Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evlere şenlik konu. Bu kıyaslamalar hiç bitmedi, hiçte bitmeyecek. Canon 60D, Nikon D7000 ve Canon 7D arasında 1 ay boyunca gidip geldim ve şuan seçme şansım olsa elime ilk oturan makineyi çantama koyar giderim.
  • yemin ederim başlığı gördüğümde ahanda tutaşmışlardır şimdi kavgaya dedim içimden ilk iki sayfayı tam okuyabildim cok doğru tanımların yanında fotoğrafçılığı bilişim teknolojisi zanneden saptamalarda gördüm ki ikincisi feci yanlıştır.
    iki tane hasselblad im var lubitel im var zenitim var nikon larım var mamia m var. (nikon d90 elbetteki canon 550d yı ezer gecer )

geçen bi sitede gezerken gördüğümü burada yazayım

canon fotoğrafçılık klübü gibidir. zamanla değişim gösterir. piyasa koşullarında düşünür zevkinizi cezbetmesine göre dahilinde kalırsınız.

nikon fotoğrafçılık dini gibidir. asla düsturundan ödün vermez kimi zaman lüks bile olabilir ve bu canınızı bile sıkabilir. ama verdiği iç huzur ve doğru seyi yaptığını bilmek daima iyi hissettirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

hackxx,

gözüne çarpan ilk 450d yi alan birisinin yorumu ne kadar bağlayıcı ve güvenilir olur ki? nikonun hangi modelini kullandında her tepkine olumlu cevap veremedi?

garip bir durum

:)) Arkadaşlar benım kullanmadıgım makına yok profesyonel anlamda çalışıyorum ve şuandada 1D MARK IV kullanıyorum. Nıkonun cogu modelını ajanslarda kullanma şansım oldu Pentax K20'nın yerı benım ıcın apayrıdır. Nıkon D90 kullandım çoğu kez tepkiden kastım renkler nikonun verdıgı renkler ne yazıkkı benım gozume dogru gelmıyor. Evet gozume 450D çarpmıştı yıllar once ve aldım pişmanda degılım ben çok nıkonun ust modelını kullandıgı halde 450D yle kafa tuttugum cok ınsan oldu. Önemlı olan fotografı cekmeyı bılmek fotoğrafcılık hakkında bılgınız yoksa konusmıyacaksınız ınsanları elestırmeyeceksınız nokta

• Şu an bu ikisinin arasında kaldım bu başlığı okudum kafam iyice karıştı.
  • Bir arka sayfayı oku daha ne yapim
  • ilk olarak şunları demek doğru. Ben ne alıyorum video amaçlı mı fotoğraf amaçlımı, çoğunluğun düşündüğü ise video kalitesi yüksek megapixel yüksel kaçalım hemen Canon'a.
    Çoğu makineler D90/550D/600D/D5100 kıyaslamaları

canon avantajları

-Dslr yılları canon 2010, nikon 2008
    -megapx canon 17,9 , nikon 12,2
    !(bu kısım önemli megapx tabiki önemlidir fakat yüksekliğine aldanıpta makina alımı yanlış seçim olur, Raw destekleyici çekimlerle istediğiniz fotoğrafları foto düzenleme -araçlarıyla megapx kalitesini belirli bir sınırlardada arttırabilirisiniz. Ayrıca çoğu pro seviye yeni makinaların 12.2mp üretildiği düşündürücü?)
    -mikrofon giriş ve video kalite formatları canon da vardır 1080p 30fps - nikon giriş yok 720p 24fps (sonuçta fotoğraf makinesi deniyor, video isteniyorsa da video kameralar alınabilir)
    -Iso : nikon gece çekimleri farkını gösterdi ve d90 foto kalite farkını koydu, sayısal olarak yükseklik canonda 6400iso - nikon 3200iso
    -hafıza kart çeşitliliği canon 3 - nikon 2
    -canon biraz daha hafif vs vs..

Canon 600D-550D ( aradaki fark açılır ekran olması 600d' de,makineyi açarken ki süre 550d 400ms - 600d 1500ms %73 lük bir fark, birde hafiflik başkada birşey yok 550d daha tercih edilebilinir,lcd ekranı açıp kapatmayada merak varsa 600d alınabilir.)

nikon avantajları

- odak noktası nikon 11 - canon 9
    -batarya nikon 850 shots - canon 450 shots (buda sayısal olarak %93 daha fazla çekim şansı)
    -peşpeşe çekim hızı(hareketli nesneler vs vs) nikon 4.5 fps - 3.7fps (sayısal olarak %22 oranında)
    -örtücü gecikme süresi nikon 208ms - canon 252ms (%17 oranında seri çekim yapılabilinir)
    -kesinti oranı nikon 1.5 - canon 1.6 (nikon avantajı)
    -tekil pixel boyutu nikon 30.5 µm² - canon 18.5 µm² burası önemli!! (fazla iso değerlerinde daha iyi foto ifade eder. sayısal olarak ta %65 büyük pixeller)
    -sensör büyüklüğü > nikon
    -vizör avantajları > nikon
    -vizör kaliteleri >> dikkatli bakınız!! nikon ''pentaprism'' - canon ''pentamirror'' >> pentaprism vizörler pentamirror vizörlere göre daha avantajlıdır,bakarken daha iyi ışık ve kalite sağlar, yüksek çözünürlükte,kaliteli,net görüntü verirler. >>>>>>>>>>>> Pro seviyesinde kameralarda genellikle ''pentaprism'' vizör kullanılıyor

fotoğraf makinası mı alıyorsunuz yoksa video amaçlımı seçenekleri çok.. gider video kamera alınır çekim neyse yapar edelir.D90 foto amaçlı bir ürün.farkıda bu şekilde..
    2 makinayıda ele almak lazım. yaşadığım his canonda elimde maket hissini yaşadım fena makine değil verdiği seçenekler fonksiyonlar güzel ama nikonda; tamamdır olay bu, adamlar yapmış dedim fark gördüğünüz gibi..

• Mp yüksekliğine bakıp secim yapmak son derece hatalidir. İso ve mp degerlerini ters orantilimolarak duşunun bence. Mp artınca iso sorunları çıkıyor. Kaldı ki canon ve nikon yeni modelleri 16 mp civarı ama iso degerlerini mümkün olduğunca artırmaya çalışıyorlar ki düşük ışıkta bile iyi sonuc alınması hedefleniyor. Mp yüksekliğini ise Pro modellerin alt segmentlerinde tavan yaptırıyorlar. Tercih kullanıcının oluyor. İhtiyacınıza göre Canon yada nikon yada farklı markaların modelleri size hitap ediyor olabilir. Bu yüzden öncelikle ihtiyacınızı netlestirmenizi tavsiye ederim. Yoksa su model mı bu model mı sorusuyla bir yere varılmaz kanaatindeyim.
    Mesela ben Nikon asla kullanmam artık. Sıkı bir D90 kullanıcısı olmama rağmen makinemi ve tum lenslerimi satıp Canon 3D mark 3 alacağım. Ama benim sebebim sadece Nikonun Gs ye sponsor olması. Bu nedenle nikon kapımdan içeri giremez attık :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence canon550d cunku d90la arasinda teknoloji olarak iki yil var ve bence bu bile bir sebep ki zaten fiyat olarak 550d daha uygun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk sayfayı okudum ve görüyorum ki bugün fotoğraf çoluk çocuğun eline kalmış. @eagle nickli arkdaş diyor ki profesyonel derken d90'ın 550'den ne farkı var. iki makineyi de eline aldın mı diye sorarlar adama. üst ekranın ne artısı varmış. bir artısı yok da neden o halde canon üst modellerinde o ekranı kullanıyor? lütfen ama lütfen bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin. komik duruma düşüyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slrs

ilk sayfayı okudum ve görüyorum ki bugün fotoğraf çoluk çocuğun eline kalmış. @eagle nickli arkdaş diyor ki profesyonel derken d90'ın 550'den ne farkı var. iki makineyi de eline aldın mı diye sorarlar adama. üst ekranın ne artısı varmış. bir artısı yok da neden o halde canon üst modellerinde o ekranı kullanıyor? lütfen ama lütfen bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyin. komik duruma düşüyorsunuz.

Mesaj sayisi: 1
  • Arkadaşlar bende canon 600D alıcam video çekimleri benimi çin çok önemli gece karanlıkta çekmek istiyorum aynı şekilde fotoğraflarıda şöyle örnek vereyim benim evimde discolarda olan lazerlerden var gece bütün ışıkları kapatıp onları açtığımda telefonum olan samsung star wifi ile çekim yaparsam zaten hiç birşey belli olmuyor onun yanında samsungun çok eski bir fotoğraf makinası var digimax a6 modeli onunla çektiimdede öyle bir flash çakıyorki lazerler gözükmüyor resimde ama ben karanlık ortamda direk o lazerleri kayıt altına almak istiyorum flashı kapatıp çeksem bile onları kayıt altına alır mı ? ayrıca logitech z-5500 ses sistemi kullanıyorum onun sesini full açsam bile net bir şekilde kayıt edermi ? yani video çekermi birde yaklaşık 100-150 metreden kendisiyle beraber gelen kit lens ile cami fotoğrafı çekermi ? geceleri çok hoş oluyorda ışıklı falan.Birde yanına canon 50mm f/ 1.8 lens almak istiyorum sizce bu makina beni ne kadar idare eder daha önce fotoğraf geçmişim olmadı yani küçüklükten beri çekerim ama bi dslr veya adam gibi kompak makina kullanmadım.

• ARkadaşlar bu konu halen aktif diye yazıyorum. Ben d90 ı 2 sene kullandım 550 d de kullandım şu an 5d mkıı'm var. Ve diyorum ki normal bir kullanıcı için d90 5d mk ıı den iyidir. Bu sözümü fotoğrafçılıktan anlayan ve ekipmanları tanıyan kişiler anlar.
    Son olarak yazıyorum fotoğraf çekmek için d90 550 d den iyidir çok daha iyidir. Pratiklik ve ek özellikler bakımından d90 öndedir. Ama kullanmasını bilen aynı görüntüyü 550 d de çeker o ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemdgn89

ARkadaşlar bu konu halen aktif diye yazıyorum. Ben d90 ı 2 sene kullandım 550 d de kullandım şu an 5d mkıı'm var. Ve diyorum ki normal bir kullanıcı için d90 5d mk ıı den iyidir. Bu sözümü fotoğrafçılıktan anlayan ve ekipmanları tanıyan kişiler anlar.
    Son olarak yazıyorum fotoğraf çekmek için d90 550 d den iyidir çok daha iyidir. Pratiklik ve ek özellikler bakımından d90 öndedir. Ama kullanmasını bilen aynı görüntüyü 550 d de çeker o ayrı.

Makinem yok Fakat FF ile D90 Karşılaştırmak..
  • Normal bi kullanici icin demis gayette dogru soylemis.

Canon 40D kullandim 2 sene sonra sattim D90 aldim 1 sene kullandim. Emin olun D90, 550D'den cok daha iyi.

• Simdi hollandayim ve canon 550d 1400 tl ye geliyor. 18-55 ve 75-300 lens fiyata dahil. Alsam mi ne dersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: chtzdmr

Simdi hollandayim ve canon 550d 1400 tl ye geliyor. 18-55 ve 75-300 lens fiyata dahil. Alsam mi ne dersiniz.

550d kullaniyorum gayet de memnunum.. Tavsiye ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: chtzdmr

Simdi hollandayim ve canon 550d 1400 tl ye geliyor. 18-55 ve 75-300 lens fiyata dahil. Alsam mi ne dersiniz.

güzel fiyat zaten 70-300 lens lede zoom ihtiyacını karşılarsın..
  • Amsterdam media markt den aldim. Toplamda tax free geri aldiktan sonra 990 tl ye geldi. Yeni İndirim yapmislar.

• Canon 550D konusu nereye gitti acaba
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.