Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (602. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.797.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muro kardes ben polarli bez serdim cok memnunum polar yapisiyor kaymiyor benim icin en onemlisi deforma olnuyir ve kirlenmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: muro42

değerli forum üyeleri sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum. Aracıma koltukarın üzerine kirlenmemesi için bişey yapmak istiyorum. Önerebileceğiniz bir ürün var mı kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Kardes polarli bez kullan hem ucuz hemde kayma yapmiyor yan hava yastigi oldugu icin sonradan takma doseme hos olmuyor ve Allah korusun kazada yan hava yastigi acilmaz.

Orijinalden alıntı: volverin33

quote:

Orijinalden alıntı: ozas_91

Şu arıza kodu için ne dersiniz?
     NISSAN ALMERA KLÜBÜ

Fakir karışım arızası. Lpg bakım zamanı gelmiştir.Aracına az çok aşina olduğum için lambdadan yapacağını sanmıyorum.KK konvektör iptal edilince orta vadede aracın değerleri değişti. Lpg kalibrasyon ayarlarını tekrar yaptırmalısın.Olmadı tekrar ışık yanarsa enjektör meme çaplarını 0.1 mm büyüterek ayar çekmelisin. Bende de olmuştu son olarak 2.2 meme çapı yaptım düzeldi.Bu meme çapı büyütmek yakıt artışı yapmaz ayar doğru olursa. şehiriçi 1 lt lpg ile 11.11 km yol gidiyorum hiç kasmadan ve çok sık aç kapa yapıyorum. Mutlaka bilen kişiye doğru ayar yaptırmalısın.

Konyadaki Brc bayilerinde iş yok. Bu yüzden 2 hafta önce hususi günübirlik Ankaraya gidip LPG ayarı-filtre değişimi-kontrolü yaptırıp geldim. Montaj yaptırdığım yer Ankara BRC ana bayi (aynı zamanda iç anadolu baş bayisi sanırım) Mavidenizler otogaz. Daha önce birçok Almera montajı yapmışlar. Uygun olmayan enjektör çapı kullandıklarını sanmam. Tüp taktırırkende araştırıp sırf LPG dönüünü bu adamlar yapsın diye 450 km yol yapmıtım.

Hiç elleşmesem ne olur? Arıza kaydını 2 gün önce sildim. Lambada tekrar yanmadı

Yada bu işlemleri kendimiz yapsak nasıl olur? İş bilmez adam gibi abi şuna bir ayar yap diye gidince yalandan bilgisayara bağlayıp yalandan sistemi taratıp dehliyorlar gibi hissediyorum. Herşeye el atıyoruz, bunada atabiliriz belki?

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan3405

Muro kardes ben polarli bez serdim cok memnunum polar yapisiyor kaymiyor benim icin en onemlisi deforma olnuyir ve kirlenmiyor.

Polarlı bezlerinizin fotosunu eklerseniz sevinirim. Bende düşünüyorum ama nasıl duracağı konusunda tereddtülerim var. Size zahmet olmassa fotoğraflar mısınız?

quote:

Muro kardes ben polarli bez serdim cok memnunum polar yapisiyor kaymiyor benim icin en onemlisi deforma olnuyir ve kirlenmiyor.

Polarlı bezlerinizin fotosunu eklerseniz sevinirim. Bende düşünüyorum ama nasıl duracağı konusunda tereddtülerim var. Size zahmet olmassa fotoğraflar mısınız?

Kardes ben sadece oturdugum bolgeye koydun cunku orasi yipraniyor ve sadece on tarafa koydum arkada yok polarli bezlez kunascilarda var cokta ucuz maksat benimki goruntu degil sadece yipranmasin diye en kisa zamnda resim atarim sana

quote:

quote:

Kardes ben sadece oturdugum bolgeye koydun cunku orasi yipraniyor ve sadece on tarafa koydum arkada yok polarli bezlez kunascilarda var cokta ucuz maksat benimki goruntu degil sadece yipranmasin diye en kisa zamnda resim atarim sana

Alıntıları Göster
    polarlı bez ben de kullanıyorum deri döşeme oldugu için kışın baya soguk oluyor :) ayrıca kaymayı da biraz önlemek için kullandım. pazarlarda- kumascılarda bulabilirsiniz.

Dün ben bir Subaru Impreza bakmaya gittim ama milletin benim aracıma bakmasından ben Subaru'ya bakamadım :)
    Bir kişi iyice araştırdı kontrol etti falan fiyat konustuk en son 19.000 den asagı inmedim adamın kafasına yattı eniştesine alacaklarmıs yakınımdalar zaten. karar verirlerse aracımı vereceğim. Inanın cok isterdim foruma gitsin aracım cok iyi durumda cunku hayırlısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: leylimleylim

quote:

Bugün sanayide 2. oksijen sensörü için yanıltıcı dedikleri şu üründen:http://www.egzozmarket.com/OKSIJEN-SENSOR-YANILTICI,PR-445.html
    kendim sanayide tornacıya yaptırdım. Aracımın KKsı önceden sökülmüş zaten. Ben yaklaışık 10 gün önce öğrendim bu bilgiyi.. Bunu öğrenmeden önce (yaklaşık 5 ay önce) KK yüzünden yanan arıza lambamı söndürmüştüm. Genede bu işlemi yaptım. Daha az gaz koklasın, ECUyu eskiye göre nispeten daha az yanıltsın diye. Günahı 20 lira.. Yakıta etki eder mi bilmem.. egsozu KK çıkışına bağlayan yaylı vida sisteminede pul attım. ses ordan geliyorsa kesilsin diye.. Şimdilik tam anlamayamakla beraber sanırım sonuç pek değişmedi. İşlem fotolarını koyuyorum. Sorum şu: egsozum tıkalı olabilir mi? Eski sahibi KKyı boşalttırmış ama bu işlem düzgün yapılmadıysa zamanla KKdan artakalan gözenkli partiküller yerinden ayrılıp orta susturucu eleğine filan takılmış olabilir mi? yada daha küçük partiküller bir şekilde tıkama yapmış olabilir mi? Tıkayacak kadar olmasada böyle dediğim gibi serbest kalan parça partüküller ses yapıyor olabilir mi? Böyle bir ihrimal var mı?Egsoz sistemininin içini manifolttan çıkışa kadar temizletmem mantıklı olur mu? gerek var mıdır?

Dostum inşallah yakıt problemin bu şekilde düzelir, gelişmeleri paylaşırsan sevinirim nitekim çok yakında bende aynı problemle karşılaşacağım. Geçen hafta egzoscuya ugrayacağımı yazmıştım, egzoscu universal kk takabileceğini 1 yıl garantisi oldugunu ve 350 tl fiyatı oldugunu belirtti, şimdilik beklemedeyim.

Anlattığınıza göre katalizörünüz dökülmesi sonucu boşaltılmış,katalizörden dökülen porselen parçaların elbette orta susturucu öncelikle tıkama ihtimali var elbet buda zırıltı şeklinde ses yapabilir,orta susturucudan bu parçaları temizlemek o kadar basit değil,tamamını boşaltamazsınız yinede içinde bir miktar kalabilir.2.oksijen sensörü altına Takılan parça tamamen motor arıza lambasının yanmasını önlemeye yöneliktir ve işede yarar,yakıt sarfiyatına bir etkisi söz konusu değildir,2.oksijen sensörü katalizörün çalışıp çalışmadığını denetlemek için sisteme konulmuştur,bütün araçlardada amacı aynıdır,ancak ön oksijen sensörü yakıt ayarlamasında direk endikedir.Sanarım aracı LPG ile kullanıyorsun böylede devam edeceksen yeni katalizör takmana gerek yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: monotros

Teşekkürler,
    87.000 km'de. değişeni yok, iki parça boya var. 19.000 tl'ye aldım. lpg si de var.
    yedek parça konusunu bilmiyorum ama siz bahsedince baktım, şu sitede var, buyrun;
    http://www.parcareyonum.com/kategori/1851/nissan-almera-2004-2008.html

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu kulübe üye olmak istiyorum . Umarım yardımcı olursunuz bana da! 2005 Almera Tekna sahibiyim. Yaklaşık 4 ay oldu alalı. Benim de aracımda tek eksiğim yokuşlarda beni rahatsız edecek kadar büyük oranda çekiş sıkıntısı mevcut. Böyle bir sorunun üstesinden gelebilmiş bir arkadaşım varsa ve bana cevap verebilirse çok memnun olurum.

Şimdiden Teşekkürler!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muro42

değerli forum üyeleri sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum. Aracıma koltukarın üzerine kirlenmemesi için bişey yapmak istiyorum. Önerebileceğiniz bir ürün var mı kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Kardes polarli bez kullan hem ucuz hemde kayma yapmiyor yan hava yastigi oldugu icin sonradan takma doseme hos olmuyor ve Allah korusun kazada yan hava yastigi acilmaz.

ya ben bu hava yastığı olayını anlamadım.bendede yan hava yastığı var ama orjinal koltuk döşemesi kapatıyo hava yastığını linkteki resimlerden birindeki gibi.(http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-2005-nissan-almera-tekna-lpgbuz-mavi-120168674/detay)
    sizde nasıl koltuk döşemeleri.nasıl olması lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: esalm
    ya ben bu hava yastığı olayını anlamadım.bendede yan hava yastığı var ama orjinal koltuk döşemesi kapatıyo hava yastığını linkteki resimlerden birindeki gibi.(http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-2005-nissan-almera-tekna-lpgbuz-mavi-120168674/detay)

Orjinal döşeme ile bu şekilde.Fakat hava yastığı kısmına bakarsanız orası daha incedir içerden rahat yırtılması için.Bizim bahsettiğimiz orjinal döşeme üstüne bir daha döşeme takılırsa yan hava yastığı patlamaz orjinal döşemeden patlar dışarı çıkar fakat üstüne geçirdiğiniz diğer döşemeyi delemez.O yüzden döşeme koyacak arkadaşlar koltuğun yan tarafına gelen yeri kapatmaması gerekiyor.Bizlerin bahsetmiş olduğu konu bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: bitirgic

quote:

Orijinalden alıntı: esalm

Orjinal döşeme ile bu şekilde.Fakat hava yastığı kısmına bakarsanız orası daha incedir içerden rahat yırtılması için.Bizim bahsettiğimiz orjinal döşeme üstüne bir daha döşeme takılırsa yan hava yastığı patlamaz orjinal döşemeden patlar dışarı çıkar fakat üstüne geçirdiğiniz diğer döşemeyi delemez.O yüzden döşeme koyacak arkadaşlar koltuğun yan tarafına gelen yeri kapatmaması gerekiyor.Bizlerin bahsetmiş olduğu konu bu.

Alıntıları Göster
    kasislerden geçerken gelen ses ile ilgili olarak, sayın gökhan hocamın tavsiyesi ile aracın abs sensörünü çıkarıp test sürüşü yaptım, ses gelmiyordu bu da ademek oluyorki abs beyninde sıkıntı var ancak aracımı yetkili serviste bilgisayara bağlattığımda hiç bir sıkıntı çıkmadı, özellikle abs de hiç sıkıntı görünmüyordu, yolda giderken de denem amaçlı frene asıldığımda da hiç bir sıkıntı yok, sıntının abs siteminin neresinden geldiğini araştırmaya devam edecez anlaşılan, neyse bunada şükür en azından sorunun temel kaynağını bulduk, herkese selamlar kazasız keyifli sürüşler.

• Sonradan doseme yapan arkadaslarin dikkatine yan hava yastiklarimin acilabilmesi icin sonradan yaptirdiginiz dosrmenin hava yastigi olan tarafini guzelce terziye actirin 25 cm dikibe 15 cm felan enine olacak sekilde hava yastinin oldugu yer serttir elinizi dokununca belli oluyor terzi orayi olcer ona gore acar.orjinal kiliflarda yoktur cunku o kilifi yirtacak kadar basinca sahiptir yan hava yastigi almeralarda yan hava yastiklari perde hava yastigi islevinide gormektedir saygilar.

Sonradan doseme yapan arkadaslarin dikkatine yan hava yastiklarimin acilabilmesi icin sonradan yaptirdiginiz dosrmenin hava yastigi olan tarafini guzelce terziye actirin 25 cm dikibe 15 cm felan enine olacak sekilde hava yastinin oldugu yer serttir elinizi dokununca belli oluyor terzi orayi olcer ona gore acar.orjinal kiliflarda yoktur cunku o kilifi yirtacak kadar basinca sahiptir yan hava yastigi almeralarda yan hava yastiklari perde hava yastigi islevinide gormektedir saygilar.
    bende koltuklara kılıf takmıştım,hazır kılıflarda hava yastığı uyumlu olanlar var hava yastıklarının olduğu yerde cırtlı yapmışlar kolay yırtılabilmesi için

http://www.otoavm.com/asp/product/25609/Irem-Moni-Arka-Koltuk-2-1-Binek-Oto-Koltuk-Kilifi-Seti-Siyah-Siyah

ben linkteki kılıfı almlıştım ama tam birebir oturmuyor koltuklara ön koltuklarda fena durmuyorda arka taraf pek iyi değil kılıf alacak olanlar internetten almak yerine bir oto aksesuarcıdan alıp direk orda taktırmasını tavsiye ederim. ben kendim takmaya çalıştım ama pekte olmadı havalarda ısındıgından hafta sonuna çıkarmayı düşünüyorum.
    kılıf yerine arkadaşların bahsettiği şekilde polarlı bez yada dokumalar var bildiginiz kilim şeklinde onların daha kullanışlı olacağını düşünüyorum tabi sadece oturma yerleri için.

• quote:

Orijinalden alıntı: xfenk

bende koltuklara kılıf takmıştım,hazır kılıflarda hava yastığı uyumlu olanlar var hava yastıklarının olduğu yerde cırtlı yapmışlar kolay yırtılabilmesi için

http://www.otoavm.com/asp/product/25609/Irem-Moni-Arka-Koltuk-2-1-Binek-Oto-Koltuk-Kilifi-Seti-Siyah-Siyah

ben linkteki kılıfı almlıştım ama tam birebir oturmuyor koltuklara ön koltuklarda fena durmuyorda arka taraf pek iyi değil kılıf alacak olanlar internetten almak yerine bir oto aksesuarcıdan alıp direk orda taktırmasını tavsiye ederim. ben kendim takmaya çalıştım ama pekte olmadı havalarda ısındıgından hafta sonuna çıkarmayı düşünüyorum.
    kılıf yerine arkadaşların bahsettiği şekilde polarlı bez yada dokumalar var bildiginiz kilim şeklinde onların daha kullanışlı olacağını düşünüyorum tabi sadece oturma yerleri için.

Alıntıları Göster
    eyvallah sinan kardeşim dediğin gibi bir bakayım polarlı bez bakacağim en kısa zamanda bir de hepsi burada şu modeli beğendim sizce nasıl durur acaba ?

http://www.hepsiburada.com/liste/modacar-concept-on-arka-orme-iplik-kilim-minder-seti-100156/productDetails.aspx?productId=otm100156&categoryId=266112&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d266112%26fh_view_size%3d12%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dotm100156%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bmodacar%257d%252f100.0%253cactual_price%253c250.0%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253574%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_253574_266112%257d%26fh_refview%3dlister

http://www.nissan-almera.tr.gg/

• _____________________________

• Merhabalar,
    Amortisorlerin oradan gelen gicirti ses sorununa cozum tam olarak bulunabildi mi? Eski sayfalarda da bu sorunu yasayalari gordum ancak cozumunu goremedim. Direksiyonu cevirdigimde, en kucuk kasiste, bozuk yolda , karyola gicirtisi gibi ses geliyor. Bi tamirci amortisor patlak dedi, bi baskasi amortisor saglam, fisekler kurumus dedi yagla gecer dedi. Yagladi 2-3 saat gecer gbi oldu tekrar geldi. , nedir bunun cozumu?

• quote:

Orijinalden alıntı: dogusvar

Merhabalar,
    Amortisorlerin oradan gelen gicirti ses sorununa cozum tam olarak bulunabildi mi? Eski sayfalarda da bu sorunu yasayalari gordum ancak cozumunu goremedim. Direksiyonu cevirdigimde, en kucuk kasiste, bozuk yolda , karyola gicirtisi gibi ses geliyor. Bi tamirci amortisor patlak dedi, bi baskasi amortisor saglam, fisekler kurumus dedi yagla gecer dedi. Yagladi 2-3 saat gecer gbi oldu tekrar geldi. , nedir bunun cozumu?
    kardeş ben sol taraftan gelen her kasisteki gıccrrtt sesi için komple tablayı değiştirdim olmadı, sonra viraj demir lastiklerini söktük yıkadık kuruladık wd40 ladık taktık şimdi tık ses kalmadı arabada cillop gibi oldu,hazır yazmışken arkadaşlar birşey danışacağım aşağıdaki resimdeki hortum neyinnesidir işaretli yerden çok yıpranmış koptu kopacak amacı görevi nedir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esererol -- 3 Nisan 2013; 10:34:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: esererol

kardeş ben sol taraftan gelen her kasisteki gıccrrtt sesi için komple tablayı değiştirdim olmadı, sonra viraj demir lastiklerini söktük yıkadık kuruladık wd40 ladık taktık şimdi tık ses kalmadı arabada cillop gibi oldu,hazır yazmışken arkadaşlar birşey danışacağım aşağıdaki resimdeki hortum neyinnesidir işaretli yerden çok yıpranmış koptu kopacak amacı görevi nedir,

Alıntıları Göster
     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
     NISSAN ALMERA KLÜBÜ

• quote:

Orijinalden alıntı: alper_tunga34

kasislerden geçerken gelen ses ile ilgili olarak, sayın gökhan hocamın tavsiyesi ile aracın abs sensörünü çıkarıp test sürüşü yaptım, ses gelmiyordu bu da ademek oluyorki abs beyninde sıkıntı var ancak aracımı yetkili serviste bilgisayara bağlattığımda hiç bir sıkıntı çıkmadı, özellikle abs de hiç sıkıntı görünmüyordu, yolda giderken de denem amaçlı frene asıldığımda da hiç bir sıkıntı yok, sıntının abs siteminin neresinden geldiğini araştırmaya devam edecez anlaşılan, neyse bunada şükür en azından sorunun temel kaynağını bulduk, herkese selamlar kazasız keyifli sürüşler.

arkadaşlar bu sesle ilgili micronservisle yüzyüze görüşmemizde bana verdiği cevap; almeralarda bu ses absden gelir ve fabrika çıkışlı bu şekildedir.. bir arıza değildir oldu...

Çoğu şeyi kazanırken bazı şeyleri kaybedeceksin. Hayatta öyle seçimler yapmalısın ki; kazandığın şeyler, kaybettiklerine değsin.
    [Seneca]

• _____________________________
    nissan almera 2005 tekna hb.

http://www.nissan-almera.tr.gg/

• 
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.