Şimdi Ara

Nintendo Switch 2 ne kadar güçlü? Donanım detayları paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nintendo Switch 2 ne kadar güçlü? Donanım detayları paylaşıldı
    Nintendo'nun uzun süredir beklenen yeni konsolu Switch 2 hakkında teknik detaylar ortaya çıkmaya başladı. Peki bu yeni cihaz ne kadar güçlü olacak? İşte Ampere GPU, 12 GB RAM ve yeni nesil Tegra işlemciyle tüm doğrulanan detaylar...



    GTX 1050 Ti ve GTX 750 Ti gücünde



    Yeni yayımlanan bir analiz videosuna göre, Switch 2'nin kalbinde Nvidia'nın Tegra T239 işlemcisi bulunuyor. RTX 30 serisinde olduğu gibi Ampere mimarisiyle tasarlanan bu yonga seti, sekiz çekirdekli Arm Cortex-A78C mimarisine dayanıyor ve her çekirdek 256KB L2 önbelleğe sahipken, sistem genelinde paylaşılan 4MB L3 önbellek yer alıyor.



    Grafik tarafında ise 8nm ve 10 nm sürecini kullanan GA10B kodlu, toplamda 1.536 CUDA çekirdeği içeren kompakt bir GPU konumlandırılmış. Bu konfigürasyonda da 12GB LPDDR5x-8533 RAM (2x6GB) yer alırken, depolama çözümü olarak 256GB TLC tabanlı UFS 3.1 bellek bulunuyor. Son olarak cihazda MediaTek imzalı Wi-Fi ve Bluetooth modüllerine yer veriliyor.



    Ayrıca Bkz.Nintendo, birinci nesil Switch’i desteklemeye devam edecek



    Peki Switch 2'ye güç veren Tegra T239 ne kadar güçlü? Konsol, dock modundayken GTX 1050 Ti, elde taşınabilir modda ise GTX 750 Ti seviyesine ulaşıyor. Bu sonuçlar teorik testlere dayansa da, ilk nesil Switch'ten yaklaşık yedi kat daha güçlü. Bu da, daha yüksek çözünürlük, daha stabil kare hızları ve gelişmiş görseller anlamına geliyor. Üstelik DLSS teknolojisinin desteğini de unutmamak gerek.





    Nintendo, 5 Haziran'da Switch 2’yi resmen piyasaya sürecek. Nintendo ise, yeni konsolunun 2026 Mart sonuna kadar dünya genelinde 15 milyon adet satılmasını öngörüyor. Bu rakam, daha yüksek bir fiyata satılacak olmasına rağmen, ilk Switch'e oldukça yakın.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/107862-nintendo-switch-2-specs-leak-reveals-gpu-performance.html







  • Gücü yüzünden eleştirilmiyor. 500 dolarlık cihazda 2018'den kalmış, 8-10nm karışımı verimsiz, pil düşmanı Samsung fab 10 dolarlık apu koymuş. Anakartın üzerinde 2021 yazıyor. Fiyat 200 dolar olsa kimse bişey diyemez. Ayrıca gücü de önemli tabi, bu konsol bu donanımla nasıl 6-7 yıl gidecek? Aynı çip 3nm TSMC olsa pil ömrü en az 3 katına çıkar.

    Yapmayın hocam donanım nasıl önemli değil, donanım denince aklınıza sadece işlem gücü mü geliyor, hani nerede verimlilik? Ucuz mal kullanılmış ve donanımdan fahiş kar etme açgözlülüğü yüzünden bu cihazın kaderi endişe verici. Zayıf olduğu için de tüm oyunları bilgisayarı bırak tablet, telefonlarda bile kolaylıkla emule edilecek. Japonca versiyonu 330 dolar ve ondan bile fahiş kar ediyorlar.

  • 15 sene öncesinin teknolojisi gtx 750 ti , GTX 560 Ti ile aynı performans 2011 de çıkmış şaka gibi

  • xbatmanx X kullanıcısına yanıt
    Teknoloji değil seviye gtx 750 ti. yeni nesil işlemci ve gpu ile geliyor cihaz.

  • 750ti mı kaldı :D komikmiş.

  • xbatmanx X kullanıcısına yanıt

    Abartma, 2014 de çıkmıştı ve 160 dolarciğa full hd oyun oynatiyordu. Ustelik 900 serisinin de ilk karti, ki kendisi ilk maxwell mimarisi kart. Gtx 950 de bundan az daha guclu. 750ti tam ps4 gucundeydi, konsol seviyesinde oyun oynatti.


    1050 ti tam 2 katı güçlü, bu iki karti ornek vermek pek makil olmamis.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk switch 2017’de çıkmış 8 sene sonra 7 kat güçlü cihaz çıkıyor fena değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    techpowerup sitesinden bakabilirsin Relative Performance altında

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • napolyon94 kullanıcısına yanıt

    Farketmiyor. İşlemci de çöp ekran kartı da çöp. Diğer konsollar Asus Rog Ally, Lenovo Legion Go, Steam Deck, Msi Claw

    Yeni çıkacak konsollar da gelecek. Microsoft çıkarmayı planlıyor. Sony çıkarmayı planlıyor. Xiaomi çıkarmayı planlıyor. Aokzoe bile daha iyi özelliklerle çıkarmayı planlıyor


    Nintendo Switch 2 ne kadar güçlü? Donanım detayları paylaşıldı


    Nintendo Switch 2 ne kadar güçlü? Donanım detayları paylaşıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2025 gibi bir tarihte bu çok demode bir düşünce. Ya gençsin ya da nintendo firmasını tanımıyorsun.

  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Teknolojisi de yeni sayılmaz. 10nm/8nm üretim teknolojisi (yazmışlar detayını araştırmadım) işlemci çekirdekleri eski arm tasarımlarına dayanıyor ve gpu da 3000 serisinin mimarisine sahip(en kabul edilebiliri bu)

  • eagleoneye E kullanıcısına yanıt

    Bırak onları, şu anki Android telefonlarla bile modern oyunları oynayabiliyorsun zaten (Winlator, Gamehub vs)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 11 Mayıs 2025; 14:40:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gücün çokta önemi yoktur.Nihayetinde kendi oyunları ile özdeşen bir konsol.

  • Beklendigi gibi 8nm APU FHD 120Hz el konsolu olmus.Bundan 5 sene sonrada 2030 da 1nm APU 4K 120Hz yeni bir cihaz cikartirlar.

  • Böyle devasa satış hacmine sahip bir konsolu 8nm chip ile çıkarmak büyük hata.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Gücü yüzünden eleştirilmiyor. 500 dolarlık cihazda 2018'den kalmış, 8-10nm karışımı verimsiz, pil düşmanı Samsung fab 10 dolarlık apu koymuş. Anakartın üzerinde 2021 yazıyor. Fiyat 200 dolar olsa kimse bişey diyemez. Ayrıca gücü de önemli tabi, bu konsol bu donanımla nasıl 6-7 yıl gidecek? Aynı çip 3nm TSMC olsa pil ömrü en az 3 katına çıkar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eeosman E kullanıcısına yanıt
    6.7 sene kendi oyunları ile çok rahat gider.Zaten bu konsolun meraklısı görsel bir kalite beklemiyor.

    İlk switch çıkan oyunlar ortada.

  • Switch'in donanımı çok da önemli değil, çünkü her türlü oyunları o donanımda çalıştırıyor. Nintendo için esas mesele oyunlar ve bunu da gerçekten iyi başarıyor.

  • Yapmayın hocam donanım nasıl önemli değil, donanım denince aklınıza sadece işlem gücü mü geliyor, hani nerede verimlilik? Ucuz mal kullanılmış ve donanımdan fahiş kar etme açgözlülüğü yüzünden bu cihazın kaderi endişe verici. Zayıf olduğu için de tüm oyunları bilgisayarı bırak tablet, telefonlarda bile kolaylıkla emule edilecek. Japonca versiyonu 330 dolar ve ondan bile fahiş kar ediyorlar.

  • PS5 Pro fiyatında GTX750Ti gücünde. Fıkra bu kadar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 11 Mayıs 2025; 23:37:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s 6 kullanıcısına yanıt
    a78 5nm için tasarlanmış. gtx 360 da 8nm bu da en iyi ihtimalle 5-8 nm olacaktır. 3nm değil ama öyle çok da eski teknoloji değil. t234 de yükse kihtimal 8 nm. ps5 ve ps5 pro ya bakarsak onlar tabi daha düşük nm ile geliyor ama arada çok da fark olmaz bence. çok ciddi grafik farkı var oyunlarda.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.