Şimdi Ara

Next YE-2000 CX SUPER PLUS İçin Kanal Ayarlama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
89.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bir akrabamın next marka uydu sistemi var. Ve benim gidip yeni ayaları yapmam gerekiyor. Fakat daha önce hiç uydu sistemi kullanmadım. Sorduğumda kuzenime, bu başlıktaki model olduğunu öğrendim. Çocuğun söylediği kanald euro filan çalışıyormuş ama kanald çalışmıyormuş. TRT çocuk gibi birkaç kanal varmış ama genel olarak kanallar kaplıymış. Şimdi ben konuyu hiç bilmediğim için, gittiğimde "uyduyu sıfırdan tarama yapma" başlığında yazılanları takip ettiğimde , karşıma sürpriz birşey çıkar mı? Yoksa anlatılanı yaparsam netice alır mıyım? Kusura bakmayın hiç kullanmadığım için tırstım biraz.

EK: Bu ayarları yapınca radyolarda çalışacak mı? Yoksa onların ayarı farklı mı? Birde bizimkilerde sadece tek çanak var, ev diğer uyduyu göremediği için ( yan apartman kesiyormuş) yabancı kanallar yok.

EK2 : Ben turksat'ın sitesinden tüm kanalların yeni frekans değerlerini aldım. Diyelim tarattım ama bir kanal çıkmadı, bunu el ile frenkansını girip bulmak mümkün mü? Yoksa taratmada çıkmazsa uğraşmaya değmez mi? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truva1975 -- 27 Ekim 2008; 17:36:26 >

• @truva1975, Yukarıdaki yazılanları uygularsan bir sorun olacağını sanmıyorum(modelin aynı olduğundan emin ol).Radyolarıda buluyor bu ayarlarla.Yukarıda dediğim gibi bende de bazı kanallar çıkmıyor,elle girip aratsam bile bulamadı.Ara ara denicem artık.
  • arkadaşlar bende yumatu 7500 ci var.Fabrika ayarlarına döndüm hafıza temizlensin diye ama bu seferde türksatın genel bilgilerini de sıfırladı.sinyal yok .Kafaya taktım lütfen yardım:ALTTAKİ BİLGİLERİ BİLEN BİR ARKADAŞ YAZARSA SEVİNİRİM.
    LNB LO1
    LNB LO2
    LNB GÜCÜ
    LNB 22kHz
    DİSEqc Anahtarı
    DİSEqC Mini
    pOSİTİONER
    Program tipi
    Transponder
  • Dedigin gibi yaptim hepsi oldu...
  • NEXT YE 2005D için sıfırdan yani uydu silip yeniden taratınca Tam tamına268 kanal çıktı şimdi tavsiye olur.
    AYRICA LAZIM OLDUĞUNDA SERVİSE ALINAN FORUMUN YÖNETİCİLERİDE BU YAZIMI OKUSUNLAR KULLANDIĞIM CİHAZIN ..... Sağ olasın DH

• Bi hayırseverde kanal numarası taşımayı tarif edebilir mi acaba
  • Anlamadım nasıl kanal numarası taşıyacağız yani kanalların sıralamasınımı kast ediyorsunuz.
  • @ÖfKeLiKaLaBaLıK, Menüden "Liste Düzeni"ni seçin.Karşınıza gelen menüde herhangi bir kanalın üstünde "OK" tuşuna basın,çıkan menüden "Taşı"yı seçin.Daha sonra taşımak istediğiniz kanalın üstünde "OK" tuşuna basın ve taşımak istediğiniz numaraya gelin ve kumandadan "kırmızı" yani "CH Taşı" düğmesine basın.Bir kere de birden fazla kanal taşıyabilirsiniz.(Tabi bunları başlıktaki model için söylüyorum.)

Edit : İlgili açıklama ilk mesajada eklenmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtfall -- 27 Ekim 2008; 18:48:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hs37

Anlamadım nasıl kanal numarası taşıyacağız yani kanalların sıralamasınımı kast ediyorsunuz.

evet

quote:

@ÖfKeLiKaLaBaLıK, Menüden "Liste Düzeni"ni seçin.Karşınıza gelen menüde herhangi bir kanalın üstünde "OK" tuşuna basın,çıkan menüden "Taşı"yı seçin.Daha sonra taşımak istediğiniz kanalın üstünde "OK" tuşuna basın ve taşımak istediğiniz numaraya gelin ve kumandadan "kırmızı" yani "CH Taşı" düğmesine basın.Bir kere de birden fazla kanal taşıyabilirsiniz.(Tabi bunları başlıktaki model için söylüyorum.)

Edit : İlgili açıklama ilk mesajada eklenmiştir.

@n1ghtfall
    çok teşekküler.

• Alın size daha kötü bi durum. Uyduyu resetlemişim galiba..Hiç kananl yok diyor. Bir de bişey sorcam.. Ben de tek çanak var. kapsama alanı batı olanları çekmicek mi benim receiver tek çanak olmasından dolayı..Ne yapabilirim?? Sevabına..
  • Benim receiver: Next YE 2000 X plus
  • ayarları yaptım ama sinyal yok diyor :S

eksik bişey mi yapıyoruz ?
  • Teşekkür ederim detaylı anlatımın için.Şu ayar DiSEqC : A sayesinde benimde sorunum kalmadı artık şuan tarıyor 265 kanal buldu.
  • Al benden de o kadar.. Neyse bi uyducuya gidelim bari..
  • arkadaşlar next ye 2000cı x var bende. reset attım. ama ayarlarını geri yapamadım. fabrikadakaldı. çok ayar istiyor ama hangisini ayarlıcam bilmiyorum. türksat 3 ü görüyo ama kanal bulmuyo sanırım ayarlarını tam yapmadım resettenn sonra. ne yapmalıyım??
  • cihazı pırkalarken uydu listesinden turksatı sildim iyi mi :)

hotbird eutelsat ve turksat vardı şimdi sadece hotbird kaldı, ama arama ekranlarında diğer 2 uydu gözüküyor, izleme modunda ise sadece hotbird gözüküyo, içine ettim sanırım cihazın :)
  • arkadaşlar bende yumatu 7500 ci var.Fabrika ayarlarına döndüm hafıza temizlensin diye ama bu seferde türksatın genel bilgilerini de sıfırladı.sinyal yok .Kafaya taktım lütfen yardım:ALTTAKİ BİLGİLERİ BİLEN BİR ARKADAŞ YAZARSA SEVİNİRİM.
    LNB LO1
    LNB LO2
    LNB GÜCÜ
    LNB 22kHz
    DİSEqc Anahtarı
    DİSEqC Mini
    pOSİTİONER
    Program tipi
    Transponder

yok mu bunların karşılığını bilen arkadaş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrKhan

cihazı pırkalarken uydu listesinden turksatı sildim iyi mi :)

hotbird eutelsat ve turksat vardı şimdi sadece hotbird kaldı, ama arama ekranlarında diğer 2 uydu gözüküyor, izleme modunda ise sadece hotbird gözüküyo, içine ettim sanırım cihazın :)

bende aynısını yaptım türksat gitti hotbir kaldı sonra sinirlendim hotbiride sildim, sonra bi şek,lde türksat 1c yi bulup seçtim manuel ayarlardanda 12731-0333- 3/4 vs. vs. yaptım ama sadece 66 kanal buluyor ve bulunanalarda hep çakma kanallar.
    netx ye-2000x ci model için uydu seçiminde bi menü çıkıyor karşımıza acaba oradada bi değişiklik yapmak gerekirmi.. off kıracam kumandayı sinirden.

• ya ben arama yapınca bu salak cihaz bütün uyduları tarıyo, hotbird'ü beklemek işkence resmen, 10 15 dakikama mal oluyo deli oldum.

bu gece bu işi çözersem yarından tezi yok meslek değiştirip uydu dükkanı açıcam 1 tane.
  • 2 tane uyduyu yapabildim sonra mahalleden komşu cagırdı hemen yaparım diye düşündüm gitti next star vardı bir türlü yapamadım herşeyi dogru yaptım biraz da kurcaladım .. resetlemek aklıma geldi dedim şimdi yapamazsam daha beter olur rezil olmıyım diye dokunmadım daha..
    sorun ise şu: tp ekleme yerinde ''sabit'' diye yer var onu değişemedim bir türlü
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.