Şimdi Ara

Nikon Lenslerin 2. Elleri Neden Daha Pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2. El Lens piyasasına baktığımda aynı marka modelin Canon, Pentax, Sony uyumlusunu çok uygun fiyata görürken Nikon lensler mutlaka daha pahalı oluyor. Bir örnek vermek gerekirse Tamron 17-50mm VC yi kaç zaman aradım ve 850 liradan aşağı satan görmedim geçenlerde 700 liraya bile sıfır ayarında satan birisi vardı. Yine buna benzer bir çok örnek görüyorum...
    Nikon'un CCD sensörünü ve renklerini sevdiğimden dolayı vazgeçmek istemiyorum ama bu durum da canımı sıkıyor...

• Nikon ve canon uyumlu lensler bol piyasada. Ama yine de pahalı.
    Pentax gibi zor bulunan lenslerler olsa demek fiyat nerelere kadar uçacak kim bilir.
  • ben de epeydir ikinci el piyasasını araştırıyorum, dediğin gibi fiyatlar bir kaç yıl öncesinin bile üstünde, sanırım bunda dolar kurunun yükselmesi ve ensonki japonya da meydana gelen deprem ve tsunami felaketinin etkisi büyük. Sıfır ürünlerin fiyatları yükselince, ikinci el piyasası da ister istemez ayak uyduruyor. Googlede aratınca bile çok bariz görülebiliyor, iki yıl önce 600 ytl ye satılan ikinci el bir lens şu an 700 ve 800 den aşağı satılmıyor maalesef.
  • birde artık nikon lensleri de az bulunur hale gelmiş :)
    eskisi kadar ikinci elde zengin değil... Fiyatların artmasında biraz bundan olabilir :)
  • nikon ekipmanları oldum olası pahalıydı yapmayın...
    gereksiz pahalı.
  • ben geçen sene nikon uyumlu VC'siz 17-50'yi 475 liraya almıştım :) nereye baktığınızla ilgisi olabilir. her yer ucuz fiyat vermiyor, araştırmak lazım. bir de tsunamiden kaynaklanan fake bi piyasa var, o yüzden her şeyin fiyatı yükseldi.

bir de bulunmuyorsa fiyatı her zaman yüksektir. ya da ikinci elinin fiyatı, sıfırı bulunmamaya başladığında yavaş yavaş yükselir ve sıfır fiyatını geçer.
  • çünkü nikkor lenslerin 0 larıda pahalı o yüzden nikon alırken bi kere daha düşünmk gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FK da eskiden ikinci el kısmında bir çok lens uygun fiyata bulunabiliyordu. Şimdi kimse elindeki lensi çıkarmıyor. Sahibinden.com gibi sitelerde o kadar saçma fiyatlar var ki aynı lensi birisi 300e birisi 600e koyuyor. Yani orada fiyat teklifi yaptığında adam diyor herkes bu fiyata satıyor vs. Geçen Nikon 18-200ü adam 1300 liraya koymuş. Hem de 1. versiyonunu... Adama sordum 2. versiyon mu diye yok dedi 1. versiyon 2. versiyonu zaten en az 2000 liraya alırsın... Dedim sen sıfır fiyatından bahsediyorsun bu 1. neslin ikinci eli 800 lira civarında... Adam dedi 1000 liradan aşağı 1. nesil yok vs. Yani komedi gerçekten...
    Fakat diğer markaların ekipmanlarına bakıyorum adamlar pazarlık yapmadan uygun fiyata veriyorlar...
    Tabi bunda 3. mesajdaki arkadaşn yazdığı konuların da etkisi vardır...
    Geçenlerde birisi kaç aydır Sigma 50-500ü Tr garantili şekilde hem de OS versiyonlusunu 2250 liraya satıyordu. Dedim son kaç lira olur 2000 liraya elden veririm dedi. Adamın referansı da vardı hem de eski üyeydi fotoğraflarda lensin kendine ait olduğu belliydi. Düşündüm taşındım 2 hafta sonra İzmire gidecem o zaman alırım dedim. Sonra ilan kalkmış baktım ki... Şimdi bakıyorum başka birisi 3bin küsüre koymuş. Yok 5000 lira diye tepemin tası attı valla. Adama diyorum bu lensi 2000 liraya satıyorlardı geçen yok diyor o OS li değildir bilmem ne değildir... Kime ne anlatcan zaten ikinci elde o kadar az Nikon lens var ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 13 Mayıs 2012; 21:18:46 >

• Nikon'nun ikinci eli Pentax'ı geçti valla :D :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.