Şimdi Ara

Nissan NOTE (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.222
Cevap
55
Favori
841.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Nissan zaten geçen hafta zam yapmıştı. Bu hafta yapılan ÖTV indirimiyle eski fiyatına gari dönmüş. İşte link:

• Cennet,
    1.5 yıldır Note dci kullanıyorum. Enjektörlerim, aldığım yakıt yüzünden hasar gördü. Firma ismi vermeyeceğim.
    Bunun yüzünden servisimden bana 1 ay boyunca micra tahsis ettiler. Dizel. Micra, Note'a göre çok kıvrak, çabuk fişekliyor, direksiyon tepkileri daha korkutucu. Frenleri de öyle. Yere güzel yapışan bir araç. Aynı zamanda, kendi sınıfının en iyi aracı, clio, palio micranın rakibi olamaz. Yol tutuşta bilhassa, Clio Palio havada gidiyor gibi geliyor. Micra ile 165 km/h a çıktım. İnanın, Note'dan daha az rüzgar tepkisi gördüm.
    Ama konforda Note'un eline su dökemez. Yolun ve motorun gürültüsü içeride. Note'daki aksesuarlar kesinlikle yok, olmaması da gerekir. Note'a göre yakıt tüketimi elbette daha düşük (Note'dan 50 kg düşük olmasına rağmen). Ve bu tüketim seviyesi , % 10'a kadar gidebiliyor. Benzinli micrada Otomatik vites tercih etmeyin, klimalısı ile 400 km yol yaptım (teyzemde var) 100 km/h saat ortalama ile km'de 20 ykr yaktı (dur kalk yok). Yol bilgisayarından değil, gerçek hesaplardan konuşuyorum. Şehir içi işime gidip gelirken Note ile yol bilgisayarı 4.8 gösteriyor şu anda, benim tüketimim 5.5 falan (46 litre ile 840 km). Bakın, arkadaşımız tüplü benzinli ile kilometrede 15.5 ykr yakıyor, benim tüketimim 13.1 ykr, ve içerisinde ciddi şehiriçi trafiği var. Dizel araçların bakımı pahalı diyenin, bu açıdan yanıldığını söyleyebiliriz. Benzinliler aynı yolda 20 ykr yakıyor.
    Note bir aile arabası, Micra bir şehir arabası. Micra'yı genelde bayanlar tercih ediyor kıvraklığından park kolaylığından ötürü. Ama bagaj diye bir şey yok. Bir tatil arabası değil mesela. Tercih edilirse, kesinlikle Note derim. Ancak, benim gibi memur iseniz, 3 kişilik bir aile iseniz, otomatik vites tercih etmeyecekseniz, micra iyi bir seçim.

quote:

Orjinalden alıntı: cennet83

arkadaşlar ben nissan note ile nissan micra arasında kararsız kaldım. hangisinin yakıtı nekadardır? ve kullanıcılar ne söylüyor? yardımcı olurmusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notefan -- 17 Mart 2009; 9:48:02 >

• Notefan;
    enjektörlerin neden arızalandı? Herkez bilmiyor fakat mazot filtrelerini servislerin 5000 km.'de bir ücretsiz kontrol edilmesi gerekiyor. Böylece az bir su yüzünden enjektör arızası yapmazlar. Geçmiş olsun.

• Ayrıca yeni NOTE'nin kokpit fotosunu yukarıda sundum, birde dış görünüm fotografı sizlere, gerçi bu siteden başka heryerde yayımlandı. NOTE almayı düşünenler önceki mesajlarımı farkettiyseniz ve aceleniz yoksa yenisinin gelmesini bekleyebilirler.

bakımları çok düzenli yaptırırım, zaten servis bakımlı. Oğlum kadar iyi bakıyorum arabaya :). Mazot aldığım firma yüzünden enjektör arızası oldu. Hangi firmanın mazotu olduğunu söyleyemem, bayi kaynaklı bir durum da olabilir, ancak şu anda içim istemese de, Türk firmalarından almak istesem de , Shell'den almak zorunda kaldım. Aracın menzili şu anda 890 km. Harcanan yakıt miktarı bilgisayarda görünen 4.7; gerçek 5.16 lt /100 km. Yeni fullemeden sonra size daha net rakamlarla dönerim.
    Cruise control büyük şerefsizlik. Ne diye baştan koymuyorlar, sinir ettiler. 1000 Ytl masraf alırlar şimdi yaptırsak. Ama değer, Megane'ların şehir dışı yaıt miktarı üstünlüğünün sebeplerinden bir tanesi Cruise control.

Orjinalden alıntı: o_tutu

Ayrıca yeni NOTE'nin kokpit fotosunu yukarıda sundum, birde dış görünüm fotografı sizlere, gerçi bu siteden başka heryerde yayımlandı. NOTE almayı düşünenler önceki mesajlarımı farkettiyseniz ve aceleniz yoksa yenisinin gelmesini bekleyebilirler.

Resimleri tek tek koymamıştım ama 9.Eylül.2008 de resimlerin linkini şu mesajımda vermiştim:

"http://www.netcarshow.com/nissan/2009-note/

bu linkteki araç sanırsam bizim note ların makyajlanmış hali olacak.

bu arada benim 1,6 tekna'nın keyfini hiçbir arabada alamadım. üzerine astra,meriva,combo,i30 kullandım. arada dayanamıyorum gidip teyzemin 1,4visia sı ile hasret gideriyorum. sürüş özellikleri, iç mekanı, 4x4 araç kullanıyormuş hissi ve Özellikle Tekna'nın donanımını 1 yıl içersinde kulladığım hiçbir araçta bulamadım. Notelarınızın kıymetini bilin. keyifli sürüşler."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cell-im -- 19 Mart 2009; 10:29:26 >

• Arkadaşlar benim yakıt tüketimim; uzun yolda 90-100km arası gidersem ve klima kapalıysa(2 kişi ve bol bagaj) bilgisayar 3,7 diyor ama fulleme yöntemiyle defaten yaptığım ölçümlerde 4,2 lt çıktı. Şehi içi (sıfırlamadan sonra ortalama hız 16km yol bilgisayarında) 5,9lt yol bigisayarında fakat gerçek tüketim 6,5 civarına oluyor tabi bunda kısa mesafe ve soğuk hava şartlarıda etkili. Şehir içi tüketimim pek karma tüketim gibi olmuyor, bazı arkadaşlar şehir içi otoyol girdileriyle çok daha düşük değerlerden bahsediyor ama şehir dışı tüketimim tamamen doğruyu yansıtıyor. 42lt mazotla 980km yol yaptım şehirler arası.
    Şehir dışında verdiğin rakamı tutturmak kolay değil, çünkü duble yollarda 90-100 gitmeye kalkarsan tırlar seni sağ şeritten atmaya çalışıyor. 100 geçildiği anda ikinci turbo devreye giriyor bildiğim kadarı ile, o da yakıt tüketimini 5 lt'nin üzerine çıkarıyor. Evet, 3.5 lt değerini yol bilgisayarında tuturdum zamanında, ama trafik 80-90 ile akıyordu. Bir uzun yol daha yapacağım, son tüketimi buradan yazarım sana, ama verdiğin 4.2 rakamı çok çarpıcı, chipmi taktırdın? Yazılımmı güncelettin?
    Şehir içinde verdiğim rakamda otoyol kullanımı olsa da, çok fazla dur kalkı var, aynı zamanda otoyol içinde her gün 20 km dik bir rampa var o değerin.
    Bizim araçlarda çift turbo yada boğaz yok. Maks tork 1900d/dk'da alınıyor, dizeller sabit devirlerde daha verimli çalışan motor tipleridir(jenaratör v.s.) yada uzun yol için daha uygundur. Bizim araba 5.vites 1900d/dk' da 82-83km hız yapıyor, aslında en düşük tüketim bu devirde gerçekleşir ama ben 4,2 lik değeri çok kez yakaladım ve 90-100km aralığınan hiç çıkmadan yakaladım. Duble yol yada otobanda ama oldukça yokuşlu bir yolda. Saygılar.
  • Aracım oldukça bakımlı olmasına rağmen, aracın maksimum torka vardığı katalog değeri olan 2000 d/dk da kullanmama rağmen, 4.2 gerçek tüketim değerini hiç tutturamadım. Demek ki üretimden üretime fark ediyor.
    Dostum muhtemelen yeni Note' ler geldiğinde bizimkilere cruise controlu sonradan taktırma imkanı olmayacak. Nissan bize öyle bir teknik desteği tanıyamıyacak, oysaki sol taraftaki kumanda düğmelerinin olduğu yer gibi sağ tarafta arka tarafındaki vida sökülerek (arka tarafta direksiyon gövdesinde kapakları görürsünüz) komple kumandalı set takılabilir ama kablo tesisatını bilmiyorum. Şu araçta tek eksikliğini hissettiğim şey bu oysaki. Araştırmalarım sonucu bir firma waeco' nun distribitörlüğünü yapıyor ve 300€ sadece sistem getiriyor ve birde montaj belası var ki en beteri o. Garanti gitmese taktıracağım ama kıyamıyorum şu garantiye.
  • Tamamen katılıyorum o_tutu. Note'un zengin donanıma rağmen ben de eksikliğini hissediyorum cruise control'ün . Evet, garantiden vazgeçilmemeli cruise control için, dizel araç kullanıyoruz. Kötü yakıtın benim araçta yaptığı hasar 4650 ytl idi, garanti dışında olsa idi bu değeri kesinlikle ödeyemezdim. Garanti bitsin, kesinlikle taktıracağım risk alıp. Chip değiştirme konusunda ne biliyorsun? yakıt tüketiminin 1 lt düşecek olması sana mantıklı geliyormu? Servis öyle bir şey olmuyor dedi.
  • Note cular merhaba.Hafta sonu ötv indirimini araştırmak için plazaları gezerken Nissana da girdik.Notu gördüm.Yakıt değerleri vs. hoşuma gitti.Tarz olarak da Corolla Versoyu andırması da artısıydı.1,5 dci tekno 30 bin, 1,5 dci vise ye 28 bin fiyat çekti.Vise ye bende 25 bin çektim.Olmaz falan.Pazartesi İstanbul la görüşüp arayayım sizi dedi.
    Hiç dizel kullanmadım.Note un sağlamlığı nasıldır?
    Sonra adama bakarım adam mı diye...
  • 1995xli;
    Benim aracım 20000 km' de ve henüz sıkıntım olmadı. Ama şu linki gönderiyorum

Orjinalden alıntı: o_tutu

1995xli;
    Benim aracım 20000 km' de ve henüz sıkıntım olmadı. Ama şu linki gönderiyorum

Verdiğiniz link:
    Üzgünüz, aradığınız sayfa Nissan Note adlı blogda yok. diyor.
    Sonra adama bakarım adam mı diye...

• arkadaşlar merhaba, ben sıfır nissan note dizel 1.5 tekna aldım,araç 2000 km'de şu an,dün korna arızası verdi,basınca hiç ses çıkmadığı için servise götürdüm hemen,tam servise yaklaşmışken kırmızı ışık için durmuştum ki araba stop etti,acemi şöför olmasam da kendimden kaynaklandığını düşünüp tekrar kontağı çevirdim ama bir türlü çalıştıramadım,tam 2 dakika uğraştım,marş basıyor ama araba bir türlü çalışmıyordu,sonunda çalıştı ve servise vardım,durumu anllatım,öncelikle kornanın arızalandığını,garantiden değiştireceklerini söylediler,diğer sorun için ise arabaya direksiyonun altından elektronik bir cihaz takıp baktılar ve sonrasında "motor sensor ..... arızası vermiş,bu arabalar elektronik olduğu için bazen olabilir,sonra kendiliğinden düzelmiş" dediler..Böyle işte..Tabiki canım sıkıldı?Arabayı kullanırken duyduğum o güven hissimde zedelenme oldu,..Çünkü dün yağmurlu havada bir kezdaha stop etti,neyseki sonrasında hemen çalıştı..Siz bana ne önerirsiniz bu konuda?hangi tavsiyelerde bulunursunuz..Alalı daha 2 ay bile olmadı..

Bu arada sol ön cam açıkken tıkırtı ve iz kalması,vites kolunda gaza basınca haraket etme,yağmurlu havada fren sesi gelmesi gibi şeyler bende de var...herkese kolay gelsin

• 1995xli;
    Düzelteyim,http://nissannote.blogspot.com/
    Markadan veya benzinlikten kaynaklanabilir, yasal olarak doğru değil marka ismi vermem, her yeri dinliyorlar. Başımı belaya sokamayacağım.:) Korku devletiyiz, malumunuz.
    Yabancı firmalardan almak istemesem de, Shell'den alıyorum. Eski firmadan aldığım mazot ile aynı kullanım tarzı (imkan olduğu zaman 2000 d/dk ile) ile 780 km olan şehir içi menzilim 890 km'ye çıktı. Bence ciddi bir fark. 5.5 olan tüketim, 5.1 e indi.

quote:

Orjinalden alıntı: divino

kötü yakıt markadan mı benzinlikten mi kaynaklanıyor,markayı paylaşırsan aklımızda bulunsun
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.