Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (1990. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61.730
Cevap
90
Favori
2.397.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19881989199019911992
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nexus 4 Kullanıcıları Kulübü
  • Arkadaşlar ben DSLR'da yeniyim. Gece Ay'ın fotoğrafını çekmek istiroyum. Hangi perde aralığı ve diyafram numarası tercih etmeliyim? Makina D3100 18-105mm VR.
    Odaklama manuel mi olmalı yok sa otomatik mi?

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Kimse üstüne alınmasın ama Canon topiğine girip çekilen fotoları bir inceleyin.Makinede en yeni teknoloji olması pek birşey değiştirmiyor.Güzel çekenler çekiyor ama genelde vasat

Öncelikle böyle bir tartışmanın marka-kavgası kısmını geçtiğimizde, bahsettiğiniz "vasat" olarak nitelendirdiğiniz fotoğrafların hepsi yeni başlayan arkadaşlar tarafından çekilmekte. Anlayacağınız üzere daha öğrenme aşamasındalar. 2007 yılından beri o topikte kullanıcı olarak yazarım ve de o günden bu güne tanıdık kimse kalmadığını belirteyim. Hal böyle iken nitelendirdiğiniz o sıfat yerine yapıcı eleştiriler yaparak arkadaşları yönlendirmeniz daha doğru olur. Bu topikte de Nikon D3'ü rezil edeni görmüşlüğüm vardır. Kimse anasının karnından dslr ile doğmadı sonuçta sizde ilk çektiğiniz fotoğraflara bir daha bakın. Her ne kadar yetenek de işin içinde olsa da sonradan çok daha iyi kareler geleceği kanaatindeyim. İnsandan konuşuyorsak, bu noktada yapılabileceği çok fazla olan bir varlıktan bahsediyoruz demektir.
  • yavuz bir önceki sayfayı okursan bi arkadaş gelip 1600 isoda noise olan bi foto koyup nikon kotu d90 dediğiniz body 3 senelık vb biraz eğlendi de canonlar cok iyiymiş yeni teknoloji vb. ona ithafen yazdılar. belki tek mesajdan yorumlayarak mesaj atmıssındır diye şeyediverdim.

Birbirimizi kırmamıza gerek yok, değil mi .

Arada bir şakayla karışık takılırım o ayrı konu.

Orijinalden alıntı: Cromartie

quote:

Kimse üstüne alınmasın ama Canon topiğine girip çekilen fotoları bir inceleyin.Makinede en yeni teknoloji olması pek birşey değiştirmiyor.Güzel çekenler çekiyor ama genelde vasat

Öncelikle böyle bir tartışmanın marka-kavgası kısmını geçtiğimizde, bahsettiğiniz "vasat" olarak nitelendirdiğiniz fotoğrafların hepsi yeni başlayan arkadaşlar tarafından çekilmekte. Anlayacağınız üzere daha öğrenme aşamasındalar. 2007 yılından beri o topikte kullanıcı olarak yazarım ve de o günden bu güne tanıdık kimse kalmadığını belirteyim. Hal böyle iken nitelendirdiğiniz o sıfat yerine yapıcı eleştiriler yaparak arkadaşları yönlendirmeniz daha doğru olur. Bu topikte de Nikon D3'ü rezil edeni görmüşlüğüm vardır. Kimse anasının karnından dslr ile doğmadı sonuçta sizde ilk çektiğiniz fotoğraflara bir daha bakın. Her ne kadar yetenek de işin içinde olsa da sonradan çok daha iyi kareler geleceği kanaatindeyim. İnsandan konuşuyorsak, bu noktada yapılabileceği çok fazla olan bir varlıktan bahsediyoruz demektir.

@Cromarti
    Herşey teknikkonulara çok hakim bir arkadaşın,yandaşlarını alıp, gelip ortalığı karıştırmasıyla başladığı için, gerili olan sinirler bazen istenmeyen cümlelere neden oluyor...Konuya yapmış olduğunuz yorum, akılcı ve olması gereken şeyin tarifi...Ama bir de genele bakmak gerek...O söz neden, kimin için sarfedilmiş...

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BlackR

Selamlar. Ben de fotoğrafçılık hobime bir üst seviyede devam edebilmek için yeni aldığım NIKON D3100+18-105mm VR kiti ile aranıza katılmış bulunuyorum. Fotoğraflardan paylaşarak, deneyimlilerden yorumlar almak fena olmaz :)))

Sen ne yapmışsın öyle, millet Nikon'dan kaçarken...

quote:

Ama D90 hakkında söylediklerim yalan mı?

Güzel kasa, iyi lens sadece bu kadar mı... Nikonun bu kadar mı...

Keşke Nikon Canon'un hızınaayak uydursaydı da bende Nikon alsaydım.

quote:

Bakıyorsun Canon bölümüne hepsi yeni yeni teknoloji ürünü makinalar...

Geçiyorsun Nikon'a çogu 2-3 yıllık makinalar yeni diye lanse ettikleri de eski sistemlerin hafif oynamış hali...

quote:

Neyse biraz Nikon grubuna post kasalım. Zaten son zamanlarda bayaa geriye düştü

quote:

Benim bu çıkışım yeni makina alacak arkadaşlara yol göstermek ve Nikon'un daha iyi makinalar üretmesi için. ;)
    Yoksa Nikon'un kalitesiz bir firma olduğunu düşünmüyorum, çünkü öyle olsaydı insanlar 3 sene önce üretilen bir makinayı almazdı. Sadece teknolojinin gerisinde kaldıığını düşünüyorum hepsi o.

quote:

Bu arada d7000'yi incelemedin. O da öyleyse bir parça hayal kırıklığına uğrartır beni Nikon. Değilse Canon'un alt segment makinalarından daha üstün olabilir.

quote:

Fakat şu anda mesela D90 fotoğraflarını inceliyorum. İso 1600'de ne biçim noise vermiş. Elimdeki kompak ile daha iyi sonuçlar veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirmes -- 17 Temmuz 2011; 2:14:11 >
  • hocam iso performansı oyle kagıt uzerınde olmaz ki d90 kotu sayılmaz o konuda. bir sürü body çıkarıp ufak tefek değişikliklerle kullanıcıları düdüklemeye calısan canon gibi geliyor bana daha çok. parasoleyi bile parayla sattıkları cok basit ornek
    ( L serisi lensler hariç )

Orijinalden alıntı: KcRasco

hocam iso performansı oyle kagıt uzerınde olmaz ki d90 kotu sayılmaz o konuda. bir sürü body çıkarıp ufak tefek değişikliklerle kullanıcıları düdüklemeye calısan canon gibi geliyor bana daha çok. parasoleyi bile parayla sattıkları cok basit ornek

eee insanlar öyle kim düdüklüyorsa onu seviyorlar ;)

hocam iso performansı oyle kagıt uzerınde olmaz ki d90 kotu sayılmaz o konuda. bir sürü body çıkarıp ufak tefek değişikliklerle kullanıcıları düdüklemeye calısan canon gibi geliyor bana daha çok. parasoleyi bile parayla sattıkları cok basit ornek

Eyvallah hocam, bu senin düşüncen ve saygı duyarım.

Herkes içindekini döksün

Orijinalden alıntı: quicksand

quote:

Üst seri lenslerde Nikon'un cok cok benzer lensleri yaklasik %20 daha pahali satmasini kastetiniz sanirim.

Nikon, Canon, Pentax vs hepsi ticari firma. Duamizi almak icin satis yapmiyorlar. Düdüklemek gibi söylemler yakismiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 17 Temmuz 2011; 2:16:15 >

Orijinalden alıntı: 145tr

Nikon, Canon, Pentax vs hepsi ticari firma. Duamizi almak icin satis yapmiyorlar. Düdüklemek gibi söylemler yakismiyor.

Doğru sıralama;P

@c.james

Hocam binbaşı olunca bir an tanıyamadım sizi.Renk değişimine göz hemen alışamıyor

Yazdıklarınız konusunda haklısınız.Zaten Canon çok eksiksiz ve hatasız olsa herkez Canon kullanırdı.Aynı şekilde Nikonda çok eksiksiz ve hatasız olsa herkez nikon kullanırdı.Yılların firmalarını burda tartışmanın bir anlamı yok

Merhaba,
    Evet,forumda belli bir mesaj sayısından sonra kıdemler değişiyor ama forumdaki mesaj sayıları ve kıdemler benim önemsediğim bir ayrıntı değil.Yanlış anlamayın,sizin esprinizi görünce bu önemsiz ayrıntı hakkındaki düşüncemi de belirtmek istedim.

Canon ve Nikon konusuna gelince;Konuyla ilgili önceki mesajımda da belirttiğim gibi,dslr sistemlerin lokomotifi olmuş bu markaları biri diğerinden çok üstünmüş gibi görmek bence pek mantıklı değil.İki markanın da daha iyi olduğu noktalar var,sadece bu küçük ama önemli ayrıntılar karşılaştırılabilir.Bunun dışında,aynı sınıf modeller arasında öyle aman aman farklar olduğu pek söylenemez.
    Sonuç olarak,kim hangi marka ve modeli daha çok beğeniyorsa tercihini ona göre yapmalı.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 17 Temmuz 2011; 2:33:22 >

Mesajları okudum zaten önceki sayfadan alıntı yaptım. Üslup yanlış olabilir ya da yeni makina alan bir arkadaşın şevkini kırabilecek şeyler söylememek gerekir. Kararsız olan biri makina alacağı zaman size mantıklı geleni almadığında onun hevesini kırmamak, cesaretlendirici şeyler söylemek en doğrusudur. D3100 de gözlerim beni yanıltmıyorsa gayet de güzel bir makina o fiyat aralığında. Güle güle kullansın.

Öte yandan ben bu tartışmanın bu kısmını geçtiğimi belirttim. @Sh@rKs-PoWeR'ın "Canon bölümündeki fotoğrafların çoğu vasat" cümlesine takıldım. Eğerki bunu görüyorsanız yönlendirme yaparak daha iyi yerlere varılabileceğini gösterirseniz gelişim açısından en iyisi olur. Ayrıca da çoğu yeni başlayan arkadaşlar. Bir üstteki mesajda bir arkadaş "niye bunu aldın bu alınır mı" sözü ile Sh@rKs-PoWeR'ın yeni başlayan arkadaşlar için sarf ettiği cümle arasında pek de bir fark yok aslında. Önemli olan doğru yolu göstermek. Zamanında ben pm ile Canon topiğinde o zamanki arkadaşlardan birine çekim tekniğini sordum bir kaç mesajla hiç ama hiç yardımcı olmamıştı mesela. Bunu neden söylüyorum Canon topiğine girerseniz @teknikkonular'ın bu noktada ne kadar yardımcı olduğunu görürsünüz. Sağolsun gerçekten çok iyi yorumluyor. @teknikkonular öyle yada böyle yanlış sözler sarf etmiş olabilir şakayla karışık. Her şeyden önce şunu bilmesi gerekirdi en azından "müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz".
    Şaka bir yana olmaması gereken şeyler yazılmış çizilmiş ama kimse kimseye saygısızlık etmemiş en nihayetinde. Önemli olan bu

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

Orijinalden alıntı: quicksand

quote:

Üst seri lenslerde Nikon'un cok cok benzer lensleri yaklasik %20 daha pahali satmasini kastetiniz sanirim.

bizim çok paramız yok bu yüzden eski manuel lenslerin hala nikon yeni makinelerinde kullanılabilmesini kastettik .

Orijinalden alıntı: Ege.

Peki croplu makineler olduğu için bizimkiler hangisini kullanmak daha mantıklı olur?

sadece tek kişi portre çekeceksen 50mm daha iyi, genel amaçlı çekimde kullanacaksan 35mm daha iyi. 35mm çarpandan dolayı fxde 50mm ye denk geliyor... makinanda 50mm ve 35mm ye zoom yapıp birşeyler çek hangi açı senin için daha uygun anlarsın

Herkezin yorumuna saygım var.

Arkadaş gelip birden bire marka fanatikliği ile sayfayı karıştırınca ister istemez sinirim bozuldu.Arkadaş burda nikon böyle şöyle , canon böyle şöyle diye attı tuttu.

Ben " Canon bölümündeki fotoğrafların çoğu vasat " sözüyle fotoğrafı , makinenin değil vizörün arkasındakinin çektiğini vurgulamak istemiştim.Ayrıca harika fotoğraf çeken arkadaşlarda var orada.Yoksa kimse anasının karnında öğrenmiyor bu işi.Yavaş yavaş o arkadaşlarda geliştirecekler kendilerini.İlk çektiğim fotolara herzaman gülmüşümdür

Bu arada ben teknikkonuların ilk mesajından beri ne yapmak istediğini halen anlamış değilim.Eğer amacı insanlara yardımcı olmaksa bence hiç başarılı değil

Tekrar söylüyorum bu tartışma çok uzamasın.Birbirimizi kırmanın bir anlamı yok.Çok çok gereksiz bir tartışma ....

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***

Eli çenesinde ne yaptığıma anlam vermeye çalışıyor

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***

Merhaba,
    Kim bu yabancı diye düşünüyor olabilir..
  • 
Sayfa: önceki 19881989199019911992
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.