine de emin olamıyorum. merka ettiklerim şunlar;

1- Bu fiyata 2 yaşında daha iyi bir alternatif var mı ?
    2- 2.el piyasası nasıl?
    3- kronik sorunları var mıdır bu modelin ?

Orijinalden alıntı: cenkozgen

bir arkadasımdan 2010 model 1.5 dci tekna modelini ( vuruğu kırığı boyası falan yok hiç ) 25.000 TL ye almak için konustuk ( bu arada araç 87000 km de, çok gezen biridir :D ) fiyat uygun gibi ama yine de emin olamıyorum. merka ettiklerim şunlar;

2- 2.el piyasası nasıl?

25.000 liraya boyasız arabayı veriyorsa bence dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:
    1- Arabanın kmsi orijinal mi?
    2- Bakımları düzenli yapılmış mı?
    3- Lastik, ağır bakım, arıza gibi masrafları var mı?

Bakımları serviste kayıtlıysa kmsi ortaya çıkar zaten. Herhangi bir büyük masrafı da yoksa 25 bine kaçırmayın derim. Hatta siz arabayı beğenmezseniz ben de talip olabilirim

• km orijinal ondan şüphem yok. bildigim kadarıyla masraflık bi durumu da olmadı aracın. bu arkadas dediğim mesai arkadasım 45 yaşlarında, bakımlarını düzenli yaptırdığını düşünüyorum ama emin değilim işte :)

bu arada bu aracın normalde piyasası en son kaçtır? yani sizin olsa en son kaça satardınız ?

km orijinal ondan şüphem yok. bildigim kadarıyla masraflık bi durumu da olmadı aracın. bu arkadas dediğim mesai arkadasım 45 yaşlarında, bakımlarını düzenli yaptırdığını düşünüyorum ama emin değilim işte :)

bu arada bu aracın normalde piyasası en son kaçtır? yani sizin olsa en son kaça satardınız ?

Piyasasının 27-28 den aşağı olacağını hiç sanmıyorum. Bu fiyatlara satan bulunursa tabi. Malum bizde dizel araçlarda 100 bin psikolojik sınırı vardır ama
    bakımları düzenli yapıldıysa yıllarca sorunsuz kullanılabilecek bir araç.
    Aracın avantajları:
    Hem performanslı hem de ekonomik bir dizel motor olması, yeni kasa, boyasız. Bakımları da düzenli yapıldıysa dediğim gibi almayı düşünmüyorsanız ben ciddi olarak alıcı olabilirim. Bence kaçırmayın bu aracı.
    Bu arada 2 yılda 87bin km yapılmış. Şirket aracı mı bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihen -- 4 Nisan 2012; 13:47:28 >

• quote:

bir arkadasımdan 2010 model 1.5 dci tekna modelini ( vuruğu kırığı boyası falan yok hiç ) 25.000 TL ye almak için konustuk ( bu arada araç 87000 km de, çok gezen biridir :D ) fiyat uygun gibi ama yine de emin olamıyorum. merka ettiklerim şunlar;

2- 2.el piyasası nasıl?

Eğer almayı düşünmüyorsanız ben ilgileniyorum.

bakalım mali durumu ayarlayabilirsem alayım ben bu aracı :D yardımlarınız için teşekkürler.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.