Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

öncelikle 550d kullanıyorsunuz diye yazdıklarım garip mi geldi demişsin, kendi yazdıklarında şunu kullandım bunu kullandım sonra d90 kullandım ikisi arasından direk onu aldım demişsin burdan çıkardığım şey ''ben bu yoldan geçtim ben bunu seçtim benim yaptığıma zıt yapan kişi aptaldır hohohohoo'' gibi bi anlam çıkardım ve yanlış hatırlamıyorsam bu işle uğraşıyorsun cidden yazık, kalın yazınca cidden etkilendim bu arada

18 mp zırvasına yenik düşmüşsün demişsin sonra da, sen ne biliyon benim mp den dolayı aldığımı tanımıyorsun etmiyorsun alma sebebimi de yazmışsın yani kafandaki oluşturduğun sebebi ehh madem açılmışken söyleyeyim alma sebebimi foruma sorarak aldım ve cevaplardan şunu çıkardım ''bu makinelerin imaj kalitesi birbirine çok yakın'' sonra düşündüm zaten kısa film çekcem neden videoda ezici üstünlüğü varken tercih etmeyeyim diye, gövdesi de küçük elime oturuyor sonra üstüne kuzenim de 50 f1.8 ii kullanmadığı için bana verdiği için onu d90ın bana hiçbir cazip yanı kalmadı ve 550d aldım doğru salaklık ettim karşılaştırılması bile aptalca ben megapixel canavırıyım yihaaaa

''evinizin duvarına astırdığınız koskoca fotoğraf var mı'' evet beni çok iyi tanıyan eleman evimi de biliyormuş neyse cevap vereyim kuzenimin fotoğrafları, ailemin fotoğrafları ve kedilerimin fotoğraflarını bastırıp duvarımıza astık hatta bunu da canon yazıcıdan bastırdık orda da hata etmişiz

d700le kıyaslamana cevap vermiyorum

photographyciler? oldu o zaman biz kalkalım

kalkmadan bi de ben d90ı kötülemiyorum hatta nikonun d300den sonra en iyi modeli oldugunu düşünüyorum (dönemine, sınıfına göre) sadece 550d alan yanlış yapar, ''photography''cidir zihniyetindeki birini görünce dayanamadım

• Ayıptır yahu iki makina için bu tartışma niye...

Bende iki makina da var yerine göre ikisini de kullanıyorum.

D90'ın yüksek iso'larda karanlık noktalarda fena halde hot piksel veriyor. 550d bu konuda bir kaç gömlek daha üstün...

D90'ın kullanımı zevklidir, çift tekerleği vardı.
    Öndeki teker diyaframı açıp kısa arkadaki tekerde süreyi. Tv(s)/Av(a) modlarında ise boş kalan tekerler isoyu değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca malum üsteki lcd arkı.

550d video konusunda efsanevidir. Yani D90 ile bu konuda kıyas kabul etmez.

D90'ında kullandığı 18-105mm dahil Nikon'un kit lensleri perfomans açısında Canon'a göre daha üstün sonuçlar verir.

Mp konusuna girmek istemiyorum.
    Bugün 200-300 tl kompaklar bile 15- 18 mp.

İmaj kalitesini belirleyen iki önemli şey sensör boyutu ve lens kalitesi.

Bunun için isteyen 550d alsın isteyen d90 ama önemli olan içine sinsin

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

... isteyen 550d alsın isteyen d90 ama önemli olan içine sinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 11 Kasım 2011; 20:23:41 >
  • @Teknikkonular

Çok doğru söylemişsiniz.Ben çok yakın zamanda 550D alacağım ve bir süre bu iki model arasında gidip geldim.D90'ın üst LCD'si dışında beni cezbedecek birşeyi çıkmayınca 550D de karar kıldım tabi sebebi sadece bu değildi çok uzun süre + -'leri okudum örnekleri gördüm
  • Hayırlı olsun LexisOrAlv.

Zaten önemli olan o

Bu noktadan sonra kafanın rahat olması lazım fotoğraf çekmenin zevkini çıkarmak gerek.

Bu iş bir parça günül işine benziyor. Dünyada bir milyardan fazla bekar kadın var ama sen onların arasından sadece birini seçmek zorunda kalırsın ve onla mutlu olmaya çalışırsın.
  • vay be, uzun süredir bu forumlara girmiyordum.
    canon-nikon tartışmaları eskiden bu kadar ateşli olmazdı :)
    Geçen hafta Yedigöllere gittiğimde, elinde, boynunda son model kamerası, tirpotu olan o kadar çok insan gördüm ki! Resmen dumur olmuştum. Şimdi de bu forumdaki durum beni dumur etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

vay be, uzun süredir bu forumlara girmiyordum.
    canon-nikon tartışmaları eskiden bu kadar ateşli olmazdı :)
    Geçen hafta Yedigöllere gittiğimde, elinde, boynunda son model kamerası, tirpotu olan o kadar çok insan gördüm ki! Resmen dumur olmuştum. Şimdi de bu forumdaki durum beni dumur etti.

Aynı durum bizim kursta da var

Kıskanıyoruz mu yoksa hak eden mi kullansın diyoruz onu çözemedim
  • Gene gereksiz bir tartışma üstünden herkesin canı sıkılmış.Yapmayın arkadaşlar.Doğrudur deyip geçin.
  • 7D, D90 seviyesinde bir makina değil, üstünlüğü tartşılmaz bunun neresini tartışıyorsunuz anlamış değilim. Fotoğraf makinesinin üstünlüğünün bakış açısına göre şekillenmeside ilginç, 7D hertürlü bakış açısına göre D90 dan üstün. Parası ve imkanı olan tabiki daha iyisini alacak bunun tartışmasını yapmaya gerek yok. Eğer bütçe sorunu olmasaydı kalkıpta arkadaşa D90 hatta 7D al demek yerine FullFrame gövdelerden bahsedecektik. 60D aldım, ilk makinem param olsa 5Dm2 yada D700 alırdım. Fotoğrafa ilk başlayan birininde nereye kadar gidebileceğini bilemezsin, elinde daha iyi body olması onun için eksi değil artıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

7D, D90 seviyesinde bir makina değil, üstünlüğü tartşılmaz bunun neresini tartışıyorsunuz anlamış değilim. Fotoğraf makinesinin üstünlüğünün bakış açısına göre şekillenmeside ilginç, 7D hertürlü bakış açısına göre D90 dan üstün. Parası ve imkanı olan tabiki daha iyisini alacak bunun tartışmasını yapmaya gerek yok. Eğer bütçe sorunu olmasaydı kalkıpta arkadaşa D90 hatta 7D al demek yerine FullFrame gövdelerden bahsedecektik. 60D aldım, ilk makinem param olsa 5Dm2 yada D700 alırdım. Fotoğrafa ilk başlayan birininde nereye kadar gidebileceğini bilemezsin, elinde daha iyi body olması onun için eksi değil artıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: synchro

ehehe

öncelikle 550d kullanıyorsunuz diye yazdıklarım garip mi geldi demişsin, kendi yazdıklarında şunu kullandım bunu kullandım sonra d90 kullandım ikisi arasından direk onu aldım demişsin burdan çıkardığım şey ''ben bu yoldan geçtim ben bunu seçtim benim yaptığıma zıt yapan kişi aptaldır hohohohoo'' gibi bi anlam çıkardım ve yanlış hatırlamıyorsam bu işle uğraşıyorsun cidden yazık, kalın yazınca cidden etkilendim bu arada

18 mp zırvasına yenik düşmüşsün demişsin sonra da, sen ne biliyon benim mp den dolayı aldığımı tanımıyorsun etmiyorsun alma sebebimi de yazmışsın yani kafandaki oluşturduğun sebebi ehh madem açılmışken söyleyeyim alma sebebimi foruma sorarak aldım ve cevaplardan şunu çıkardım ''bu makinelerin imaj kalitesi birbirine çok yakın'' sonra düşündüm zaten kısa film çekcem neden videoda ezici üstünlüğü varken tercih etmeyeyim diye, gövdesi de küçük elime oturuyor sonra üstüne kuzenim de 50 f1.8 ii kullanmadığı için bana verdiği için onu d90ın bana hiçbir cazip yanı kalmadı ve 550d aldım doğru salaklık ettim karşılaştırılması bile aptalca ben megapixel canavırıyım yihaaaa

''evinizin duvarına astırdığınız koskoca fotoğraf var mı'' evet beni çok iyi tanıyan eleman evimi de biliyormuş neyse cevap vereyim kuzenimin fotoğrafları, ailemin fotoğrafları ve kedilerimin fotoğraflarını bastırıp duvarımıza astık hatta bunu da canon yazıcıdan bastırdık orda da hata etmişiz

d700le kıyaslamana cevap vermiyorum

photographyciler? oldu o zaman biz kalkalım

kalkmadan bi de ben d90ı kötülemiyorum hatta nikonun d300den sonra en iyi modeli oldugunu düşünüyorum (dönemine, sınıfına göre) sadece 550d alan yanlış yapar, ''photography''cidir zihniyetindeki birini görünce dayanamadım

En önemli noktayı kaçırmışsın bence.

Arkadaş bir smiley'den karakter tahlili yapmış. "Ben çayı renginden, adamı ise smileysinden anlarım arkadaş" demek istemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Arkadaş bir smiley'den karakter tahlili yapmış. "Ben çayı renginden, adamı ise smileysinden anlarım arkadaş" demek istemiş.

• Ben olsam D90 alırdım herhalde gövdesi ve kit lensi yeter diye düşünüyorum.

Alternatif olarak ta 550D değil aynı sınıfta olmasalar da amaç fotoğraf ise K-r yi F/P yönünden seçerdim.

Bir arkadaş vardı Pentax K5 yazıp duran buraya yazsında bu konu sonlansın
  • quote:

Pentax K-5

• Pentax K-5
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Pentax K-5

Önümüzdeki yaz alacağım alette K5 olacak şaka maka
  • Şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Şimdiden hayırlı olsun.

+1
  • Tesekkurler arkadaslar..
  • 50D almanız daha iyi olur eğer düşünürseniz.

Şu ana kadar alıp kullanmadığım tek marka Sony.Kullanmak derken ele alıp denemek değil,2-3 aydan daha uzun bir süre o cihazı gerek iş gerek keyfi çekimler için kullanmaktan bahsediyorum.

K-r gerçekten güzel bir tercih olur düşünürseniz,üzerine de objektif alabilirsiniz.Ama bütçe konusuna gelirseniz Pentax'ta ne yazık ki AF objektif kullanmak bir lüks gibi bir şey.Ha objektif kaliteleri on numara ona bir lafım yok,sadece isterdim ki Canon 50mm F 1.8 gibi uygun fiyata AF objektifleri olsun.

Ben Canon tutkunuyum diyebilirim.Bu nedenle Canon ile devam ediyorum.Her markayı elinize alıp inceleyin.Hangisini severseniz onunla devam edin.

Teknik detaylar vs çok uzman bir çalışma olmadıkça yada ticari işler haricinde pek önemli detaylar değil.(Demek istemiyorum ki bir D3100 ile D300s i kıyaslarsak önemsiz,onlarda sınıf farkı vardır o ayrı bir konu)

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.