Masumiyet Karinesine inanırım ben Çünkü özgür dünyada kimseden suçsuz olduğunu ispatlamasını isteyemezsiniz. Siz suçluluğu kanıtlamak zorundasınız. Bu bir. Mahkumiyet kararı kesinleşmeden tutuklama yani kişi özgürlüğünün engellemesi sadece bir tedbir kararıdır. Asla cezalandırma amacıyla kişilerin özgürlüğünü kısıtlayıp suçsuzsa pardon diyemezsiniz Bu iki. Hiçbir medeni ülkede hangi hukuk sistemi olursa olsun gizli tanık, itirafçı oycu buycu ifadesiyle insanları suçlayamazsınız. Hele hele suça karışmış bir kişiyi itirafçı yapıp o kişinin ifadesiyle insanları tutuklayıp itiraf etti vs diyerek o kişiyi serbest bırakamazsınız. Tanık beyanı sadece ve sadece somut delillere ulaşıldı ise dikkate alınabilir. Adama sorarlar hangi gerekçeyle a kişisinin beyanını b kişisinin beyanından üstün tuttun diye Bu Üç Bu CeHaPe'li belediye başkanları akıl hastası mıdırlar ki bir odada Sayıştay denetçileri bir odada İçişleri Bakanlığı Müfettişleri dinlemeler kameralar ve daha bilmediğimiz bir çok istihbarat kaynağı varken mal gibi rüşvet ve irtikap suçu işlesinler? Hadi diyelim ki suçlular, adama sormazlar mı nerede kanıtlar? Bu millet kanıt görmek istiyor. Eğer ortada devletin ve milletin 1 kuruşuna göz dikmiş şerefsizler varsa ben bunların rezil edilmesini istiyorum. Öyle deliller ortaya konulsun ki insan içine çıkamasınlar. Hukuk Sistemi kamu vicdanının rahatlaması, kamu düzeni içindir. Ben mecbur muyum her akşam Özgür Özel'in mitingini görmeye. Vurun delilleri masaya sussun. Ekrem İmamoğlu'nun akşam İngiliz Büyükelçisiyle yemek yediği mobese kamerası görüntüleriyle medyada haber yapılabiliyorsa, suçlamayla ilgili delillerde paylaşılabilir. Neden paylaşılmadığını merak etmiyor değiliz. Sizce??? |
Bildirim