Şimdi Ara

New York Taksi Anketi Sonuçlandı - KARSAN alıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim ki bu sadece bir anket. İhalenin kime verileceğini Taksi&Limuzin Komisyonu karar verecek. Ancak NY halkının ne düşündüğüne de önem vereceklerdir.

Sonuçlara bakarsanız Amerikalıların o kadar da salak olmadığını anlarsınız. Çünkü Ford'un ticari araç kategorisindeki Tourneo modelini sarıya boyayıp taksi diye çakma planını bu sefer yutmamışlar. Çok uzun bir süredir Ford'un taksi sektöründe hakimiyeti vardı ancak görünen o ki bu kırılmaya başladı. Çünkü taksileri çok verimsiz ve konforsuz oluyordu.

Peki bu ihaleyi Karsan alırsa ne olur?
    Bir kere Karsan'ın bir Türk markası olarak öne çıkması en büyük avantaj. Ülkenin reklamını yapmış olacak. Araç satışının direkt olarak ekonomiye bir katkısı olmaz. Çünkü yıllık 1500 civarı araç satışı planlanıyor. Önemli olan aracın nerede kullanılacağı. Şu anda NY'da 13.000 adet taksi çalışıyor. Milyonlarca turist NY'u ziyaret ediyor. Ayrıca NY'da çekilen film ve dizilerde taksiler görünüyor. Bu nedenle marka tanıtımı için çok önemli bir durum.
    Ayrıca diğer ülkelerde veya şehirlerde de taksi satışının önü açılabilir. Farklı yerler için siparişler alınabilir. Uzun vadede ekonomik dönüşü de olacaktır.

Son zamanlarda Ford'un katkısıyla kamuoyunda Karsan'ın İran ile ticaret yaptığı, bu nedenle Amerikaya araç satışına izin verilmemesi fikri oluşturuluyor. Eğer bu yönde çok büyük bir tepki gelmezse Karsan ihaleyi alacaktır.

• Çok güzel bir haber.Dediğiniz gibi kısa vadede ekonomik olarak bir dönüşü olmaz ama zaten önemli olan şuan için marka oluşturabilmek

Ülkenin reklamını yapmış olacak.

biraz kendimizi avutuyoruz galiba? tüm dünya filmlerde taksilere bakıp "aaa karsan!" diyecekler değil mi

koskoca ülkede karsan kullanılmasıyla bir tarafımız şişiyorsa biz gerçekten ezik bir millet olmuşuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: W140
    karsana falan vermezler. yine ford alır. abd bu ihaleyi milli olmayan bir firmaya verecek bir ülke değil. ha ama oldu verdiler, vardır bir bildikleri.

+1
  • Güzel memleketimde tenekeye bir direksiyon takıp minibüs diye yutturan adamlar konu abd olunca ne de güzel araçlar üretiyormuş.

Umarım kazanamazlar.
    Daha Fazla Göster
  • Bizdede taksiler standart bir model olsa keşke . Bu Karsan ın modeli güzelmiş bizimkide böyle olsun .

Orijinalden alıntı: JAMESx

çok beğendim.

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

Güzel memleketimde tenekeye bir direksiyon takıp minibüs diye yutturan adamlar konu abd olunca ne de güzel araçlar üretiyormuş.

Umarım kazanamazlar.

+1907
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: JAMESx

Güzel görünüyor.

Güzel memleketimde tenekeye bir direksiyon takıp minibüs diye yutturan adamlar konu abd olunca ne de güzel araçlar üretiyormuş.

Umarım kazanamazlar.

+1923

Umarım kazanamazlar.

Umarım şaka yapıyorsundur.

quote:

Orijinalden alıntı: W140

karsana falan vermezler. yine ford alır. abd bu ihaleyi milli olmayan bir firmaya verecek bir ülke değil. ha ama oldu verdiler, vardır bir bildikleri.

Yani diyorsun ki verseler de vermeseler de benim dediğim olur. Görüyorum ki yanılma ihtimali bırakmamışsın kendine.
    Bir de onay veren olmuş bu sözlere.

Ayrıca Amerika konusunda bu kadar kesin ifadeler kullandığına göre şu anda TLC'nin Toyota, Nissan gibi Asya menşeili araçların taksi yapılmasına izin verdiğini de biliyorsundur.

Karsan bugüne kadar bir araç tasarlayıp Türkiye pazarına sürmedi. Ürettikleri Peugeot J9 idi ve tasarımı adından da anlaşılacağı gibi Peugeot'ya aitti.
    Nedir bu düşmanlık anlamıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 11 Şubat 2011; 11:21:03 >

• umarım kazanırlar :)

Orijinalden alıntı: Dupp

Bizdede taksiler standart bir model olsa keşke . Bu Karsan ın modeli güzelmiş bizimkide böyle olsun .

Şu anda Amerika'da da taksiler için standart bir model yok. Komisyonun belirlediği modeller arasından seçim yapılıyor. Bunun önüne geçmek için böyle bir ihaleye çıkıldı.

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Umarım kazanamazlar.

Umarım şaka yapıyorsundur.

Şaka falan yaptığım yok. Benim memleketimin insanını enayi yerine koyup sattıkları araçlara bir bakın sonra geçip Karsan milliyetçiliği yapın. Koskoca Karsan'ın 2009-2010-2011 model minübüslerine bir bakın. İstanbul'da oturuyorsan bir ara bir Karsan markalı minibüse bin, sonra gel bakalım kim şaka yapıyormuş.

Elin abdlisine insan gibi araç yapmak ile memleket insanına tenekeden araçlar yapmak ne kadar insani?

•  New York Taksi Anketi Sonuçlandı - KARSAN alıyor!

çatısındada cam var new yorku daha iyi görmek açısından önemli.fordda direk sarı tourneo ile katılıyor.

diğer yarışmacılara bakınca kangal pordon karsan alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niksaçmabişeybence -- 11 Şubat 2011; 12:07:35 >

•  New York Taksi Anketi Sonuçlandı - KARSAN alıyor!

bizde bunlara biniyoruz ya acayip gürültülü nasıl bişey bunlar

Orijinalden alıntı: sokarca_

bunların eski modelleri var bir de.ne zaman görsem söverim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sokarca_

işkence gibi... transit 1000 kat daha iyi
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.