Şimdi Ara

Nissan'dan kendini yenileyen iPhone kılıfı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japon otomotiv şirketi Nissan, bazı otomobillerinde kullandığı kaplama teknolojisiyle geliştirilmiş yeni iPhone kılıflarını tanıttı.

Kılıfların en önemli özelliği ise çizildikleri zaman kendilerini yenileyebilmeleri. Nissan'ın 2005 yılından bu yana kullandığı kendini yenileyen kaplama teknolojisi Nissan ve Tokyo Üniversitesi'nin ortak çalışması ile geliştirilmiş. Bazı Nissan ve Infiniti modellerinde kullanılan teknoloji yüksek esneklik ile çizilmeleri engelleyici bir yapıya sahip. Aynı zamanda elde tutmayı kolaylaştıran yapısıyla dikkat çeken kaplama tekniği polirotaksandan üretilen bir boya ile sağlanıyor.

CES ile aynı tarihe denk gelen Dubai'deki bir otomotiv fuarında tanıtılan iPhone kılıflarının ilk prototipleri gazetecileri ve şirketin müşterilerine gönderildi. Nissan'dan yapılan açıklamada ürünle ilgili ilk izlenimlerin iyi olması ve güçlü bir talep gelmesi halinde seri üretime geçilebileceğini de açıkladı.

Nissan söz konusu teknolojiyi Japon mobil operatörü NTT DoCoMo'nun Style N-03B serisi cihazlarında kullanılmak üzere daha önce lisanslamıştı.

http://video.foxnews.com/v/1397618503001/worlds-first-self-healing-iphone-case/

alıntı:
    http://www.ahaber.com.tr/Teknoloji/2012/01/18/nissandan-kendini-yenileyen-iphone-kilifi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 19 Ocak 2012; 0:01:33 >

• Güncel kasa Infiniti'lerde kendini yenileyen boya sistemi olarak kullanılıyor bu teknoloji..
  • japon yapıyor.

da ne gereği var?
  • nasıl ya infiniti cizildimi kendisimi kapatıyor cizigi :S
  • Bizim arabaya da dün park halindeyken kapısına kamyonet sürttü , acaba beklesek yeniler mi boyasını, yapmış mıdır Nissan bizim araçlara da bir babalık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 18 Ocak 2012; 23:20:26 >
  • vay helal çok mantklı ve güzel bir teknoloji
  • bak tam bir honda asıgı insan olarak yavaş yavaş sanırım nissana kayıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamlar yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: NapoleonBonaparte

Bizim arabaya da dün park halindeyken kapısına kamyonet sürttü , acaba beklesek yeniler mi boyasını, yapmış mıdır Nissan bizim araçlara da bir babalık

Kapalı garaja çek 3 aya fx35 olucak senin araba
  • Adamlar aşmış başka ne denilebilir ki? Karaşimşekteki teknolojiyi hayata geçirmişler
  • quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

nasıl ya infiniti cizildimi kendisimi kapatıyor cizigi :S

Kanırta kanırta çizmediğin sürece kendini tamir ediyor.. Arkadaş benden önce videoyu koymuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

quote:

Kanırta kanırta çizmediğin sürece kendini tamir ediyor.. Arkadaş benden önce videoyu koymuş..

hımm saol görkem :) ama gercekten harika düşünülmüş bir teknoloji...
  • quote:

quote:

Gerçekten video daki olay doğru. Geçen gün yıkamacı jantı sildi sonra aynı süngerle kapıyı sildi araya taş kaçmış heralde komple kapıda kılcal çizik oluştu çok üzüldüm kafaya taktım bir hafta sonra tekrar yıkattım hiç birşey kalmamıştı ama çok dikkatli baktım en ufak bir iz kalmamıştı

• quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

quote:

quote:

Gerçekten video daki olay doğru. Geçen gün yıkamacı jantı sildi sonra aynı süngerle kapıyı sildi araya taş kaçmış heralde komple kapıda kılcal çizik oluştu çok üzüldüm kafaya taktım bir hafta sonra tekrar yıkattım hiç birşey kalmamıştı ama çok dikkatli baktım en ufak bir iz kalmamıştı

hocam böyle şeyler kafaya takılmaz araba bu gelir biri vurur,taş sıçrar vs vs.önemli olan cana gelmemesi.araba bizi değil biz arabayı alıyoruz.

• Tel fırçayla ortaya çıkan çizikleri bile emebiliyorsa kılcal çizik derdi olmaz. Saldırın siyah Nissan'lara..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 19 Ocak 2012; 10:11:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

quote:

quote:

hocam böyle şeyler kafaya takılmaz araba bu gelir biri vurur,taş sıçrar vs vs.önemli olan cana gelmemesi.araba bizi değil biz arabayı alıyoruz.

senin umrunda olmayabilir fakat ben mal kıymeti nedir biliyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

quote:

quote:

senin umrunda olmayabilir fakat ben mal kıymeti nedir biliyorum

bende herşeyi temiz kullanırım titizimdir ancak mantığım nedense araba konusunda özellikle türkiye gibi bir ülkede çokta takmamak gerektiğini söylüyor.siz ne kadar dikkat etsenizde kimse başkasının arabasına bı kadar özenli ve dikkatli değil malesef.gerçi insanın insana saygısının olmadığı bir ülkede bunun beklemek komik olur zaten.ek olarak yoksa tabi ki mal sizin istediğiniz gibi kullanırsınız elbette.

• @gorkemuse birşey sormak istiyorum...

boya konusu nasıl oluyor..diyelim Allah göstermesin biri geldi size vurdu veya siz vurdunuz, aracın boyasını nereden buluyorsunuz? kim yapıyor? illa yetkili servise mi gitmek gerekli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

@gorkemuse birşey sormak istiyorum...

boya konusu nasıl oluyor..diyelim Allah göstermesin biri geldi size vurdu veya siz vurdunuz, aracın boyasını nereden buluyorsunuz? kim yapıyor? illa yetkili servise mi gitmek gerekli?

normal arabayı nerde yaptırıyorsan bunuda o şekilde yaptırıorsun. Serviste , boyacılarda, aracın boya koduna göre bilgisayardan ayarlanıyor...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.