Şimdi Ara

### Nikon D3200 İçinde , Nikon Üretimi Sensör Var !!! ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ### Nikon D3200 İçinde , Nikon Üretimi Sensör Var !!! ###

Arkadaşlar Nikon Rumors'un haberine göre Nikon D3200 içinde Nikon üretimi sensör kullanıyormuş.Ayrıca Nikon D3 , D3s ve D700 modellerinde'de Nikon üretimi sensör kullanılmış.

Kaynak:http://nikonrumors.com/2012/06/22/the-sensor-inside-the-d3200-is-made-by-nikon.aspx/

• Allah Allah, herkes Sony diyordu. Ilginc. D3100 de Nikon uretimiymis, NEX3 ve NEX5, ve hatta birkac Sony DSLR modelinde de ayni 14MPlik algilayici var diyorlardi. Cok ilginc hakkaten. Dur bakalim biraz daha arastiralim.
  • Nikon kendi sensörünü üretemiyor söylemleri çürümüş oluyor sanıyorum böylece
  • Ben hala inanamiyorum. Bu kadar gizlemek neden peki?

• he şöyle... nereye kadar sony sony...
  • Acaba gene sony'den alıp geliştirip kendi adını yazıyor.Yoksa direk kendimi üretiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Algılayıcıyı sıfırdan üretecek teknoloji yok bence. Sony'den alıp modifiye ediyordur vs.. Keşke olsa.
  • Ayrıntılar çıkar yakında
  • Bence de Nikon sonradan üzerine ismini yazmıştır modifiye edip. Pek sanmıyorum Nikon'un kendisinin ürettiğini. Zor bir şey değil isim yazmak.
  • ortaya iyi ürünler çıktığı sürece ben sensörlerin sony'den alınmasına karşı değilim. böylece herkes en iyi bildiği şeyi yapar. nikon optik ve mekanik konulara eğilirken sony elektronik konulara yoğunlaşır. canon kendi sensörünü üretmesi bir dönem için ona özgürlük sağlıyordu ama sonradan durdu. 550d-600d-650d-60d-7d hepsi üç aşağı beş yukarı aynı sensörler, sonuç olarak aynı fotoğrafı üretiyorlar. bir zamanlar mp isteyenlerin birinci tercihi canondu şimdi en yüksek mp'li makinesi bile bir çok giriş seviyesi aps-c'den geride.

ayrıca sensöre yoğunlaştıkları zaman gövde özelliklerini geliştirmemişlerdi, şimdi gövdeleri geliştirirken de sensörler arasında pek bir fark yok (5dm2 sahipleri 5dm3'e sensöründen değil ancak gövde özelliklerinden ötürü geçebileceklerini söylüyor) yani belli ki ar-ge kaynaklarını bir yere ayırsa diğer yer boş kalıyor. ama nikon ve sony'de bu ayrım yok, herkes kendi yaptığı şeyi geliştiriyor, sonra ortaya dengeli ve her açıdan iyi makineler çıkıyor. canon sensör geliştirme konusunda hızlı bir başlangıç yaptı ama sonra duruldu, sony hızlanarak ilerliyor.

• Konu acilmisken, D3200'un ornek fotograflari iyiydi ama kullanici ve hatta duzgun sitelerin inceleme fotograflari bile bulanik. Sanki hepsinde bir odak hatasi var gibi. 1.5 saattir photographyblog, dpreview ve cameralabs'taki orneklere bakiyorum, resmen %90'inda odak hatasi var. D800'de de benzer ama D3200 kadar kotu degil.
  • Olabilir hocam Nikon bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.