Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açokca birşey söyleceği ama söylemeye çekiniyorum

550d'nin imaj kalitesi yüksek olarak ayarlı iken D90'ın standartta imiş.

Keşke testi raw yapsaydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

Açokca birşey söyleceği ama söylemeye çekiniyorum

550d'nin imaj kalitesi yüksek olarak ayarlı iken D90'ın standartta imiş.

Keşke testi raw yapsaydım.

eyvah eyvahhh

hocam boşverin takılmayın bu kadar, plutosdaddy nin dediği gibi aslolan fotoğraf çekmek, isoymuş cropmuş detaymış sallayın gitsin. elinizde taş gibi iki makine var tadını çıkartın işte herkese nasip olmaz bu

• Bir marka şovenliği almış yürümüş :)

Her ikisinide elime almışlığım ve kullanmışlığım var şu anda d90 kullanıyorum.

550D nin video çekimi bir hayli güzel yüksek isolarda kumlama d90 a göre 1-2 stop önde body si d90 a göre küçük özellikle bayanlara göre ideal.

d90 ın body kalitesi 550d ye göre çok çok daha iyi kit lensinin kaliteside tartışılmaz. Gösterişli bir makine ışık yeterliyse fotoğraf kalitesi aynı.

İşin özü amatör bir kullanıcı isen ve makineyi shutter manyağı yapacaksan sana sağlamlık ve dayanıklılık lazım. D90 al derim.
  • olaya başka bir açıdan bakalım. geçenlerde bir arkadaşım aradı ve DSLR makine almak istediğini söyledi ve ne tavsiye ettiğimi sordu. kendince araştırmış ve oda D90 ve 550D arasında kalmış.
    Benim tavsiyem hiç tereddütsüz pentax k-r oldu. marka fanatizmi olarak değil tabiki. benim elimde 6-7 tane kaliteli lens var dedim. hangisini istersen veririm kullanırsın hevesini alırsın. para harcamadan iyi lenslerle çekim yaparsın. malesef canikonculuk ağır bastı ve 550D aldı.
    bu aralar macro merakı başlamış lens bakıyordu. benim sigma 105mm f/1:2.8 lensim kuzu gibi duruyor dedim :)
    kısaca yakınınız olan insanların elindeki lensleri kullanmak için de marka tercihinizi değiştirebilirsiniz.
  • Selam

Sana nikon al canon al demiyecegim , diyecegim video cekeceksen fazla para harcamam ve satmayacagim diyorsan canon al , ama 2.eli daha yuksek bir fiyaya satip ilerde baska makine alirim diyorsan nikon al :)

Nikon bir nevi nokia telefon gibi 2.eli daha yuksek fiyata satiliyor ama canon daha ucuza gidiyor.

Ben d90 alicaktim sartlari zorlayip d7000 aldim .

Her iki makinede guzel ve basla.gicta seni fazlasi ile idare eder .karar senin
  • Ben bişey sorcaktım Şu facebook ta filan yayımlanan photograhy lerin çektiği fotoları ilgimi çekior yeni makine almak istemiorum maddi olarak 2. el alcam ama herhangi bi bilgim yok makine ileilgili bide her makinenin objektifi istediğim objektıfle kolayca deıstırebılırmıyım yardım edinn...
  • tabiki 550D
  • arkadaşlar ben uzun zamandır düşündüm ve conan 550 d almaya karar verdim. şimdi tek sorun nerden alacağım konusu var. istanbul babataş mı, gittigidiyor mu, istanbulbilişim mi, teknosa mı ve son olarak conan yetkili bayimi. sizce bunların hangisinden almalıyım.
  • Tabii ki D90.

Sebeplerini bi sıralayalım;

* %40 daha büyük vizör
    * %50 daha iyi denk derinliği (22.7 bit, ki çok önemli)
    * APS-C 23.6x15.8mm ile %10 daha büyük ve daha başarılı sensör.
    * Saniyede 4.5 kare hızla %20 daha seri çekim yapmaya olanak tanır.
    * Daha fazla odak noktası (3D Matris AF 11 Nokta ölçüm)
    * Daha hızlı açılış.
    * Monokorom 2. LCD ekran
    * Çok çok daha sağlam gövde yapısı ve hissiyat

Pentax K100D ile bu işe başlamış daha sonra 2 sene 40D kullanıp sattıktan sonra 1 sene D90 kullanıp onuda sattıktan sonra şu an 7D kullanan ben;

550D ve D90 arasında hiç düşünülmeden D90'ın tercih edilmesini yukarıda sebepleriyle açıkladım.

Üstelik en büyük faktör D90'ın kit lensi 18-105 VR..
    Efsane ve fiyat/performans lensidir.

D90 varken 550D alanlara hayret ediyorum ben açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 10 Kasım 2011; 0:48:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Tabii ki D90.

* %40 daha büyük vizör
    * Daha hızlı açılış.
    * Monokorom 2. LCD ekran

Pentax K100D ile bu işe başlamış daha sonra 2 sene 40D kullanıp sattıktan sonra 1 sene D90 kullanıp onuda sattıktan sonra şu an 7D kullanan ben;

550D ve D90 arasında hiç düşünülmeden D90'ın tercih edilmesini yukarıda sebepleriyle açıkladım.

galiba canon 550d 18 megapixel olduğunu unuttunuz.

• Çok kaliteli bir lensin yoksa 18 mp.'nin hiç bir esprisi yok. :)
  • baskı yapılmadığı sürece 18 mp'nin normalde de pek bi esprisi yok. hafıza kartı doldurmaktan başka (:
  • quote:

Tabii ki D90.

* %40 daha büyük vizör
    * Daha hızlı açılış.
    * Monokorom 2. LCD ekran

• quote:

Orijinalden alıntı: sonyabi

arkadaşlar ben uzun zamandır düşündüm ve conan 550 d almaya karar verdim. şimdi tek sorun nerden alacağım konusu var. istanbul babataş mı, gittigidiyor mu, istanbulbilişim mi, teknosa mı ve son olarak conan yetkili bayimi. sizce bunların hangisinden almalıyım.

gittigidiyor komisyon koyduğu için fiyat farkı olabilir.

550d kendini kanıtlamış olduğu için güvenle spot alabilirsiniz. teknosaya hiç gerek yok.
  • Göndüm D90'dan yana ama genede bende kararsızım bu konuda
  • Canon'un xxxD serisindeki bütün makinalarla pentamirror kullandığını öğrendikten sonra bu sınıftan iyice soğudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

quote:

Tabii ki D90.

* %40 daha büyük vizör
    * Daha hızlı açılış.
    * Monokorom 2. LCD ekran

Noldu?
    Neden öyle bir smiley koydunuz?
    550D kullanıyorsunuz diye yazdıklarım size garip mi geldi?

Merak etme D90 kullanmıyorum 7D kullanıyorum.

Fakat bardağı doldur birde öyle bak bakalım.

18 MP diye zırvalayan megapiksel canavarına yenik düşmüş arkadaşlar.
    Siz devam edin megapiksel, megapiksel diye.

18 MP'yi kullanabileceğiniz bir fotoğrafınız var mı?
    Yani evinizin duvarına bastırdıgınız koskoca bir foto var mı?

D700 12 MP Full Frame.
    550D 18 MP ASPC.

Şimdi size göre 550D kral değil mi
    photograhy'ciler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 11 Kasım 2011; 0:19:39 >

• Yüksek ISO'ya ihtiyaç duymayan fotoğraf profesyonelleri için "genelde" yüksek MP daha iyi oluyor. Kesme (crop) için de yüksek MP faydalı. 18MP'lik 7D 12MP'lik D700'den düşük ISO'da daha fazla detay verebiliyor örneğin.
    Ayrıca Snapsort'tan alınan karşılaştırmalara göre karar vermek de doğru değil. Örneğin "renk derinliği" ne demek biliyor muyuz, ne işe yarar, farkı gözümüzle görebilir miyiz? Veya 11 ve 9 odak noktası farkı çok önemli midir? 550D'nin 14bitlik RAW'una karşılık D90'da 12bit RAW olduğunu da Snapsort bilmez. Vs vs..
    Seçimleri her zaman ihtiyaca göre yapmak lazım. En son dün bir arkadaşıma 550D yerine D90 önerdim, sırf 18-105VR'la 400Euro daha ucuza bulduğu ve bir daha lens almak istemediği için (burada fiyatlar da garipmiş hakkaten ).

• "18MP'lik 7D 12MP'lik D700'den düşük ISO'da daha fazla detay verebiliyor örneğin."

bunu merak ettim. açıklamanız mümkün mü?
  • 18MP 12MP'den büyük, bu yüzden 7D D700'den daha fazla detay verebiliyor ama bu düşük ISO'da (sahneye göre ISO1600'e kadar böyle).
    Bu linkte göstermiştim:http://halkboyleistiyor.blogspot.com/2011/04/sony-nex-3-canon-7d-nikon-d700-5dmarkii.html
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.