Şimdi Ara

Newegg.com [ANA KONU] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
545
Cevap
51
Favori
69.871
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • desroque D kullanıcısına yanıt
    bu kadar fan boyluğa gerek yoktu paranıza yazık daha f/p ürünler tercih etseniz daha iyi olur.Tamamen görünüş rog yazıyor diye daha yüksek performans verecek diye birşey yok.
    Para sizin tabi ki siz bilirsiniz. Şahsen rog yazısına o kadar para vereceğinize işlemcinizi r7 3700x yapın.
  • Dün bi fare alim dedim newegg'den, 209 liralık fare için 119 lira kargo ücreti istiyor. Müşteri hizmetleri ile görüştüm, böyle saçmalık mı olur falan yazdım bana ABD'deki çalıştıkları kargo şirketinin numarasını veriyor görüşmem için. Düşük fiyatlı olarak çok uygun ürünler var fakat 4 liralık ürün bile olsa 88 lira kargo ücreti çıkıyor. 4 liralık sata kablosu 88 lira kargo ücreti, 6440 liralık ekran kartı için de 199 lira kargo ücreti istiyorlar
  • Arkadaşlar merhaba,
    Bende Newegg'den ram aldım. Satıcı Newegg'ti ve vergi ve kargo ücretini sipariş esnasında ödedim. Ürünüm şuan Türkiye'ye geldi ve gümrükte kaldı. Ups tarafından gelen sms ile yetki belgesini doldurup iletmem gerektiğini belirttiler. Bende doldurup mail attım. Bu süreçte tekrar ödeme yapmam mı gerekecek? Yardımcı olabilir misiniz?
  • UPS'yi bilmiyorumda çinden gelen ürünlerde PTT'ye geldiği için gümrüğe takılırsa direk ücretini verip alıyorsun eğer ticari bir sipariş değilse. O ücrette maksimum 20 lira falan çıkıyor.
  • Crash_35 kullanıcısına yanıt
    En başta zaten vergileri ödemişsiniz. Ekstra bir ücret çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkıyor, eskisi gibi değil. Tek ürüne dahi ücret çıkarttıkları oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

    Çıkıyor, eskisi gibi değil. Tek ürüne dahi ücret çıkarttıkları oluyor.
    Ptt de çıkıyor dediğiniz gibi. Fakat ben Amazon ve Newegg`de ekstra vergiyle karşılaşmadım. İstisnalar olabilir fakat vergiyi ürünü alırken ödediğin için satıcıdan alırsın diye biliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni kanundan sonra newegg veya amazon'dan alışveriş yapmadım ama aliexpress'den aldığım tek ürüne dahi ücret çıkardı PTT. UPS'de durum ne bilmiyorum.

    Ekleme: Gerçi newegg FedEx ile göndermiyor muydu UPS ile de mi gönderim yapıyorlarmış ? FedEx ve DHL ile çalışıyorlar benim bildiğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 9 Ağustos 2019; 16:23:28 >
  • UPS'ten evrak için aradılar ve mail ile gönderdiğimi söyledim. Şuan işlem adımı olarak "Paketiniz gümrük şirketinde işlemden geçiyor. / Paket gümrükleme acentesinde son bırakma bekliyor. " yazıyor. Telefonda görevliye gümrük vergisi ve kargo ücretini ödediğimi söyledim, firma sizin ödemelerinizi yapmış ektra birşey çıkmaz dedi. Nedense güvenemiyorum :)
  • Newegg UPS ile gönderiyor
  • Newegg Amazon'a gore pahalı genellikle. Monitörümu Newegg'den alacaktım sonra Amazon USA'dan daha ucuza bulunca oradan aldım. Karsilastirmakta fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crash_35

    Newegg UPS ile gönderiyor
    Bana FedEx ile gönderdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O anki duruma göre gönderiyor sanırım. Fedex daha iyi sanırım UPS e göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exclbr

    En başta zaten vergileri ödemişsiniz. Ekstra bir ücret çıkmaz.
    Yeni kanun gereği gümrüğe gelen ürünler(alırken peşin olarak gümrük vergisi ödemiş olsanız bile) ÖTV'ye giren ürünler içerisinde ise ilave olarak ÖTV ödemeniz gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 10 Ağustos 2019; 0:2:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcgoktug

    Yeni kanun gereği gümrüğe gelen ürünler(alırken peşin olarak gümrük vergisi ödemiş olsanız bile) ÖTV'ye giren ürünler içerisinde ise ilave olarak ÖTV ödemeniz gerekiyor.

    Alıntıları Göster
    Source ?
    Daha 2 hafa önce amazondan ürün aldık.Böyle birşey olmadı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş aliexpressten satın aldığında vergi ödemiyorsun o yüzden ptt ye vergi veriyorsun artık. newegg ve amazonda zaten ödüyorsun vergini, ekstra gümrük para istemiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filojistoN

    Kardeş aliexpressten satın aldığında vergi ödemiyorsun o yüzden ptt ye vergi veriyorsun artık. newegg ve amazonda zaten ödüyorsun vergini, ekstra gümrük para istemiyor.
    "Yeni kanundan sonra newegg veya amazon'dan alışveriş yapmadım ama aliexpress'den aldığım tek ürüne dahi ücret çıkardı" demişim zaten hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Newegg hep UPS ilemi yolluyor ?
    Eğer UPS ise kargo ücretleri normal.
    Firma araç bazında GPS takip no veriyor.En güvenilir taşımacılık UPS de. Aramex, FedEX felanda ayni ücret ise newegg de çok kötü o ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Aldığınız ürün ÖTV'ye dahil olmayabilir.
    https://www.haberturk.com/yurt-disindan-22-euro-luk-bir-urun-artik-kaca-gelecek-2465290-teknoloji

    Gümrük vergisi ve KDV’nin yanısıra, eğer sipariş edilen ürün, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunu'nda ekli 4 sayılı listedeki eşyalardan ise bu vergi yükümlülüklerine ek olarak yüzde 20 ÖTV de alınacak.
    http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.4760.doc

    Hem gümrük vergisi ve KDV, hem de ÖTV alınması durumunda ise yurtdışından 22 Euro’luk bir sipariş için Türkiye’deki tüketicilerin cebinden kargo bedeli hariç, toplam 37 Euro’luk bir tutar çıkacak. Bugünkü Euro kuru dikkate alındığında ise 150 TL’lik bir sipariş, Türkiye’ye yaklaşık 255 TL’ye gelmiş olacak.




  • Newegg'den ekran kartı alma düşüncem var. Kartı aldım bir iki ay yada bir süre sonra bozuldu bununla ilgili geri göndermemde bir sorun olur mu yada nasıl bir prosedür izleniyor bilen eden var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.