Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (601. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28.195
Cevap
203
Favori
1.797.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 599600601602603
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sinan3405

2001 beyaz 138 bindeki lpg li hb almerami satip golf alayim dedim almeraya hantal diyenler 2001 golf comfortlineye deve der baya kullandim yok almera baska arkadas daha golf 100 geldi devir saati 3000 de hayal kirikligi almerada neredeyse 120 kmh yaklasiyor.

3000 devirde golfun 100km/h almeranın 120km/h olması almerayı daha atak yapmaz. almeranın vites oranlarının uzun oldugunu gösterir buda hantal ama uzun yolda tasarruflu yapar almerayı.
  • Benim icin onemli olan uzun yol golf tercihim bu yuzdendi ama 8 valf olusu hep aklimda soru isareti idi golfun inanki cekisi almeradan kotu geldi arac 142 binde idi lpgli benimki 137 binde ben golften 3 devir 130 felan bekliyodum budurum ve hantalligi hayal kirikligi oldu iyiki kullanmisim yoksa alicaktim az kalsin.golf devterini kapadim.arabama binecem sirf isimmis dedim 1.6 8valfler icin 1.6 16 valflisini de kullandim o fena degildi.ustam hep soylerdi 8 valfli arac almayin diye dogruymus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar 15.000-20.000 arasi bir arac bakarken nissan almeraya yoneldim.Aracin tipi ve donanimi beni kendine cekiyor..Ancak cevremdeki insanlar kesinlikle yanasma diyor,satamazsin kardes olur diyorlar.Acikcasi cok kararsiz kaldim .Ilk aracimi alacagim ve hata yapmak istemiyorum.Sizin yorumlarinizi okudukca rahatliyorum ancak net karar veremedim.Birde 2.el sitelerdeki fiyatlarda bir oranti yok ornegin 2006 modelini 17 binede var 23 binede var..yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim..

ben de 3 gün önce ilk aracım olarak aldım almerayı. daha acemi oluşum ve henüz 3 gündür kullandığım için şöyle iyidir, böyle kötüdür diyemeyeceğim, zamanla göreceğiz. ancak almadan önce hem donanımhaberden hem de diğer forum ve sitelerden kullanıcı yorumlarına ve japon otomobili olmasına güvendim ve ilk izlenim olarak yanılmayacağımı düşünüyorum. bir galericiye almera alacağımı söylediğimde, ne yapacaksın onu, son sahibi olursun, satamazsın, ford al, renault al, toyota al dedi. ama o markalarda model yükselttiğin zaman bütçemi aşıyordum. ayrıca ben bir aksilik olmadığı sürece 4-5 yıl binmeyi düşünüyorum ve bu durumda neden başkasının zevkine göre yani piyasası olan araba alayım ki, kendi sevdiğim arabayı alırım diye düşündüm. Allah utandırmasın diyelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monotros -- 31 Mart 2013; 21:16:48 >

Orijinalden alıntı: sublebaaa

Arkadaslar 15.000-20.000 arasi bir arac bakarken nissan almeraya yoneldim.Aracin tipi ve donanimi beni kendine cekiyor..Ancak cevremdeki insanlar kesinlikle yanasma diyor,satamazsin kardes olur diyorlar.Acikcasi cok kararsiz kaldim .Ilk aracimi alacagim ve hata yapmak istemiyorum.Sizin yorumlarinizi okudukca rahatliyorum ancak net karar veremedim.Birde 2.el sitelerdeki fiyatlarda bir oranti yok ornegin 2006 modelini 17 binede var 23 binede var..yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim..

quote:

Arkadaslar 15.000-20.000 arasi bir arac bakarken nissan almeraya yoneldim.Aracin tipi ve donanimi beni kendine cekiyor..Ancak cevremdeki insanlar kesinlikle yanasma diyor,satamazsin kardes olur diyorlar.Acikcasi cok kararsiz kaldim .Ilk aracimi alacagim ve hata yapmak istemiyorum.Sizin yorumlarinizi okudukca rahatliyorum ancak net karar veremedim.Birde 2.el sitelerdeki fiyatlarda bir oranti yok ornegin 2006 modelini 17 binede var 23 binede var..yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim..

donanım yol tutuş olarak çok güzel bir araba ama parça konusuna gelince bazı tereddütler oluşturuyor ancak her zaman parça gerekmez biliyorum ama lazım oldu mu çıkmacıları da bakmanız gerekiyor bu haftasonu çıkma sağ aynayı 2005 almera için 200 tl ye aldım servise sordum 630 tl dedi işte bu tip durumları göz önünde bulundurursanız bence daha iyi olur yakıt sürüş keyfi olarak derseniz de 10 numara bana göre karar sizin kardeş

http://www.nissan-almera.tr.gg/

• değerli forum üyeleri sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum. Aracıma koltukarın üzerine kirlenmemesi için bişey yapmak istiyorum. Önerebileceğiniz bir ürün var mı kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

http://www.nissan-almera.tr.gg/
  • quote:

Orijinalden alıntı: monotros

sublebaaa arkadaşım,
    ben de 3 gün önce ilk aracım olarak aldım almerayı. daha acemi oluşum ve henüz 3 gündür kullandığım için şöyle iyidir, böyle kötüdür diyemeyeceğim, zamanla göreceğiz. ancak almadan önce hem donanımhaberden hem de diğer forum ve sitelerden kullanıcı yorumlarına ve japon otomobili olmasına güvendim ve ilk izlenim olarak yanılmayacağımı düşünüyorum. bir galericiye almera alacağımı söylediğimde, ne yapacaksın onu, son sahibi olursun, satamazsın, ford al, renault al, toyota al dedi. ama o markalarda model yükselttiğin zaman bütçemi aşıyordum. ayrıca ben bir aksilik olmadığı sürece 4-5 yıl binmeyi düşünüyorum ve bu durumda neden başkasının zevkine göre yani piyasası olan araba alayım ki, kendi sevdiğim arabayı alırım diye düşündüm. Allah utandırmasın diyelim :)

Piyasası sanılanın aksine var. Arabayı ucuz alıp ucuz satarsın. Sonuçta aynı fiyat aralığında renault clio 100000 üzerinde eski golf 4ler dandik peugeotlar var. Onları tercih edeceğine almera alırsın daha iyi. Almera benim de ilk aracım fakat zerre kadar pişman olmadım zevkle biniyorum.

• quote:

arkadaşlar bir sorum olacak;
    2006 almera tekna hb sahibiyim. kontağı çevirip stop ettirdiğimde motor durur durmaz ciyykkk diye bir ses geliyor. bu nedir, kötü bir şey midir, nasıl giderilir? önerilerinizi bekliyorum

V kayışı yada direksiyon kayışına baktırın.V kayış kodu 6PK11000 direksiyon kayışı kodu 4PK850 ya gerdirmek gerekir yada kayış deforme olmuştur yenisini almak gerekir. Tanesi 15 TL
  • Arkadaşlar aracımı satılığa çıkarmıştım bir kaç hafta önce, geçen gün biri müşteri oldu bu sabahta gelip arabaya baktı fiyat olarak maksimum 19 verebilirim diyor. kabul edersem hafta sonu ustaya felan gösterip bir aksilik çıkmazsa almayı düşünüyor gibi, bu fiyata vermelimiyim yoksa beklesemmi biraz daha?

Orijinalden alıntı: xfenk

Arkadaşlar aracımı satılığa çıkarmıştım bir kaç hafta önce, geçen gün biri müşteri oldu bu sabahta gelip arabaya baktı fiyat olarak maksimum 19 verebilirim diyor. kabul edersem hafta sonu ustaya felan gösterip bir aksilik çıkmazsa almayı düşünüyor gibi, bu fiyata vermelimiyim yoksa beklesemmi biraz daha?

fiyat normal gibi aslında 19500-20000 de olabilir ama bu biraz daha yazın gelmesiyle olur bence cunku bu donemde ikinci el satısları biraz düşük.
    acıkcası karar sizin. ben kendi aracımı 19000 e vermeyi planlıyorum mesela araclarımız arasındaki fark benim aracımda degişen yok ve km 109.000'de, sizin aracınız bir model daha yüksek sizinki gri benimki siyah. yani benzer durumdalar.

Orijinalden alıntı: LorD_KeNNy

quote:

Orijinalden alıntı: xfenk

Arkadaşlar aracımı satılığa çıkarmıştım bir kaç hafta önce, geçen gün biri müşteri oldu bu sabahta gelip arabaya baktı fiyat olarak maksimum 19 verebilirim diyor. kabul edersem hafta sonu ustaya felan gösterip bir aksilik çıkmazsa almayı düşünüyor gibi, bu fiyata vermelimiyim yoksa beklesemmi biraz daha?

fiyat normal gibi aslında 19500-20000 de olabilir ama bu biraz daha yazın gelmesiyle olur bence cunku bu donemde ikinci el satısları biraz düşük.
    acıkcası karar sizin. ben kendi aracımı 19000 e vermeyi planlıyorum mesela araclarımız arasındaki fark benim aracımda degişen yok ve km 109.000'de, sizin aracınız bir model daha yüksek sizinki gri benimki siyah. yani benzer durumdalar.

Yorum için teşekkürler,benim aklımdan geçen rakamda 20 Gibiydi 19500 e bitirmeye çalışalım bakalım isterse alır sonuçta zorla satmıyoruz değilmi :)

• dostum babam der ki eger gercekten satıcıysan ya da alıcıysan 3 ün beşin lafı olmaz satarsın biter ya da alırsın biter.
    sadece aracı sattıgınız kişi ile iletişiminize bakın eger hoşnutsanız neden olmasın

Orijinalden alıntı: LorD_KeNNy

dostum babam der ki eger gercekten satıcıysan ya da alıcıysan 3 ün beşin lafı olmaz satarsın biter ya da alırsın biter.
    sadece aracı sattıgınız kişi ile iletişiminize bakın eger hoşnutsanız neden olmasın

haklısın bende 3 e 5 e bakmıyorum, alıcı agzından direk 19 çıkardı birazda pazarlıkçı gibi birine benziyordu zaten bankacıymış :D
    bakalım hafta sonuna kadar bir aksilik çıkmazsa verecem arabayı

3 senenin sonunda benim nats sisteminde bi sorun oluştu sanırım. güvenlik sistemi devreye girdi. arabayı çalıştırana kadar akla karayı seçiyorum. kontak basmıyor, bassada sanki boğulmuş motor gibi ateşleme yapmıyor. araba çalıştıktan sonra nats gene devreye giriyor. kontağı kapattığım an tekrar başa dönüyoruz. kumandanın pili, sigorta baktım, anlamadım. bugün kumandanın pilini değiştirecem eğerki tekrar çalıştırabilirsem. varmı tecrübesi olan arkadaşımız.
    Ayrıca kontak anahtarının yuvasının oynamasıda sebeplerden birisi olabilir.

Hiç ummadığın bir anda kontağı çevirir durursun araç çalışmaz.
    Sanki akü bağlantısı kesilmiş gibi hiç ses duymazsın ama akü sağlam olduğu için tüm ışıklar yanar.
    Başıma geldi hallettim çünkü.

Eğer ki hiçbirinde arıza yoksa; aracın güvenlik tertibatına yapılan yanlış bir müdahaleden de olabilir.
    Örneğin yolcu kapısından girerek radyo,cd sökmek ,yanlış anahtarla çalıştırmaya zorlamak,
    direksiyonu söküp içindeki tertibatla oynamak vs. İşbilmez bir ustaya aracı teslim etmek gibi.

Tam hatırlayamıyorum bu arıza sık sık başıma gelmediği için ama kayıt altına aldığım
    birçok bilgi maalesef paylaşamadan çalındı yedekteki pc ile birlikte.
    Hocam yanılabilirim belki işine yarar birkaç kez denemekte fayda var .

Kontak anahtarının pilini değiştirip, sürücü kapısından girerek koltuğa oturup tüm kapıları kilitliyorsun.
    Mutlaka tüm camlar kapalı ve kapılar kapalı-kilitli olacak.
    Emniyet kemerini takıyorsun. Gaz pedalı ve frene iyice basıp kontak anahtarını On konumuna getirip 5 saniye bekliyorsun.
    Kontak anahtarını çıkartıp ayağını gaz-frenden çekiyorsun.
    1-Anahtarı yuvaya takıp 5 saniye On konumunda hiçbirşeye basmadan bekliyorsun.
    Kontak anahtarını 1 saniye içinde çıkartıp 5 saniye bekliyorsun.
    2-Birinci işlemi üç kez daha tekrarlıyorsun. Ve aracı çalıştırıp 3-5 dakika hareket ediyorsun.
    Not: Kesinlikle saniyelerde fazla gecikmemek için kronometre kullanılmalı.

Hocam servis size oldukça pahalıya patlar. Sadece PIN nosunu almak için gidebilirsiniz.
    İşinin profesyoneli imbolizier anahtarcıdan daha ucuza halledebilirsiniz.
    İmbolizier beyni üzerindeki etikette PIN numarası mutlaka vardır PIN için servise gitmenize gerekte kalmayabilir.
    Eğer ki kontak yuvasının oynamasıyla alakalı ise çözümü burada birkaç kez paylaşılmıştı zaten.

Geçmiş olsun. Sonucu paylaşırsanız sevinirim.

sayfamızda ufak bi arama yaptım bunu buldum ve denedim. evet çalıştı ama çalıştıktan sonra nats ışığı yandı yine de 3 dk sürdüm aracı. stop ettim. gene başa döndük. emniyet kemerim takılı kapalılar kilitli idi.

sonra bunu aşağıdaki yazıyı buldum.

10-İMMOLİZİER IŞIĞI YANIK HALDE İSE SÖNDÜRME PROSEDÜRÜ

Anti-Theft Sistemi NATS (NISSAN AntiTheft Sistemi),
    sadece normal ateşlemede NATS’a sahip olan ön kayıt kodu motoru başlatmak için izin verir.

Motorun immolizier ışığı yanık halde ise anahtarla hemen çalıştıramazsınız,
    nedeni aynı anahtarlığa başka anahtarlar sokulmuş, hırsızlık girişiminde bulunulmuş,
    immoda yanlış işlem yapılmış,güvenlik sistemi devreye girmiş veya diğer antene sahip,
    manyetik cihazların etkisi olabilir. İmmolizier ışığını söndürerek çalıştırabilirsiniz.

1. Kontak anahtarını ON pozisyonuna getirip 5 saniye bekleyiniz.
    2. Ardından OFF (KAPALI) veya LOCK (kilit) konumuna getirin ve 5 saniye bekleyin.
    3. Tekrar 1. ve 2. adımları tekrarlayın.
    4. Marşa basıp aracı çalıştırın.

Bu işlemin başarıyla sonuçlanması için kronometre kullanılmalı ve
    negatif etkileşime yol açan diğer NATS kontak anahtarları ve radyo,mp3,cep telefonu vs gibi cihazlar ayrılmalıdır,
    kapatılmalıdır,uzak tutulmalıdır.

bunu da uyguladım. çalıştı ve nats devreye girmedi çok sevindim ama bu seferde airbag uyarı ışığı sinyal vermeye başladı. c.tesi günü yolcu koltuğunun altındaki soketi demir levhanın arkasına tutturdum ve bantladım ama tek bir soket vardı 2 li kablo bantla tutturulmuştu birbirine sanırım benden önceki yapmış. bu vesileyle onu da görmüş oldum. sizce o ikili kablo da mıdır sorun yoksa tekli sokettemidir.

NOT : yazıyı yazarken yine indim arabamın başına gene nats yanınca 2 .ci seçenektekileri uyguladım yine çalıştı oh be en azından çalıştı :)

• quote:

satamazsınız derken; Satmak istemezsiniz demek istemiştir onlar. Her kör satıcının bir kör alıcısı olurmuş merak etmeyin siz.

Orijinalden alıntı: bitirgic

quote:

2006 almera tekna hb sahibiyim. kontağı çevirip stop ettirdiğimde motor durur durmaz ciyykkk diye bir ses geliyor. bu nedir, kötü bir şey midir, nasıl giderilir? önerilerinizi bekliyorum

V kayışı yada direksiyon kayışına baktırın.V kayış kodu 6PK11000 direksiyon kayışı kodu 4PK850 ya gerdirmek gerekir yada kayış deforme olmuştur yenisini almak gerekir. Tanesi 15 TL

Bunlar değilse sebep; volanttır.

Orijinalden alıntı: volverin33

quote:

Orijinalden alıntı: bitirgic

quote:

Bunlar değilse sebep; volanttır.

Teşekkürler bitirgic ve volverin33 ustalar.
    haftasonu genel bakım için gideceğim ustaya, ona söyleyeyim :)

• Arkadaslar cevaplariniz icin saolun..Insallah bi tane temliz bulup alirim..Butun forumu okudum ve tecrubelerinizden faydalandim...Alinca bende araniza katilacagim insallah..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.