Şimdi Ara

Next YE-2000 CX SUPER PLUS İçin Kanal Ayarlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
89.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Menü ayarlarından otomatik taramayı seçin.Karşınıza gelen ekrandan

Tarama Tipi : Tek Uyduyu
    Uydu : Türksat 42derece
    Transponder(tp) : 12731/3333/V bu değeri kumanda da yana giderek bulabilirsiniz(bende 89. sıradaydı).
    NIT Tarama : Açık
    Kanal Tarama Tipi : Tümü

Bu ayarlarda taramayı başlatın.Bende ki tek sorun atv,cine5,kanal24'ü bulamaması.

UYDUYU SIFIRLAYIP TARAMA YAPMA :

Menüden "ÇANAK AYARI"na gelin,karşınıza gelen ekranda şunları yapın(NOT : Sadece değiştirilmesi gereken seçenekleri yazıcam) :

İlk önce "UYDU" bölmününden "Türksat"ı seçip kumandadan "sarı" düğmeye basıp uyduyu sıfırlayın.Burada "tüm kanallar silinecek" diye bir uyarı gelecek "tamam" deyip geçin.Daha sonra ;

Uydu : Türksat
    Transponder : 12731/3333/V
    DiSEqC : A

seçin ve "yeşil" düğmeye basıp kaydedin.Daha sonra "kırmızı" düğmeye basıp "otomatik tarama" bölümüne geçin.Burdaki menüde verdiğim ilk ayarları uygulayın.

KANAL TAŞIMA :

Menüden "Liste Düzeni"ni seçin.Karşınıza gelen menüde herhangi bir kanalın üstünde "OK" tuşuna basın,çıkan menüden "Taşı"yı seçin.Daha sonra taşımak istediğiniz kanalın üstünde "OK" tuşuna basın ve taşımak istediğiniz numaraya gelin ve kumandadan "kırmızı" yani "CH Taşı" düğmesine basın.Bir kere de birden fazla kanal taşıyabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtfall -- 27 Ekim 2008; 18:47:35 >

• ben de taradım kanald'den denedim yok olmadı...ama şimdi gene senin yazdııgn gibi -ki snaırım ben de böyle yapmışım- tekrar aratıyorum.

olur ya da olmazsa tekrar yazarım. bu arada bişey sorucam hocam, discovery,national falan açılıyor mu sen de?

uydu: tursat 1c yazıyor...sen 42e yazmışsın ama benim yazdıgım gibi yazıyor di mi..zaten 2seçenek vardı hotbird ve tuskast1c..hotbird zaten yok.turksat1c'de bıraktım dokunmadım ona.
    dogru dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccerence -- 27 Ekim 2008; 11:42:40 >
  • Yok o kanalların biri dsmartta diğeri digiturkte.Kanallar görünüyor ama şifreli olduğu için açılmıyor.
  • anladım peki bu uydudan da kaynaklı mı çünkü benim kayınbabamlarda açık bunlar başka marka uydu... şifrelerini bulup açabiliyor muyuz bunları hani atv şifreli maç verdiğinde açtıgımız gibi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: n1ghtfall

Menü ayarlarından otomatik taramayı seçin.Karşınıza gelen ekrandan

Transponder(tp) : 12731/3333/V bu değeri kumanda da yana giderek bulabilirsiniz(bende 89. sıradaydı).

Bu ayarlarda taramayı başlatın.Bende ki tek sorun atv,cine5,kanal24'ü bulamaması.

Hocam goruntu kalitesinde bir fark var mi acaba? Ben iste oldugum icin deneyemedim henuz. Ayrica ben component cikisindan LCD TV'ye baglasmitim uyduyu o yuzden cok merak ediyorum goruntu kalitesi ne kadar farkedecek diye...

• Yok açılmıyor bildiğim kadarıyla.
  • arkadaşım dediğin gibi yaptım gene de yüklenmedi 3a...

offf ne yapmam gerek başka ugraşıyorum sabahtan beri halbuki çok basit bi işlem belliki ama başka ayarlarda mı gerek..

neden olmuyor??

mesela kanal d falan açılmıyor 11binlerde o..

ama datça diye bi kanal var açılmış. 12130onunki...

toplam 435kanalım var çi çogu açılmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccerence -- 27 Ekim 2008; 12:11:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ccerence, Ben uyduyu sıfırlayıp yaptım,en temizi o şekilde.

@Kuvvet_Mira, Bende de component'tan bağlı,görüntü kalitesi olarak ntvspor'da biraz artış var sanki,diğer kanallarda farketmedim.
  • @ccerence, Ben ilk tarama yaptığımda yeni uydudaki kanalları buldu,bunları yeni kanal olarak bulduğu için listenin sonuna ekledi ve 2a'da açıl mayan eski frekanstaki kanalları silmedi.Bu yüzden kanal sayısı çok görünüyor ama açılmıyor.Bende türksat uydusunu sıfırlayıp tekrar tarama yaptım.Bu sefer sadece 3a'dakileri buldu.Sana da böyle yapmanı tavsiye ederim,yoksa 2a'daki kanallarda listede görünecek ama yayın olmadığı için açılmayacak.
  • quote:

@ccerence, Ben ilk tarama yaptığımda yeni uydudaki kanalları buldu,bunları yeni kanal olarak bulduğu için listenin sonuna ekledi ve 2a'da açıl mayan eski frekanstaki kanalları silmedi.Bu yüzden kanal sayısı çok görünüyor ama açılmıyor.Bende türksat uydusunu sıfırlayıp tekrar tarama yaptım.Bu sefer sadece 3a'dakileri buldu.Sana da böyle yapmanı tavsiye ederim,yoksa 2a'daki kanallarda listede görünecek ama yayın olmadığı için açılmayacak.

evet dediğin gibi listenin sonuna eklemiş tamam arkadaşım sıfırlamayı denicem ardından da senin bu konunun ilk mesajındaki aratmanı yapıcam tamam di mi?

..

fabrikasyon ayarında şifre oluşturdugumu sanmıyorum ama olası koyabilceklerimi ve kendiliğinden olabilcekleri 0000-1111 gibi bunları denedim ama hatalı şifre bu kısmı nası halledebilirim ya kusura hakını da helal et pek bilgim yok bu konularda..

• Sıfırlamayı bilmiyorsan ilk mesaja ekledim nasıl yapılacağını.Umarım işine yarar.
  • quote:

Menü ayarlarından otomatik taramayı seçin.Karşınıza gelen ekrandan

UYDUYU SIFIRLAYIP TARAMA YAPMA :

Menüden "ÇANAK AYARI"na gelin,karşınıza gelen ekranda şunları yapın(NOT : Sadece değiştirilmesi gereken seçenekleri yazıcam) :

İlk önce "UYDU" bölmününden "Türksat"ı seçip kumandadan "sarı" düğmeye basıp uyduyu sıfırlayın.Burada "tüm kanallar silinecek" diye bir uyarı gelecek "tamam" deyip geçin.Daha sonra ;

Uydu : Türksat
    Transponder : 12731/3333/V
    DiSEqC : A

seçin ve "yeşil" düğmeye basıp kaydedin.Daha sonra "kırmızı" düğmeye basıp "otomatik tarama" bölümüne geçin.Burdaki menüde verdiğim ilk ayarlardan SADECE

Tarama Tipi : Tek TP'yi

olarak değiştirip taramayı başlatın.

sıfırladım dediğin gibi...otomatik aramada da sadece tek tp seçtim gerisine dokunmadım bişey bulmadı.bi de baktımki altındaki başka rakamlar ordan 12731/3333... olanı (89.) seçtim.şimdi arattırıyorum.
    hadi bakalım olur inşallah. ugraştırdım seni de hakkını helal et.
    olsun bi kanald'den denyip yazıcam tekrar...oldu olmadı diye...

• taranan uydu:1
    taranan tp:78
    bulunan tv:260
    bulunan radyo:111
    yeni tv kanalı:260
    yeni radyo kanal:111
    ok dedim.

aaa açıldı kanal d :))

sen de atv açılmamıştı ona da bakıyorum hemen: evet atv'de açıldı...

teşekkür edeirm arkadşaım

• Helal olsun .

Bende atv hala yok .Birde cine5,kanal24'ü kontrol edebilir misin?Onlarda yok bende.Şu işlerimi halledip geleyim akşama bir daha deniyecem.

Birşey daha var,sende arama ne kadar sürüyor?Bende taramayı bitirmesi 10dakkayı buluyor.
  • ben becerememiş olsamda bilgi için teşekkürler
    bende deniyorum yaklaşık 10 dk sürüyor.334 kanal buluyor.
    kanalları buluyor ama otomatik kaydetmiyor yani.kanal araması bittikten sonra rapor tarzında birşey çıkıyo ona verebileceğin sadece OK cevabı var.bende mecburen OK diyorum.
    ok dedikten sonra sadece exit seçeneği gözünüyor ekranda.exite basmıyorum birsürü tuş denedim kaydedemedim sonra menü tuşuna basıyorum çıkıyo kanalları bulduğu ekrandan,sonra tekrar başlatıyorum aratmayı böyle bir kısır döngü içinde yani :)buluyorum ama kaydedemiyorum çözemedim..
    uyduyu sıfırlama bende nasıl olur çünkü birde hotbird var cihaza bağlı ondaki kanalların silinmesini istemem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingraper -- 27 Ekim 2008; 13:05:54 >
  • quote:

Helal olsun .

Bende atv hala yok .Birde cine5,kanal24'ü kontrol edebilir misin?Onlarda yok bende.Şu işlerimi halledip geleyim akşama bir daha deniyecem.

Birşey daha var,sende arama ne kadar sürüyor?Bende taramayı bitirmesi 10dakkayı buluyor.

cine 5: evet açıldı
    kanal24: açılmıyor değilde listede yok böyle bir kanal...kanal13-35-55-67gibi kanallar var ama 24 yok.

yok 10dk falan sürmedi daha kısa sürdü benimki...

sana helal olsun hocam sayende....

• Uydu kısmında yanında parantez içinde (ku) yazıyorya misal turksat1c(ku) orda yazanı elle değiştirebiliyorsunuz. Ben Türksat 3A yaptım daha mantıklı durdu :)
  • işe yaradı teşekkürler dostum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: flyingraper

ben becerememiş olsamda bilgi için teşekkürler
    bende deniyorum yaklaşık 10 dk sürüyor.334 kanal buluyor.
    kanalları buluyor ama otomatik kaydetmiyor yani.kanal araması bittikten sonra rapor tarzında birşey çıkıyo ona verebileceğin sadece OK cevabı var.bende mecburen OK diyorum.
    ok dedikten sonra sadece exit seçeneği gözünüyor ekranda.exite basmıyorum birsürü tuş denedim kaydedemedim sonra menü tuşuna basıyorum çıkıyo kanalları bulduğu ekrandan,sonra tekrar başlatıyorum aratmayı böyle bir kısır döngü içinde yani :)buluyorum ama kaydedemiyorum çözemedim..
    uyduyu sıfırlama bende nasıl olur çünkü birde hotbird var cihaza bağlı ondaki kanalların silinmesini istemem?

Cihaz bulduğu kanalları otomatik olarak kaydeder(eğer daha önce olmayan kanal bulmuşsa).Kaydıda listenin sonuna yapar.

Bende de hotbird'e bakan çanak var.Yukarıda yazdıklarımı yaparsan sadece türksat sıfırlanır,hotbird'e birşey olmaz.

• Yine tarattım ama atv,cine5,kanal24 yine yok ve bulduğu kanal sayısı 205.Deli edecek bu uydu beni...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.