Şimdi Ara

Nietzsche kitaplarını tavsiye edermisiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
12.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bu adamın kitaplarını tavsiye edermisiniz. Aslında tam oalrak aradığım tarz şu :

Yazar bir iddia ortaya atacak ve bunu kendine göre kanıtlayacak.

Mesela örnek olarak: Tanrı varmıdır yada meşhur konu 2012'de dünyanın sonu gelicekmi ? Neden ?

Böyle sorgulayıcı kitaplar lazım inşallah anlatabilmişimdir :)

Bana bu adamı tavsiye ettiler. Siz ne diyorsunuz bu konuda ?

• Ben hiç kitabını okumadım ama çok methediyolar.Şuanda Irvin Yalom un Nietzsche Ağladığında adlı kitabını okuyorum bu kitapta müthiş anlatıyor Nietzsche yi.Tavsiye ederim.Ve Nietzsche nin bütün kitaplarını okucam.
    Nietzsche kitapları

• Ben ağladığında adlı kitabı okudum,çok beğendiğimi söyleyemem ama güzel denebilir.Kabalcı yayınlarından çıkan 'işte böyle dedi zerdüşt' kitabını da aldım ama çok ağır 100 sayfa okuyup bıraktım,çeviriden mi kaynaklıdır bilmem ama bence daha anlaşılır kitaplar oku derim Nietzsche'yi sonraya bırak.

Orijinalden alıntı: badboy39

Cevap için teşekkürler. Peki bu aradığım tarzda bi önerin varmı yazdım yukarıya?

Malesef yardımcı olamıcam ama Nietzsche Ağladığında muhteşem bir kitaptır.Oku derim.

When a man lies, he murders some part of the world
    These are the pale deaths which men miscall their lives
    All this I cannot bear to witness any longer
    Cannot the kingdom of salvation take me home
  • böyle buyurdu zerdüşt biraz ağır kaçıyor galiba. ben daha yeni başlayacağım bu tarz kitaplara.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben hemen alıp okuyacağım Nietzsche nin kitaplarını.Adam hasta başının ağrısında beyni çatlıyor.Ve diyorki beynim o kdr bilgiye gebeki bu ağrılar doğum sancısı gibi...Muhteşem ötesi bir yazar ne kdr ağır olursa olsun okuyucam Oğuz Atay - Tutunamayanlar kdr ağır olacak değil :D Ve gözlerinin 4 te 3 ü görmediği halde kitap yazmaya çalışıyor.Bence niçenin kitaplarını okumadan önce Irvin Yalomun Nietzsche Ağladığında adlı kitabını okuyun. İnanın abartmıyorum

Orijinalden alıntı: woop

böyle buyurdu zerdüştü okumuştum hiç bi şey anlamadım

İşte bende bundan korkuyorum. Yani okadar iyi anlatıyorlar ama anlamazsam

• Böyle Buyurdu Zerdüşt

Bunu kesinlikle oku, ama bir oturuşta 100 sayfa okuyucam diye kasma kendini, şöyle her gün 5-10 sayfa oku, ne demeye çalışmış anlamayı dene, anlamazsan da "Bir insan nasıl bu kadar müthiş yazar!" diyip kendinden geçeceksin zaten.

Ayrıca Nietzsche'yi herkes farklı yorumlar, bir lafından 100 anlam çıkarırabilirsin.O yüzden sen yanlış anlamışsın diyenlere aldırmamalısın bence.Nietzsche çok zordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Nietzsche'yi okumadan önce belli bir birikim sahibi olmak gerekiyor galiba.

Kesinlikle...

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Nietzsche'yi okumadan önce belli bir birikim sahibi olmak gerekiyor galiba.

Kesinlikle sağdan soldan duyup alırsın ,kalıverir orda kitaplar, çok ağırdır yavaş yavaş okunur.

Orijinalden alıntı: EdwardElric

Ergen filozofu söyledikleri sadece ergenleri etkileyebilir.

Nietzsche Freud, Sartre, Camus, C. Gustav Jung, Kafka başta olmak üzere eserleriyle pek çok alanda damgasını vurmuş Edebiyatçı, Filozof, Psikiyatr'ın esin kaynağıdır.

Siz onun yazdıklarını anlamıyor olabilirsiniz veyahut beğenmeyebilirsiniz ama bu onu "ergen" filozofu yapmaz
  • Nietzsche gelmiş geçmiş en büyük felsefecilerden birisidir. 1 kaç cümle ile anlatmak mümkün olmayabilir. Etkilediği bilimadamı ve felsefeciler bile dünyanın gidişatını değiştirmiştir; varın gerisini siz düşünün.

Kitaplarına ulaşmak için:http://www.ilknokta.com/yazar/9787/0/1/Friedrich-Nietzsche.html

Orijinalden alıntı: CellaTurcica

quote:

Nietzsche Freud, Sartre, Camus, C. Gustav Jung, Kafka başta olmak üzere eserleriyle pek çok alanda damgasını vurmuş Edebiyatçı, Filozof, Psikiyatr'ın esin kaynağıdır.

Siz onun yazdıklarını anlamıyor olabilirsiniz veyahut beğenmeyebilirsiniz ama bu onu "ergen" filozofu yapmaz

Felsefesi kesinlikle bana uymuyor önyargımın ilk nedeni bu ikinci nedenide hep ergenlerin elinde Zerdüş'ü görmemdir.
    Bana göre başarısız bi filozoftur. 100-200 sene sonra dünyaya gelse kitapları , söyledikleri yine aynı kitleye hitap ederdi.
    Yinede bişeyler yapmaya çalışmış. Ot gibi yaşayıp gitmemiş en azından.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CellaTurcica

quote:

Felsefesi kesinlikle bana uymuyor önyargımın ilk nedeni bu ikinci nedenide hep ergenlerin elinde Zerdüş'ü görmemdir.
    Bana göre başarısız bi filozoftur. 100-200 sene sonra dünyaya gelse kitapları , söyledikleri yine aynı kitleye hitap ederdi.
    Yinede bişeyler yapmaya çalışmış. Ot gibi yaşayıp gitmemiş en azından.

Uymamasını saygıyla karşılıyorum, herkesin beğenisi elbette farklıdır. Ergenlerin elinde kitaplarını görmeniz çok güzel bir tespit, neticede çağımızdaki pek çok genç kitabı okunacak bir meta olarak değil de elinde gezdireceği bir süs eşyası olarak gördüğünden buna hiç şaşırmıyorum ama Nietszche'nin kitapları emin olun o süs için kitap gezdiren ergenlerin algılayabileceği tarzda kitaplar değil.

Başarılı olup olmadığı subjektif bir yorumdur ama kendisi kısıtlı bir kitleye hitap ettiğini ve eserlerinin ölümünden sonra daha iyi anlaşılacağını defalarca söylemiştir. Ayrıca, sizin de belirttiğiniz gibi en üretken filozoflardan birisidir.

• Friedrich Nietzsche'nin İnsanca Pek İnsanca-İyinin ve Kötünün Ötesinde ve Böyle Buyurdu Zerdüşt ü okuyan birisi olarak tavsiye ederim. Nietzsche gelmiş geçmiş en büyük felsefecilerden birisidir, kesinlikle okuyun bana kalırsa. Hatta diğer felsefecileri de yanında okuyun ki onun farkını anlayın. Nietzsche üst düzey bir insan, üst düzey bir felsefeci, anlaması da zor bir yazardır.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.