Şimdi Ara

Nijeryalı dolandırıcılar geri döndü! Sanal Pazar üzerinden hemde. (Herkes okusun bilinçlensin) nijerya kargo (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
226
Cevap
20
Favori
42.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sahibinden ilanlarina dadanmis durumdalar. Satilik dslr makinam icin whatsappdan yazdilar kendisinin amerikada oldugunu ve nijeydadaki kardesine hediye olarak aldigini soyledi malum arkadas. Iban numarami verdim ve paranin banka tarafindan tutuldugunu soyleyen ve kargoyu gonderip makbuzun fotografini attigimda paranin hesabima gececehine dair mail aldim.

    Su anda hic param olmadigi icin kargoyu ginderemedimi eger bana paypaldan 100$ yollarsa kargoyu hemen gonderebilecegim konusunda ikna etmeye calisiyorum adami. Dolandiricilari dolandirmak gerekiyor :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John

    Sahibinden ilanlarina dadanmis durumdalar. Satilik dslr makinam icin whatsappdan yazdilar kendisinin amerikada oldugunu ve nijeydadaki kardesine hediye olarak aldigini soyledi malum arkadas. Iban numarami verdim ve paranin banka tarafindan tutuldugunu soyleyen ve kargoyu gonderip makbuzun fotografini attigimda paranin hesabima gececehine dair mail aldim.

    Su anda hic param olmadigi icin kargoyu ginderemedimi eger bana paypaldan 100$ yollarsa kargoyu hemen gonderebilecegim konusunda ikna etmeye calisiyorum adami. Dolandiricilari dolandirmak gerekiyor :D

    Helal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BU ARALAR DOLANDIRICILARDAN BİRİSİNİN NUMARASI +234 703 219 4395

    VERDİĞİ ADRESİ :

    Name: olayinka Micheal
    Address: No 17 avalon street
    City: offa
    State: kwara state
    Country: Nigeria
    Zip code: 23402

    YÜKLEDİĞİ SAHTE WHATSAPP FOTOĞRAFI DA BUDUR... DİKKATLİ OLUN Nijeryalı dolandırıcılar geri döndü! Sanal Pazar üzerinden hemde. (Herkes okusun bilinçlensin) nijerya kargo
    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msercin -- 26 Mayıs 2016; 8:31:59 >




  • benimle de iletisime gectiler  Nijeryalı dolandırıcılar geri döndü! Sanal Pazar üzerinden hemde. (Herkes okusun bilinçlensin) nijerya kargo
  • Aynı hikayeler iki gün önce benimde başıma geldi. Arkadaşlar dikkat sahibinden.com veya sanal pazar gibi platformalardan telefon numarasını alarak whatsapp ile iletişime geçip insanların emeklerini çalmaya çalışıyorlar. dikkat!!!
  • fbsamkoceza F kullanıcısına yanıt
    burası izmir foça:)
    foçadaki komando okulu:)
  • Aynı durum an itibari ile benimde başıma geldi, nijeryadaki oglu için laptop istiyor, kargo vs. masrafı hesabıma geçecekmiş, ptt ile gönder diyor. Allahtan nijerya kargo yazdım burası çıktı direk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfunakkus -- 22 Haziran 2016; 22:07:54 >
  • Arkadaşlar bu adamlardan mağdur olanlar varsa bana özel mesaj atsınlar acil bekliyorum. Dava açacağız ve bu işi basına bildireceğiz. Acil cevap bekliyoruz..
  • Beyler şimdi anladığım kadarıyla bunlar size mesaj atıyor eğer anlaşırsanız parayı yatırıyorum diyor.
    Sonra mailinize sahte e-posta yolluyorlar. O e-posta ya kananları dolandırıyorlar.
    Doğru mu anlamışım ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayhan.

    Beyler şimdi anladığım kadarıyla bunlar size mesaj atıyor eğer anlaşırsanız parayı yatırıyorum diyor.
    Sonra mailinize sahte e-posta yolluyorlar. O e-posta ya kananları dolandırıyorlar.
    Doğru mu anlamışım ?

    kesinlikle doğru
  • Bilgi için teşekkürler..Uyanık olalım Arkadaşlar..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolandırılan arkadaşlar varsa öncelikle geçmiş olsun...

    Arkadaşlar dün-bugün benimde başıma geldi, sahibinden.com üzerinden macbook satışa çıkardım ve whatsapp üzerinden mesajla ulaşıp ABD askeri olduğunu afrikada olduğunu söyledi.Önce para sonra ürün şeklinde yollayabileceğimi zaten o saatte kargonun kapalı olduğunu söyledim yarın para transferi yapacağını bankanın kapalı olduğunu söyledi. Durumu başlı başına aptallıklarla dolu şöyle özetleyeyim;

    1) En baştaki hataları ABD askeriyim diyor ve söze müslüman selamı vererek başlıyor (dini suistimal ediyor) ayrıca profil fotosu sarışın bir abd askeri ve adı hasan? Fotodaki asker rütbesiz mailde yüzbaşı yazıyor?

    2) ABD askeri ve ingilizce bilmiyor? Adam başlı başına ofsayt.

    3) Gönderilen mail çok amatör kullanılan renkler, görseller basit html tagları ile yapılmış.

    4) Mail gelir gelmez adam whatsapptan mesaj atıp bankaya ilettim durumu diyor, maili kendinin attığı çok belli.

    5) Ve son bomba! Sözümona bankanın attığı mail ücretsiz bir mail servisi domaini kullanıyor , yani resmen dolandırıcıyım diye bağırıyor maili gördükten sonra ne kadar aptal bir dolandırıcı olduğunu anladım.

    Ve biraz dalga geçip engelledim.

    Arama sonuçlarında çıkması açısından şahısın adresini yazıyorum;

    Name:Hasan Adeyemi
    Addreess:NNPC Area Ijagbo
    city:Offa
    State:kwara state
    Country:Nigeria
    Zipcode:23402



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suntoday -- 26 Temmuz 2016; 18:27:06 >




  • Bunlardan önce ödeme alıp sonra bunlara kargoyla salatalık gönderecek babayiğit aranıyor :)
  • ARKADAŞLAR BENDE SAHİBİNDEN.COM DA LAPTOP SATMAK İÇİN İLAN KOYDUM NİJERYALI BİRİ MESAJ GÖNDERDİ.YALNIZ ADAM ASKER OLDUĞUNU SÖYLEDİ WHATSAPP PROFİLİNDE DE ASKER BİRİNİN FOTOSU VARDI.FOTODAKİ ŞAHISTA NİJERYALI BİRİNE BENZEMİYORDU.
    NEYSE ADAM BANA BİLGİSAYARA TALİP OLDUĞUNU VE İNGİLİZCE KONUŞMAMI SÖYLEDİ BENDE İNGİLİZCE BİLMEDİĞİMİ SÖYLEDİM BANA GOOGLE TRANSLATEDEN ÇEVİRİ YAPARSIN DEDİ NEYSE BENDE YAPTIM.ADAMLA UZUN BİR DİYALOGTAN SONRA BİLGİSAYARI GÖNDERECEĞİMİ SÖYLEDİM YALNIZ PARAYI GÖNDERMESİ İÇİN MESAJ ATTIM BENDEN İBAN VE MAİL ADRESİMİ İSTEDİ VERDİM DAHA SONRA MAİLİNE MESAJ GELDİ DİYE MESAJ ATTI BENDE BAKTIM MAİLE GÖRÜNMÜYORDU ADAMA DURUMU İZAH ETTİM .ADAM BANA SPAM KUTUSUNA BAK DEDİ GOOGLEDEN SPAM KUTUSU NEDİR DİYE BAKTIM VE TİCARİ AMAÇLI GÖNDERİLEN GENELDE ÜÇ KAĞITÇILIĞIN VE DOLANDIRICILIĞIN YAPILDIĞI MESAJLAR DİYE OKUDUM.GERÇEKTENDE BANA BANK OF AMERİCAN BANKASINDAN GÖNDERİLEN BİR MESAJ GELDİ MESAJDA İBAN NUMARAM VE KART BİLGİLERİM YAZIYORDU BENDE TAMAM DEDİM GÖNDERECEĞİM DİYE MESAJ ATTIM SAAT 16.45 GİBİ EVDEN ÇIKTIM PTT YE GİTMEK İÇİN.(BU ARADA BENDEN PTT KARGOYLA GÖNDERMEMİ İSTEDİ)PTT YE VARDIĞIMDA KAPANMIŞTI ADAMLA GÖRÜŞTÜM BAŞKA PTTYE GİDEBİLİRMİSİN DEDİ BENDE TÜM PTTLERİN 17.00 DA KAPANDIĞINI SÖYLEDİM TAMAM DEDİ O ZAMAN YARIN SABAH GÖNDERİRSİN DEDİ BENDE KABUL ETTİM EVE GİDİNCE BANK OF AMERİCAYI ARAŞTIRDIM BU FORUMDAN BAZI PAYLAŞILANLARI OKUDUM VE GERÇEKTEN DOLANDIRICI OLDUĞUNU ANLADIM ADAM BANA SABAHLEYİN GÖNDERDİN Mİ DEDİ BENDE PARA HESABA YATMADAN GÖNDERMEM DEDİM ADAM PARA BANKADA BEKLİYOR SANA MESAJ GELDİ DEDİ BENDE İNTERNETTE ARAŞTIDIM DEDİM BİRSÜRÜ BU ŞEKİLDE DOLANDIRILANLAR VAR YANLIŞ ANLAMAYIN DEDİM HESABA YATMADAN GÖNDERMEM DEDİM UZUN UZUN ADAMLA KONUŞTUK ADAM İKNA ETMEK İÇİN UĞRAŞTI BENDE DÜŞÜNCEMDEN VAZ GEÇMEDİM EN SONUNDA BENİ TEHDİT ETTİ SENİN BİLGİLERİ POLİSE VERECEĞİM DİYE BENDE NO PROBLEM DEDİM.DİKKAT EDİN ALLAH YARDIM ETTİDE PTT KAPALIYDI YOKSA LAPTOP GİTMİŞTİ VE BANA ARDA KALAN WHATSAPP MESAJLARI OLURDU BU FORUMA LÜTFEN BİLDİKLERİMİZİ YAZALIM HERTÜRLÜ KONUDA ÇÜNKÜ EN KÜÇÜK BİLGİ BİLE ÇOĞU ŞEYİ ÖNLÜYOR TEŞEKKÜR EDERİM




  • muhammedselim721 M kullanıcısına yanıt
    ADAMIN BİLGİLERİ
    NAME:KAZİM SULAYMAN
    ADDRESS:NO 152 AMUYO AREA OFFA
    CİTY:OFFA
    STATE:KWARA STATE
    ZİP CODE:23402
    COUNTRY:NİGERİA
  • elinden geldiğinde i m trust always turks, diyor, yani ben türklere her zaman güvenirim, diyor, netbook satışı vardı, ancak inanmadım şükür. hehi.
    Name: Michael Nelson
    Address: Obada Area Offa,
    City: Offa,
    State: Kwara state.
    Zip Code: 23402
    Country: Nigeria.


    Payment Notification
    Transaction code: 2BQ755953P442000R

    +234 808 575 1735 numaralı telefonu kullanıyor.
  • Bank of america dan 500 dolar yatirdim diyor. Kargo kagidini at da parayi aktifleyelim diyor. Tr ye para 500 un altinda gtmiyor pakete 330 dolar koyda gonder diyor.



    Hemen aradim bank of America yi. Allahtan hesabim var. Anlattim durumu. Hic islem yok dedi. Zaten adam sanal pazardan 2 farkli nick ile ayni mesaji yazmisti anladm. Allahtan killanmisim. Foruma acacaktim adamlari. Adini yazdim. Milleti dolandirmasinlar diye acmislar coktan.



    Uyanik olun gecler



    Peter babunte kargolanacak sahis



    Thomas bert amerioadaki babasi.



    Bank of america dan gelmis gibi gorulen mailin adresine de bakmakta fayda var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda bana yazdı netbook icin diyor ki
    Kuzenim türkiyede ona verirsin seçtigi fotoda insan yer ne kadar dolandırıcı bakalım

    +234 802 517 2360
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Nijeryalı dolandırıcılar geri döndü! Sanal Pazar üzerinden hemde. (Herkes okusun bilinçlensin) nijerya kargo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • başınıza böyle bir durum geldiğinde dolandırıcılara yeni gümrük ve posta kuralları gereği yurtdışına ürün yollarken alıcıya ulaşamaması ve kargonun geri dönmesi ihtimaline karşı bir miktar para talep ettiklerini söyleyin sonrada hiç paranızın olmadığını belirtin ufak meblağ para talep edin tokatçıyı tokatlamaya çalışın mesajlarınızda sanki ürünü satacağınız için çok mutlu ve hevesli olduğunuzu göstermeye çalışın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi back2back -- 5 Eylül 2016; 17:49:12 >
  • Yine ortaya çıktılar ptt kargo ile ürün istiyorlar. Kanmayın bunlara
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.