Şimdi Ara

NH-D14 Macun sürümü hangi şekilde?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

NH-D14 Soğutucu aldım fakat macunu nasıl süreceğimi pek anlamış değilim.Kimileri işlemcinin tam ortasına bir damla gibi koyup üstüne direk soğutucuyu kapatıyor.Kimileri de işlemciye yaydırıp kapatıyor.
    Hangisi daha doğru?

Bir de eski macunu çıkartmak için aseton kullansam olurmu?

Şimdiden Teşekkürler

• Arkadaşım öncelikle yeni soğutucun hayırlı olsun,işlemcinin üzerindeki eski macunu çıkartmak için eczaneden biraz alkol al izopromil alkol bunu pamukla ya da çok yumuşak bez olabilir,işlemcinin yüzeyini iyice temizle alkollü pamukla,sonra noctua macunu işlemcinin yüzeyine süreceksin yani işlemcinin bir ucun diğer ucuna çizgi gibi yada şerit gibi macunu sık yalnız fazla abartma sıkarken sonra kredi kartı yada bankamatik kartıyla macunu kendine doğru çekerek kartla iyice yay işlemci yüzeyinde açık bir yere kalmasın.Sonra heatsink yani doğurutucuyu direk olarak oturt,sonra vidaları sık eşit miktarda.

NOT:Bu soğutucudan gelir gelmez 1 hafta evvel ben de almıştım ve defalarca montaj yapmama rağmen ve her türlü macun sürme tekniği olsun ya da değişik macun türleri olsun,soğutucuyu oturt sonra sağa sola oynat sonra vidaları eşit sık vs....... aklınıza gelebilecek herşeyi yapmama rağmen bu soğutucudan verim alamadım i7 930 işlemci üzerinde.OCZ vendetta 2 ve intelin stok soğutucusuyla bile daha iyi değerler elde ettim.Sakın kimse yanlış anlamasın ürünü kötülemiyorum bu ürün hala 1 numara testlerde ama beni sevmedi yani adını koyamadığım bir sorun vardı ortada.Son çare ürünü iade ettim saolsunlar Evrenshoptan ve inventustan ilgilendiler öyle ortada bırakmadılar beni.Kısmet değilmiş nabalım,inşallah siz de bu sıkıntılar olmaz.İyi günlerde kullanmanız dileklerimle.

• teşekkürler valla çok yardımcı olucak dedikleriniz bu arada geçmiş olsun.
  • işlemcinin ortasina pirinc tanesi kadar sık. islemci sogutucusunu oturt saga sola oynat.oyle yaymana filan gerek yok kredi kartı tarzı seylerle.2 duzeyde prussuz duz oldugu icin o dagılcaktir.yaydıgın zaman islemcinin yanlarından tasma yapar.
  • İşlemcinin ortasına sıkacaksın.Sonra soğutucuyu direk oturtacaksın dostum.Bunda çekinecek bişey yok.Gayet basit bir işlem.Öyle yaymana gerek yok.Ben 2 türlüde denedim macun sürmeyi ve macunu yaymadan soğutucuyu direk takarak sonuca ulaştım.
    NH-D14 mü yoksa H60 mı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ortaya biraz sıkıp soğutucuyu kayacağım teşekkürler

Orijinalden alıntı: bioscu

ortaya biraz sıkıp soğutucuyu kayacağım teşekkürler

Orijinalden alıntı: marseltalon

quote:

Orijinalden alıntı: bioscu

ortaya biraz sıkıp soğutucuyu kayacağım teşekkürler

yorum sakat olmuş

• epic fail

Orijinalden alıntı: hsngencer

işlemcinin ortasina pirinc tanesi kadar sık. islemci sogutucusunu oturt saga sola oynat.oyle yaymana filan gerek yok kredi kartı tarzı seylerle.2 duzeyde prussuz duz oldugu icin o dagılcaktir.yaydıgın zaman islemcinin yanlarından tasma yapar.

Yaymakla boşa uğraşma en iyi yöntem bu zaten soğutucuyu oturtunca sağ sol yaptığında o yayılır çalıştıkçada tüm yüzeye iyice yayılır.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.