Şimdi Ara

Niçin Plakalarımızda 'Ğ,Ş,Ç,İ' gibi Türkçe karakter yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar niye plakalarımızda Türkçe karakter yok? Arabistan plakalarına v.s. bakıyorum plakalar Arapça. Bizde niye Türkçe plaka yok?

• Biz farklıyız.
  • Çünkü burası Türkiye.
  • Noktalar okunamazsa işler karışır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgabc

Noktalar okunamazsa işler karışır.

yaani bi kaza anında o heyecan ve stresle mesafeyi de katarsak işin içine i ile ı yı birbirinden ayırmak cok zor olur...
  • 34 ĞİŞ 34 şeklinde bir plaka olsun, bunun polis anonslarında okurken sıkıntı çıkar. Çünkü polis plakayı anons yaparken kodlama yaparak okuyo. Yani "C" için ceyhan diyor mesela. "Ğ" için nası birşey diyecek?

Birde sanırım uluslar arası standartlarda Türkçe karakterler yok, o yüzden standart harflerle yapmak zorundalar.. Tam bilmiyorum bu kısmı salladım
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgabc

Noktalar okunamazsa işler karışır.

mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uluslar arası harfler değil ondan
    Kazakistanda alfabe Kril olmasına rağmen plakalar latin.
  • Bilgisayar sistemkerinde Türkçe karakterler sorun çıkartır. Bu yüzden uluslar arası harfler kullanılır. Ayrıca arkadaşın dediği gibi noktalama harfleri kargaşa yaratabilir okunurken. İ harfi silinip I yapılabilir bir suç işlenip başkasının üzerine yıkılır. Birine çarpanın plakasını alırken noktayı görmezsin başkasının canı yanar.
  • Sen plakanın 34 P*İ*Ç 111 olmasını ister miydin
  • quote:

Orjinalden alıntı: merselame

Sen plakanın 34 P*İ*Ç 111 olmasını ister miydin

Kesin bunun için yoktur türkçe karakterler.
  • o değil de hiç ben a ve m harflerini bir arada görmedim yavama cidden bu da yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Bilgisayar sistemkerinde Türkçe karakterler sorun çıkartır. Bu yüzden uluslar arası harfler kullanılır.

Şu olay nasıl gıcığıma gidiyor ya. Uluslararsı bir klavye düşünün. AltGr + S yapın Almanca ß harfi çıkıyor.

AltGr + rastgele bir tuşu da İ yapsanız n'olur?

Bu arada plaka deyince ben plakalarda ne zaman DH görsem içim kıpırdaşıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.