Şimdi Ara

Nissan NOTE (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.222
Cevap
55
Favori
841.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • aynı araçtan bende de var ama 41,0000de. tüketim de %8 civarlarında şu anda ki üstünde 215/40/17 lastik var. yani daha da düşük olması gerek tüketimin. araç daha yeni olduğu için senin tüketimin biraz fazla olması normal. 10,000 km civarında normale döner. yani şehir içi %8-9 seviyelerini yakalarsın.
    benim arabada benzer bir ses yok ama araç 110 beygir olduğu için yerinde durmak istemiyor pek. yani durduğun zamanlar frene basıp aracı yormaktansa N konumuna alman daha da hoş olacaktır. D konumunda frene ne kadar basarsan bas araba ileri hareket istiyor bu da senin engellemenle arabayı titretiyor. sesle ilgili bir yorum olarak ıslaklık olabilir. yağmurlu havalarda falan diskler ıslanınca benzer ses yapar ama devamlı yapıyosrsa servisle gir görüş derim.
    benimki de yağmurlu havalrda triger zincirinde ses yapıyo motor ısınana kadar

• verdiğin bilgiler için teşekkürler onceliano.

bişey daha var aklımda trafikde dur kalklarda arabayi N ve D konumlarında devamli değiştirmekde problem olurmu misal 20 sn gibi sürelerde..
    dediğin gibi araba çok seri yalniz virajlarda önden toplıyamiyorsun gibi. .
    Ben eylül 2007 de 0 KM Honac Civic Premium otomatik almıştım ve 5 ayda satıp Note DCİ Almıştım kısacası.
    Hem sürüş keyfi,hem yakıt tasarrufu,hem performans hepsi NOTE de var.
    Herkese kazasız günler.
    FSTOP52[DHVideo=]
    Dizel kullanıcısıyım. Tabii ki Yol bilgisayarına güvenmemek gerekiyor, ama benim son ölçümüm 39.75 lt ile 728 km. Bu ise, kilometrede 16 kuruşa (5.5 lt / 100 km) denk geliyor. Yol bilgisayarı bu tüketimi ortalama 5.0 olarak gösterdi, bu belirtmek istediğim ilk nokta. Şimdi dizeller için altın soru, ben arabayı az yaksın diye 2000-2500 devir arası kullanıyorum. Benzinlisini kullanan arkadaşım 2500-3000 arası kullanırsam, daha az yakacağını söyledi, denedim, negatif, daha fazla yakıyor. Öte yandan Megane diesel kullanan başka bir arkadaşım dizel motorların biraz devirli kullanma gerekliliğinden bahsetti. Siz ne düşünüyorsunuz? Kullanımım devirsiz mi? Mazottan tasarruf edeceğim diye arabaya zarar mı veriyorum? Hepinize iyi uçuşlar :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notefan -- 8 Nisan 2008; 0:08:13 >
  • ben 1,6 note mi genelde 2000-3000 devir arası kullanıyordum. dizel comboya alışmam uzun sürdü. deviri dizelde 2000-25000 arası tutarsam araba zorlanıyor. 3000 devirde değiştriyorum vitesleri o zaman hem tüketim daha düştü hemde araç daha seri oldu. acaba doğrumu:D

güzel bir konu dizelcilerin yorumlarını bekliyorum
  • 2000-2500 devir arası kullanıp 3000-3500 arasında vites değiştiriyorum.DH forumda bir başlık vardı ama şu an bulamadım.
  • Paylaşmak için yazdım; 1999 model se primeramı 12000 ytl takasa verip 2008 model note tekna 1.6 otomatik aldım. Arabayı çok sevdim ama otomatik olduğundan herhalde biraz fazla yakıyor. Çok keyifli bir araba yüksek sürüş insana jeep kullanıyormuş hissi veriyor.
    www.araba.com
    Sucuri WebSite Firewall - Access Denied
    http://www.araba.com/1025132.html
    .teşekkür ederim.
  • Bugün Nissan servisinde yetkili elemanlar ile dizel aracın nasıl kullanılması gerektiğini sordum.Özet olarak Nissan Note max.torku 2000 devirde veriyor bu yüzden aracı mümkün olduğunca 2000 devir civarında kullanmak,vites geçişlerini 3000 devir civarı yapmak şeklinde genel bir cevap verildi.Ayrıca sabah arabayı çalıştırmak için kızdırma buji ışığının sönmesi yeterli ayrıca rölantide çalıştırmaya gerek yok dediler.
  • Falcon, harikasın, verdiğin bilgiler çok değerli, çok teşekkür ederim. Aynen dediğin gibi kullanıyormuşum. Bu kullanım baya da az yaktırıyor. Yukarı mesajdaki tüketim İzmir şehir içi, sabah karşıyaka tünellerinden işe giderim. Yani rampa yukarı kullanımı da içeriyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: Falcon5555

Bugün Nissan servisinde yetkili elemanlar ile dizel aracın nasıl kullanılması gerektiğini sordum.Özet olarak Nissan Note max.torku 2000 devirde veriyor bu yüzden aracı mümkün olduğunca 2000 devir civarında kullanmak,vites geçişlerini 3000 devir civarı yapmak şeklinde genel bir cevap verildi.Ayrıca sabah arabayı çalıştırmak için kızdırma buji ışığının sönmesi yeterli ayrıca rölantide çalıştırmaya gerek yok dediler.
  • Madem ki benden paylaşım bekliyorsun, o zaman vakit kaybetmeden ben de bir şey söyleyeyim, orijinal bir bilgi sayılabilir, kitapta yazan 1700 km rodaj süresi önemli değil dedi servis, pistonlarda o tolerans fabrika çıkışında veriliyormuş. Ama ben önemsemedim, 1700 km ye kadar değişken devirli, saniye mertebesinde 3500 devir yaparak kullandım. Ama yine de böyle bir hakkınız var, bilin. Sevgilerle.
    quote:

Sn Notefan rica ederim değerli paylaşımlarınızı bende beklerim.

Orjinalden alıntı: notefan

Madem ki benden paylaşım bekliyorsun, o zaman vakit kaybetmeden ben de bir şey söyleyeyim, orijinal bir bilgi sayılabilir, kitapta yazan 1700 km rodaj süresi önemli değil dedi servis, pistonlarda o tolerans fabrika çıkışında veriliyormuş. Ama ben önemsemedim, 1700 km ye kadar değişken devirli, saniye mertebesinde 3500 devir yaparak kullandım. Ama yine de böyle bir hakkınız var, bilin. Sevgilerle.
    quote:

Sn Notefan rica ederim değerli paylaşımlarınızı bende beklerim.

saniye mertebesinde 3500 devir konusuna değinmek istedim. bilgi vereyim bende

3500 devir bilgisidir. birim olarak da RPM (Revolutions per minute) yani bire bir tercüme edersek dakikada devir sayısı.
    bakınız

• Sn Onceliano,
    Engin bilgilerin için sağol, o kadar ingilizcem var, kpds notum 75. Sokak ağzı ile konuşuyorum. Motoru zorlamıyorum anlamında söyledim.

saniye mertebesinde 3500 devir konusuna değinmek istedim. bilgi vereyim bende

3500 devir bilgisidir. birim olarak da RPM (Revolutions per minute) yani bire bir tercüme edersek dakikada devir sayısı.
    bakınız

• _____________________________
  • Note Visia 1,4 ü kaça veriyorlar.zamdan önce ay başında 25e veriyorlardı...
    Hepinize kazasız günler dilerim.

Deprem nedeniyle cep telefonu konuşmalarına 'geçici' olarak konulan sonra da kalıcı hale getirilen Özel İletişim Vergisi'nin ardından Türk halkı yeni bir 'geçici' vergiyle tanışacak. Hükümet "2010 Avrupa Kültür Başkenti" yarışına giren belediyeye kaynak yaratmak için, akaryakıtta vergi fiyatlarını 1-1.5 yeni kuruş artırma kararı aldı.

3 yıl boyunca ödenecek vergiyle belediyeye 750 milyon YTL kaynak yaratılması bekleniyor.

Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan Türk halkı, benzin ve motorine yeni bir "geçici vergi"yle tanışacak... İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak için benzinin litresine 1.5 yeni kuruş , motorine de 1 ykr zam yapılması planlanıyor.

Zamlı uygulama 2010 yılı bitimine kadar yani 3 yıl boyunca geçerli olacak. TBMM Plan Bütçe Komisyonu´nda son dakikada kabul edilen amme alacakarı yasa tasarısına göre, yeni zamla, Türkiye'de akaryakıt kullanan herkes, İstanbul'un "kültürel, sosyal ve turistik olarak çekim merkezi haline gelmesi" için 3 yıl boyunca alacakları akaryakıtla projeye toplam 750 milyon YTL dolayında gelir aktaracak. böylece deprem nedeniyle cep telefonu konuşmalarına 'geçici' olarak konulan sonra da kalıcı hale getirilen Özel İletişim Vergisi'nin ardından Türk halkı yeni bir 'geçici' vergiyle tanışacak.

AKP'li Mustafa Açıkalın'ın önergesiyle getirilen zam konusunda açıklama yapan Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, akaryakıta yapılacak zamla her yıl için 250 milyon YTL'den 3 yıl sonunda 750 milyon YTL gelir beklendiğini söyledi. Zamdan elde edilecek gelirler, İstanbul için oluşturulacak fona aktarılacak. Fonun gelirleri, kurumlar vergisi kapsamı dışında tutulacak.

http://www.skyturkonline.com/category.jsp?c=2

• Herkese merhaba bende note cu oldum artık 1.6 tekna a/t makyajlı kasa aldık (sütlükahve) 1 sene önce bayii de gördüğümde hoşumuza gitmişti nasip şimdi almak oldu Araçta şimdilik beni üzen bir durum olmadı.Güzel güzel gidip geliyoruz. Forumdada belirtilen yüksek hızlarda özellikle otobanda giderken rüzgar sesini içeri almasının dışında yerden yüksek oluşunun vermiş olduğu dezavantajlardan biri olan yolda gezinme bu araçta da geçerli. Zati 120 km hız sınırı var ne yapacaksınız 150 -180 basıp dimi :) Bagaj konusunda diyecek söz yok beklediğimiz gibi çıktı, flexiboard özelliği işe yarıyor.Arka koltuk diz mesafesi arka koltukları öne çekmemize rağmen üst sınıflarda. Yan aynaların elektrikli oluşu ve görüş mesafesinin çok geniş olması park sırasında çok işe yarıyor, her ne kadar park sensorü de olsa arkayı görerek girmek daha emniyetli oluyor. Park sensörü mesafe belirtiyor 0.3 yazdıktan sonra bir karış mesafe kalıyor,bu da ideal bir mesafe oluyor. bu arabada far açık kaldığı için akünün bitmesi söz konusu değil otomatik kapanıyor. Diğer güzel bir özellikte bluetooth araç kiti; uyumlu bir telefonla hafızadki telefon numaralarını radyonun hafızasına yollayıp araçta cep telefonunu cebinizden çıkarmadan görüşme yapabilirsiniz, tabi cep tel bluetooth özelliği açık olması gerekiyor.farklı cep telefonlarını otomatik tanıyor aynı anda birden fazla telefonla uyumlu çalışabiliyor. 6lı CD chnager ve 6 hoparlörlü ses sistemine diyecek yok. Benim şu an eksikliğini hissettiğim tek şey ESP ani elektronik denge sistemi olmayışı bu araçta eksikliğini hissettiriyor; yerden yüksek oluşu manevralarda denge kaybına neden oluyor. ESP MPV segmentindeki araçlarda bu sorunu en aza indiriyor. İngilteredeki NOTE larda ESP var Türkiyede neden bunu esirgemişler anlamış değilim. Herkese kazasız günler dilerim...

• Daha önce de değinmiştim, ben dizel araba aldığımda, benzinli-dizel fiyat farkı fazla değildi. Ama devletimiz, eurodiesel,benzin fiyatını eşitlemeye kararlı görünüyor. Motorinin çıkış fiyatı benzine göre düşük, insanları benzinli araba almaya teşvik etmenin sadece çevre kirliliğindeki göreli azalım ile masumane bir şekilde ilişkilendirilmesi bana akıl dışı geliyor. Burada amaç dizelleri cezalandırmak. Benzinliğe az uğradığımız için keriz niyetine konmak. Yıllar önce dünyanın en pahalı benzinini kulandığımız için bir kampanya çıktı, herkes arabasına yazılar astı, bakanlık sallamadı. Çünkü maliyenin en kolay vergi aldığı yerler, devlet daireleri ( tabii ki memurlar) ve benzin istasyonları. Gelir vergisi toplanamıyor, elektrik su parası toplanamıyor ama mazottan anlamsız vergi!!!! Açıkça söylemek gerekirse, halk desteği ile her aldığımız 3 ytl lik benzinin 2 ytl sinin vergi olarak gitmesine bir son verme umudu, bende kalmadı, çünkü insanların bir şeye hayır deme gücü kalmamış. Herkes herşeye koyun gibi kafa sallıyor.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.