Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknikkonular
    ...
    Mesela bazı resimler vardır fotoğraf olduğunu sanırsın o kadar ki üstünde çalışılmış detaya inilmiştir. Elbette o işçiliğe oranla fiyatı diğerlerinden daha yüksektir. İşte kaliteli lenslerde işin bu kısmıyla ilgileniyor.

...

İyi bir fırçayla daha iyi kompozisyon mu yapılır? Lens de bi yere kadar, 18-55'le nice 24-70'ler devirir bakıp da görebilen biri
  • quote:

@İmportant, o derece değildir ama 18-105 vr. çok iyi lens belki de aynı lensle çekilseydi o zaman 550d üstün gelecektir malum 18 mp. avantajı o zaman ortaya çıkacaktır.

Anladım. 12mp olmasına rağmen sonuçlar çok iyi. Objektif faktörüde var ama 550D'nin biraz daha iyi olması gerekirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

quote:

...
    Mesela bazı resimler vardır fotoğraf olduğunu sanırsın o kadar ki üstünde çalışılmış detaya inilmiştir. Elbette o işçiliğe oranla fiyatı diğerlerinden daha yüksektir. İşte kaliteli lenslerde işin bu kısmıyla ilgileniyor.

...

İyi bir fırçayla daha iyi kompozisyon mu yapılır? Lens de bi yere kadar, 18-55'le nice 24-70'ler devirir bakıp da görebilen biri

Senin demek istediğin anlıyorum...
    Sokaktan çevirdiğin adamın eline en kaliteli malzemeleri versen sana doğru düzgün bir tablo çıkaramaz.

Resim konusunda çok yetenekli bir insana en dandik malzemeleri versen bile ortaya güzel eserler çıkarır.

Bu konuda senle farklı düşünmüyorum.

Benim demek istediğim yetenekli insana en iyi malzemeyi vermek...
    Böylece sınırları zorlayabilir.

Bu sebeple ki yetenekli bir ressam veya fotoğrafçı mümkün olduğunca piyasadaki sanatına tekniğine uygun en iyi malzemelerle çalışır. Zaten doğrusu da bu...

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

quote:

@İmportant, o derece değildir ama 18-105 vr. çok iyi lens belki de aynı lensle çekilseydi o zaman 550d üstün gelecektir malum 18 mp. avantajı o zaman ortaya çıkacaktır.

Anladım. 12mp olmasına rağmen sonuçlar çok iyi. Objektif faktörüde var ama 550D'nin biraz daha iyi olması gerekirdi.

Kesinlikle hocam...

Yani 18-135'lik kit lens 18 mp. hakkını kesinlikle vermiyor.
    Bu yüzden burada objektif faktörü çok önemli.

Eğer aynı objektifi kullansalardı o zaman kesinlikle 550d d90 önüne geçeceğini düşünüyorum.

Ne yazık ki elimde bunu denemek için böyle bir lens yok.

• quote:

...
    Benim demek istediğim yetenekli insana en iyi malzemeyi vermek...
    Böylece sınırları zorlayabilir.

Bu sebeple ki yetenekli bir ressam veya fotoğrafçı mümkün olduğunca piyasadaki sanatına tekniğine uygun en iyi malzemelerle çalışır. Zaten doğrusu da bu...

+++++

Tabii bu işten ekmek yiyorsa Ya da para bo.lsa
  • quote:

Kesinlikle hocam...
    yani 18-135'lik kit lens 18 mp. hakkını kesinlikle vermiyor.

Eğer aynı objektifi kullansalardı o zaman kesinlikle 550d d90 önüne geçeceğini düşünüyorum.

Haklısın hocam. İso konusunda ne düşünüyorsun?
  • quote:

quote:

quote:

Kesinlikle hocam...

Ben daha önce ikisinide hem 18-55mm kit lensleriyle hemde Tamron 17-50mm ile denedim,fotoğrafa sonuna crop atıp mıncığını çıkartmazsanız aynı sayılır belki D90 biraz daha önde ayrıca renkleri güzel sunuyor D90...Hep söylüyorum iki tane cmos sensörlü ve croplu makine arasında uçurum olamaz.
    Ayrıca 18-105mm lensi çok abartmışsınız 18-135mm IS lensin kalitesini bilmiyorum ama 18-105mm sıradan bir F/P lensi,D90 nın sonuçlarının tümünü buna bağlamışsınız..Yanlış düşünüyorsunuz..

• @PlutosDaddy

Kesinlikle ama insan oğlunun gözü aç , hep daha iyisini istiyor.

@İmportant

Güzel konu

Hani görmüşündür forumda da.
    400d ile 450d'nin fotoğrafları ile 550d arasında fark olmadığını söyleyen yüzlerce yorumla karşılaşmışsındır.

Bu kesinlikle doğru oysaki sensör ve sistem değişmiş gelişmiştir mp'de yükselmiş fakat objektif aynı olduktan sonra fark olmuyor tabi...

Bir tek teknolojinin değişmesi iso performansını ileri taşıyor. yoksa düşük isolar aynı fotografları veriyor.
    Bu yüzden iso konusunu ben çok önemsiyorum.

D90'ın yüksek isolarda nette çok gürültülü fotoğraflarını gördüm ama şu anda yanıldığımı anlıyorum çok kötü değil 550d bir parça üstün olduğunu düşünüyorum.

Belki de D90 bir yazılımla bunu çözdü bilemiyorum. Çünkü incelememi Raw değil Jpeg üzerinden yaptım...

• quote:

Orijinalden alıntı: SmT #

quote:

quote:

quote:

Kesinlikle hocam...

Ben daha önce ikisinide hem 18-55mm kit lensleriyle hemde Tamron 17-50mm ile denedim,fotoğrafa sonuna crop atıp mıncığını çıkartmazsanız aynı sayılır belki D90 biraz daha önde ayrıca renkleri güzel sunuyor D90...Hep söylüyorum iki tane cmos sensörlü ve croplu makine arasında uçurum olamaz.
    Ayrıca 18-105mm lensi çok abartmışsınız 18-135mm IS lensin kalitesini bilmiyorum ama 18-105mm sıradan bir F/P lensi,D90 nın sonuçlarının tümünü buna bağlamışsınız..Yanlış düşünüyorsunuz..

Renkler konusunda haklısın...

D90'ın renkleri daha açık tonlarda 550d'nin daha koyu makinanın kontrastla ayarları ile ilgili olduğunu düşündüm sıfırladım, sonuç yine aynı.

Abartmıyorum sadece bir parça iyi olduğunu söylüyorum.

Bu arada 17-50 ile 18-55 arasındaki testini görmek isterim.

• Siz ciddi bir inceleme yapmak istiyorsanız iki adet 50mm lens bulun, primeler arasındaki fark oldukça azdır heleki 50mm gibi basit bir lensse..
    Nikon gövdelerin ürettiği renk skalası çok iyi,Canon bu konuda biraz soğuk kalmış.Tabiki renkler ve zevkler tartışılmaz ancak Nikon renklerinide beğenmeyen duymadım daha..Ve PS denilen nimet unutulmamalı bir tıka bakar :)
    Forumda bir sene filan önce bir konuda yayınladım iki fotoğraf ama hangi konuydu hatırlamıyorum Bulursam eklerim buraya.
  • Eyvallah ama 50mm'ler arasında da muhakkak farklar vardı,

Eğer Canonda 50mm'i kullansaydım 18-105 vr Canon'un arkasında nal toplardı.
  • 550D'ye 50 mm takıp D90'ın üzerinde 18-105'i bırakacaktın yani?
  • Yani ama deneyeceğim o farkı görmek istiyorum.
  • quote:

@İmportant

Güzel konu

Hani görmüşündür forumda da.
    400d ile 450d'nin fotoğrafları ile 550d arasında fark olmadığını söyleyen yüzlerce yorumla karşılaşmışsındır.

Bu kesinlikle doğru oysaki sensör ve sistem değişmiş gelişmiştir mp'de yükselmiş fakat objektif aynı olduktan sonra fark olmuyor tabi...

Bir tek teknolojinin değişmesi iso performansını ileri taşıyor. yoksa düşük isolar aynı fotografları veriyor.
    Bu yüzden iso konusunu ben çok önemsiyorum.

D90'ın yüksek isolarda nette çok gürültülü fotoğraflarını gördüm ama şu anda yanıldığımı anlıyorum çok kötü değil 550d bir parça üstün olduğunu düşünüyorum.

Belki de D90 bir yazılımla bunu çözdü bilemiyorum. Çünkü incelememi Raw değil Jpeg üzerinden yaptım...

Aynı fikirdeyim. İncelemeleri Raw ile yapsaydın daha iyi olurdu. Jpeg dosyaların yanında orjinal raw dosyalarınıda paylaşsan çok güzel olurdu ama sonuçlar pek farklı olmazdı zaten.
    İmkanlar dahilinde farklı objektifler ile inceleme bekliyoruz teknik.
    Emeğine sağlık, kolay gelsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Bu kadar ayrıntılı incelemeler garip kaçıyor aslında.Fotoğrafçılığın ruhuna aykırı geliyor bana.Sonuçta çok çok aşırı fark yok aralarında.Büyük farkı yaratan objektifler çoğu zaman.Böyle %100 croplarla filan uğraşmayın bence bakın keyfinize.Bir bakıyorsun adam iphone ile bir foto çekmiş bir konu anlatmış DSLR halt etmiş.Önemli olan fotoğraf.

Ben resim eğitimi de aldım bu ara.

Aslında evet önemli olan resimdeki, fotoğraftaki ruh ve düşüncedir.
    Ama resimde işçilik denen bir durumda var.

Yoksa dediğin gibi.

Hoca öğrenciye düşüncesini söyler, resmin işçiliğini öğrencisi yapar. En sonda hoca gelir altına kendi imzasını atar. Çünkü düşünce onundur.

Foto kalitesine dediğim gibi daha çok lensler etki ediyor.Ancak lenste herşey değil.Canon L serisinden bir lensin resmen katledildiğini gördüm ben.Veya Nikon Nano serisi lenslerin.Kit lens diyip geçilen lenslerle çekilmiş öyle fotolar varki insan şaşırmadan edemiyor

• fayt kılap konusunda iyi atışmıştık teknikkonular la bu konuda

haklı çıkmak ne güzel bişi yahu

• quote:

Eyvallah ama 50mm'ler arasında da muhakkak farklar vardı,

Eğer Canonda 50mm'i kullansaydım 18-105 vr Canon'un arkasında nal toplardı.

Ben zaten iki gövdeyide 50mm F/1.8 lenslerle test edin diyorum..50mm lensler basit yapılıdır fazla optik içermez bu nedenle markaları farklıda olsa arasındaki fark minimumdur.
  • @İmportant, 550d Raw ile Jpeg açısında bir fark yok gibi ama yüksek isolarda durum ne daha bilmiyorum. D90'ını da daha blmiyorum onu da bir incelemek lazım.

Hiç imkanım yok, ne yazık ki. Elimde Canon 18-135mm ve 50mm f/1,8 Nikonunda 18-105'inin dışında lensim yok ve çevremde de Dslr olayına girmiş insanda yok

Böyle şeyleri severim aslında zamanım çok ama ekipman yok. Teşekkürler.

@Sh@rKs-PoWeR
    Eyvallah, katılıyorum.

@ZEITGEIST
    Yok hocam, ben yine crop'un ve isonun önemli olduğu konusunda fikrimi değiştirmedim

@SmT #
    Bilemiyorum, ama yinede bir fark olacağı muhakkak. Ancak farklı boyonetli aynı iyi model lensle daha doğru bir saptama yapılabilinir. Fakat bu durumda da Canon piksel farkından dolayı daha iyi sonuçlar vereceği muhakkak.

Diğer taraftan elimde ne yazık ki Nikon'un 50mm f/1,8'i yok.

• ben olsam 550 d alırım nikondan 1 gömlek üstün bence
  • @teknikkonular

Önemli değil hocam. Eline ekipman geçince yaparsın. Fırsat bulduğunda, Raw - Jpeg farklarını karşılaştırsan yeter şimdilik.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.