Şimdi Ara

Nikon 18-105 VR'mi , Sigma 17-70 OS'mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

D90'da kullandığım Nikkor 18-135 obkektifi netlik problemleri gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde 400 liraya sattım yerine görüntü sabitleme özelliği olan geniş açı zoom objektif almayı düşünüyorum.

2. el fiyatı 450 TL civarında olan 18-105VR dururken ikinci el fiyatı 900TL civarında seyreden Sigma 17-70 OS alınırmı ?

Eğer Sigma 17-70 OS'de karar kılarsam bütçemi aşacağı için 1 ay beklemek durumunda kalacağım 700TL bütçem var siz ne önerirsiniz ?

• sigmanın konusu burdahttp://forum.donanimhaber.com/m_37143727/tm.htm

yerinde olsam 1 ay bekler sigma alırdım.

OS ( merceksel sabitleme ) perde hızını 4 duraklı.

diyaframı 2.8, arka plan derinliği için bayağı geniş bir aralık sağlar.
  • Sigma'yı 1 seneyi aşkındır kullanıyorum ve hiçbir zaman pişmanlık duymadım.
    Bu fiyata 2.8-4, OS, ve 1:2 makro (netleme mesafesi 2cm filandır...çok işe yarar).
    70 le 105 arasındaki mesafeye ihtiyacınız yoksa, kesinlikle Sigma alın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Sigma'yı 1 seneyi aşkındır kullanıyorum ve hiçbir zaman pişmanlık duymadım.
    Bu fiyata 2.8-4, OS, ve 1:2 makro (netleme mesafesi 2cm filandır...çok işe yarar).

Netleme mesafesi 2 değil 20cm'dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Hayır 2 cm...

17mm de iken 20 cm den netler..E makro özelliği olan bir lensi hiçkimse makro çekerken 17mm de kullanmaz herhalde...

Buyrun size ispatı...

a by mustafayapici, on Flickr

b by mustafayapici, on Flickr

c by mustafayapici, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 2 Ocak 2012; 13:08:58 >

• ben de 20cm olarak biliyordum.
  • o netleme mesafesi nesnenin lensin en öndeki merceğine uzaklığı değil, sensöre olan uzaklığı. o fotodada aşağı yukarı 20 cm var işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sigma'da minimum odak mesafesi 22cm, eski OS'siz versiyonda 20cm.
    Nikon 18-105 alip aradaki farkla sabit odakli bir lens veya kaliteli bir ucayak alabilirsin.
  • quote:

quote:

quote:

Hayır 2 cm...

17mm de iken 20 cm den netler..E makro özelliği olan bir lensi hiçkimse makro çekerken 17mm de kullanmaz herhalde...

Buyrun size ispatı...

a by mustafayapici, on Flickr

b by mustafayapici, on Flickr

c by mustafayapici, on Flickr

Arkadaslar cevaplamış

• Ben sensore olan uzaklığı filan bilmem. Kullanım kolaylığına bakarım. 2cm den net foto çekebiliyormusunuz ? Evet... O zaman iş bitti gitti.
  • Bu uslubunuza anlam veremiyorum.Neyi ispatlamaya çalşıyorsunuz.Bu kada yakın mesafeden doğada çekim yaptınızmı hiç ??
  • quote:

Ben sensore olan uzaklığı filan bilmem. Kullanım kolaylığına bakarım. 2cm den net foto çekebiliyormusunuz ? Evet... O zaman iş bitti gitti.

ortaya " 2 cm den odaklıyor işte " diye kanıt koyuyorsunuz sonra haksız olduğunuzu görünce " ben bilmem odak uzaklığı falan" diyip kenara çekiliyorsunuz. " Pardon haklısınız" demek çok mu zor?

ben 17-70 alırdım şahsen.
  • Anlam veremeyecek birşey yok. Sigmanın esnekliğinden bahsediyorum ben. Bana kalkıp 2 cm değil 20 cm gibi düzeltme yapıyorsunuz. Sonra bir arkadaş kalkıp 20 cm sensore uzaklığıdır diyor. Sizde kalkıp doğada foto çekmeye taşıyorsunuz bu işi.
    Ben bu lensi elime alıp 2 cm den net fotoğraf çekebiliyor muyum? Evet.. O halde bu lens 2cm den çekiyor demektir. Ben değil siz uslubunuza dikkat edin lutfen... Sondan bir önceki mesajda da "Arkadaşlar cevaplamış" yazmanızın mantığını anlayamadım. Cevapladıklarını gördüm...
  • Tamam hocam 2 Cm'den çekiliyor.Ne diyeyim.Girin sigmanın sitesine teknik detayları okuyun ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 2 Ocak 2012; 15:55:23 >
  • insanlar bilmeyenler yanlış bilgi edinmesin diye uğraşıyor burda. sizi rezil edip düzeltme yapıp mahçup etmek gibi bir amacı yok kimsenin. yoksa siz 2 cm den çekmeye devam edin sakınca yok bizim için. sizde bilmiyormuşsunuz öğrenmiş oldunuz işte agresifleşmenin ne alemi var...
    sanki hakaret ettik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

Ben sensore olan uzaklığı filan bilmem. Kullanım kolaylığına bakarım. 2cm den net foto çekebiliyormusunuz ? Evet... O zaman iş bitti gitti.

ortaya " 2 cm den odaklıyor işte " diye kanıt koyuyorsunuz sonra haksız olduğunuzu görünce " ben bilmem odak uzaklığı falan" diyip kenara çekiliyorsunuz. " Pardon haklısınız" demek çok mu zor?

Ha 2 cm den odaklamıyor yani bu lens? Pardon ama haklı değilsiniz! Bu lens 2 cm den odaklar...
  • sigmayı tavsiye ederim çünkü aralık nekadar artarla lensten geçen sensöre ulaşan ışık miktarı o oranda düşer yani

105/18 = 5,83 gibi bişey yapıyor
    70/17 = 4,11 civarında bişeyler yapıyor

yani sigmayı tavsiye ederim :)
  • quote:

quote:

quote:

Ha 2 cm den odaklamıyor yani bu lens? Pardon ama haklı değilsiniz! Bu lens 2 cm den odaklar...

İnsanları yanlış yönlendirip bilmişlik yapmayın lütfen.Alttaki linki iyi inceleyin.Gene kabul etmiyorsanız yapçak birşey yok

http://www.sigmaphoto.com/shop/17-70mm-f28-4-dc-macro-os-hsm-sigma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İnsanları yanlış yönlendirip bilmişlik yapmayın lütfen.Alttaki linki iyi inceleyin.Gene kabul etmiyorsanız yapçak birşey yok

http://www.sigmaphoto.com/shop/17-70mm-f28-4-dc-macro-os-hsm-sigma

2. mesajımda ne yazmışım gidip okuyun lütfen. Bu lens 17mm iken 20 cm (Hatta 22 cm) Ama 70 mm de iken 2 cm den netler. Bu lafımın arkasındayım. Bana varsayım yapmayın. Bu lens elimde var ve size fotoğraf çekip ispat koymuşum. Sigmaya sorun o zaman 70mm de kullanıldığında kaç cm den netleme yapar diye...

Burada bilmişlik yapan sizsiniz ben değil...

• Valla iyi sabırlısınız.....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.