Şimdi Ara

Next Sosyal ağı 1 milyon kullanıcıyı geride bıraktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
4.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sosyal medya n işe yarıyor,bunlar olmadan yaşanmıyormu,insanlar kafayı iyice sıyırmış.haber ise gir bir tarayıcıya oku aynı benim gibi ,dh teknoloji haberleri seviyorum onun için burdayım ama bu dh de iyice laşkalaştı ,sürekli film haberleri yakında bu siteyede girmem böyle giderse.

• Linux Super User kullanıcısına yanıt

sosyal platformlar böyle salakça bir mantıkla işletilmez, kimse sizin boş beleş muhabbetiniz ya da aptalca siyasi/dini propagandalarınız için bilmem kaç pb düzeyinde datacenter işletip daha buna da ek olarak hayvan gibi network, elektrik ve failover gibi işletme maliyetlerine katlanmaz. kaldı ki bunu yönetmek için gereken insan gücü maliyeti dahi fazlasıyla ciddi boyutlardayken, sırf geçen yıl $62B'dan fazla kar açıklayan bir şirketten bahsediyoruz.

paranın dini imanı olmaz.

• Dracos D kullanıcısına yanıt

O kadar safsınız ki!

ABD Facebook instagram ve openai gibi yerlerde çalışan high level senior ve yöneticilere albay rütbesi veriyor ve dördüde yahudi şirketi rütbe alanlarda yahudi.

Peki ak parti aşağıdaki örnekler gibi orduya next sosyalden adam atmasaydı ne hissedersiniz?

13 Haziran 2025 tarihinde, ABD Ordusu yeni bir girişim olan “Detachment 201: Executive Innovation Corps” (İcra Yenilik Birimi) kapsamında, dört üst düzey teknoloji yöneticisini orduya doğrudan Yedek Albay (Lieutenant Colonel) rütbesiyle atadı

DefenseScoop

Vikipedi

.

Bu yöneticiler arasında OpenAI’den Kevin Weil (Chief Product Officer — Ürün Direktörü) ve Bob McGrew (daha önce OpenAI’da Araştırma Direktörü), Meta’dan Andrew “Boz” Bosworth (CTO), ve Palantir’den Shyam Sankar (CTO) bulunuyor

DefenseScoop

Business Insider

WIRED

The Guardian

Vikipedi

+1

.

Bu atamalar, geleneksel bir askeri eğitim programı yerine, harmanlanmış ve daha hızlı bir eğitim biçimiyle — yani “boot-camp-lite” — gerçekleşti. Yedek subaylar, yılda yaklaşık iki hafta hizmet verecek ve askeri fiziksel testleri yerine getirecekler

Business Insider

.

Programın amacı: Orduyu daha zeki, çevik ve teknolojik olarak güçlü hale getirmek, özel sektörün teknoloji uzmanlığını stratejik askeri projelere entegre etmek

DefenseScoop

Business Insider

+1

WIRED

The Guardian

The Week

.

Bu uygulama doğrudan rütbe ataması (direct commission) şeklinde yapılıyor ve aslında ABD tarihinde uzman sivil kişilere yapılmış örnekleri var — hepsi sıradan bir askerlik sürecinden geçmeden subay statüsü elde ediyor

Business Insider

The Week

.

Özet Tablosu

Kimler? Nasıl Atandılar? Görev?

Kevin Weil (OpenAI) Yedek Albay, Detachment 201 Kısa eğitimle askeri danışman

Bob McGrew (ex-OpenAI) Yedek Albay Teknoloji ve AR-GE danışmanı

Andrew Bosworth (Meta) Yedek Albay Askeri inovasyon çalışmaları

Shyam Sankar (Palantir) Yedek Albay Teknoloji projelerinde danışman

İlgili haberler

Tech execs are joining the Army — no grueling boot camp required

Business Insider

Tech execs are joining the Army — no grueling boot camp required

18 Haz 2025

Army commissions tech execs as officer recruits

The Week

Army commissions tech execs as officer recruits

20 Haz 2025

What Big Tech's Band of Execs Will Do in the Army

WIRED

What Big Tech's Band of Execs Will Do in the Army

20 Haz 2025

Şunu dedin:

Başka hangi şirketlerde verildi

ChatGPT:

İşte bu konuda daha fazla detay ve kapsamlı bir cevap:

“Albaylık” Ataması Hangi Şirketlerde Gerçekleşti?

ABD Ordusu, Detachment 201 (Executive Innovation Corps) adlı yeni rezerv birimine, teknoloji dünyasından dört üst düzey yöneticiyi yedek albay (Lieutenant Colonel) rütbesiyle doğrudan atadı. Bu kişilerin şirketleri şunlar:

Meta (Facebook) – CTO Andrew “Boz” Bosworth

WIRED

The Guardian

Vikipedi

OpenAI – Ürün Direktörü Kevin Weil

WIRED

Vikipedi

Thinking Machines Lab – Danışman Bob McGrew (eski OpenAI Araştırma Direktörü)

WIRED

Vikipedi

Palantir – CTO Shyam Sankar

WIRED

Vikipedi

Bu atamalar, geleneksel tam eğitim gerekliliklerini içermeyen, kısa ve yoğunlaştırılmış bir programla (“boot-camp-lite”) gerçekleşti

WIRED

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linux Super User -- 17 Ağustos 2025; 18:2:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oricin kullanıcısına yanıt

8 Ömer kardeşimiz çok saf. Laf Somaya çalıştığın adam yerli savunma sanayii mühendisi ve senin hayatın boyu okuduğun kitaptan fazlasını 1 yılda okumuştur. Heisenbergten kaos matematiğine kuantum fiziğine. Burda kaç kişiyi fizik konuşurken rezil ettim bilemezsin başka bir hesapla.

donanımhaber
    ABD ordusu Meta ve OpenAI yöneticilerine subaylık verdi
    https://www.donanimhaber.com/abd-teknoloji-liderlerine-orduda-subaylik-verdi--192829

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef bizim memlekette hırsızlara itibar ediliyor, adam çalmadı çırpmadı memleketi için bir şeyler yapıyor. Sadece kendi kaynaklarını kullanarak terörün bitirilmesinde önemli rol oynadı. Sırf damat diye atmadıkları çamur kalmadı, teröre onlarca şehit veriliyorken adamın yaptığı sihalar sayesinde terör ülkede bitmek üzere. Dünya tarihinde böyle hainlik görülmemiştir, bu adamı böyle şirkefçe eleştirmek için ya hain, yada ağır cahil bir partizan olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taner.usa -- 17 Ağustos 2025; 14:40:06 >
  • Fişlenmek istiyorsanız kullanın 😂😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulu hakanımız, gelecekteki cumhurbaşkanımız, dünyayı tek başına yönetecek Selçuk beyefendi hazretlerinin platformu çok yakında Facebook instagram ve x'i iflas ettirecek göreceksiniz.

• dodofran D kullanıcısına yanıt
    Keşke programın adını makarna koysalarmış😂

• taner.usa T kullanıcısına yanıt
    Neden bi tane rakip çıkmıyor diye bi düşün bakalım akpli kardeşim

• LuckyNack5 L kullanıcısına yanıt
    İkisinin birbiriyle ne alakası var hocam. Haber yapmak icin abone olunması gerek nerde yaziyo 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

• Gabriel TR kullanıcısına yanıt
    Bula bula bu argünmanı mı buldun siz daha iyisini yapın tutan mı var, adam tek kuruş devlet desteği almamış. Eleştire bakıyorum burası şöyle olsa daha iyi olur gibi bir eleştiri yok kin ve nefret kusan partizanca yorumlar çamur at izi kalsın kafasınlar. Başka ülkede olsa bırakın nankörlük etmeyi bu adamı el üstünde tutarlar.

ee yahudinin yapay zekasını niye kullanıyorsun peki kardeş? kendi sunacak argümanın olmadığı için yapay zeka ile mi cevap verebiliyorsun anca :)

ismine linux super user yazmakla bu işler yürümüyor. adamlar neural network tarafına eşek yüküyle para gömüyor, şirketler bu alanda çalışan adamları $100M civarı bonuslarla kafalamaya çalışıyorlar, senin yedi sülalenin ömründe göremeyeceği paralar bunlar.

business ınsider
    An OpenAI researcher who jumped ship to Meta says he didn't get a $100 million signing bonus
    https://www.businessinsider.com/ex-openai-researcher-meta-not-give-100-million-signing-bonus-2025-6

niye yapıyorlar? yahudi oldukları için mi? yoksa savunma sanayisinin geleceğinin otonom tarafa doğru ciddi şekilde ilerlemeye başlamasından dolayı mı? seninkilerin yaptığı kızılelma gibi uzaktan kontrol edilen bir şeyin güvenlik zafiyeti olduğunu, bunun yerine tamamen kapalı devre yapay zeka ile düşünebilen, dost düşman ayırt ederek inisiyatif alabilecek sistemlere yatırım yaptıkları için olabilir mi? yapay zeka denen şey senin gibi "saf olmayan" tiplerin boş beleş muhabbet etmesi için mi herkesin kullanımına açık? üstelik bedava. bunu da sor bakalım niye durduk yere bunca enerji maliyetine katlanıyorlar?

ha soruna gelince, damat dediğimiz vatandaşı bizzat ordunun başına atasalar dahi zerre kadar umrumda olmaz, orduyu yaş kararlarıyla zaten kafana göre dizayn ediyorsun. amerikan ordusunda başkanın kadro yok diye işine gelmediği için fişlenerek emekli ettiği albay mı var :)

• Yorumlara göz attım bi klikler sevinememiş onların Türkiye’sinde yolsuzluk susuzluk çöp dağları alkol kusmuklu kaldırımlar köpek dışşkısı dolu sokaklar ve bol heykel var..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Helal olsun, doğru konuşmuşsun. Bazıları var: yerli, milli deyince hemen rahatsız oluyor, ya yerliliğine laf ediyor, ya kalitesine laf ediyor, ya ortamına laf ediyor. Bugün Next'i Selçuk Bayraktar'ın parmağı var diye desteklemeyenler, dün İHA, SİHA vs. Daha bir çok şeyi yerli ve yine Bayraktar'ın imzası olduğu için desteklemiyorlardı. Ama bunların hepsi bir milletin kazanımı. Her yerli üretim, yerli halkın kazanımı.

• Sadece Twitter kullanıyorum. Elon Musk satın aldıktan sonra birçok şey değişti ama yine de kullanmaya devam ediyorum. İşimi görüyor. Next Sosyal şu an için ilgimi çekmiyor. Anlık akışlar bölümüne baktığımda, çoğunlukla muhafazakar ve belirli bir siyasi görüşe sahip kişilerin kullandığını görüyorum. Yorumlara bakıldığında da en çok onların kullandığı ve tavsiye ettiği ortada. Benim gibi daha farklı konularda bilgi ve haber almak isteyenler için yetersiz. Önümüzdeki birkaç yılda istediğim seviyeye gelirse kullanabilirim.

• Romeo84 kullanıcısına yanıt
    Silivri'ye mi? 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borayeris -- 17 Ağustos 2025; 15:39:36 >
    Tamam işte ne güzel buraya zaman harcamayın. Gidin o platformda (dondurma) yalamaya devam edin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.