Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (1988. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61.730
Cevap
90
Favori
2.397.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19861987198819891990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pirmes

quote:

Orijinalden alıntı: iNsTiGaToR

bende goruyorum.
    nikon dan kaçıp leica alanlar var...

şaka bir yana. canon da demekki o kadar cok eksik varki hala teknoloji ustune teknoloji geliştiriyor...
    biz 1 yıldır d90 ımla mutlu mesut yasıyoruz...

nikon dan sonra leica keser..o da belki keser..;)

bu gidişle xbagci bizi keser:)

quote:

Orijinalden alıntı: pirmes

quote:

Orijinalden alıntı: iNsTiGaToR

bende goruyorum.
    nikon dan kaçıp leica alanlar var...

şaka bir yana. canon da demekki o kadar cok eksik varki hala teknoloji ustune teknoloji geliştiriyor...
    biz 1 yıldır d90 ımla mutlu mesut yasıyoruz...

nikon dan sonra leica keser..o da belki keser..;)

bu gidişle xbagci bizi keser:)
    LG 60p
  •  *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***

Beyler iki satır da şu fotoyu eleştirin bakalım. Nelermiş eksikler?

Nexus 4 Kullanıcıları Kulübü
  • selam beyler,

eos 550d bulamayan ve beni arayıp sormaya tenezzül etmeyen abicim nikon d3100 almış biraz içim buruk ama olsun hediye hediyedir kısa bir süre sonra kavuşucam makineme.

benim merak ettiğim kullananların yorumu nedir acaba bir de şu böceklerin inanılmaz derecede çekilen makroları d3100le de çekilebilir mi ya hangi lensi almak lazımdır onun için?

Orijinalden alıntı: Gannicus

selam beyler,

eos 550d bulamayan ve beni arayıp sormaya tenezzül etmeyen abicim nikon d3100 almış biraz içim buruk ama olsun hediye hediyedir kısa bir süre sonra kavuşucam makineme.

benim merak ettiğim kullananların yorumu nedir acaba bir de şu böceklerin inanılmaz derecede çekilen makroları d3100le de çekilebilir mi ya hangi lensi almak lazımdır onun için?

o cihazla hersey yapılabilir, içiniz rahat olsun...güle güle kullanın...bu forumda Sh@rKs-PoWeR güzel makrolar paylaşır.. hemde 150 TL lik 18-55 le...takipte kalın...
  • Yeni aldığım makinem ile ilk çekimlerimi yapmaya başladım. Fakat bir sorunum var. 18-55mm lens hem yeteri kadar zoom yapamıyor hemde mesafe çok yakın olursa tam odaklayamıyor. Lenste bir sorun olabilirmi?

Çok yakın olmadığı sürece güzel fotoğraflar elde edebiliyorum.

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***

@Ege., fena degil, objen biraz karanlıkta kalsa da.

Ayrıca fotoğrafı kesiş biçimni sevmedi alttan ve üstten biraz paylar ver. Objeyi rahatlat, kasdraja sıkıştıma. ;)

@Gannicus, abin katliam gibi birşey yapmış.

Muhtelen abin dükkana girmiş. Bana en ucuz Dslr'i sar demiştir. Başka da ihtimal düşünemiyorum.

Makro işi o kadar kolay değil. Sh@rKs-PoWeR bu konuyu havale etmek lazım.
    Kendisi bir makrıo lense sahip olmadan iyi işler çıkartıyor.

@Serbest Çağrışım, 18-55 mm zaten zoom lens sayılmaz. En fazla görüş açına oranla 2 kat filan büyütür hepsi o.

Kullandığın lensin değerlerini bilmitorum ama Canon kit lensleri 45 cm.' den daha yakını odaklayamaz.
    Bu bilgi zaten lensin üzerinde yer alıyor
  • Biz geleneksel nikonu seviorz 80'li90'li lensleri seviyoruz yenni teknolojiye gec alisiyoruz ondan nikon kullaniyoruz niye coktun forumumuza git sayfana canon pAylasimda da cok geride

--
    @teknikkonular

hayırdır, işin gücün yok galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 16 Temmuz 2011; 11:15:28 >

@Gannicus

O inanılmaz macroları çekmek için güzel bir macro lens almak gerekiyor.

@Serbest Çağrışım

Hocam 18-55 kit lens macro lens olmadığı için belirli bir yere kadar odaklayabiliyor.Lensinizde bir problem yok.

Ayrıca zoom konusunda 18-55 sanırım 3x civarı bir zoom yapıyor(18"den 55"e).İnsan gözü 50 mm ile gördüğü için size zoom yapmıyormuş gibi geliyor.Daha iyi zoom için 55-200 veya 70-300 önerebilirim

Orijinalden alıntı: quicksand

Biz geleneksel nikonu seviorz 80'li90'li lensleri seviyoruz yenni teknolojiye gec alisiyoruz ondan nikon kullaniyoruz niye coktun forumumuza git sayfana canon pAylasimda da cok geride

Şöyle bir bak bakalım.
    Kısa sürede ne kadar fotoğraf ve yorum paylaşılmış. ;)

Sh@rKs-PoWeR

Yani vasat değil. Belki biraz daha süzgeçten geçmesi lazım hepsi o.

Mesela müsait zamanınıuz varsa...
    Üstünde oynama yapılmamış gece 800-1600 gibi yüksek iso'larda çekilmiş bir kaç fotoğraf istiyorum sadece.

O zaman belki tabloyu daha iyi yorumluyabilirz. ;)

@Crosshair

Hocam fotonun altındaki yaprakları photoshopta çıkarırsanız çok daha güzel olur
    Intel Core i7 6700K Skylake 4.00 GHz | Asus Z170 Pro-Gaming Motherboard | Kingston HyperX Fury Black DDR4 2x8 GB Dual RAM | Noctua NH-D15 CPU Silent Cooling System | Corsair 600 W CX v2 80 Bronze PSU | Corsair Graphite 760T Arctic White FULL-TOWER | Asus Strix GTX980 DirectCU II | Samsung 850 Evo 250 GB SSD | AOC i2369VM 23 5ms Full-HD IPS LED | Logitech MX Master Mouse | Logitech G230 Gaming Headset | PS4 Pro 1TB | Sony Bravia LED TV | Apple Macbook Pro Retina 15' Mid 2015 | iPhone 8 Plus 64 GB | Sony WH-1000XM2 | Canon EOS 600D 18-135mm | Fitbit Charge
  • Peki Sh@rKs-PoWeR,

Benim bu çıkışım yeni makina alacak arkadaşlara yol göstermek ve Nikon'un daha iyi makinalar üretmesi için. ;)
    Yoksa Nikon'un kalitesiz bir firma olduğunu düşünmüyorum, çünkü öyle olsaydı insanlar 3 sene önce üretilen bir makinayı almazdı. Sadece teknolojinin gerisinde kaldıığını düşünüyorum hepsi o.

Orijinalden alıntı: quicksand

Tamam canon ustun kabul ediyoruz .nikonun iso perf. Berbat onuda kabul ediyoruz zari gece fotograflari cok paylasilmiyor . Zaten para buldugumzda makineyi degistrmeyi dusunuyoruz.

Bu arada d7000'yi incelemedin. O da öyleyse bir parça hayal kırıklığına uğrartır beni Nikon. Değilse Canon'un alt segment makinalarından daha üstün olabilir.

Hocam emin olun sizin buraya yazdığınız yapıcı eleştiriler sayesinde Nikon gibi dandik bir firma, Canon gibi mükemmel ötesi teknoloji takip eden hatta görüntü kalitesinde Leica'yı geçen bir markanın karşısına daha eli yüzü düzgün bir makine yapacaktır.

Bu ne ya bence de saçma oldu bu konuşmalar.

Nexus 4 Kullanıcıları Kulübü
  • 
Sayfa: önceki 19861987198819891990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.