Şimdi Ara

Nintendo Gameboy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1989 yılında çıkan efsane el konsolu gameboy hakkındaki tüm anılarınız, bilgileriniz, oyun yorumlarınızı burada paylaşalım..

    Bana göre gameboy'un en iyi modelleri ilk çıkan kalın kasa beyaz gameboy ve Gameboy Advance SP'dir.. arada color, advance, micro gibi başka serilerde çıktı ama benim için bu ikisinin yeri hep başkadır..

    İlk gameboy çok zevkliydi, siyah beyazdı ama oyun çeşitliliği ve oyunların kalitesi çok çok iyiydi. Hala gideri olan bir el konsolu

    GBA SP ise sadece nintendo değil, bir çok platformdan, birçok ünlü oyunun yeniden versiyonlanmış oyunlarıyla çok başarlı bir cihaz..

    En beğendiğim GBA oyunlarını sıralamam gerekirse:

    -Final Fight One: orjinali kadar beğendiğim versiyonu, çok ama çok başarılı. Ayrıca Guy ve Cody'nin Street Fighter Alpha'daki kostümleri ile de oynayabiliyorsunuz, grafikler süper, ayrıca bölüm sonu boss'lara gelindiğinde arada geçen diyaloglar oyuna daha da iyi bir hava katmış

    -Super Street Fighter 2 Turbo: şarj barını doldurup super çekebildiğiniz, orjinal street fighter çizimlerinin yanında değişik background'larıyla FF One gibi kendi has bir hava yakalamış çok bir versiyon

    -Sega Rally Championship

    -Sega Arcade Gallery: içinde efsanevi After Burner oyunununda bulunduğu, out run, super hang on, space harrier oyunları var

    -Super Mario serileri

    -Metal Slug Advance

    -Tekken Advance: Tekken 3 versiyonu

    -Sonic Advance

    diye daha bir çok oyun var







  • Gameboy ufak diye hiç istekli olmadım ama sadece Snes'te çıkan Zelda'nın devam oyunu onda çıktığı için hep merak etmişimdir.
  • gameboy son seri olarak micro'yu çıkarttı, ufağında ufağı ama çözünürlük olarak ve ışıklandırma olarak en iyi gameboy olarak geçiyor.. gameboy'un çok tutulmasının sebebi ucuz ve oyun çeşitliliğinin fazla olmasıydı. ucuz derken ülkemizde tabiki pahalıydı (hep olduğu gibi) ama bir sega game gear la karşılaştırdığın zaman hem daha ucuz, hem daha fazla oyunu var hemde pil ömrü 15 saat.. game gear'ın 3 saat..

    ayrıca ek olarak, sadece nintendo ilk gameboy ve gameboy color modellerinin yaptığı satış rakamı bırak game gear'ı psp'den bile daha fazla.. müthiş bir patlama yaptı nintendo bu el konsolu sayesinde

    Teknoseyir'de Levent Pekcan gameboy hakkında çok güzel bilgiler vermiş, belgesel tadında linkten izleyebilirsiniz:

    http://www.teknoseyir.com/27240/mario-sokaga-cikiyor-nintendo-game-boy/




  • Türkiye ye gelmedi diye biliyorum bu konsol ama doğru mU?
  • gameboyların bütün modelleri Türkiye'de mevcut (en azından bu videodaki hepsinin, Japon'ya da bazen değişik konsollar üretiliyor). Gameboy advance sp ve gameboy micro'nun sıfırlarını hala bulabilirsin..
  • Gameboy Color vardı renkleri harikaydı.
    Hatta pikachu temalı Color vardı çok güzeldi..
  • color'un tasarımıda çok güzeldir.. sanırım ekranı normal gameboydan daha büyük, kasa da daha ince
  • Evet oyunlarıda biraz daha iyiydi.Donkey Kong vardı hatta unutmam hiç çok güzeldi

     Nintendo Gameboy
  • psp, nintendo ds güzel konsollar ama nedense benim gözümde şu tasarımdan öte el konsolu yok hala piyasada
  • Aynen şuanki hiç bir el konsolu gameboylara,neo geo pocket'lara,sega game gear'a benzemiyor.

    İsterse oyunların grafikleri gerçek gibi olsun hiç bir zaman nostaljik konsolların yerini tutamayacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karlo -- 15 Mayıs 2013; 19:58:06 >
  • Zamanında vardı bu el konsolundan, ne yazık ki kıymetini bilemedim. Kayboldu gitti. Çok acayip bir Mario oyunu vardı, yukardaki sarmaşıklara(?) tutunarak zıpladığımız yerler vardı. Oyunun adını bilen varsa söylesin lütfen.
  • Sıfırını arayanlar ereyon ve hb'de var.Oyunlu paketleri 150 liraydı sanırsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heavyen kullanıcısına yanıt
    gameboy sp ve mirco çeşitleri var

    hiç kullanmadım ama microyu çok övüyorlar
  • Her hafta sonu retro konsollarımla az da olsa vakit geçirmeye çalışıyorum. Bugün Gameboy Pocket ile Tetris, Castlevania oyunlarını yeniden yad ettim Nintendo el konsolları arasında en çok şunu beğeniyorum diyemeyeceğim çünkü her biri cidden benim için çok değerli. Gameboy olsun Gb Advance olsun Ds ve 3ds sistmleri olsun hepsinin yeri ayrı. Beni hayal kırıklığına uğratan bir Nintendo el konsolu yok, onu net olarak söyleyebilirim

    Gb Advance oyunları arasında benim de favorilerim arasında Final Fİght One vardır. Cidden muazzam bir yeniden yapımdır, öyle baştan savma yeniden yapımlara taş çıkaracak kadar iyidir yani. Yenilenmiş sesler, güzel grafikler, iki bonus karakter, boss dövüşleri öncesi küçük konuşma sekansları vs vs... Oynamaktan bıkmadığım bir Gba oyunudur. Tabi Castlevania Circle of Moon, Harmony of Dissonance ve Aria of Sorrow'u da unutmamak lazım, Gba aldıran yapımlardır. Oyun desteği konusunda ne Ds ile ne de 3ds ile kıyaslanamayacak kadar iyidir de, keşke Wii U için de Gba benzeri bir oyun desteği sunulsa.




  • venom800 kullanıcısına yanıt
    haftasonu bende tetris almak istedim, 10TL'ye buldum bi yerde ama plastiği çok kalitesiz gibi olduğu için almadım.. artık talep olmadığı için kalite düşüyor tabiki..

    final fight one süper bir versiyon olmuş, orjinalinden bile daha güzel

    super street fighter 2 turbo revival'da çok başarılıdır

    geçen jimmy falloon show'da nintendo'nun patronlarından biri (amaerikalı bir adam sanırım nintendo amerikanın genel müdürüydü) wii u' yu tanıttı.. super mario bros'u oynadılar biraz.. wii u'daki mario bros daha çok mario galaxy havasında olmuş.. ama motion controller'in olmayışı ve tablet şarjının 3 saat gitmesi beni wii u'dan soğuttu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WolF-EyE -- 15 Temmuz 2013; 8:44:00 >
  • SSF II Turbo Revival cidden Gba'nın en iyi yapımlardandır. İlk oynadığım anı hatırlıyorum da sanki arcade versiyonunu ilk oynayışımmış gibi heyecanlandırmıştı beni

    Wii U kontrollerinin şarj durumu için bende endişeliyim ama kendimi şöyle avutuyorum, nasıl olsa portatif bir cihazın başında değilim o nedenle şarjı bitince kablosu ile hemen şarj etmeye başlarım diyorum ama şu nesil de kablolar ile ne kadar az haşır neşir olursak o kadar iyi bence. Şu şarj olayını daha iyi bir seviyeye getirmeleri gerekiyor bir de oyun sıkıntısı var tabi. Acilen hit oyunlara ihtiyacı var konsolun aksi takdirde Wii U satışlarında sıkıntı yaşanacağı kesin. Herşeye rağmen Ps4'ü aldıktan sonra Wii U alma niyetim var ama henüz çok erken, en azından benim için.
  • venom800 kullanıcısına yanıt
    Yeni çıkan bir konsola tatmin edecek derecede oyun çıkması belli bir süre alıyor.. ps3'ümü ilk aldığım zamanlarda bestbuy'a gidip oyun raflarını gezerek elim boş çıktığım çok olmuştu..

    ps4 ve wii u almayı ben düşünmüyorum.. ps3 benim için kötü bir tecrübe oldu.. o kadar hevesle aldığım, birini bozup 2.sini aldığım konsoldan bir soğudum, aylarca yüzüne bakmadım.. sattıktan sonrada bir kere olsun pişman olmadım.. o bakımdan ps4 veya xbox one bana göre değil..

    pc'nin zevki çok başka, elimdeki pc beni götürüyor.. konsol olarakta wii'nin içinde her türlü oyun var; metal slug, king of fighters'tan tut, uçak oyunlarına, platform, mario, sega, spor oyunları vs.. süper bir konsol.. eski olduğu için dolu dolu bir konsol herşeyden önce.. aynı şekilde ps2'de öyle..

    bundan sonra alırsam artık pc üzerinden giderim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: WolF-EyE

    gameboy son seri olarak micro'yu çıkarttı, ufağında ufağı ama çözünürlük olarak ve ışıklandırma olarak en iyi gameboy olarak geçiyor.. gameboy'un çok tutulmasının sebebi ucuz ve oyun çeşitliliğinin fazla olmasıydı. ucuz derken ülkemizde tabiki pahalıydı (hep olduğu gibi) ama bir sega game gear la karşılaştırdığın zaman hem daha ucuz, hem daha fazla oyunu var hemde pil ömrü 15 saat.. game gear'ın 3 saat..

    ayrıca ek olarak, sadece nintendo ilk gameboy ve gameboy color modellerinin yaptığı satış rakamı bırak game gear'ı psp'den bile daha fazla.. müthiş bir patlama yaptı nintendo bu el konsolu sayesinde

    Teknoseyir'de Levent Pekcan gameboy hakkında çok güzel bilgiler vermiş, belgesel tadında linkten izleyebilirsiniz:

    http://www.teknoseyir.com/27240/mario-sokaga-cikiyor-nintendo-game-boy/

    Game gear'ı 95 senesinde 100 marka almıştım. O zaman parite 1.6 civarındaydı. Yani şu an ikinci elinden daha ucuzdu. Tabi o zamanlar kıymetini bilemedim. Sonu oyunları ile birlikte çöp oldu.




  • gergozen G kullanıcısına yanıt
    keske saklasaymıssın hocam.. gerci o zamanlar kıymetini bilemiyorsun iste
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WolF-EyE

    keske saklasaymıssın hocam.. gerci o zamanlar kıymetini bilemiyorsun iste


    86 yılında sinclair 128k +2 vardı. Sapasağlam aletin içini açmıştım. Sonradan rf modulatör olduğunu öğrendiğim cihazın içindeki kömür yapıştırılmış. Tabi 10 yaşında bilemiyor insan. Tornavida ile ayarlayayım dedim. Çıt dedi gitti. O zamanlar bulunmuyordu o parçalar. Hele ki adapazarında, 91de ankaraya taşındık, yine de bulamadım o modulatörü... O da çöpe gitti. Özellile Bruce-lee oyununu çok severdim.

    İnsanlar o zamanlarda ileride bulurum diye düşünmüyordu. İnternet de yok, parça da.

    Game gear da öyle oldu. 95 senesinde Esenboğada çalışırken duty-free den indirimle almıştım. Normalde 150marktı. Ben 100'e aldım müdürün indirimi ile (65-70 dolara falan denk geliyordu sanırım, sonic oyunu vardı yanında). Ankara'da bir yerde buluyordum oyunlarını, 4-5 orjinal oyun ve bir de TV ünitesi vardı. Onda da en güzeli chakan 'dı bence. Tabi çok pil gidiyordu. Adi bir adaptör aldım, girişi bozdu. Cihaz bir taşınma esnasında çöpe gitti. Parçaları gameboy klasikle takas ettim aynı dükkandan. Japon oyuncak pazarı diye bir yerdi. Oyun takası da yapıyordu. Hatta sonra yandı orası.

    Kısacası bir yaşa kadar hiç bir şeyin değerini bilemedim. Şİmdi rusyadan bile game gear baktrıyorum hesaplı bulurum diye. Ama Moskova'da retro ürünlerle ilgili dükkan yokmuş. En azından arkadaşımın bildiği. Ben de bayramda ingilterede akrabası olan bir arkadaşla görüşeceğim. Eski takımı tekrar topayacağım :)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.