Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (603. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.797.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 601602603604605
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar aracımı sattım gibi kaporamı aldım yarın veya cuma gunu satıs vereceğim kısmet olursa. kaportacıda ve tamircide sorun cıkmadı aracımda
    18500 TL ye anlastık. keske almerayı bilen tam anlamıyla almera isteyen birine gitseydi cok daha mutlu olurdum. hayırlısı artık.

Orijinalden alıntı: LorD_KeNNy

arkadaslar aracımı sattım gibi kaporamı aldım yarın veya cuma gunu satıs vereceğim kısmet olursa. kaportacıda ve tamircide sorun cıkmadı aracımda
    18500 TL ye anlastık. keske almerayı bilen tam anlamıyla almera isteyen birine gitseydi cok daha mutlu olurdum. hayırlısı artık.

hayırlı olsun dostum.
    allhtan camlarda film fardı ki cam patlarken etrafa patlamadı.
    aksamis cıkısında camcı firmaya gidip kaskodan cam hakkı ile değistiricem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymantalya -- 4 Nisan 2013; 9:29:22 >

• @bitirgic tesekür ederim dostum hayırlısı artık bakalım üstüne 10-12000 TL civarında ekleyerek birşeyler almayı planlıyorum hatchback olacak aracım olması gerektiği gibi ben sedan sevmiyormuşum :)

@ymantalya geçmiş olsun arkadasım. Nasıl oldu taş falan mı geldi dogrusu gelse ses falan duyarsın bu sekilde patlaması enteresan.
    tahminimce arka camda benim lehim sorunlu idi fakat bayadır kullanıyordum sabah ise giderken yolda pat diye ses yaptı cok komikti yani durum suan kasko firmasını aradım cam hakkı oldugunu söylediler bende camı değiştircem. aksam cıkısta nasip olur ise camı takacaklar.
    Tek Aşk BeşiktAŞK
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymantalya

tesekkürler.
    ben arka cam resiztans tan süpeleniyorum.
    tahminimce arka camda benim lehim sorunlu idi fakat bayadır kullanıyordum sabah ise giderken yolda pat diye ses yaptı cok komikti yani durum suan kasko firmasını aradım cam hakkı oldugunu söylediler bende camı değiştircem. aksam cıkısta nasip olur ise camı takacaklar.

Geçmiş olsun.Cana gelmesin mala gelsin.
    Cam fiyatınıda öğrenip bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.Orjinal cam serviste 2.550 TL.Dışarda orjinal bulunması zor yan sanayi mi takacaklar camı.
    gecen sene yaz bitiminde arka camı temizlerken sakarlık yapıp cam reziztans lehimini koparmıştım.sonra ben sanayide lehim yaptırtım sonra tekrar çıktı.Ocak ayında tekrar lehim yaptırdım kullanıyordum sabaha kadar tabi
    sonrası malum patladı
    neyse kaskodan cam hakkımızı kullanacagız iste.

cam film lerini kendim yaptım sorun değil
    aracı ilk aldıgımz zaman arka vede yan camları yaptım .sofor ve sürücü camları sonradan film kapladım
    benim derdim
    gecen sene yaz bitiminde arka camı temizlerken sakarlık yapıp cam reziztans lehimini koparmıştım.sonra ben sanayide lehim yaptırtım sonra tekrar çıktı.Ocak ayında tekrar lehim yaptırdım kullanıyordum sabaha kadar tabi
    sonrası malum patladı
    neyse kaskodan cam hakkımızı kullanacagız iste.

Kardeş geçmiş olsun.

Orijinalden alıntı: 07_infazci

quote:

Orijinalden alıntı: alper_tunga34

kasislerden geçerken gelen ses ile ilgili olarak, sayın gökhan hocamın tavsiyesi ile aracın abs sensörünü çıkarıp test sürüşü yaptım, ses gelmiyordu bu da ademek oluyorki abs beyninde sıkıntı var ancak aracımı yetkili serviste bilgisayara bağlattığımda hiç bir sıkıntı çıkmadı, özellikle abs de hiç sıkıntı görünmüyordu, yolda giderken de denem amaçlı frene asıldığımda da hiç bir sıkıntı yok, sıntının abs siteminin neresinden geldiğini araştırmaya devam edecez anlaşılan, neyse bunada şükür en azından sorunun temel kaynağını bulduk, herkese selamlar kazasız keyifli sürüşler.

arkadaşlar bu sesle ilgili micronservisle yüzyüze görüşmemizde bana verdiği cevap; almeralarda bu ses absden gelir ve fabrika çıkışlı bu şekildedir.. bir arıza değildir oldu...

sorun, bu sesin önceden neden gelmediği. Çok saçma bir gerekçe sunmuş bence servis. Hiçbir ustanın bildiği bir şey yok bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: micronservis

quote:

Orijinalden alıntı: leylimleylim

quote:

Orijinalden alıntı: ozas_91

Bugün sanayide 2. oksijen sensörü için yanıltıcı dedikleri şu üründen:http://www.egzozmarket.com/OKSIJEN-SENSOR-YANILTICI,PR-445.html
    kendim sanayide tornacıya yaptırdım. Aracımın KKsı önceden sökülmüş zaten. Ben yaklaışık 10 gün önce öğrendim bu bilgiyi.. Bunu öğrenmeden önce (yaklaşık 5 ay önce) KK yüzünden yanan arıza lambamı söndürmüştüm. Genede bu işlemi yaptım. Daha az gaz koklasın, ECUyu eskiye göre nispeten daha az yanıltsın diye. Günahı 20 lira.. Yakıta etki eder mi bilmem.. egsozu KK çıkışına bağlayan yaylı vida sisteminede pul attım. ses ordan geliyorsa kesilsin diye.. Şimdilik tam anlamayamakla beraber sanırım sonuç pek değişmedi. İşlem fotolarını koyuyorum. Sorum şu: egsozum tıkalı olabilir mi? Eski sahibi KKyı boşalttırmış ama bu işlem düzgün yapılmadıysa zamanla KKdan artakalan gözenkli partiküller yerinden ayrılıp orta susturucu eleğine filan takılmış olabilir mi? yada daha küçük partiküller bir şekilde tıkama yapmış olabilir mi? Tıkayacak kadar olmasada böyle dediğim gibi serbest kalan parça partüküller ses yapıyor olabilir mi? Böyle bir ihrimal var mı?Egsoz sistemininin içini manifolttan çıkışa kadar temizletmem mantıklı olur mu? gerek var mıdır?

Dostum inşallah yakıt problemin bu şekilde düzelir, gelişmeleri paylaşırsan sevinirim nitekim çok yakında bende aynı problemle karşılaşacağım. Geçen hafta egzoscuya ugrayacağımı yazmıştım, egzoscu universal kk takabileceğini 1 yıl garantisi oldugunu ve 350 tl fiyatı oldugunu belirtti, şimdilik beklemedeyim.

Anlattığınıza göre katalizörünüz dökülmesi sonucu boşaltılmış,katalizörden dökülen porselen parçaların elbette orta susturucu öncelikle tıkama ihtimali var elbet buda zırıltı şeklinde ses yapabilir,orta susturucudan bu parçaları temizlemek o kadar basit değil,tamamını boşaltamazsınız yinede içinde bir miktar kalabilir.2.oksijen sensörü altına Takılan parça tamamen motor arıza lambasının yanmasını önlemeye yöneliktir ve işede yarar,yakıt sarfiyatına bir etkisi söz konusu değildir,2.oksijen sensörü katalizörün çalışıp çalışmadığını denetlemek için sisteme konulmuştur,bütün araçlardada amacı aynıdır,ancak ön oksijen sensörü yakıt ayarlamasında direk endikedir.Sanarım aracı LPG ile kullanıyorsun böylede devam edeceksen yeni katalizör takmana gerek yoktur.

Şu videolar bana ait. Sizce videodaki zırıltı gibi olan bu ses neden kaynaklı? Bir arıza belirtisi mi? Şuanda aracıma bir zararı var mı? Bu sesi nasıl giderebilirim?

http://www.youtube.com/watch?v=L33kP1MZLWU

http://www.youtube.com/watch?v=YUH_dI5Yq8M

http://www.youtube.com/watch?v=cvnMrZIen-8

• Yurtdıından getirttiğim iç kapı kollarını ve trdekilerden bağlantısı farklı olan çamurluk sinyallerinin montajını yaptım. Çamurluk sinyalleri ilginç bir durum:

Bizim çamurluk sinyalleri 2 tırnaklı ve soketsiz, bana gelen çamurluk sinyali 3 tırnaklı + soketli.. ama dışı birebir aynı.. Hella Nissan yazısına kadar aynı hemde..

Sanayi sanayi gezip soket aradım ama hiçbiryerde bulamadım. Son girdiğim dükkandaki 13-15 yaşındaki bir çocuk öyle güzel bir fikir verdi ki ne sokete ihtiyacım kaldı, ne kesmeye biçmeye gerek kaldı nede orjinalliğini bozacak bireye.. Hemde 0 maliyet ve biraz el becerisiyle hallediverdim. Çocuğa 5 lira harçlık verdim sadece.

İç kapı koları ve çamurluk sinyali, arka stoplar, sis farları, iç aydınlatmalar, vites topuzu gözlük kabı, kolçak, klima-teyp kontrol paneli ile ilgili herhangi sorunu olan arkadaşlara yazılı ve görsel yardımcı olabilirim. Bunlarıda çözdük. Sıkıntı yok

• s.a arkadaşlar almeracı olarak bende yeni katıldım aranıza. bir sorum olucak araca amfi baglatmak istiyorum orjinal teypini komple sökerekmi baglıyolar herhangi bir zararı olurmu
  • hiçbir sıkıntı olmaz anfi baglamaya fakat aracın orj teyp te RCA çıkışlar yok çevirici almak kaydıyla anfiye giriş yapılabilir fakat onda da ses kaybı olacaktır. diyenlere de kulak asmayın ben yıllarca bu işin içindeyim.
    aracıma kendim montaj yaptım.
    ne tip anfi kullanacaksın.
    aracın kendi hoporleörleri düşük rms kalır. orj olan hoporleri değiştirmen lazım.
    kısaca şöyle diyeyim size.
    nekadar bütceniz var ne dinliyorsunuz istekleriniz nelerdir?
    ben size yardımcı olayım! boşuna gereksiz paralar harcamayınız.

Bu arada dün araca spor helezon uygulaması yaptım
    araç ortalama 3,5 4 cm asagıya indi.
    konfor tabiki gitti sertlik olduğu için.kullandığım ürünler VOGTLAND SPOR YAY/HELEZON 35mm (örnek olarak TIKLA )
    uygulama sonucu aracta kısa surede hızlanma tabiki virajlarda daha iyi hakimiyet,ve kısa surede durma.
    gün icinde aracın fotolarını ekler sizlerle paylasırım.
    muzik sistemi hakkında aklınıza takılan konular var ise sizlere yardımcı olurum.

• quote:

hiçbir sıkıntı olmaz anfi baglamaya fakat aracın orj teyp te RCA çıkışlar yok çevirici almak kaydıyla anfiye giriş yapılabilir fakat onda da ses kaybı olacaktır. diyenlere de kulak asmayın ben yıllarca bu işin içindeyim.
    aracın kendi hoporleörleri düşük rms kalır. orj olan hoporleri değiştirmen lazım.

konfor tabiki gitti sertlik olduğu için.kullandığım ürünler VOGTLAND SPOR YAY/HELEZON 35mm (örnek olarak TIKLA )
    uygulama sonucu aracta kısa surede hızlanma tabiki virajlarda daha iyi hakimiyet,ve kısa surede durma.
    muzik sistemi hakkında aklınıza takılan konular var ise sizlere yardımcı olurum.

eyvallah kardeşim bi resimlerde görelim hele birde aydınlatma konusunda bilginiz varsa :) bir iki sualim olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: ccengiz001

quote:

hiçbir sıkıntı olmaz anfi baglamaya fakat aracın orj teyp te RCA çıkışlar yok çevirici almak kaydıyla anfiye giriş yapılabilir fakat onda da ses kaybı olacaktır. diyenlere de kulak asmayın ben yıllarca bu işin içindeyim.

eyvallah kardeşim bi resimlerde görelim hele birde aydınlatma konusunda bilginiz varsa :) bir iki sualim olacak

uygulama sonrası aracınızın ne kadar alçaldığını merakla bekliyorum çünkü bende düşünüyorum aynı uygulamayı. Eski hali ve yeni halini fotolamanızı merakla bekliyorum...
    ve sipariş konusunda 350 tl fiyat görünüyor. 4 adet ön arka helezyon set halinde geliyor değil mi ?

• evet arkadasım st olrak geliyor.
    fakat ben baska yerden aldım sadece örnek vermek için orayı gösterdim.
    fakat montaj öncesi ve sonrası diye yapamadım vaktim olmadı.
    hafta sonu fıtı koyarım.
    almeralarda far sıkıntılı bir durum cunku farlarımızın mercek arkasındaki reflektörleri plastik sadece 2007 olan son parti araçlarda metal dir.
    tek caresi mercek değişimi olur oda biraz zahmetlidir.
    iyi mercek alacaksın ortlama maliyeti 150 civarı en az, farı açmak gerekli oda bir masraf bence değmez ben bir ara düşündüm maliyet ortlama bana en az 250tl gibi çıktı vazgeçtim.
    çözüm sis lambalarına 8000 xenon koydum elle de ayarladım farın yükselik seviyesini sisleri açınca kısa far gibi oluyor. kısa farlarda da 4500 xenon var.
    idare ediyoz işte.
    hafta sonu antalyada olan arkadaşlar var ise pazar günü gösterip fotolarız .

ayrıcada yayları montaj yaparken yaylara takoz tarafına gelirken lastik gecirdik ses yapmasın diye.
    yayların fotosu ektedir.
    http://imgim.com/2444incix2389509.jpg
    http://imgim.com/1296inciq5290975.jpg
    http://imgim.com/2648inciw2094012.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymantalya -- 6 Nisan 2013; 11:12:19 >

• Selamlar arkadaşlar,
    nissan almera 2006 hatchback için ön sağ-sol far, sağ arka çamurluk davlumbazı ve sağ arka marşpiyel bakaliti (iç) arıyorum. internette farları bir şekilde buluyorum ama sağ arka çamurluk davlumbazını bulamıyorum, hep ön davlumbazlar çıkıyor karşıma. sağ arka marşpiyel bakalitini de bulamıyorum. nerde bulabileceğimi bilen veya elinde bu malzemelerin çıkması olup da satmak isteyen arkadaşlar varsa iletişime geçersek çok sevinirim.
    iyi akşamlar herkese

izmirliler bilir,, çeşme -aydın otobanı,, balçovadan limontepeye doğru olan yokuş. yokuşa 4.viteste 80-90 km hızla giriyorum ama motorun devri azaldıkça azalıyor, vitesi 3e almak zorunda kalıyordum. devrini aldırıp tekrar 4e alsam bile araba yine yığılıp kalıyor, gaza ne kadar basarsan bas gaz yemiyor,, devir düşüyordu.

şimdi yaptığım olay motorun devri düşmeye başlayınca gaza yükleniyorum --tabi motor gaz yemiyor--- hızlıca çekip yine basıyorum. bunu 1 veya 2 defa yapınca motor 4. vitesde yokuş yukarı gaz yemeye başlıyor ve hızlanmaya başlıyorum. sanki düz yoldaymışım gibi yokuşta 4.viteste rahatlıkla 100-120 km hıza ulaşıyorum.

umarım yaptığım şey motora zararlı değildir.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.