Şimdi Ara

Nikon D90 mı Sony A6000 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nikon D90ım var ama pek kullanmadım ve bu yaz kullanıcam sizce Sony A6000 ile arasında fotoğraf kalitesi olarak çok fark var mı ? hangisi daha iyi ? ona göre satıp a6000 alıcam



  • ilk makinense, D90'da kal. fotoğraf çektiğini hissettirir. baktın ki, sıkmadı, hoşuna gitti bu fotoğrafçılık, hem de D90 ağır geliyor; ancak o zaman bir tane aynasız alırsın.

    şahsi fikrim olarak, aynasız makine ilk makine olmamalı.

    ayrıca piksel yoğunluğu D90'da çok yüksek. hem de elindeki makine.
  • A6000 çok daha yeni bir cihaz . Ancak öğrenme aşamasında iseniz d90 daha faydalı olabilir . 2. el lens ve ekipman fazlalığını da düşünürsek masraf etmeden d90 kullanmak daha mantıklı . Çıktı ile işiniz yoksa 13mp çözünürlük fazlasıyla yeter zaten .
  • Tamamen kullanım amacınıza bağlı bir durum. Yanımda her daim taşırım ve günlük çekimler için kullanacağım derseniz Sony almanız mantıklı. Fakat makro, tele lens kullanırım derseniz ve taşıma problemi yoksa D90 alın.
  • Bu 2 modeli hangi lensler alarak kullanacağını da hesap etmek lazım. Hangisinin üstünde ki lens daha iyi ise onu kullanman daha iyidir. Her şey aynı ise elindeki tutuş ve gövde büyüklük - ağırlığına göre sen karar ver.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni alacak olsan A6000 yazardım ama elinde D90 gibi çok iyi bir makina varken pek mantıklı olmaz bence değiştirmek, Ben olsam D90 ile başlayıp duruma göre lens veya yeni makina tercihi yapardım.
  • d90 güzel bir makina ancak a6000 ın yanında görüntü kalitesi olarak aynı lenslerde düşük kalıcaktır cropların içinde en iyi iso başarımına yüksek makinalardan biri a6000 öteki yandan video performansı cok iyi , wifi gibi teknolojik özellikleride var , d90 agır bir makina 50 veya 85 mm ile güzel şeyler çıkartıyor , aynı şekilde a6000 de o şekilde ancak lensler pahalı ,mauel kullanım için peaking var , bir ton adaptörle uyumlu çalışıyor, nikonda ise peaking yok ve m42 lenslerin mesafe sıkıntısından dolayı sonsuza odaklama problemi var ,kararını sen ver ben aynı şekilde arada kalsam a6000 i tercih ederim, ssony e gidip bir incele derim,
  • Selamlar, ilk mesajımı yazıyorum. Herkese merhaba...

    Ben a6000 öneririm. Hem küçük ve hafif, hem de çok çevik. Saniyede 11 kare çekiyor.
  • Farklı lensler kullanmak istiyorsan Nikon uygun. Fakat her daim yanımda taşıyabileyim, zahmetsiz bir makine diyorsan Sony uygun.
    Bu noktada ilk olarak nerede ve nasıl kullanacağını, kısacası amacını doğru belirlemen gerekiyor.
    Bir profesyonel olarak şahsi fikrim Nikon.
    www.zorluphotoagency.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zorlu Photo Agency -- 8 Aralık 2017; 9:9:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.