Şimdi Ara

NFS Shift 2 vs GT5 vs Forza 3 & reality (video karşılaştırma içeride) kararı siz verin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
6.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Halleluja

3 Oyunu oynayan varsa gelin düzgünce tartışalım.
    Valla objektif olarak bi Forza GT5 karşılaştırma konusu açasım var ama forumdaki çoğu kişi, GT5 i oynamış forza oynamamış, veya forzayı oynamış GT5 i oynamamış bu yüzden sürekli saçma sapan yorumlar görüyorum.

Forzada 45 levele geldim, GT5 te 26 leveldeyim. Forzada sürekli yapacak bişeyler bulabilirsiniz, GT5 te ise işler bazen tıkanıyor. Yarışa uygun araç bulmak gerekiyor.

GT biraz daha uzun ömürlü bi oyun içerik açısından, lisans testinden özel etkinlik, aspec bspec derken oyunu bitirmek çok zor. Ama bi oyunun çok uzun ömürlü olması oyunun çok iyi olduğunu göstermez.
    Forzada fazla bi içerik yoktur, sade bi menüsü vardır ama çok seri geçişleri vardır, yani menüler arası uçabilirsiniz resmen, GT bazen çok hantal kalıyor menü bakımından.

Grafik olarak çok ölçtüm tarttım son karar GT5 daha iyi, Forzanın ışıklandırma ve renk sorunları var, yani, kırmızı rengi, sarı rengi sanki tam veremiyormuş gibi kalıyor. GT5 te ise rengin tam karşılığını görüyorsunuz, ve ışıklandırma çok iyi, özellikle nurburgring pistinde bir evoyla tur atmak çok zevkli, hele yağmur varsa....
    Ayrıca kum ve duman GT de var, forzada yok , varsada ben görmedim...

Forzanın camlarının içerisi görünmediği söylenir, GT de görünür, ama şu da var forzada sağ analogla arabanın etrafını gezebilir, arabayı incelebilirsiniz, GT de bunu yapamazsınız.

Forzada AA sorunu yoktur GT de vardır. Forzada çevre çok az bi farkla GTye göre daha iyi, iyi derken, görüş alanı sanki daha geniş. GT nin kokpitler, forzaya göre daha iyi. GT de yoldaki tümsekler arabanın üstünde daha iyi hissedilebiliyor.

Forzanın müzikleri GTyi çarpar böler, biz yarış oyuncusuyuz arkadaş adamlar GT ye pianodan tut jaza kadar müzik koymuş, bazen sövdüğüm oldu yani okadar kötü müzik seçimleri var GT de, forzanın müzikleri daha bi yarış havasına sokar insanı. Ayrıca motor sesleri bakımından da forza daha iyi.

Forzada müthiş bi hasar sistemi var, arabanın aktarma organlarından motoruna vites kutusuna, salıncaklarına kadar hasar aldırabilirsiniz, ben GT de level 25 e geldim halen adam gibi hasar sistemi göremedim, araba az buz çiziliyor gibi, forzada arabayı komple dağıtabilirsiniz.

Forzada rewind sistemi var, bi hata yaptıysanız 5 saniye öncesine geri dönebilirsiniz, önemli bi detay. Forzanın online sistemi daha iyi, GT5 in çok hantal bir online menüsü var.

Gt nin premium araçları forzadakilerden daha iyi, ama iyi olsa ne olacak arabayı zaten sadece adam gibi photo modunda görebiliyoruz, sağ analogla arabanın etrafında gezip canlı canlı inceliyemiyoruz, forzada yapılabiliyor.

Forza GT den önce çıktı ve ona rağmen çok geride kalmadı, sadece içerik bakımından geride, yağmur yok vs gece yok.
    Forza 4 te işler değişene kadar GT5 şuanki en iyi yarış oyunu sonra forza 3 gelir, shift 1 ve shift2 yi bunların yanına bile koymam.

Xboxum vardı, şuanda ps3 var ve GT5 oynuyorum yani bazı yönlerde forzayı övüyorum millet xboy sanmasın.

Okurken gerçek anlamda tarafsızlığından şüphe duymadığım, en profesyonel karşılaştırma bu. Teşekkür ediyoruz kardeşim. Bunun üstüne ekleyeceğiniz bir şey yoksa bence yorum yapmaya gerek kalmamış arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk_DH

Şu ergenler yüzünden Playstation forumunun tadı kaçtı harbiden.
    Adam haklı veya haksız birşey diyor,yok adam şu şu beyler,yok arkandayım devam et,yok fake kokuları,yok sony fanboy,yok NFS fanboy..
    Şurda bir Shift hakkında yapılan yorumları okumak için girmiştim,midem bulandı resmen.

Dostum diger shıft konusunda adamlar oyunu kötülüyüp tartışma çıkarmak için giriyor. Keza aynı olay gt5 de yapıldıgında tepki gösteriyorlar herkes bir oyunun fanı olmuş adam gt5 kendi yapmış gibi fanı, deli oluyor oyun için, oyun çıktıgında millet deli gibi oynarken bu kişiler oyunun yüzüne bile bakmıyor oynamıyor maksat bu foruma girip boş yazılar yazmak adamların oyun amacı yok, sonra yok şu kadar bin mesajım var diyorlar uzaga gitme şu konudaki boş mesajları yeterli, 10 mesaj ı olan fake oluyor. ah be degerli yöneticiler kaldırın şu mesaj sayısı olayını forumun gerçek kullanıcıları ortaya çıksın.

Gt5 de Shift 2 de zevkle oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Easy Ice -- 3 Nisan 2011; 13:27:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: çapari

quote:

Orijinalden alıntı: Berk_DH

Şu ergenler yüzünden Playstation forumunun tadı kaçtı harbiden.
    Adam haklı veya haksız birşey diyor,yok adam şu şu beyler,yok arkandayım devam et,yok fake kokuları,yok sony fanboy,yok NFS fanboy..
    Şurda bir Shift hakkında yapılan yorumları okumak için girmiştim,midem bulandı resmen.

Dostum diger shıft konusunda adamlar oyunu kötülüyüp tartışma çıkarmak için giriyor. Keza aynı olay gt5 de yapıldıgında tepki gösteriyorlar herkes bir oyunun fanı olmuş adam gt5 kendi yapmış gibi fanı, deli oluyor oyun için, oyun çıktıgında millet deli gibi oynarken bu kişiler oyunun yüzüne bile bakmıyor oynamıyor maksat bu foruma girip boş yazılar yazmak adamların oyun amacı yok, sonra yok şu kadar bin mesajım var diyorlar uzaga gitme şu konudaki boş mesajları yeterli, 10 mesaj ı olan fake oluyor. ah be degerli yöneticiler kaldırın şu mesaj sayısı olayını forumun gerçek kullanıcıları ortaya çıksın.

Gt5 de Shift 2 de zevkle oynuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lingua__Franca

shift ti oynamadıgın her halinden belli.benim orda yazdığım somut bilgilerin hepsi ve daha fazlası genel kabul görmüş yorumlardır bende onlara katıldıgım için dile geitrdimVe ayriyetten sen gt5 i ünlü isimler oynuor bende oynayayım veya su site oyuna yüksek puan vermiş o yüzden oynuyorum vb sebeblerden dolayı mı gt5 i oynuyorsun,yoksa sana zevk verdiği için mi.Her neyse ben kendi görüşlerimi söledim katılırsın katılmazsın konu baya uzadı sana da saygı duyuyorum zevk meselesi

Shift oynamadığımı nereden çıkardın platinium bile aldım inanmıyorsan trophy kartıma bakabilirsin, somut bilgide yorum olmaz doğru veya yanlıştır, yazdıklarının yanlış olduğunu yazdım bence cevap veremediğin için şimdi lafı çevirmeye çalışıyorsun, yazdıklarımda yanlışlık varsa söyle veya ispat et ben ispat edebilirim, GT ve shift' i sevdiğim için oynuyorum tabiki bunun konuyla ne ilgisi var

Shift' i GT5 den üstün kabul ediyorsun ama dayanağın yok sadece kişisel düşüncen, ben de diyorumki shift' in üstün olduğu tek bir özellik bile yok sadece bazı pist ve araçlarda farklılık var, pist ve araç sayısında GT5 yine üstün

• quote:

Orijinalden alıntı: arda_tirmas

quote:

shift ti oynamadıgın her halinden belli.benim orda yazdığım somut bilgilerin hepsi ve daha fazlası genel kabul görmüş yorumlardır bende onlara katıldıgım için dile geitrdimVe ayriyetten sen gt5 i ünlü isimler oynuor bende oynayayım veya su site oyuna yüksek puan vermiş o yüzden oynuyorum vb sebeblerden dolayı mı gt5 i oynuyorsun,yoksa sana zevk verdiği için mi.Her neyse ben kendi görüşlerimi söledim katılırsın katılmazsın konu baya uzadı sana da saygı duyuyorum zevk meselesi

Shift oynamadığımı nereden çıkardın platinium bile aldım inanmıyorsan trophy kartıma bakabilirsin, somut bilgide yorum olmaz doğru veya yanlıştır, yazdıklarının yanlış olduğunu yazdım bence cevap veremediğin için şimdi lafı çevirmeye çalışıyorsun, yazdıklarımda yanlışlık varsa söyle veya ispat et ben ispat edebilirim, GT ve shift' i sevdiğim için oynuyorum tabiki bunun konuyla ne ilgisi var

Shift' i GT5 den üstün kabul ediyorsun ama dayanağın yok sadece kişisel düşüncen, ben de diyorumki shift' in üstün olduğu tek bir özellik bile yok sadece bazı pist ve araçlarda farklılık var, pist ve araç sayısında GT5 yine üstün

''ben de diyorumki shift' in üstün olduğu tek bir özellik bile yok ...'' buda senin komik düşüncen olsa qerek.sen bana şunu söyle yeter career modundan son sürat duvara,başka arabaya,herhangi bir nesneye vurduğunda arabaya bir şey oluyor mu olmuyor mu oluyorsada shift e yaklaşa biliyormu en basitinden sana bir soru ?

• Shift 2 yi oynarken GT 5 ile kıyas yapıp gelinen noktayı keşfetmeye çalışıyorum. Bazı detaylar çok hoşuma gitti shift 2 de. Bu detayların bir kısmını geniş yazımda yazmıştım zaten. Ancak detaylı bir yazı yazmaya çekiniyorum çünkü ne yazık ki bazı arkadaşların yorumlarına yapılan müdaheleleri görünce yazmaktan soğuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vcx

Shift 2 yi oynarken GT 5 ile kıyas yapıp gelinen noktayı keşfetmeye çalışıyorum. Bazı detaylar çok hoşuma gitti shift 2 de. Bu detayların bir kısmını geniş yazımda yazmıştım zaten. Ancak detaylı bir yazı yazmaya çekiniyorum çünkü ne yazık ki bazı arkadaşların yorumlarına yapılan müdaheleleri görünce yazmaktan soğuyorum.

Sen oyun yorumlarını yaz dostum fanlık yapanlara bakma, o iyi bu iyi demenin anlamı yok bu oyun hakkında yorum yapmalı, dünden beri oynuyorum oyunu gamepadle kontroller zor geldi bana kontrol ayarları minimuma alınca daha rahat oluyor bu seferde yardımlı bir zevki olmuyor. Araç kontrollerini daha dengeli yapmalıydılar. Direksiyonla daha rahattır belki
  • cok guzel yorumlar var gercekten bıkac tartısma atısma dısında sanırım TAKIM tutar gıbı oyun tutmamayı ogrenmısız arakadslar bu oyunlar bızım babamızın oglu degıl yani alırız oynarız OYUN sadece oyuzden ben GT5 oynuyorsam neden eksıklerını yazmaya cekıneyım yazarım ustun buluyorsamda bulurum o benım gorusumdur yada Nfs shift 2 yi oynuyorsam ve eksiği varsa tabı yazarım tabıkı oyun fanı olabılırız ancak yanlıs tartısma yapmamalıyız

Gt5 herseyıyle ansıklobedi gıbı oyun ustelık Turkce araba modellemeleri mukemmel ancak sıradan olan yuzlerce arac Gt5gıbı oyuna yakısmamıs bunu Gt5 seven fanıda soyleyebılmelı veya Hasar sımulasyonda olmalı basından ıtıbaren gercekcılıkse sim olmalı cızıklerınden tut hasarına kadar bunuda GT5 oynamıs ve seven bırı olarak soylemek lazım veya bıraz daha yarıs dınamıgı katmak yarıs hısı katmak Gt5e neden olmasın GT5 seven cogu arkasımız 5YIL bekledi ama acaba baska bır fırma yapsaydı 5yılda cok cok daha basarılı yun yaparmıydı? yapardı mesela motor sesi hasar cok onemlıdır Gt5de sırf arabaya carpınca cıkan dank varıle carpaar gıbı bı ses var oyuzden oyundan soguyanlar dahi olmus videoları ızlerken okumutsum youtubeda ki ama Gt5 işte oyle bır oyunki cok bariz ve onemlı hatalarına ragmen sevılebılıyor bu da oyunun gercekten butun olarak herseyıyle kapsamlı basarılı olmasından kaynaklanıyor

bence Shıft2 nın cıkmasıyla Gt5 oynayanlar Neden sorusunu sormustur neden boyle degıl adamlar 1yılda guzel bır oyun cıkarmıslar barız hataları yok neden Gt5 5yılda hatalarla cıktı (ses-grafik vss) onu dsında shift 2 tabıkı GT5 ile yarısamaz ancak getırdıgı yenılıkler oynanısı ses ve grafıgı bu kadar kısa zamanda hem xbox360 hemps3 konsolu olanların oynayabılecegı farklı bir alternatif olmustur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 3 Nisan 2011; 22:16:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: çapari

quote:

Orijinalden alıntı: vcx

Shift 2 yi oynarken GT 5 ile kıyas yapıp gelinen noktayı keşfetmeye çalışıyorum. Bazı detaylar çok hoşuma gitti shift 2 de. Bu detayların bir kısmını geniş yazımda yazmıştım zaten. Ancak detaylı bir yazı yazmaya çekiniyorum çünkü ne yazık ki bazı arkadaşların yorumlarına yapılan müdaheleleri görünce yazmaktan soğuyorum.

Sen oyun yorumlarını yaz dostum fanlık yapanlara bakma, o iyi bu iyi demenin anlamı yok bu oyun hakkında yorum yapmalı, dünden beri oynuyorum oyunu gamepadle kontroller zor geldi bana kontrol ayarları minimuma alınca daha rahat oluyor bu seferde yardımlı bir zevki olmuyor. Araç kontrollerini daha dengeli yapmalıydılar. Direksiyonla daha rahattır belki

Teşekkürler Grafiksel olarak değineyim mesela gece yarışında arkadaki aracın ışıkları benim aracımın önünde gölgemin oluşmasına etki ediyor bu gerçekte de böyledir. Arkadaki arabanın far ışıkları sizin arabanın gölgesini önünüzde oluşturur. Üstelik bunu Shift 2 de öyle bir yapmışlar ki virajı dönerken bu gölgede esniyor, çok gerçekçi olmuş. Anlatmakla olacak gibi değil aslında bir video bulabilirsem paylaşırım. Bu özellik mesela GT 5 de o kadar dikkat çekici değil. GT5 de level 40 da olsanız aracın aldığı hasar shift 2 de ki kadar değil bu da dikkatimi çekti. Birkaç sert darbede tampon ve ön kaput ciddi hasar alıyor. Kaputun aldığı hasarda kokpit kamerasıyla oynarken kaput araç sarsıldığında çıkır çıkır ses yapıyor, bu da çok gerçekçi ve GT 5 de yok. GT 5 de bazen mantık dışı hasarlar görüyordum, örneğin tampon hasarı sanki tampo plastik değil de metalden yapılmış gibi yamuluyordu bu garibime gitmişti. Shift 2 de aracın hasar alması GT 5 e nazaran çok daha kısa sürede gerçekleşiyor, GT 5 de cebelleşmeniz gerek ciddi hasar verebilmek ve parçaların kopmasını sağlamak için. Duvar ve metal bariyere çarpınca Shift 2 de, bu cisimler hasar alıyor hatta tekerlek sürtünce tekerlek sürtme izi oluşuyor çok hoşuma gitti. Duman Shift 1 e nazaran daha iyi, drift yarışlarında oldukça arkamda duman kalıyor. Daha birkaç tane var aklıma genler bunlar.

Şimdi bu anlattıklarım Shift 2 yi GT 5 den daha iyi yapıyor anlamına gelmiyor elbette, sadece dikkatimi çeken grafiksel detaylara değindim. Fizikleri ve dinamikleri için henüz değerlendirme yapamıyorum çünkü oyunu PC de oynuyorum ve klavye ile. Dolayısıyla PS3 te oynasaydım o zaman daha sağlıklı değerlendirme yapabilirdim. Şimdi yapmaya kalkarsam haksızlık etmiş olurum ve tarafsızlık ilkesi bozulur etik olmaz. Aynı şartlarda olması lazım yorumları yapabilmem için.

• quote:

Orijinalden alıntı: amcaoğlu

http://www.merlininkazani.com/Shift_2_ve_Gran_Turismo_5_karsi_karsiya-oyun_haber-40482p1.html

birde buna bakın arkadaşlar...

Allah rızası için shift iyi bir oyundur ya da değildir onla ilgisi yok ama Gt ile karşılaştırılacak bir oyun değil GT ile ya Forza yı karşılaştırırsın ya Grid'i başka alternatifi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amcaoğlu

http://www.merlininkazani.com/Shift_2_ve_Gran_Turismo_5_karsi_karsiya-oyun_haber-40482p1.html

birde buna bakın arkadaşlar...

• Nerde o eski sokak yarışları...
  • mesaj bulunsun evde izliycem
  • quote:

quote:

quote:

''ben de diyorumki shift' in üstün olduğu tek bir özellik bile yok ...'' buda senin komik düşüncen olsa qerek.sen bana şunu söyle yeter career modundan son sürat duvara,başka arabaya,herhangi bir nesneye vurduğunda arabaya bir şey oluyor mu olmuyor mu oluyorsada shift e yaklaşa biliyormu en basitinden sana bir soru ?

Üstteki mesajımda kariyer modunda hasar olmadığını yazmıştım zaten, online ve hızlı oyun modlarında hem mekanik hem de görsel hasar var, sim oyunlarında önemli olan mekanik hasardır, görsel hasar iki oyunda da aynı düzeyde yani gerçekçi değil sadece göstermelik yapılmış, shift1 de mekanik hasar yoktu 2. oyunda da mekanik hasar var diyeni görmedim bilen varsa yazsın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Üstteki mesajımda kariyer modunda hasar olmadığını yazmıştım zaten, online ve hızlı oyun modlarında hem mekanik hem de görsel hasar var, sim oyunlarında önemli olan mekanik hasardır, görsel hasar iki oyunda da aynı düzeyde yani gerçekçi değil sadece göstermelik yapılmış, shift1 de mekanik hasar yoktu 2. oyunda da mekanik hasar var diyeni görmedim bilen varsa yazsın

Mekanik hasar da var arda
    Ya PCde oyun güzel gözüküyor olabilir ama PS3 de kesinlikle görüntü çok kötü tartışmak bile GT5e hakarettir

http://www.youtube.com/watch?v=9jRgRsjdMqY

Şu görüntü birebir oynarken göreceğiniz görüntü bu arada 720p izleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

Ya PCde oyun güzel gözüküyor olabilir ama PS3 de kesinlikle görüntü çok kötü tartışmak bile GT5e hakarettir

Teşekkürler birkaç hasar videosu izledim ama tam anlayamadım ekranda hasar göstergesi yok sanırım, aracı iki üç kez vurunca aynen devam ediyor sonraki kazada teker çıkıyor, mekanik hasar teker çıkmasından ibaretmi acaba başka ayarı varmı yoksa bu şekildemi

• 3 Oyunun'da kendine has özellikleri var ama GT5 VE Forza Shift'den 1 adım önde gibi duruyor tabi bu benim şahsi fikrim.

İyi Forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: addidas_85

quote:

quote:

quote:

quote:

çoğu kişi öyle diyor nie acep

• biri grafik mi dedi?

alın size shift 2

NFS Shift 2 vs GT5 vs Forza 3 & reality (video karşılaştırma içeride) kararı siz verin

NFS Shift 2 vs GT5 vs Forza 3 & reality (video karşılaştırma içeride) kararı siz verin

full dtayda çekilmiştir.

şimdi bu grafik gerçektem mükemmel kimse bu ss'lere laf edemez.Özellekle araç grafikleri mükemmel.

foto realistik aynı gt5 de ki gibi.

şimdi bunu görüpte bu oyunun grafikleri kötü demeyin be kardeşim.

bu ss'ler rahatlıkla gt5 ile yarışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This Time -- 10 Nisan 2011; 20:11:43 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.