Şimdi Ara

BenQ X2200W Extreme (beklenen inceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
733
Cevap
0
Favori
65.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende bu monitörü almadan önce sizin gibi bu forumda biri inceleme yazmışmıdır ki diye aranıp durdum ama yazan olmadı. Bende daha fazla beklemedim ve aldım 22 sinde elime ulaştı anca fırsat bulabildim. Umarım aklınızda kalan sorulara cevap verebilirim. kutu içeriğinda sadece d-sub kablo olduğu için şimdilik analaog olarak baglı olduğunu belirteyim.

Öncelikle monitörü altivi den 525ytl ye aldım ve Allah a şükür ölü piksel çıkmadı. BenQ dan mail ime gelen cevaba göre 1 ay 0 ölü piksel garantisi veriyor BenQ...

Ürün özellikleri
    Ekran Boyutu 22" Geniş Ekran
    Çözünürlük 1680x1050(WSXGA+)
    Nokta Aralığı 0.282mm
    Parlaklık 300cd/m2
    Kontrast Oranı 1000 :1
    Tepki Süresi 8ms MPRT (Motion Picture Response Time- Hareketli Görtüntü Gerçek Tepski Süresi) 2ms (GTG, Griden Griye)
    Renk Sayısı 16.7 milyon
    Görünüm Açısı 160/160 (L/R;U/D)
    Giriş Bağlantıları D-sub / DVI-D / HDMI / Ses Çıkış / Kulaklık Çıkışı

Özellikleri
    PerfectMotion Teknolojisi
    Senseye+game
    AMA Teknolojisi
    92% Renk Gamı
    8ms MPRT Gerçek Tepki Süresi
    2ms GTG tepki süresiBR>HDCP Desteği
    VESA 100*100mm standartı

Ağırlık 5.5 Kg (Net) 6.8 Kg (Paket)
    Aksesuarlar (dahil)
    Kullanım Kılavuzu CD
    Hızlı Başlangıç Kılavuzu
    VGA Kablosu

Ürünün tasarımı almadan önce hosuma gitmemişti ama şimdi cok çekiçi geliyor, çok sade ve ciddi duruyor. Bu yaz evlenecek olan bir arkadaş "eve tv olarak bundan mı alsak yaw" bile dedi

2. ve 3. fotoğraf dik olduğundan burada yassı görünüyor, tıklayarak düzgün görebilirsiniz.

VESA 100*100mm standartına sahip olan duvara asma aparatları ile duvara sabitlenebiliyor.

HDMI giriş kullanıldığında arkadaki ses çıkışı ve yandaki kulaklık çıkışı kullanılabiliyor.

Standby ışığı alt tarafına gizlenmiş

İşte standby ışığı

ayağındaki tırnaklı yapı ile kabloları ayağın arkasına gizleyebiliyoruz.

Ekran görüntülerine geçelim artık....

2232bw kadar backlight yok

renk dağılımı çok iyi

Bunlar 1680*1050 fotoğraflardan görüntüler.

720p filmden görüntüler.

852 x 354 Transformers

quote:

Senseye+game — Geliştirilmiş Senseye® Tekonolojisi

BenQ'ya özel Senseye Teknolojisi ile resim kalitesi otomatik ve dinamik olarak işlemektedir.Bu sayede ekranın her ayrı noktasında, hiç bir detayı atlamadan herşeyin en ince noktasına kadar net bir görüntü sağlar. İnsan gözünün gerçek potansiyeline, günümüz LCD monitörlerinin görüntü kalitesinin yeterli olmadığıı düşünerek yola çıkan BenQ mühendisleri, "senseye teknolojisi" ile daha derin, daha zengin ve daha net görüntülere imza attılar.

BenQ mevcut Senseye® teknolojisini daha da geliştirerek, özel Senseye+game teknolojisini elde etti. Bu teknoloji sayesinde oyunlar için özel 2 mod ve daha önce olduğundan çok daha gerçek oyun deneyimi sunuyor.

photo mode

movie mode

game modları içinde fotoğraf çektim ama hiç fark görümüyor sabit durunca. hareket ettirince fark ortaya çıkıyor ama daha detaylı bir oyun oynayamadım bu ekranda. masa üstünde game modlarını acınca ekrar titremeye başlıyor ama oyunlarda hiç titreme yok.

görüş açıları

Alttan bakarken açıyı biraz daha arttırınca görüntü iyice gidiyor. Tabi monitöre o açıdan bakmak için masanın altına girdim

Birkaç masaüstü ekleyelim son olarak

Şimdilik bu kadar arkadaşlar, çekebilirsem pes8 de falan game modu nekadar işe yarıyor onuda göstermeye çalışacagım.
    Umarım almak isteyenlerin aklındaki sorulara cevap olmuştur resimler.
    Benim fikrimi sorarsanız bir sitedeki şu başlık tam oturuyor bu monitörü anlatmak için "monitör krallığının yeni efendisine merhaba deyin"
    Güncel fiyatını buradan öğrenebilirsiniz....

saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MySun -- 8 Haziran 2008; 15:26:59 >

• İnceleme için teşekkürler. Görünüm açısından biraz zayıf kalsada yine de güzel bir LCD. Ayrıca BENQ'nun her geçen gün LCD pazarında payını artırdığı da bir gerçek. İleride çok daha iyi ürünler çıkaracaklarına eminim.

Sevgiler, saygılar...

Not: Bu arada monitör krallığının bi efendisi varsa o da Apple Cinema Display dir. Bu model kral mral değil, prens bile olamaz piyasada ne monitörler var Bu arada yanlış anlaşılmasın, Benq'nun bu modeli tasarım hariç, oldukça beğendiğim bi monitördür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 26 Mart 2008; 23:26:36 >

Denon x2800H Avr
    / Lg 77C1 Oled / Ps5 Pro / iPhone 16 Pro Max
  • Tn panel olarak bakmak lazım konuya. Bahsattiğiniz Apple Cinema Display 20" i 1500ytl, 23" i 2000ytl BenQ ise 525ytl

Yorumlar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MySun -- 26 Mart 2008; 1:05:00 >

BenQ'da çok büyük değişiklikler var, LCD pazarında devlerin arasında bende varım dercesine farklı ürünler çıkarmaya devam ediyorlar. Aslında Samsung,LG, Philips gibi aralarında 100yılıık geçmişe sahip rakiplerini düşünürsek, BenQ'nun 6 yılda geldiği nokta tartışılmaz.

Yalnız benimde dahil herkesin BenQ'da gördüğü en büyük eksiklik, teknoloji süper, tasarım vasat.
    Sanırım bu eleştiriyi bir tek biz yapmadık olacak ki, yeni modellerde tasarıma daha ağırlık verecekler. Bunun ilk örneği 24" te dünyanın en ince monitörünü, V2400W yaparak başladılar sanırım.
    HT : Denon AVR3400 / Mission M71 Set
  • Tasarımı o kadarda önemli değil benim için performansı göz dolduruyor. apple için hiç bir şey demeyeceğim o fiyat etiketiyle konuşmak bile anlamsız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 25 Mart 2008; 22:54:34 >
  • Malesef evet sadece d-sub kablo çıkıyor. Benden de BenQ ya vatan bilgisayar da görevliylede konuşurken bu konu geçti aramızda ve yetkililere söyleyeyim bu konuda çok şikayet geliyor demişti. Umarım hatalarını anlayıp düzeltirler ve eski kullanıcılarınada dağıtırlar diğer kablolardan
    Konsol : PS4 Pro + Sony 49XF8596
    PRJ : BenQ W3000 / Specta Contrast Grey Screen
    HT : Denon AVR3400 / Mission M71 Set
  • Şimdi ben dvi-dvi kablo mu alsam yoksa dvi hdmi kablomu lasam yada ileride direk hdmi an bağlantı yaparım diye hdmi-hdmi kablo ve hdmi-dvi dönüştürücümü alsam.

MANHATTAN nasıl bir marka? hangi kabloyu önerirsiniz.

HDMI Stecker / DVI-D 24+1 Stecker. Dual Link. 1.8 m 22ytl
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=757&productid=bs4252#tablnk
  • Ben ekran kartımın DVI çıkışından konnektör ile DVI-HDMI bağladım, ileride HDMI kablo TV,DVD,Home Theatre System,vb.. gibi sistemlerde de kullanırım diye.Birde ileride çıkacak ekran kartlarının hepsi HDMI çıkışlı olacaktır.Ben HDMI-HDMI kablo almanı öneririm.Manhattan iyi markadır.Ben standard 21 ytl'ye kablo aldım yeterli oldu.

quote:

Orjinalden alıntı: MySun

Şimdi ben dvi-dvi kablo mu alsam yoksa dvi hdmi kablomu lasam yada ileride direk hdmi an bağlantı yaparım diye hdmi-hdmi kablo ve hdmi-dvi dönüştürücümü alsam.

MANHATTAN nasıl bir marka? hangi kabloyu önerirsiniz.

HDMI Stecker / DVI-D 24+1 Stecker. Dual Link. 1.8 m 22ytl
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=757&productid=bs4252#tablnk

• inceleme için teşekkürler. eğer monitoru alma amacı oyun+diğer ihtiyaçlarsa ve 22 inç düşünülüyor ise benq gerçekten iyi iş becermiş. tasarım konusunda herkesin beğenisi vardır elbette. yalnız bu kablo olayında benq neden böyle cimri davranmış anlamak güç. monitor özellikle oyuncular için fark yarattığını söylüyor ve monitorun sağ altına kocaman HDMI yazabiliyor ama gel gör ki kutuya sadece vga kablosu koyuyor. sevgili "endernur"un da dediği gibi bir çözümle maksimum sonuç alınabilir. 22 inç alacak olsam kesinlikle bunu alırım.

http://www.youtube.com/watch?v=7ncTtqMLDu0
  • Arkadaşlar size çok iyi bir haberim var. BenQ X2200W modeline ilk 30 gün için sıfır ölü piksel garantisi veriyor. Bugün bizzat telefonla arayıp sordum. Nerden aldığınız önemli değil BenQ kendisi veriyor bu garantiyi. Ayrıca BenQ' nun garantisi monitörü evinizden alıp evinize bırakıyor. Bence monitör alırken tekrar düşünün.
  • kktc de bu monitörü 924 ytl ye buldum .. malesef başga da hiçbiryerde yok.. bu para bu monitöre verilirmi? .. hepsiburada ya getirmek içn bakdım fakat yurtdışına satış yok dedi.. neyapabilirim? ..

Orjinalden alıntı: Ultra999

kktc de bu monitörü 924 ytl ye buldum .. malesef başga da hiçbiryerde yok.. bu para bu monitöre verilirmi? .. hepsiburada ya getirmek içn bakdım fakat yurtdışına satış yok dedi.. neyapabilirim? ..

çok paraymış. o kadar fark vermeye gerek yok. buraya sürekli gelip giden sağlam bir arkadaşınız aracılığı ile alabilirsiniz. imkanlar varsa tabi. aradaki fark gerçekten çok.

monitör bence de özellikleri sebebiyle alınabilir, kasa neyi değiştirir ki görüntü iyi olmadıktan sonra hdmi çıkışı da bence iyi bir artı bu fiyat ve artılarıyla samsung a çok sıkı bir rakip olmuş. lg-philips ise ortak panel üretimi yaptıklarından ayrı saymayacağım; eskisi kadar satamıyorlar ve kalitede düştü. benq ve asus lcd pazarına iyi bir giriş yaptılar, böyle devam etmelerini umarım. panellerini kim üretiyor merak ediyorum bunu.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.