Şimdi Ara

Next YE-58GFSG8-QLED 58' arızaları ve Next firmasının tutumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
2
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Amazon.com.tr üzerinden 18 Mart ve 22 Haziran tarihlerinde, kampanyalı olarak tanesi 17.999 TL’den iki adet Next YE-58GFSG8-QLED 58" 147 ekran UHD 4K Google TV satın aldım. Siparişlerden biri İstanbul, diğeri Yalova adresime olacak şekilde verilmişti. İstanbul adresime verdiğim 18 Mart tarihli sipariş, Amazon sisteminde ertesi gün teslimat görünmesine rağmen bayram sonrası 23 Mart’ta teslim edildi. Teslimat gecikmesi nedeniyle, ailem için aldığım bu ürünü detaylı inceleyemeden adresten ayrılmak zorunda kaldım. bu gecikme ile ilgili de forumda konu açmıştır o tarihte,linki aşağıda görebilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/amazon-turkiye-neden-merdiven-alti-firma-gibi--163233909

Daha sonra televizyonu kullanırken sol üst köşede açıklık ve ışık sızması olduğunu, cihazın kendi kendine açılıp kapandığını ve renklerin pembemsi göründüğünü fark ettik. Konuyla ilgili olarak Next firmasına kayıt açtık; ancak kuruluma gelen ekip seri numarasını yanlış kaydettiği için yaklaşık 1–1,5 ay boyunca tarafıma herhangi bir geri dönüş yapılmadı. 

22 Haziran tarihinde ise yine kampanyalı fiyattan aynı model cihazı bu kez Yalova adresime aldım. Bu cihazda da ekran üzerinde stuck pixel denilen kırmızı bir leke bulunuyor. Ayrıca kurulum esnasında servis görevlisinin de ifade ettiği üzere sol alt köşesinde yapışkan kalıntıları vardı; cihaz sıfır ve ilk açılan ürün gibi değil, değiştirilmiş ya da tamir görmüş izlenimi veriyordu.

İstanbul’daki cihaz yaklaşık 1–2 aylık, Yalova’daki cihaz ise yaklaşık 1 haftalık olmasına rağmen, Next firması her iki ürün için de sıfır cihazla değişim hakkı tanımayıp İstanbul’daki televizyon için ana kart, Yalova’daki televizyon için panel değişimi önermektedir. Ayrıca ürünleri iade etmem halinde ödemiş olduğum 1.000 TL + 500 TL montaj ücretini iade edemeyeceklerini belirtmişlerdir. Next firması fabrika çıkışlı arızalı olan iki cihazının arkasında durmayıp ısrarla parça değişimi ve tamirat önermekte, ilk 6 ayda oluşan arızaların fabrika kaynaklı olduğu ilkesini de hiçe saymaktadır.

TV alacaklar Next markasını tercih ederken 2 kere düşünsün, ayıplı malının arkasında durmayan, tüketici taleplerini hiçe sayan bir firmadan ürün alıp mağdur olmayınız
    Next YE-58GFSG8-QLED 58" arızaları ve Next firmasının tutumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeboyy -- 9 Temmuz 2026; 1:2:18 >

• geçmiş olsun. tüketici hakem heyetine verin hocam sürecin tüm aşamalarını titizlikle belgeleyip başvurunuzu tamamlayın. gerisini onlar düşünsün. ben philips tv almıştım. tv kendi kendine açılıp kapanıyor kanal atlıyor sesi kendi açıp kapatıyor. kanal geçişleri en az 3 sn den fazla oluyordu. servis üzerinden şikayetimi bildirdim oralı olmadılar. tv yi ben üretmişim gibi muamele yaptılar. hakem heyetine verdim geçtim. bilir kişi ücreti ve posta masrafları dahil tüm masrafları ödemek zorunda kaldılar. 5 ay sürdü ama sonunda gittim ve yüzlerine baka baka kazanılan zaferi gösterdim. utanmadılar elbette. ama olsun yanlarına kalmadı.

• Geçmiş olsun hocam, konuyu öne çıkaralım ve firmanın değişim yapması için gerekli kişişerle iletişime geçelim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun. tüketici hakem heyetine verin hocam sürecin tüm aşamalarını titizlikle belgeleyip başvurunuzu tamamlayın. gerisini onlar düşünsün. ben philips tv almıştım. tv kendi kendine açılıp kapanıyor kanal atlıyor sesi kendi açıp kapatıyor. kanal geçişleri en az 3 sn den fazla oluyordu. servis üzerinden şikayetimi bildirdim oralı olmadılar. tv yi ben üretmişim gibi muamele yaptılar. hakem heyetine verdim geçtim. bilir kişi ücreti ve posta masrafları dahil tüm masrafları ödemek zorunda kaldılar. 5 ay sürdü ama sonunda gittim ve yüzlerine baka baka kazanılan zaferi gösterdim. utanmadılar elbette. ama olsun yanlarına kalmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bykclk kullanıcısına yanıt

Daha önce de birçok kez belirttiğim gibi, Next, Grundig gibi firmalar ve türevleri kendi panellerini üretmezler. Çin'den genellikle düşük kalite toleransına sahip (low-binned) panelleri ve ucuz anakartları konteynerlerle getirtip üzerlerine sadece logo basarlar. Bu firmaların global markalar gibi düzgün bir RMA (İade/Değişim) bütçeleri veya prosedürleri yoktur. Birebir değişim yaparlarsa zarar ederler. Bu yüzden ellerinde kalan ayıplı malları, yedek parçalarla toplayıp tüketiciye itelemeye çalışırlar. Bu tip durumların yaşanması çok olağandır.

• Ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözünün vucüt bulmuş halidir Next.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Güzel bir ingiliz atasözü diye hatırlıyorum bunu Next YE-58GFSG8-QLED 58" arızaları ve Next firmasının tutumu 

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.