Şimdi Ara

NEWEGG - RX VEGA 64 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

evet 9590 220w TDP çok ısınır çok elektrik çeker zaten 9590 dediğin de iyi çiplerden seçilen 8350ler yani bi farkı yok ki ha fabrikasyon oc ha sen yapmışsın.ben 2013'ten beri 8320'yi ocli kullanıyorum ikinci sistemimde.bişi olmuyor yani.en azından bi dene nasıl oluyor o anakarta hakkaten yazık oc yapmayacaksan.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam mantık öyleyse dediğinde haklısın. Daha önceden oc yaptım 4.7 - 4.4 gibi sonuçlar almıştım ama stabil tutmadım işte. Anakart güzel hocam cidden farkındayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Bromton

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Hocam aslında 9590 olasılığını bende tamamen beslemek için düşünmüştüm. Bilirsiniz "The Bottleneck" sitesi işlemci ve ekran kartı uyumluluğu konusunda bilgi vermektedir. Bu verilerin kesinlikle %100 olduğuna inanmıyorum tabi ki. Burada 8350 besleyemez deyip %13'lük darboğaz olacağından bahsediyor fakat 9590 için uyumlu çalışabileceğini gösteriyor. Beni 9590'a yönelten kısım buradan kaynaklanıyor aslında.
    https://resmim.net/f/JkbRMV.png Bahsettiğim 9590 ve Vega 64 için. Ryzen'i cidden düşünüyorum ama 3 veya 5 serisini almak istemiyorum. 7 serisinin üst modeli olarak düşünüyorum. Benim için daha uzun süre giden parça olması daha çok önem arz ediyor. Bilgilerin için çok teşekkür ederim hocam emeğine sağlık gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScorcheR

Hocam sistem önerini kesinlikle not edeceğim. Bunun için gerçekten teşekkür ederim. 2. el elektronik malzemeler evet denk geldiği zaman çok karlı ama nedense içime sinmiyor ama tabi bir yerden başlamak gerek. Şu an için baştan bir sistem değişikliği düşünmüyorum. Çünkü şu anki sistemim zaten güncel oyunları full çözünürlük oynatıyor. Yani sadece ekran kartının şu anki konumunu günümüz oyunların sistem gereksinimlerine göre sınır noktada olarak görüyorum. Bir sonraki serilerde çözünürlük düşürmek istemiyorum sadece. Şu anlık sadece ekran kartı yükseltsem yeterli. Sonuçta bir nevi evrensel aygıt sayılır. Ram, işlemci öyle değil malesef. Soketi, slotu vs.

Alıntıları Göster
    Rica ederim hocam dediğim gibi o zaman şuanlık sadece ekran kartınızı güncelleyin ryzen 3000 serisi çıkıp fiyatlar oturmaya başladığı zaman diğer parçaları da güncellersiniz yavaş yavaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScorcheR

Hocam 4.5 sene önce yatırım amaçlı aldım bu anakartı. Güzel seviyorum ama işte DDR3 ve AM3+ soket. Anakart değiştirmek istemediğim için 9590 düşündüm. Gerçi RX570 şu anki işlemcimle güzel uyum sağlar.

Alıntıları Göster
    9590 dahi RX570 i adam akıllı besleyemez. FX serisi bildiğin ÇÖP.
  • Elindekileri 2. elde sat.320usd civarı AMD Ryzen 5 2600+x470 board al newegg den bence.Paran kalırsa vega 56 al kalmazsa Git 2. elden 600 700 tl ye rx470 570 al.1 sene idare et sonra navi çıkınca navi alırsın.Yada ucuz yollu vega bulursan onu alırsın. Kısacası elindeki am3+ sistem olmaz.
    Bu arada ekleme yapayım fx 8320 kullanmıştım 4.7 ghz de r9 290x i besleyememişti bende 6700k almıştım 2015 te.9590 alsan bişi değişmez yani.Boşuna uğraşma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyraxus -- 31 Ocak 2019; 1:8:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyraxus

Elindekileri 2. elde sat.320usd civarı AMD Ryzen 5 2600+x470 board al newegg den bence.Paran kalırsa vega 56 al kalmazsa Git 2. elden 600 700 tl ye rx470 570 al.1 sene idare et sonra navi çıkınca navi alırsın.Yada ucuz yollu vega bulursan onu alırsın. Kısacası elindeki am3+ sistem olmaz.
    Bu arada ekleme yapayım fx 8320 kullanmıştım 4.7 ghz de r9 290x i besleyememişti bende 6700k almıştım 2015 te.9590 alsan bişi değişmez yani.Boşuna uğraşma.
    Ekran kartından yola çıktım ama ortak bir cevap olarak herkes sistem değişimi diyor. Ee tabi ekran kartıyla uyumsuzluk söz konusuysa haliyle parayı çöpe atmanın laciverti gibi bir şey oluyor. Anladım hocam tecrübe edinmişsin, teşekkür ederim.

• Bende fx 8350 var memnunum ama tabi artık şu aşamadan sonra bende ryzen'e geçmek için para biriktiriyorum.Sana tavsiyem Ryzen 3000 serisi çıkıcak onu bekle.Ayrıca 7 Şubatta navi ekran kartının ilki çıkacakmış ardından da daha düşük modelleri çıkar sanırım.Ben onu bekliyorum.

Şuanda Vega serisi kesinlikle alınmaz çok enerji harcıyor.Vega 56 alıcaktım sonra radeon 7nm ekran kartlarının güç tüketiminin düşük olacağını öğrenince beklemeye karar verdim.İşlemci ve ekran kartı için de geçerli bu durum.

İşlemciler duyurulduğu üzere aşağı da ki fiyatlardan gelirse devrim niteliğinde olur.Ve şuanda alırsın ve bu işlemciler çıktığın da pişman olursun.
    NEWEGG - RX VEGA 64 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ?

Ayrıca ekran kartı içinde RX 3080'i bekliyorum.
    EKRAN KARTI Üretim Teknolojisi VRAM Grafik İşlemci TDP Fiyat Duyuru Tarihi
    AMD RADEON RX 3080 7nm FinFET 8GB GDDR6 Navi 10 GPU 150 Watt 249$ CES Ocak 2019

Bu haberler doğru çıkarsa eğer şimdikinden daha ucuza çok daha performanslı sistem toplayacağız.Tabi eğer dolar seçimden sonra tekrar fırlamaz ise.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 31 Ocak 2019; 13:5:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Bende fx 8350 var memnunum ama tabi artık şu aşamadan sonra bende ryzen'e geçmek için para biriktiriyorum.Sana tavsiyem Ryzen 3000 serisi çıkıcak onu bekle.Ayrıca 7 Şubatta navi ekran kartının ilki çıkacakmış ardından da daha düşük modelleri çıkar sanırım.Ben onu bekliyorum.

Şuanda Vega serisi kesinlikle alınmaz çok enerji harcıyor.Vega 56 alıcaktım sonra radeon 7nm ekran kartlarının güç tüketiminin düşük olacağını öğrenince beklemeye karar verdim.İşlemci ve ekran kartı için de geçerli bu durum.

İşlemciler duyurulduğu üzere aşağı da ki fiyatlardan gelirse devrim niteliğinde olur.Ve şuanda alırsın ve bu işlemciler çıktığın da pişman olursun.

Ayrıca ekran kartı içinde RX 3080'i bekliyorum.
    EKRAN KARTI Üretim Teknolojisi VRAM Grafik İşlemci TDP Fiyat Duyuru Tarihi
    AMD RADEON RX 3080 7nm FinFET 8GB GDDR6 Navi 10 GPU 150 Watt 249$ CES Ocak 2019

Bu haberler doğru çıkarsa eğer şimdikinden daha ucuza çok daha performanslı sistem toplayacağız.Tabi eğer dolar seçimden sonra tekrar fırlamaz ise.
    Öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim hocam. Cidden beklemeye değer gözüküyor. Fiyatlar gerçekten çok çok iyi vergi vs eklense dahil. Güç tüketimleri de bir hayli iyi gözüküyor. Ryzen 3000 serisi + Navi gerçekten kusursuz gibi gözüküyor. Umarım fiyatlarda artış olmaz dediğin gibi hocam.

• rtx serisi kartlarda kullanılan VRAM daki bir sorundan dolayı eski nvidia kartlarına göre daha dayanıksızlar. hepsi benzer sekilde ekranda artifactler oluşturup sonrasında komple iptal oluyor. açıkcası yurtdışından getirtme riskine girmezdim. servisle değişimle uğraşmak ayrı bir zevk olacak.
  • lemartes kullanıcısına yanıt
    ilk parti üretimde olmuş o sorun yeni çıkanlarda olmaması lazım ama ben de tam bilmiyorum alanlardan bakacaz uçacak mı yakında diye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemartes

rtx serisi kartlarda kullanılan VRAM daki bir sorundan dolayı eski nvidia kartlarına göre daha dayanıksızlar. hepsi benzer sekilde ekranda artifactler oluşturup sonrasında komple iptal oluyor. açıkcası yurtdışından getirtme riskine girmezdim. servisle değişimle uğraşmak ayrı bir zevk olacak.
    Orası tabi başlı başına bir risk dediğiniz gibi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.