Şimdi Ara

Nikon d40 & Canon 350D ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu iki makina arasında kaldım..Canonda CMOS sensör gövdede Af motoru felan var...ama nikonda bazı özellikleriyle öne çıkıyor..sizce hangisini almalıyım?

• Bunlara alternatif daha iyi imaj kalitesi sunabilecek '' Pentax K100D Super '' öneriyorum.

Bulabilirseniz K200D bu modellerden daha üstün özelliklere ve fotoğrafta detay kalitesine sahiptir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 29 Ağustos 2010; 1:34:48 >
  • peki neden d40 diye sorsam? yada neden 350d değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: zfr53

Bu iki makina arasında kaldım..Canonda CMOS sensör gövdede Af motoru felan var...ama nikonda bazı özellikleriyle öne çıkıyor..sizce hangisini almalıyım?

Merhaba,
    Belirttiğiniz iki modelden d40'ı almanızı önerebilirim.Daha önceki benzer konu başlıklarında da belirttiğim gibi,350d modelinde de gövde üzerinde af motoru bulunmuyor ama canon'un güncel lenslerinin hemen hemen hepsinde af motoru bulunduğu için,gövde üzerinde af motorunun olmamasının pek bir önemi kalmıyor.350d modeli de zamanında çok iyi bir gövdeydi ama d40'ın imaj kalitesi bence biraz daha iyi sayılır.Bu arada,Yıldız arkadaşımızın da belirttiği gibi,pentax k100ds modeli de çok iyi bir alternatif olabilir.
    İyi akşamlar,hoşçakalın...

Edit;imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 8 Ekim 2010; 1:24:33 >

• Nikonun görüntü kalitesi çok daha iyidir.
    Ama Ahmet Bey'e katılıyorum. Pentax daha iyi alternatif olabilir.
  • 350D fazla pixelinden dolayı daha fazla detay veriyor karşılaştırmalrda süpper farklar olmasada 350D daha önde...Yani nasıl D40 daha iyi anlamadım...
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/page24.asp
    İSO olarak D40 1200 lere kadar iyi ama 350D yüksek İSO'da d40'dan daha iyi yani demek istediğim İSO anlamında aşşağı yukarı aynı gövdeler...

D40 İSO 200'den başlıyor ki bu iyi bir şey değil...

Ayrıca D40'ın de gövdede motoru yok ve şu anki Canon EF ve EF-S lenslerin tamamını 350D de kullanabilirsin... Nikon D40 sonraski gelen Dxx ve Dxxxx gövdelerin hiç birisine motor koymadı...

Nikon da pek öyle bir durum yok

50mm 1.8 ve 1.4 D 85mm 1.8 AF-D gibi lensleri kullanamazsın yine 80-200 leri kullanamazsın AF-S versiyonu hariç...buna 24-85 ve daha bir kaç lens daha yazabiliriz.. Tamron 17-50 eski model ve Sigma 17-70'in eski modeli gibi lensleri de sayabiliriz...Canon burada öne çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Carmelo_Anthony

350D fazla pixelinden dolayı daha fazla detay veriyor karşılaştırmalrda süpper farklar olmasada 350D daha önde...Yani nasıl D40 daha iyi anlamadım...
    İSO olarak D40 1200 lere kadar iyi ama 350D yüksek İSO'da d40'dan daha iyi yani demek istediğim İSO anlamında aşşağı yukarı aynı gövdeler...

Ayrıca D40'ın de gövdede motoru yok ve şu anki Canon EF ve EF-S lenslerin tamamını 350D de kullanabilirsin... Nikon D40 sonraski gelen Dxx ve Dxxxx gövdelerin hiç birisine motor koymadı...

50mm 1.8 ve 1.4 D 85mm 1.8 AF-D gibi lensleri kullanamazsın yine 80-200 leri kullanamazsın AF-S versiyonu hariç...buna 24-85 ve daha bir kaç lens daha yazabiliriz.. Tamron 17-50 eski model ve Sigma 17-70'in eski modeli gibi lensleri de sayabiliriz...Canon burada öne çıkıyor

Merhaba,
    Zaten d40 için af motoru var demedim.Nikon'un bu serisinin(d40,d40x,d60,d3000,d5000 ve yeni d3100) hiç birinde af motoru yok.Konuyu açan arkadaş,350d modelinde af motorunu gövde üzerinde sandığı için bu ayrıntıya değindim.Her iki makinede de af motoru yok ama canon'un güncel lenslerinin hemen hemen hepsinde af motoru olduğu için bu konuda problem olmuyor.350d'nin mp olarak biraz daha yüksek olması az da olsa bir avantaj ama yine de d40'ın imaj kalitesi biraz daha iyi sayılır.D40'da ccd sensör kullanıldığı için 350d'ye göre renkler daha canlı ve biraz daha keskin çıkar.Bu nedenle imaj kalitesi bakımından d40 ve pentax k100ds'yi daha yakın modeller olarak görüyorum.Yüksek isolu çekimlerde 350d'nin avantajlı olduğunu belirtmişsiniz.Evet,cmos sensörden dolayı biraz avantajlı görünüyor ama d40 ve k100ds modellerinde de daha düşük bir sensör-piksel oranı olduğu için bu yöndeki küçük fark da telafi edilebilir.Yanlış anlamayın,ben 350d için kötü bir makine demedim,sadece d40 ve k100ds'yi biraz daha iyi bulduğumu belirtmek istedim.Konuyu açan arkadaş eğer kesin olarak canon 350d almayı düşünürse,bence biraz daha ekleyip 400d'ye yönelmesi daha iyi bir tercih olur.
    İyi geceler hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 29 Ağustos 2010; 2:03:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON 5D
    8 yıl önce açıldı
    Canon 600D Fotoğraf Makinesi
    geçen yıl açıldı
    Canon EOS 650D
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba açıkça söylemek gerkirse her üç gövdeninde artı eksi yanları var ama birbirinden çok iyi diyemeyiz bu gövdeler için yani eş değer özelliklere sahip ama Pentax'ın titreşim engelleme özelliği var gövde de... Yalnızca D40 için bir kaç prime sıkıntı aslıdna 50mm yerine 350tl ödeyip ödeyip 35mm 2.8 AF-S DX alınabilir...

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

350D fazla pixelinden dolayı daha fazla detay veriyor karşılaştırmalrda süpper farklar olmasada 350D daha önde...Yani nasıl D40 daha iyi anlamadım...

Merhaba,
    Zaten d40 için af motoru var demedim.Nikon'un bu serisinin(d40,d40x,d60,d3000,d5000 ve yeni d3100) hiç birinde af motoru yok.Konuyu açan arkadaş,350d modelinde af motorunu gövde üzerinde sandığı için bu ayrıntıya değindim.Her iki makinede de af motoru yok ama canon'un güncel lenslerinin hemen hemen hepsinde af motoru olduğu için bu konuda problem olmuyor.350d'nin mp olarak biraz daha yüksek olması az da olsa bir avantaj ama yine de d40'ın imaj kalitesi biraz daha iyi sayılır.D40'da ccd sensör kullanıldığı için 350d'ye göre renkler daha canlı ve biraz daha keskin çıkar.Bu nedenle imaj kalitesi bakımından d40 ve pentax k100ds'yi daha yakın modeller olarak görüyorum.Yüksek isolu çekimlerde 350d'nin avantajlı olduğunu belirtmişsiniz.Evet,cmos sensörden dolayı biraz avantajlı görünüyor ama d40 ve k100ds modellerinde de daha düşük bir sensör-piksel oranı olduğu için bu yöndeki küçük fark da telafi edilebilir.Yanlış anlamayın,ben 350d için kötü bir makine demedim,sadece d40 ve k100ds'yi biraz daha iyi bulduğumu belirtmek istedim.Konuyu açan arkadaş eğer kesin olarak canon 350d almayı düşünürse,bence biraz daha ekleyip 400d'ye yönelmesi daha iyi bir tercih olur.

• quote:

Merhaba açıkça söylemek gerkirse her üç gövdeninde artı eksi yanları var ama birbirinden çok iyi diyemeyiz bu gövdeler için yani eş değer özelliklere sahip ama Pentax'ın titreşim engelleme özelliği var gövde de... Yalnızca D40 için bir kaç prime sıkıntı aslıdna 50mm yerine 350tl ödeyip ödeyip 35mm 2.8 AF-S DX alınabilir...

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Merhaba,

Merhaba,
    Evet,aynı sınıfın makineleri olduğu için aralarında çok büyük farkların olduğu söylenemez.Sadece bazı noktalarda,biri diğerinden daha iyi denebilir.

• 350d her ne kadar daha eski bir body olsa da rakip olduğu Nikon d70tir, d40 değil!
    d40ın 6mp olması en büyük dezavantajı ki 350d %34 daha fazla mpye sahip. bu da önemli. 350d 8mpye hakim, efsane bir makinadır. heleki raw çekerseniz gerçek gücüne kavuşur. ama sizin yeni başlayacağınızı düşünürsek d40ın jpeglerini daha fazla beğenebilirsiniz diye düşünüyorum. d40ın iso performansı bir 350d kadar olmasa da abisi d80den daha iyidir. renklerin daha canlı olması makina içindeki yazılımla alakalıdır. pek ala canon 350dye de picture style dosyalarını atarsanız daha canlı renkler elde edebilirsiniz. d40da af motor yok bazı lenslere extradan para verebilirsiniz ama canonda hepsi afli ve sigma tamronda canon için afli üretiyor. d40 içinse bazı sigma ve tamronlar afli değil. öte yandan makinaların gerçek gücünü raw gösterir. carmelo_anthonynin de gösterdiği fotoğraftan 350dnin nasıl bir makina olduğu anlaşılıyor. başlangıç için iyi de olsa bence daha yüksek mplere sahip makinaları ve daha güncel makinaları tercih etmekte yarar var diye düşünüyorum. uzun lafın kısası hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız. gözünüzü kapatın birini alın
    alternatifler ise: nikon d80, canon 450d, pentax k200

• quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

350d her ne kadar daha eski bir body olsa da rakip olduğu Nikon d70tir, d40 değil!
    d40ın 6mp olması en büyük dezavantajı ki 350d %34 daha fazla mpye sahip. bu da önemli. 350d 8mpye hakim, efsane bir makinadır. heleki raw çekerseniz gerçek gücüne kavuşur. ama sizin yeni başlayacağınızı düşünürsek d40ın jpeglerini daha fazla beğenebilirsiniz diye düşünüyorum. d40ın iso performansı bir 350d kadar olmasa da abisi d80den daha iyidir. renklerin daha canlı olması makina içindeki yazılımla alakalıdır. pek ala canon 350dye de picture style dosyalarını atarsanız daha canlı renkler elde edebilirsiniz. d40da af motor yok bazı lenslere extradan para verebilirsiniz ama canonda hepsi afli ve sigma tamronda canon için afli üretiyor. d40 içinse bazı sigma ve tamronlar afli değil. öte yandan makinaların gerçek gücünü raw gösterir. carmelo_anthonynin de gösterdiği fotoğraftan 350dnin nasıl bir makina olduğu anlaşılıyor. başlangıç için iyi de olsa bence daha yüksek mplere sahip makinaları ve daha güncel makinaları tercih etmekte yarar var diye düşünüyorum. uzun lafın kısası hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız. gözünüzü kapatın birini alın
    alternatifler ise: nikon d80, canon 450d, pentax k200

Merhaba,
    350d modelini d40'a göre biraz daha fazla beğenebilirsiniz ama 350d'nin kıyaslanması gereken modelin d70 olması gerektiğine katılmadığımı belirtmek isterim.Bir defa 350d ve d70 aynı sınıfın makineleri değiller.Salt imaj kalitesi olarak kıyaslanabilir ama sınıf olarak aynı değiller.Evet,sizin de belirttiğiniz gibi,renk sıcaklığı falan yazılımla alakalı ve gerekli ayarlar yapılarak 350d modeliyle de daha canlı renkler elde edilebilir ama demek istediğim bu değildi.D40 ccd sensörlü olmasından dolayı ve kullanılan yazılımın da etkisiyle daha canlı ve keskin imaj kalitesi sunabiliyor.Yani renklerin daha canlı olması,yazılım kadar sensörün yapısıyla da alakalı.350d'nin de imaj kalitesine kötü demiyorum ama diğer yorumumda da belirttiğim gibi,k100ds ve d40 genel olarak biraz daha önde görünüyor.Başda da belirttiğim gibi,350d'nin nikon'daki karşılığı d70 değil d40 ve d50 modelleridir.Pentax'daki karşılığı da k100 veya k100ds modelleri olarak gösterilebilir.Ayrıca forumda son zamanlarda bir iso tartışmasıdır gidiyor ama makineleri sadece iso performansları ile değerlendirmek pek doğru bir yaklaşım olmaz.Sonuçda bu gövdeler daha önce de belirttiğim gibi,aynı sınıfın makineleri olduğu için aralarında çok büyük farklar olduğu söylenemez.350d modeli zamanında,sizin belirttiğiniz gibi efsane bir gövde olabilir ama aynı şekilde,d40 modeli de nikon'un efsanelerindendi.Hatta,daha sonra çıkan d40x,d60 ve d3000'den bile daha çok beğenen kullanıcıları var.Konuyla ilgili kişisel düşüncem,d40 veya k100ds şeklinde olurdu ama daha önceki yorumumda da belirtiğim gibi,mutlaka 350d alınmak isteniyorsa,bence biraz daha ekleyip 400d,hatta mümkünse 450d almak daha mantıklı görünüyor.
    İyi günler hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 29 Ağustos 2010; 18:00:49 >

• @zfr53

CCD - CMOS farkının kendine has özellikleri dışında, bazı lenslerde(Carmelo_Anthonynin dediği gibi) sizi masrafa sokabilir. Genelde tabiki afli lensler mevcut. Bir de D40da bir çok ayar için menüye girmeniz gerekmekte 350d de ise bir d70 kadar olmasada ergonomi açısından daha üstün. 350D efsanedir flickra girin görürsünüz ne demek istediğimi. Tüm bunlara rağmen her iki makina da birbirinden küçük farklar dışında üstün değil. Sensör olarak ise özellikle yüksek isolarda ki illaki kullanacağınız zamanlar olacak 350d daha iyidir. jpeg çekimlerde ise d40 daha önde. Unutmadan 350dnin lcdsi küçüktür 1,8 inch

Nikon d40 & Canon 350D ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 29 Ağustos 2010; 18:20:03 >

• Nikon iyidir nikondan vazgeçme
  • ben de nikon d40 tercih ederdim (nedenlerine hiç girmek istemiyorum) ikisini de kullandım d40ı daha çok beğenmiştim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.