Şimdi Ara

New York Taksi Anketi Sonuçlandı - KARSAN alıyor! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konuya bak herkes Karsan'a Peugeot tarafından ürettirilen J9 modeline giydirmiş. Arkadaşlar kızmanız gereken firma Karsan değil Peugeot'dur. Çünkü Karsan sadece fabrika ve işçiyi sunmaktadır, kullanılan malzeme kalitesi, tasarım gibi diğer kalemleri Peugeot belirler. Karsan'ın bu konuda yapacak bir şeyi de yok.

Ayrıca da umarım ihaleyi kazanırlar. NYC Amerika'nın en meşhur ve filmlere en çok konu olan bir kaç şehrinden birisi. Ayrıca dünyanında HIMYM dizisini seyrettiği ve dizide bir çok bölümde taksi geçtiğine göre NYC taksileri önemli bir başarıdır. Ek olarak bir kaç şehre daha taksi üretimi sağlanabilir. Bu da hem hammadde üreticisinde, hem nakliyatçı da hem da fabrikada işçi istihdamı demek. Gerçi Ford alırsa da bunlar için Türkiye'de istihdam sağlanır çünkü Tourneo Türkiye'de üretilmektedir ama kar Amerikanlara gidecektir yine. Bu sebeple umarım Karsan alır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

Konuya bak herkes Karsan'a Peugeot tarafından ürettirilen J9 modeline giydirmiş. Arkadaşlar kızmanız gereken firma Karsan değil Peugeot'dur. Çünkü Karsan sadece fabrika ve işçiyi sunmaktadır, kullanılan malzeme kalitesi, tasarım gibi diğer kalemleri Peugeot belirler. Karsan'ın bu konuda yapacak bir şeyi de yok.

Ayrıca da umarım ihaleyi kazanırlar. NYC Amerika'nın en meşhur ve filmlere en çok konu olan bir kaç şehrinden birisi. Ayrıca dünyanında HIMYM dizisini seyrettiği ve dizide bir çok bölümde taksi geçtiğine göre NYC taksileri önemli bir başarıdır. Ek olarak bir kaç şehre daha taksi üretimi sağlanabilir. Bu da hem hammadde üreticisinde, hem nakliyatçı da hem da fabrikada işçi istihdamı demek. Gerçi Ford alırsa da bunlar için Türkiye'de istihdam sağlanır çünkü Tourneo Türkiye'de üretilmektedir ama kar Amerikanlara gidecektir yine. Bu sebeple umarım Karsan alır.

+1 ihaleyi kazanırsak gerçekten süper olur , türkiyeye gelir girer.
    aracı çok beğendirm transformers filminden çıkma gibi görünüyor aynen :D

New York Taksi Anketi Sonuçlandı - KARSAN alıyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 11 Şubat 2011; 12:47:46 >

• Burda(Almanya-Münih) paso Mercedes var 2010 Model cogu
    Gecenlerde Porsche cayenne Taxi gördüm valla

Aklima simdi geldi , Dün eve gelirken Chrysler taxi'de gördümAlmanlar bile bakiyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unzerstörbar -- 11 Şubat 2011; 12:52:49 >

Orijinalden alıntı: sokarca_

bizde bunlara biniyoruz ya acayip gürültülü nasıl bişey bunlar

motoru pejo şimdi :D karsan üretmiyor buda pejonun dandikliğini gösteristerir aslında :D
  • Ankete katılan vatandaş doğal olarak sadece tasarımın göze hitap etmesine bakacaktır. Zaten teknik bilgiler ona sunulmamıştır. İlk bakışta Karsan'ın taksisi göze çarpıyor, diğerlerine göre çok daha estetik ve modern bir görünüşü var. Kaldı ki komisyon sadece görünüşü ve anket sonuçlarını değil fiyatı ve teknik özellikleri de inceleyecek.

Karsan ihaleyi alamasa bile gerçekten güzel bir tasarım yapmış. Bunları Türkiye'de de görmek isteriz.

University of Illinois at Urbana-Champaign (Computer Science)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSH

Ankete katılan vatandaş doğal olarak sadece tasarımın göze hitap etmesine bakacaktır. Zaten teknik bilgiler ona sunulmamıştır. İlk bakışta Karsan'ın taksisi göze çarpıyor, diğerlerine göre çok daha estetik ve modern bir görünüşü var. Kaldı ki komisyon sadece görünüşü ve anket sonuçlarını değil fiyatı ve teknik özellikleri de inceleyecek.

Karsan ihaleyi alamasa bile gerçekten güzel bir tasarım yapmış. Bunları Türkiye'de de görmek isteriz.

Bana kalırsa Türkiye'de böyle bir taksi görmemiz imkansız. Çünkü böyle bir komisyon yok o sebeple taksi kriterleri yok bu da her türlü 4 tekerlekli motorlu vasıtanın taksi olabilmesine sebep oluyor. Fakat taksicilerimiz de en ucuz ve en bol yedek parçalı sorunsuz her yere girip çıkabilecek bir araç istiyorlar. Bu sebeple de genelde Hyundai Accent Era ve Fiat Albea bu aralar revaçta.

Ayrıca gördüğüm kadarıyla bu araç küçük lastikli ve lastikleri aracın 2 ucunda. Yani düz ve kasissiz yollar için üretilmiş. ABD ve Avustralya gibi çok eski yıllara dayanan kökeni olmayan ülkelerde yollar fersah fersah ve dümdüzdür. Bu da doğal olarak böyle bir yer için tasarlanan aracın mümkün olduğunca sarsıntısız ve gürültüsüz bir şekilde ulaşım yapması amaçlanarak tasarlanmıştır. Fakat yine de bir kaç modifikasyon ve tasarım değişikliği ile Türkiye'de satışa sunulabilir.

• bi kaç önce vardı bi konusu sırf tr diye oy vermiştim de pek güzel değil bence. önü kötü kurbağa gibi farların yeri bi acayip

bang! bang!
  • Sanırım 2010 yılında çıkan bir yasa gereği artık NY'da hibrit olmayan araçlar taksi olamıyor. Bu nedenle Karsan da hibrit olarak üretilecek.
    Ayrıca ben tüm anketin sadece araçlar ile ilgili kısmını koydum. Diğer sorularda müşterilerin ne sıklıkta taksiye bindiği, ne için tercih ettiği, bir takside ne aradıkları gibi şeyler sorulmuş.

Ben ce NY'un lisanslı bir taksi şöförü olarak Karsan'ın ürettiği aracı kullanmaktan tabiki mutluluk duyarım. Hatta ihaleyi alırsa aracın geliştirilmesi için bir çok öneri de sunacağım.

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

quote:

Orijinalden alıntı: sokarca_

bizde bunlara biniyoruz ya acayip gürültülü nasıl bişey bunlar

motoru pejo şimdi :D karsan üretmiyor buda pejonun dandikliğini gösteristerir aslında :D

Bu serilerde PEUGEOT motoru yok, ISUZU motoru var.

• quote:

Orjinelden alıntı: faruk

Karsan bugüne kadar bir araç tasarlayıp Türkiye pazarına sürmedi. Ürettikleri Peugeot J9 idi ve tasarımı adından da anlaşılacağı gibi Peugeot'ya aitti.
    Nedir bu düşmanlık anlamıyorum?

KARSAN, 2006 yılında PEUGEOT'dan J9'un mülkiyet hakkını alarak, J9'u kendi bünyesine kattı.
    Daha sonra KARSAN, J9'u ufak makyaj işlemlerinden geçirerek sürdü.

Geçen yıl KARSAN, J9'u modernize edip J10 olarak piyasaya sundu. Yani J10'un PEUGEOT ile hiç bir ilgisi yoktur, senin dediğinin aksine KARSAN bunu kendisi tasarlayıp, kendisi üretmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 11 Şubat 2011; 17:04:35 >
  • Hiç kimse boşuna sevinmesin dün Karsanın genel müdürüydü sanırsam Cnbc-e'de açıklama yaptı araba Amerika'da üretilicekmiş.Demir çeliğide Brezilyadan sağlıyacaklarmış.Sadece marka konusunda önemli bir katkısı olacak.

Orijinalden alıntı: faruk

Sanırım 2010 yılında çıkan bir yasa gereği artık NY'da hibrit olmayan araçlar taksi olamıyor. Bu nedenle Karsan da hibrit olarak üretilecek.
    Ayrıca ben tüm anketin sadece araçlar ile ilgili kısmını koydum. Diğer sorularda müşterilerin ne sıklıkta taksiye bindiği, ne için tercih ettiği, bir takside ne aradıkları gibi şeyler sorulmuş.

Ben ce NY'un lisanslı bir taksi şöförü olarak Karsan'ın ürettiği aracı kullanmaktan tabiki mutluluk duyarım. Hatta ihaleyi alırsa aracın geliştirilmesi için bir çok öneri de sunacağım.

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

Güzel memleketimde tenekeye bir direksiyon takıp minibüs diye yutturan adamlar konu abd olunca ne de güzel araçlar üretiyormuş.

Umarım kazanamazlar.

Umarım şaka yapıyorsundur.

quote:

Orijinalden alıntı: W140

karsana falan vermezler. yine ford alır. abd bu ihaleyi milli olmayan bir firmaya verecek bir ülke değil. ha ama oldu verdiler, vardır bir bildikleri.

Yani diyorsun ki verseler de vermeseler de benim dediğim olur. Görüyorum ki yanılma ihtimali bırakmamışsın kendine.
    Bir de onay veren olmuş bu sözlere.

Ayrıca Amerika konusunda bu kadar kesin ifadeler kullandığına göre şu anda TLC'nin Toyota, Nissan gibi Asya menşeili araçların taksi yapılmasına izin verdiğini de biliyorsundur.

Karsan bugüne kadar bir araç tasarlayıp Türkiye pazarına sürmedi. Ürettikleri Peugeot J9 idi ve tasarımı adından da anlaşılacağı gibi Peugeot'ya aitti.
    Nedir bu düşmanlık anlamıyorum?

Ne düşmanlığu nediyon hemşerim sen?

Amerika niye bize ihale versin? Sen ülkende arabanın her türlüsünü üretirken neden gidip dışardan alasın?

• Sence Türkiye'den Amerika'ya giden şeyler orada üretilemeyen şeyler mi? Acaba Kocaeli'ndeki Ford fabrikası Amerika'daki teknolojik yetersizlikler yüzünden mi burada kuruldu?
    Çok basit düşünüyorsunuz. Bu bir ihaledir. Eğer en uygun şartları Karsan sağlarsa ihaleyi de o kazanır.
    Senin mantığınla dünyadaki uluslararası ticaretin durma noktasına gelmesi lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

Lisanslı taksi şöförüyüm dedim, Amerika'da yaşıyorum demedim ki. Yaz aylarında orda çalışıyorum.

• Ben anlamam ki bu Ford Crown Victoria'nın niye yenisini yapıp ahanda yeni taksimiz bu demez bu Amerikalılar...

Ford Crown Victoria gayet rahat ve güçlü bir araçtır ne kasıyosunuz yok Karsan yok koç.
  • karsan j9 lar ( şu anda j10 çıktı herhalde) manevrası zayıf olan otomatik kapıların demirleri yüzünden arka koltuklara geçmekte zorlandıgınız rampada yüklüyken bayılan ön motor kapagı ve tekerlek çıkıntılarının bulundugu noktalarda oturmakta zorlandıgınız bir araç.. ançak 50.000 tl ye 17+1 bulabileceginiz parçası ucuz servisi yaygın olan nerdeyse tek araç elşetirirken bir bütün olaraka düşün yoksa karsan yetkilileride biliyordur aracın mükemmel olmadıgını ne kadar ekmek o kadar köfte

Tek bildiğim hiçbirşey bilmediğimdir.
  • objektif olmak gerekirse milliyetçilik kavramı ortaya konulmazsa nissanın konsepti karsandanda forddanda iyi duruyor bence

Kırmızı Şeytanlar Manchester United Kingdom
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Orijinalden alıntı: Roland Deschain

Güzel memleketimde tenekeye bir direksiyon takıp minibüs diye yutturan adamlar konu abd olunca ne de güzel araçlar üretiyormuş.

Umarım kazanamazlar.

+1907

Senin gibi insanların artsın bu ülkede inş. +1.000000

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

Ben anlamam ki bu Ford Crown Victoria'nın niye yenisini yapıp ahanda yeni taksimiz bu demez bu Amerikalılar...

Ford Crown Victoria gayet rahat ve güçlü bir araçtır ne kasıyosunuz yok Karsan yok koç.

O zaman eski Checker taksileri modifiye edip sunsunlar. Onlar daha fazla kullanılmış.
    Crown Victoria bir gecede $40-50 yakıt tüketirken, hibrit araç $15-25 yakıyor.
    Diyeceksin ki o zaman Crown Victoria da hibrit olsun. Bu fikrini Ford'a bildirirsen araç tasarımının bir bütün olduğunu, sırf motoru değiştirerek yeni bir araç üretilemeyeceğini kibarca bildireceklerdir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.